سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی
کد : 364
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
روزانه چقدر روغن پالم می خوریم؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

روزانه چقدر روغن پالم می خوریم؟

 

مردم باید با مضرات و مزایای محصولاتی که استفاده می کنند، آگاهی داشته باشند، برای مثال اگر کارخانه ای از روغن پالم در محصولاتش استفاده می کند باید جهت اطلاع مصرف کننده، میزان استفاده از آن را براساس پروانه بهداشتی صادره روی محصول درج کند، در غیر این صورت خلاف قانون عمل کرده و باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.


روغن ارزان قیمت پالم که از سال ۶۴ وارد کشور می شود در صنایع روغن خوراکی، شیرینی و شکلات و به تازگی در صنعت لبنیات مورد استفاده قرار می گیرد، حال این سوال پیش می آید که مردم روزانه چقدر روغن پالم نوش جان می کنند؟

 
به گزارش ایرنا، این روزها دیگر صحبت از مصرف روغن در پخت و پز و گاها خوردن شیرینی و شکلات نیست بلکه صحبت از مصرف روزانه و مداوم شیر و ماست پرچرب حاوی روغن پالم به جای روغن حیوانی است و این در حالی است که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بتازگی اعلام کرده که در شیر و ماست پرچرب بعضی از واحدهای تولید کننده روغن پالم استفاده می شود.

 
اظهار نظر وزیر بهداشت در این زمینه طی روزهای اخیر نگرانی هایی را برای مردم ایجاد کرد به طوری که مصرف شیر و ماست پرچرب در سبد خانوار و توسط مصرف کنندگان کاهش یافت و همین امر سبب شد که بخش زیادی از این فرآورده بخاطر عدم استقبال خریداران، روی دست فروشندگان مانده و در نهایت به واحدهای تولیدی مرجوع شود.

 
به اعتقاد برخی کارشناسان صنایع روغنی، روغن پالم در تمام دنیا حتی کشورهای پیشرفته جهان مورد استفاده قرار می گیرد اما معتقدند با وجودی که مصرف این روغن مضر نیست، اما باید مصرف آن مجاز و طبق استانداردهای جهانی باشد.

 
آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سالهای اخیر نشان می دهد تعداد مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی و حتی بیماری های کبدی افزایش یافته که این موضوع می تواند ناشی از عدم آگاهی مردم از مصرف بی رویه این روغن در محصولات و فرآورده های غذایی باشد؟

 
کارشناسان معتقدند: مردم باید با مضرات و مزایای محصولاتی که استفاده می کنند، آگاهی داشته باشند، برای مثال اگر کارخانه ای از روغن پالم در محصولاتش استفاده می کند باید جهت اطلاع مصرف کننده، میزان استفاده از آن را براساس پروانه بهداشتی صادره روی محصول درج کند، در غیر این صورت خلاف قانون عمل کرده و باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.

 
برخی از کارشناسان نیز بر این باورند که استفاده از روغن گیاهی پالم در شیر و ماست توسط صنایع لبنی به خاطر وجود دستورالعمل ها و مصوبات دست و پاگیر اداری ایجاد شده است چرا که از سال ۸۶ مصوبه ای مبنی بر اینکه واحدهای لبنی که محصولات تولیدی آنان تا ۲٫۵ درصد چربی داشته باشد، مشمول قانون تعزیرات حکومتی و محصولات بالای ۲٫۵ درصد چربی در قیمت گذاری آزادی عمل بیشتری دارند، منجر به بروز چنین تخلفاتی شده که برای رفع این مشکلات، مصوبات و سیاست های سختگیرانه باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد.

 
طبق بررسی های صورت گرفته، روغن پالم ۴۰ درصد تجارت دنیا در این بخش را به خود اختصاص داده، به طوری که مالزی سالانه ۱۶ میلیون تن روغن پالم تولید می کند که ۱۰ میلیون تن آن صادر و مابقی در این کشور مصرف می شود که تجارت پرسود این محصول برای بازرگانان ایرانی و مالزیایی باعث شده تا مالزی به بزرگترین صادرکننده روغن پالم به ایران شود.

