سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 290
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
سپردن سکان موسسه «مطالعات تخصصی جمعیت» به دست منتقد جدی افزایش جمعیت

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

انتصاب تامل برانگیز توسط وزیر علوم؛

 سپردن سکان موسسه «مطالعات تخصصی جمعیت» به دست منتقد جدی افزایش جمعیت

چند روز پیش وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی دکتر محمدجلال عباسی شوازی را به سمت ریاست موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور منصوب کرد.


گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ چند روز پیش وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طی حکمی دکتر محمد جلال عباسی شوازی را به سمت ریاست موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور منصوب کرد.


این در حالی است که پیش از این، محمدجواد محمودی، رئیس این موسسه بود و پیش بینی هایی که موسسه مطالعات و مدیریت جمعیت در دوره مدیریت او از روند رشد جمعیت و تغییرات ترکیب جمعیتی داشت، موجب شد موج انتقاد از شیوه تنظیم خانواده و کنترل جمعیت راه بیفتد.

 

وی که دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه بهوپال هندوستان گرفته پروژه های تحقیقاتی فراوانی با موضوعات تحولات جمعیتی، چالش‌های پیش رو و لزوم تجدیدنظر در سیاست‌های جمعیتی ایران، سیمای سلامت و جمعیت ( در جمهوری اسلامی ایران)، شاخص توسعه انسانی در کشور، استان و شهرستان‌های تهران و معیارهای توزیع درآمد در کشور، شاخصهای توسعه شهری، بررسی آسیب‌شناسی مفاسد و تخلفات اداری، عنوان ثبت نابهنگام و کامل وقایع حیاتی (طرح پوشش) نقاط روستائی و شهری، اشتغال و توسعه پایدار،  نا برابری های اقتصادی در مناطق مختلف ایران (جنبه صنعتی)،  بررسی ضوابط توسعه و جمعیت با ملاحظات فرهنگی- سیاسی و اجتماعی و ارائه الگوی متناسب با شرایط کشور، بررسی سطح و روند انتقال ساختار سنی جمعیت و نتایج سیاستی مرتبط با آن در کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی(اکو): وضع موجود در افق آینده، نقد سیاست‌های اشتغال و بیکاری در ایران، بررسی روند تحولات مهاجرت‌های داخلی و شهرنشینی در ایران طی دوره زمانی 1385-1355 ، آسیب شناسی تولید آمارهای جمعیتی انجام داده است.



از آن طرف، محمدجلال عباسی شوازی، یکی از منتقدین جدی کسانی است که کنترل جمعیت را درست نمی دانند. این استاد دانشگاه، آماری که نشان می دهد وضعیت جمعیتی ایران در بحران قرار دارد را قبول ندارد و قائل به برداشتن سیاست های کنترلی جمعیت نیست!


وی جمعیت‌شناس ایرانی و استاد تمام گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران است و دوره کارشناسی را در رشته علوم اجتماعی در دانشگاه اصفهان (1367)، دوره کارشناسی ارشد را در رشته جمعیت‌شناسی در دانشگاه تهران (1371) و دکتری را در رشته جمعیت‌شناسی در دانشگاه ملی استرالیا (1377) گذرانده است.

 

محمدجلال عباسی تحقیقات متعددی در زمینه تحولات جمعیتی ایران از جمله باروری، خانواده، بهداشت باروری، پناهندگان و مهاجران بین‌المللی به انجام رسانده است.

 

عباسی در سال‌های 1382 تا 1385 به عنوان مدیر گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران فعالیت داشته و دانشجویان متعددی در رشته جمعیت شناسی تربیت کرده است. وی از سال 1381 تاکنون نیز عضو هیأت مدیره انجمن جمعیت شناسی ایران بوده است.

 

همچنین در سال 90 جایزه سال جمعیت‌شناسی سازمان ملل متحد به دکتر محمد جلال عباسی شوازی استاد جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران تعلق گرفت که وی در این مراسم ضمن تشریح مباحث جمعیت شناختی موجود در جهان، به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اشاره و تاکید کرد: در جامعه مذهبی ایران، همراهی علمای دینی در حمایت از برنامه های کنترل جمعیت،‌ نقش بسزایی در موفقیت این برنامه ها و کمک به برنامه های دولت داشته است.


