فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی
کد : 320
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
نرخ پایین فرزند آوری در خانواده های مرفه

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین

 


نرخ پایین فرزند آوری در خانواده های مرفه

 

 

رئیس کمیسیون "فرهنگی اجتماعی و پیوست نگاری فرهنگی" دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نرخ فرزند آوری در میان خانوادههای مرفه و دارای در آمد بالا از سایر خانواده‌ها پائین تراست، گفت: این خانواده‎ها به دلایل غیر اقتصادی از فرزند آوری خودداری می کنند از همین رو موضوع جمعیت و افزایش آن باید از طریق فرهنگی دنبال شود.

دکتر حسن بنیانیان در گفتگو با  مهر در مورد ابعاد فرهنگی موضوع جمعیت گفت: در سال های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تلاش های جهاد گونه ای که در کشور در راستای توزیع عادلانه منابع و امکانات در همه زمینه ها و از جمله امکانات بهداشتی صورت گرفت؛ ما شاهد بودیم که مرگ و میر کودکان زیر 1 سال که در سال 1356 ،180 کودک در 1000کودک بود؛ در سال 1359، به 60 کودک در 1000 کاهش یافت.
 
وی افزود: تلاش در راستای ایجاد امکان تغذیه مناسب برای همه شهروندان آن هم در سال هایی که کشور در معرض تحریم و جنگ قرار داشت، هم یکی از عوامل بالا رفتن سطح زندگی و در نتیجه افزایش جمعیت بود.
 
این کارشناس فرهنگی ادامه داد: اما آچه که بیشتر از همه چیز در موضوع افزایش جمعیت در سال های ابتدایی دهه 60 دخالت داشت، " سبک زندگی " حاکم بر جامعه در آن سال ها بود که موجب شد تا مردم با احساس وظیفه نسبت به آینده و علاقه ای که نسبت به کشور داشتند، موضوع جمعیت را جدی تر بگیرند.
 
بنیانیان با اشاره به تغییراتی که در سال های پس از پایان جنگ همه ابعاد حیات اجتماعی مردم را تحت تاثیر قرار داد، گفت: در سال های پایانی دهه 1360 و با پایان جنگ تحمیلی، برخی از مسئولان کشور با حاکم کردن گفتمان توسعه بر کشور، پای نهادهای بین المللی را در حوزه سیاستگزاری و برنامه ریزی برای کشور باز کردند و یکی از برنامه هایی که توسط این نهاد ها به کشور ما دیکته و تحمیل شد، برنامه کنترل جمعیت و کاهش نسل بود.
 
وی افزود: البته افزایش هزینه‌های زندگی، بویژه در شهرهای بزرگ، هم در این زمینه بی تاثیر نبود؛ اما به نظر بنده آنچه که در این باره تاثیر بیشتری داشت، موضوع تغییر سبک زندگی و ورود عوامل و ارزش هایی متفاوت با ارزش های رایج در جامعه به زندگی بخش هایی از جامعه بود.

 
رئیس کمیسیون "فرهنگی اجتماعی و پیوست نگاری فرهنگی" دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تشویق بانوان جامعه به اشتغال بیرون از خانه، کم اهمیت جلوه دادن نقش مادری و مدیریت خانواده، ترویج فرهنگ فردگرایی و گریز از مسئولیت هم جزء مواردی بود که در کاهش موالید و به تبع آن کاهش جمعیت تاثیر فراوانی داشت.

 
بنیانیان گفت: ما باید به این نکته توجه کنیم که در هر حال فرزند آوری و قبول مسئولیت تربیت یک انسان در جامعه، مستلزم نوعی ایثار و از خودگذشتگی و صرفنظر از بسیاری از رفاه‌ها و لذت‌ها می باشد و هنگامی که روحیه لذت طلبی حداکثری در یک جامعه حاکم شد، دیگر صحبت از این موارد کمی غیر قابل باور به نظر میاید.

 
وی افزود: بنابر این ما مشاهده می کنیم  که طبق آمار ارائه شده، نرخ فرزند آوری در میان خانواده های مرفه و دارای در آمد بالا از سایر خانواده‌ها پائین تر است و این خانواده‎ها به دلایل غیر اقتصادی از فرزند آوری خودداری می کنند.

 
رئیس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: نکته دیگری که متاسفانه در جامعه ترویج شد، در تقابل قرار دادن تعداد زیاد فرزندان و تربیت درست آنان بود؛ به این معنا که اگر خانواده‌ای پر جمعیت باشد، دیگر پدر و مادر آن خانواده فرصت برای تربیت صحیح فرزندان خود نخواهند داشت.