 
براساس آمار موجود، مصرف سالانه روغن پالم در کشورهای دنیا همچون چین ۶٫۶ میلیون تن، اتحادیه اروپا ۶٫۱ میلیون تن، هند ۹ میلیون تن، اندونزی ۱۱ میلیون تن و آمریکا ۱٫۴ میلیون تن و ایران ۷۶۰ هزار تن است که حاکی از آن است که ایران کمترین مصرف روغن پالم را دارد اما براساس جمعیت، ایران نیز یکی از پرمصرف کننده ترین روغن پالم در دنیا به شمار می رود.

 
حال به نظر می رسد مصرف بی رویه تمام روغن ها برای سلامت جامعه مضر است اما باید مطابق استانداردهای روز جهان مورد استفاده قرار گیرند.

 
روغن پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقا متعلق به کشورهای آنگولا؛ توگو و زئیر است و پرورش آن از سال ۱۸۴۸ میلادی در کشورهای مالزی، اندونزی و فیلیپین نیز تکثیر و گسترش یافت.

 
روغن پالم از مقاومت خوبی در مقابل عوامل اکساینده برخوردار است به دلیل اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است لذا یک روغن مطلوب برای سرخ کردن محسوب می شود.

 
روغن پالم مثل همه چربی ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده اما برخلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته و این روغن همانند همه روغن های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDLو HDL را افزایش می دهد.

 
با این حال مطالعات سال ۲۰۰۹ نشان می دهد روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربی های ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست لذا استفاده از روغن نخل، نگرانی هایی را برای گروه های فعال محیط زیست ایجاد کرده است.

 
اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای وجود دارد که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامد است و آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شود به مواد غذایی و لوازم آرایشی اضافه می شد، هم اکنون در مواد آرایشی خانم ها استفاده می شود لذا بخش اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است.

 
روغن پالم طی سال های گذشته در صنایع صابون سازی و مشتقات آن از جمله صنایع آرایشی، بهداشتی و شیمیایی مورد استفاده قرار می گرفت البته از روغن پالم و محصولات حاصل از آن می توان در سطح وسیعی استفاده کرد به طوری که در مالزی و دیگر کشورها از این روغن برای سرخ کردن مواد غذایی و شرینی جات استفاده می شد. روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا، آسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است. در دیگر نقاط جهان برای پایین آوردن هزینه ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم از این روغن استفاده می شود.

 
این در حالی است که بهره گیری از روغن نخل به عنوان سوخت گیاهی در سال های اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن شده است.

 
در حال حاضر روغن پالم به عنوان چربی گیاهی یا روغن گیاهی بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده، اما طبق نظر اتحادیه اروپا قرار است از سال ۲۰۱۵ دیگر اجازه درج اصطلاح مذکور روی مواد غذایی بسته بندی، داده نشود و تولیدکنندگان موادغذایی موظف به درج نوع خاص چربی گیاهی شامل روغن پالم بر روی بسته بندی باشند.

 
وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به سخنان وزیر بهداشت درخصوص بکارگیری روغن پالم در فرآورده های لبنی گفت: در صورت استفاده از روغن پالم در شیر و ماست پرچرب، انتظار می رود طبق قانون، دستگاه های مسئول با متخلفان برخورد کنند.

 
محمود حجتی افزود: با توجه به تصمیمات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی سلامت مقرر شد سهم روغن پالم در روغن خوراکی کشور نیز ۳۰ درصد کاهش یابد که در نهایت این تصمیم در ستاد تنظیم بازار نیز مورد تایید و تصویب قرار گرفت.

 
وی با بیان اینکه، کارخانه ای که شیر تولید می کند علاوه بر پروانه بهداشتی دارای گواهی آنالیز محصولات تولیدی است، افزود: از سوی سازمان استاندارد ضوابط و چارچوب هایی برای تولید فرآورده های لبنی تعیین شده که این محصولات زیرنظر مسئولان فنی سازمان استاندارد و وزارت بهداشت مستقر در کارخانجات تولیدی انجام می شود، بنابراین صنایع لبنی نمی توانند به شکل گسترده ای از روغن پالم در تولیدات خود استفاده کنند.

 
حجتی راه حل این مشکل را معرفی واحدهای متخلف لبنی دانست و گفت: طی سالهای اخیر سرانه مصرف شیر به ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم رسیده که ایجاد چنین نگرانی هایی در جامعه موجب کاهش بیشتر سرانه مصرف می شود.

