ببخشید من بینایم ضعیف هست نمره چشمم بالاست چه توصیه ای دارین .ممنون
معصومه

سلام.ممنون از مطالب آموزنده شما.یک سوال من فشار خون دارم البته با قرص همیشه تنظیم هست میتونم این رزیم و بگیرم...همچنین درد مفاصل هم دارم
خانم رنجبران

باسلام و احترام بنده دوماهه باردار هستم یک هفته ای هست که غذا میخورم مقدار کم حتی،احساس سنگینی شدید میکنم معده ام انگار سریع پر میشه و کلا بعد از غذا احساس خیلی سنگینی و یه حالت دلپیچه و تهوع خفیف دارم و معذرت میخوام اجابت مزاجم هم بد شده یعنی سفت نیست اتفاقا نرم هست اما کامل تخلیه نمیشه چندبار و تکه تکه درصورتی که قبل از بارداری من مشکلی نداشتم از این لحاظ و هرروز اجابت مزاج داشتم بارداری قبلیم بسیار گرسنه میشدم و بسیار غذا میخوردم اصلا همچین مشکلی نداشتم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
فاطمه

برای دفع خلطهایی ک پشت حلقم هست چیکار کنم مدفوعم کامل دفع نمیشه راه حل بدین لطفا
خانوم

سلام و عرض ادب آقایی ۴۶ ساله هستم. دیسک کمر در مهره ۴ و۵ و همچنین تنگی کانال نخاع دارم . آیا در طب سنتی راهکاری برای تسکین درد وجود دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید( الان بیشترین ناحیه درد در کمر هست) ممنونم.
حسین

سلام خسته نباشید مرسی از زحمات بی کران شما من کیست مویی دارم هر کاری میکنم سر باز نمیکنه دو ماه هست این اسفرزه و روغن سیاه میزارم سر باز نمیکنه خرما و خورد شده کاسه چینی میزارم سر باز نمیکنه ترو خدا یه روشی بگین خیلی اذیتم درد نمیکنه فقط نگران هستم بدتر نشه میخواستم عمل کنم همه میگن باز برگشت داره لطفا راهنمایی کنید مرسی
امین

آیا آب پیاز برای دختر با کره مضر است ؟
mahsa

سلام آقای دکتر سن بارداری را از اولین روز آخرین پریود حساب کنیم یا از زمانی که میدانیم نزدیکی بوده بین سونوگرافی های معمول کدام یک را شما پیشنهاد میدهید انجام دهیم
محمدی

سلام ببخشید خوردن گوشت بلدرچین پر ایام بارداری مشکلی نداره؟ باتشکر
مریم

سلام و نور و رحمت برای رفع جای جوش دوران نوجوانی و جوانی و شفافیت پوست چه باید کرد ؟! (متاسفانه تاکنون هرچه ویزیت حضوری با همکاران طب جدید و طب سنتی داشته ایم نتیجه ای جز تشدید وصعیت در پی نداشته ) ، لطفا خودتان راهنمایی کامل بفرمائید. جزاکم الله خیرا
مائده
کد : 167
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲
خبرها و نظرها
Share Email
انقراض کوفته، آبگوشت و کشک بادمجان!

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

انقراض کوفته، آبگوشت و کشک بادمجان!

 

 اگر چند سال پیش کسی می‌آمد و می‌گفت که دست‌های پنهانی به جنگ زندگی سنتی آمده‌اند تا از صفحه روزگار محوش کنند، به او می‌خندیدیم و باورش نمی‌کردیم، اما امروز می‌بینیم که مدرنیسم با ظاهر زیبا و دلفریبش در این کارزار پیروز شده و رقیب را نه تنها کشته، که آتش زد و خاکسترش را به باد داده است!


زهرای مهاجری: این اتفاق، ابتدا از پایتخت و شهرهای بزرگ شروع شد و تصور می‌شد که این بیماری مسری، در همان شهرهای بزرگ باقی بماند. اما این‌طور نشد و با گذشت زمان، این تغییرات به شهرهای کوچک و حتی روستاها نیز رسید. 
 
به گزارش روزنامه خبر؛ تغییر شیوه زندگی جوامع شهری در عصر تکنولوژی و ماشینی شدن، بر تمامی ابعاد زندگی انسان تأثیر می‌گذارد که تغییر نوع تغذیه، یکی از ابعاد بزرگ آن است. مدرنیسم، برای تغییر زندگی سنتی در زمینه تغذیه نیازمند ابزار مختلفی بود و هست که تا امروز توانسته با کمک ابزار کارآمد و جذابش، در این جنگ بزرگ هر روز پیروزتر شود. 