 
این کارشناس فرهنگی گفت: موارد بسیار زیادی در جامعه وجود دارد که خانواده‌هایی با تعداد فرزند زیاد موفق شده اند با تکیه بر اصول تربیت اسلامی همه فرزندان خود را به درستی تربیت کرده و به مدارج بالای مادی و معنوی برسانند و در مقابل هم دیده‌ایم که در خانواده‌ای دارای یک یا دو بچه تربیت مناسبی صورت نگرفته و فرزند آن خانواده نتوانسته است زندگی موفقی داشته باشد.
 
وی افزود: البته تشویق‌هایی که نهادهای به ظاهر بی طرف بین المللی از این سیاست انجام دادند نیز در این زمینه بی تاثیر نبود و ما شاهد بودیم که به موازات تلاش برای کاهش جمعیت کشور و غلطیدن در سراشیبی "سقوط جمعیتی" جایزه دادن ها و تشویق های نهادهای بین المللی نیز افزایش می‌یافت.

 
بنیانیان ادامه داد: خوشبختانه با هوشیاری رهبر عزیزمان و درایت ایشان و مطالعات کارشناسی انجام شده در نهادهایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی ما امروز مشاهده می کنیم که موضوع جمعیت و تلاش در راستای ترمیم شکاف جمعیتی ایجاد شده در کشور، به یک گفتمان عمومی و ملی تبدیل شده است.
 
این کارشناس فرهنگی گفت: در موضوع جمعیت و افزایش آن، همانگونه که کاهش جمعیت دارای عامل فرهنگی است باید افزایش جمعیت هم از طریق فرهنگی دنبال شود.

 
وی افزود: البته اعطای مشوق‌های اقتصادی و پیش‌بینی ضمانت اجرای حقوقی هم در این زمینه لازم است و در سیاست های جمعیتی ابلاغ شده از جانب مقام معظم رهبری «مدظله العالی» که مهم‌ترین سند در این زمینه محسوب می‌شود؛ این نکات به خوبی و در کنار هم مورد توجه قرار گرفته است.

 
رئیس کمیسیون "فرهنگی اجتماعی و پیوست نگاری فرهنگی" دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی، باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی، حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس، مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیّت فرازهایی از سیاست‌های ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری «مدظله العالی» هستند که در صورت اجرای درست و صحیح این سیاست‌ها می توان کشور را از خطر "سقوط جمعیتی" مصونیت بخشید.

 
بنیانیان گفت: البته باید به این نکته هم توجه کرد که گفتمان حاکم بر بسیاری از نهادهای اجتماعی ما از جمله برخی رسانه‌ها و گروه‌های مرجع، متاسفانه در تقابل و یا سکوت در مقابل خطر کاهش جمعیت است و این کار را تا حدودی دشوار کرده است.

 
وی افزود: نقش مخرب فرهنگ مهاجم غربی در جامعه که خانواده ها را به سمت کاهش فرزند، گسترش طلاق، تأخیر در ازدواج و ... سوق می دهد هم نباید نادیده انگاشته شود.

 
این کارشناس فرهنگی ادامه داد: نکته دیگری که باید مورد توجه و تاکید قرار گیرد، این است که به استناد مطالعات جمعیت شناسی فرصت برای جبران شکاف جمعیتی کم است و ما با یک محدودیت زمانی در استفاده از فرصت ترمیم جمعیت کشور دست به گریبان هستیم.

 
رئیس کمیسیون "فرهنگی اجتماعی و پیوست نگاری فرهنگی" دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید یک برنامه جامع حمایت از تولید نسل بر طبق اسناد بالادستی نظام طراحی و اجرا شود و همه دستگاه‌ها با همه توان خود موظف به اجرای این سیاست‌ها باشند.

 
وی افزود: مطالعات کارشناسی انجام شده در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و حمایت های مقام معظم رهبری «مدظله العالی» و سایر علمای بزرگوار و احساس مسئولیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوید بخش یک حرکت موثر و مفید برای دفع این خطر از کشور است.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12386بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15053بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35260بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46258بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23179بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63677بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536306بازدید]
زردی نوزادان[494024بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11599بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11282بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16138بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50929بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17754بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8450بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13054بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14405بازدید]

از میان مقالات

سنگ کلیه؛ یک خاطره دردناک!
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
از کیسینجر تا ظریف؛ افشاگری "ویلیام انگدال" آمریکایی از تراریخته‌های نابودگر(مقاله انتخابی)
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
امواج وای-فای؛ مرگ تدریجی همه ما (مقاله انتخابی)
زردی نوزادان
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
شگفتی‌های علمی قرآن در میوه‌های انگور، انار و زیتون(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
خانواده مستحکم و جمعیت جوان؛ دیگ‌هایی که برای غرب نجوشید
توسل به بیوتکنولوژى براى کدامین مقصد؟(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وبا چگونه به سوریه رسید؟ ویروسی که صهیونیست‌ها به جان نظامیان انگلیس‌انداختند.(مقاله انتخابی)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)