جایزه جمعیت شناسی ملل متحد هر سال به یک نفر از محققان یا سیاستگذاران جمعیتی تعلق می‌گیرد که در توسعه آموزش و پژوهش جمعیت ‌شناسی و سیاست‌های جمعیتی نقش بسزائی ایفا کرده اند.

 

نکته قابل تامل دیگر این است که جایزه جهانی جمعیت ملل متحد پیش از این، در سال 1999 میلادی به دکتر مرندی و در سال 2007 میلادی نیز به دکتر ملک افضلی، دو محقق دیگر از کشورمان تعلق گرفته بود!

 

مواضع عباسی در مورد جمعیت


استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران از آن دسته کارشناسانی است که معتقد است ما با مشکل کاهش جمعیت روبرو نیستیم. وی که این ادعاها را در محافل خصوصی تر مطرح می کرد، با شرکت در برنامه نبض چند هفته پیش ادعاهای خود را علنی کرده و مخالفت صریح خود را با منویات مقام معظم رهبری از تریبون صدا و سیما اعلام کرد و بار دیگر گفت که ما مشکلی تحت عنوان کاهش جمعیت نداریم.


وی در برابر اظهارات مخالفانش که به آمار استناد می کردند ایستادگی کرد و برای به اثبات رساندن حرف هایش ادعا کرد که که آمارهای داده شده در داخل غلط است و خصوصاً اشاره کرد که آمار ثبت احوال را قبول نداریم.


همچنین عباسی در بخش دیگری از اظهاراتش اقدامات جمعیتی که در حال حاضر انجام می شود را غیرعلمی و شتابزده دانست و کسانی که در زمینه کاهش جمعیت هشدار می دهند را متهم به شتاب زدگی و بی برنامگی کرد.


این استاد جمعیت شناسی که باید به پایه های علمی جمعیتی اشاره کند، وقتی با نظرات اثبات شده در زمینه لزوم افزایش جمعیت مواجه شد بلافاصله بحث را سمت امنیت شغلی و روانی و اقتصادی کشاند و با این سخنان سعی کرد مخاطب را با خود همراه کند.


نکته ای که نمی توان از آن غافل شد این است که مخالفین بحث های افزایش جمعیت، همگی به نوعی با سازمان ملل در ارتباطند و حتی از این مرکز جوایزی به پاس خدمات جمعیتیشان دریافت کرده اند. علاوه بر عباسی، ملک افضلی و مرندی که از پایه گذاران سیاست های کنترلی جمعیت در ایران بوده اند نیز جایزه جهانی جمعیت ملل متحد را دریافت کرده اند و ارتباط آن ها با سازمان ملل بر کسی پوشیده نیست.


با توجه به این که طی سه سال گذشته، مقام معظم رهبری در 14 سخنرانی خود به کرات نگرانی خود را از کاهش جمعیت اعلام کرده اند و سیاست های جمعیتی نیز ابلاغ شده است، انتخاب یک منتقد جدی بحث افزایش جمعیت به سمت رئیس موسسه مطالعات تخصصی جمعیت کشور که می تواند پایه گذار علمی سیاست های جمعیتی باشد، قابل تأمل به نظر می رسد. 



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12370بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15044بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46243بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17290بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23172بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63659بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536225بازدید]
زردی نوزادان[493984بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11469بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11594بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50915بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15239بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13036بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14394بازدید]

از میان مقالات

تفلون برای همیشه (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
اهداف پشت پرده محصولات اصلاح شده ژنتیکی(مقاله انتخابی)
کودکان را از شر اسباب بازیهای سمی نجات دهید(مقاله انتخابی)
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
شش اصل ضروری برای زندگانی سالم(ستّه ضروریه)
تدابیر دوران بارداری (4) (آداب معنوی بارداری)
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
اصول‌ تغذيه‌ در سيره پيامبر اعظم‌ (صلوات الله علیه و آله) (مقاله انتخابی)
آنچه زنان ما در مورد به دنیا آوردن نوزاد هایشان نمی دانند.(مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
تدابیر فصل تابستان
زالو؛ جرّاح کوچک
سیاست فرزند آوری: الگوی نژادپرستی اسرائیل (مقاله انتخابی)