 
 
 
آشپزخانه اوپن، اولین سلاح خطرناک

 
شاید اغراق نباشد اگر بگوییم «آشپزخانه اوپن» اولین و بزرگترین سلاح خطرناک جنگ مدرنیسم و سنت در زمینه تغییر سبک زندگی و تغییر نوع تغذیه است.

 
گسترش شهرنشینی، مهاجرت از شهرهای کوچک و روستاها به شهرهای بزرگ و مشکلاتی که افزایش جمعیت شهرها ایجاد کرد موجب شد که خانه‌ها به سمت کوچک و کوچکتر شدن بروند و طبیعتاً معمارها و طراح‌های داخلی خانه‌ها می‌بایست به فکر می‌افتادند که چطور از یک فضای کوچک، بهترین و مفیدترین استفاده را ببرند.

 
این چاره اندیشی موجب شد که اول از همه زورشان به آشپزخانه بخت برگشته برسد و این آشپزخانه که خیلی‌ها آن را قلب خانه می‌دانند را از کار بیندازد و این قلب دیگر مثل گذشته نتپد.

 
آشپزخانه‌های قدیمی که یکی از بزرگترین و دلبازترین قسمت‌های خانه به شمار می‌رفتند، رفته رفته کوچک و کوچکتر شدند و از یک فضای خصوصی به فضایی باز و قابل دید تبدیل گشتند. اگر در قدیم آشپزخانه دارای چند پنجره برای تهویه بود و بو برای سایر قسمت‌های خانه اذیت‌کننده نبود، با وارد شدن آشپزخانه‌های اوپن به زندگی، مشکل تهویه هم به مشکلات دیگر خانه‌های کوچک اضافه و باعث تغییر سبک پخت و پز در بین خانواده‌های ایرانی شد.

 
از طرف دیگر وقتی آشپزخانه از آن حالت خصوصی و حرمت دار در آمد و تبدیل به دکور برای کل خانه شد، دیگر امکان فعالیت به شکل قبل در آن وجود ندارد. غذاهای سنتی اغلب با مواد بسیار تهیه می‌شوند و برای تهیه‌شان باید از چندین ظرف استفاده کرد. وقت زیادی هم آماده کردنشان می‌برد و هر کدام بوی خاص خودشان و ریخت و پاش مخصوص خودشان را دارند که درست کردنشان در یک دکور کوچک با جای محدود و بدون در و پیکر عملاً امکان‌پذیر نیست و خانواده‌ها را به سمت حذف پخت این غذاها پیش برد.
 
پخش شدن بوی غذا و چربی در کل خانه چیزی نیست که کدبانوی ایرانی آن را بربتابد و تحملش کند‌؛ از این رو پی راه‌های جایگزین برای کم شدن عواقب استفاده از آشپزخانه اوپن می‌گردد.

 
از طرف دیگر آمارهای علمی نشان دادند که دود ناشی از طبخ غذا که در خانه پخش می‌شود، مانند دود سیگار عمل می‌کند و برای افراد خانواده به همان اندازه مضر است.

 
روی آوردن به کنسروها و غذاهای آماده که فقط کافیست از توی فریزر درشان بیاوری و گرمشان کنی، راه حلی بود که خانواده‌ها برای این مشکلات پیدا کردند و رفته رفته این فرهنگ تغذیه‌ای در بین خانواده‌ها جا افتاد.

 
آشپزخانه‌های اوپن که سوغاتی غربی‌ها برای کشور ماست، با فرهنگ اصیل ایرانی هیچ سنخیت نداشتند و تنها کاری که برای ایرانی‌ها کردند، شبیه شدن سبک زندگی به زندگی غربی‌ها بود. مهمانی‌ها رفته رفته کمتر شده‌اند و اگر هم پیش می‌آیند، بانوی خانه به خاطر محدودیت جا و مشکلاتی که پخت و پز در زمان مهمانداری برایش دارد ترجیح می‌دهد که بیشتر غذاها را از بیرون تهیه کند.

 
البته هستند کسانی که هنوز تلاش دارند تا با وجود این سلاح خطرناک، سنگر قبل را حفظ کنند و مانند قبل باشند و دشواری‌هایش را به جان بخرند اما این‌ها هم معلوم نیست تا کی بتوانند دوام بیاورند و در این جنگ تسلیم نشوند.

 
دیگر در خانه‌ها کمتر بوی پیازداغ و سیرداغ و سبزی سرخ شده بلند می‌شود و غذاهای بودار از خانه‌ها کم‌کم و به تدریج خداحافظی کرد.
 