 
دبیر انجمن صنایع لبنی نیز با تکذیب این خبر گفت: هیچ کارخانه ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند و این سخنان تنها تشویش اذهان عمومی است.
رضا باکری تاکید کرد: در صورتی که وزارت بهداشت از وجود چنین کارخانجات متخلفی مطلع است، با آنان برخورد قانونی کند.

 
مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی کشور نیز با بیان اینکه تمام ابزارهای نظارت بر کنترل کیفی و برخورد با صنایع لبنی در دست وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت به جای نگران کردن مردم، واحدهای لبنی متخلف را معرفی و با آنان برخورد قانونی کند.

 
محمدرضا اسماعیلی نیز استفاده از روغن پالم در فرآورده های لبنی را تکذیب کرد و افزود: در صورتی که تعدادی واحد لبنی و برند دست به تخلفاتی زده اند این را نباید به کل صنایع لبنی تعمیم داد.

 
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی نیز ایران را پانزدهمین کشور مصرف کننده روغن پالم در دنیا عنوان کرد و گفت: استفاده روغن پالم در شیر و ماست پرچرب تخلف است و صنایع باید طبق مندرجات پروانه ساخت روی محصول، محصول را تولید و به دست مصرف کنندگان برسانند.

 
محمد قبله بخش عمده مصرف روغن پالم وارداتی را مربوط به صنایع روغن خوراکی کشور دانست و افزود: تنها بخشی اندکی از روغن پالم به مصرف صنایع شیرینی و شکلات سازی کشور می رسد و طبق مجوزهای وزارت بهداشت نیز صنایع لبنی می توانند از این روغن برای تهیه بستنی، خامه، پنیر خامه ای، پنیر پیتزا و شیر خشک جهت حجم دهی به محصول استفاده کنند.

 
وی با بیان اینکه روغن پالم سرطان زا نیست، گفت: مواد و ترکیبات روغن گیاهی پالم تقریبا همانند روغن های آفتابگردان سویا و ذرت است، حتی مصرف غیرمجاز روغن های آفتابگردان، سویا و ذرت نیز می تواند برای سلامت جامعه مضر باشد و این موضوع تنها مربوط به روغن پالم نمی شود.

 
وی تصریح کرد: روغن پالم طبق استاندارد ملی و جهانی و با مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ایران در صنعت روغن خوراکی کشور استفاده می شود و جای نگرانی برای مصرف این روغن نیست.

 
وی ادامه داد: از سال ۶۸ مجوز مصرف روغن پالم در روغن خوراکی توسط وزارت بهداشت صادر شد.

 
وی میانگین روغن وارداتی پالم طی سال های اخیر را حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد ذکر کرد و اظهار داشت: براساس مجوزهای وزارت بهداشت در طول سالهای ۸۶، ۸۷، ۸۸، ۸۹، ۹۰، ۹۱ و ۹۲ سهم واردات کشور از روغن خام (پالم) به ترتیب ۲۸ ، ۵۷ ، ۵۰ ، ۴۴ ، ۴۶ ، ۴۴ و ۴۵ درصد بوده است.

 
وی تاکید کرد: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار و ابلاغیه های آن که مسئولیت تنظیم بازار روغن را به انجمن صنفی روغن نباتی واگذار کرده، مقرر شده در سال ۹۳ معادل ۳۰ درصد روغن پالم، ۵۰ درصد روغن سویا و ۲۰ درصد روغن ذرت یا آفتابگردان وارد کشور شود.

 
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، در حال حاضر واردات کل روغن ها به کشور از یک میلیون تن عبور کرده که متاسفانه ۵۰ درصد آن روغن پالم است.

 
دیناروند درخصوص مضرات روغن پالم می گوید، این روغن دارای اسید چرب اشباع زنجیره بلند است و یافته های علمی ثابت کرده که مصرف زیاد آن در انسداد عروق، بیماریهای قلبی عروقی و حتی در بیماری های سرطان اثرات سوئی دارد. بر همین اساس توصیه می شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع زنجیره بلند از سوی مردم محدود شود.