 
 
فست فودها، کشنده‌های خوشمزه

 
سلاح دیگری که برای تغییر سبک زندگی به کار گرفته شد، ترویج کشنده‌های خوشمزه‌ای به نام فست فود بود. فست فود یا غذای فوری و سریع به شکل امروزی حدود صد و دوسال پیش در آمریکا به دنیا آمد. رستورانی در نیویورک غذاهایش را آماده می‌کرد و در محفظه‌های شیشه‌ای قرار می‌داد و خریدار می‌توانست با دستگاهی که تعبیه شده بود، پول را بپردازد و اتومات غذای فوری را دریافت کند. شعار این رستوران‌ها «ما کار مادران را کم کرده ایم» بود.

 
رفته رفته و در پی استقبالی که از این غذاهای آماده و فوری شکل گرفت، رستوران‌های زنجیره‌ای پدید آمدند و فست فودها بیشتر و بیشتر شدند.

 
فست فودها و فرهنگ فست فود خوری به کشورمان هم وارد شد و چیزی نگذشت که در بین جوانان و نوجوانان و خانواده‌های نوپا جاباز کرد. به دلیل مشکلاتی که در بالا گفته شد، اقبال مردم به این جور غذاها هر روز بیشتر شده و خوشمزگی و رنگ و لعاب این غذاها و راحت آماده شدنشان باعث شده که هر روز بر محبوبیتشان افزوده شود.

 
این نفوذ، علاوه بر تأثیراتی که بر سبک زندگی گذاشته، تهدیدی برای سلامت نسل آینده نیز محسوب می‌شود. تغییر رویه غذایی در کاهش سلامت مردم بسیار تأثیرگذار بوده و حذف غذاهای سنتی باعث شده تا بیماری‌های مزمنی چون چاقی و فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت و حتی سرطان شیوع بالایی پیدا کند.

 
طبق تحقیقات، جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده‌های غذاییشان فست فود می‌خورند، نسبت به همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر دریافت می‌کنند و چاقی در بین آنان رایج است.

 
اگر به این مضرات، کم شدن اوقاتی که خانواده در کنار هم برای خوردن غذا سپری می‌کنند و کم گذاشتن و اهمیت ندادن مادران به سلامت خانواده را هم اضافه کنیم، می‌بینیم که فست فودها، یک ابزار موفق و کارامد برای از بین بردن سبک زندگی اصیل و سنتی هستند که ما با آغوش باز آنها را پذیرفته‌ایم.

 
این روزها دیگر کمند مادرهایی از روز قبل سبزی خورششان را می‌خریدند و سرخ می‌کردند و خورش را ساعت‌ها قبل از سرو، بار می‌گذاشتند و به غیر از نمک و فلفل و ادویه، عشق و محبت را چاشنی غذا می‌کردند.

 
اگر زودتر به فکر چاره نیفتیم، زودپزها و فست فود و غذاهای فریزری، هرچه از گذشته داشتیم را ازمان می‌گیرند و نسل کوفته‌ها،‌‌ آش‌ها و خورش‌های سنتی منقرض می‌شود.

منبع :

رجانیوز



نظرات
  سلام میخواستم بگم با قسمت فست فود این مقاله موافقم ولی خدایی قسمت اوپن کاملا بی محتوی و بی ارزش بود
ارسال کننده نظر : ناشناس      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ اسفند ۱۳۹۲


  سلام فوق العاده بود فوق العاده واقعاً متاثر شدم دست مريزاد
ارسال کننده نظر : علي      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12447بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15092بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35319بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46333بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17350بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23225بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63813بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536611بازدید]
زردی نوزادان[494175بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11538بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11628بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11312بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16171بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51023بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17801بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15287بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11014بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8483بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13083بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14444بازدید]

از میان مقالات

آزمون علمی حجامت
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
چگونه یک مصرف کننده مسوولیت پذیر گوشت باشیم؟(مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
رشد بالای ابتلای زنان به سرطان سینه چه دلایلی دارد؟ (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
بزرگی خوش خیم پروستات
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
آداب و خواص به کار بردن بوی خوش(مقاله انتخابی)
معده شناسی
کیست پیلونیدال (سینوس پیلونیدال-کیست مویی)
سوکرالوز؛ سمّی شیرین (مقاله انتخابی)
اعتياد به زيبايي؟!(مقاله انتخابی)
آیا مهندسان ژنتیک بیش از همه می دانند؟ (مقاله انتخابی)
کوکا کولا، پپسی و سیاست های امنیت غذایی (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)