 
وی افزود: روغن پالم شبیه اسیدهای چرب ترانس است که در روغن جامد وجود دارد البته روی اسیدهای چرب ترانس در روغن های جامد بسیار خوب کار شده و اکنون سهم مصرف روغن جامد در کشور تقریبا به زیر ۲۵ درصد رسیده و در تلاشیم سهم مصرف خانوار در روغن جامد به صفر برساند.

 
دیناروند معتقد است؛ روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه ای توصیه می شود آن را مصرف نکنند، هرچند که این روغن به دلیل بالا بودن پایداری حرارتی در روغن های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد و توصیه می کنم مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.

 
رییس سازمان ملی استاندارد ایران نیز اعلام کرد: تولیدکنندگان محصولات لبنی مجاز به استفاده روغن پالم در شیر و ماست نیستند و بهره گیری از این روغن فقط در تولید هشت فرآورده لبنی مجاز است.
 
نیره پیروزبخت افزود: هم اکنون ۳۰۰ فرآورده لنبی در کشور تولید می شود که تولیدکنندگان تنها در تولید پنیر خامه ای با چربی گیاهی، پنیر پیتزا پروسس، شیر خشک با چربی گیاهی، بستنی پروبیوتیک و بستنی مجاز به استفاده از روغن پالم هستند.
خبر مرتبط:

منبع :

رجانیوز



نظرات
  میگن تو طب سنتی از خوردن روغن زرد گوسفندی نهی شده و فقط روغن زرد گاوی خوبه، اجداد ما سالها از روغن زرد گوسفندی استفاده کردن که بسیار مرغوبه و گرونه، بنظرتون مصرفش اشتباهه؟
ارسال کننده نظر : روغن      تاریخ ارسال نظر : ۳۱ شهريور ۱۳۹۷
  

سلام. در احادیث شریف به خوردن گوشت گوسفند و لبنیات گاو سفارش شده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۱ شهريور ۱۳۹۷



  یه‌سوال دیگه. میگن‌ روغن‌کنجد خام خوراکی نیست و فقط روغن ارده کنجد رو میشه خورد؛ درسته این‌ حرف؟
ارسال کننده نظر : سلام      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ تير ۱۳۹۷
  

سلام. متاسفانه این القاآت جاهلانه که بعضا اهداف سودجویانه اقتصادی دارند زیاد است. هر دو خوراکی هستند هرچند روغن ارده کیفیت بهتری دارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ تير ۱۳۹۷



  سلام. من تصمیم گرفتم برای خورش و برنج از روغن شحم یا دنبه برای سرخ کردنی هایی که روغنش دور ریخته میشه از روغن کنجد خام و برای نیمرو کردن تخم مرغ و املت و این مدل غذاها که روغنش خورده میشه روغن ارده استفاده کنم بنظرتون مشکلی نداره؟ ترکیبات روغن کنجد طی حرارتی که می بینه تغیبر نمیکنه؟ خیلی درگیرم دقیقا چه روغنی رو استفاده کنم و کلا صنعتی هارو بریزم دور یه‌سوال دیگه؛ روغن شحم گاو بهتره یا دنبه؟
ارسال کننده نظر : سلام      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ تير ۱۳۹۷
  

سلام. مزاج های مختلف، فصل های متفاوت و ... در تصمیم گیری دخالت دارند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ تير ۱۳۹۷



  باسلام آیا باتوجه به وجود روغن پالم در روغن های سرخ کردنی به نظر شما استفاده از کره محلی برای سرخ کردن جایگزین خوبیست؟ اگر خیر لطفا جایگزینی پیشنهاد کنید
ارسال کننده نظر : م----ح      تاریخ ارسال نظر : ۱ شهريور ۱۳۹۳
  

سلام. خیلی هم خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ شهريور ۱۳۹۳



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12378بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15051بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35251بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46248بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17298بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23174بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63667بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536262بازدید]
زردی نوزادان[493993بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11474بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11596بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11274بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16133بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50919بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15241بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8449بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13043بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14397بازدید]

از میان مقالات

حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات
الفبای نفوذ! (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
حکایت دزد و کودک
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
تزریق رعب و وحشت برای هیچ؟! ضرورت بررسی معضل تبلیغات منفی آنفلوانزای خوکی(مقاله انتخابی)
خستگی دائم بدنی
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)