سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 2018
تاریخ انتشار : ۳۰ دي ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
گزارش و بررسی فارس از ابعاد پلمپ زنجیره‌ای مطب‌های طب سنتی گیلان/ دلیل بسته شدن مطب‌ها چینی‌ها هستند یا وجود رانت و نداشتن مجوز فعالیت؟

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

گزارش و بررسی فارس از ابعاد پلمپ زنجیره‌ای مطب‌های طب سنتی گیلان؛

دلیل بسته شدن مطب‌ها چینی‌ها هستند یا وجود رانت و نداشتن مجوز فعالیت؟

 

 

 

تعداد زیادی از مطب‌های طب سنتی گیلان به گفته وزارت بهداشت به دلیل نداشتن مدرک معتبر طبابت بسته شدند اما فعالان طب سنتی وجود رانت و مافیا را از دلایل بست شدن مطب‌های خود می‌دانند.

 به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، طب و یا پزشکی سنتی امروزه در کنار طب نوین با بکار گیری از دانش، مهارت و تجربه‌های بومی سهم به سزایی را در شناخت و درمان بیماری‌ها دارد.

 

 

 

این طب در اکثر کشورهای جهان وجود دارد که از نمونه‌های آن می‌توان به طب سنتی چینی و یا طب سنتی رایج در ایران که همان طب اخلاطی و مزاج شناسی هست را نام برد.

 

 

 

در طب سنتی به‌جای به کار بردن از داروهای شیمیایی که عوارض زیادی را در پی دارد از گیاهان دارویی استفاده می‌شود که علیرغم درمان به بدن آسیبی هم تقریباً نمی‌رسانند گرچه روند درمان در آن کمی دیرتر صورت می‌گیرد.

 

 

 

در عصر کنونی گران بودن هزینه درمان و ترس از عوارض جانبی داروها بسیاری از بیماران را به مطب‌های پزشکی سنتی سوق داده و ارزیابی بیماران و آمدوشدها در مطب‌ها بیانگر استقبال خوب مردم از این نوع شیوه درمان است.

 

 

 

در استان گیلان نیز بسیاری از حامیان سلامت با گذراندن دوره‌های طب سنتی ایرانی - اسلامی و همچنین طب سنتی آکادمیک و دانشگاهی بر آن شده‌اند تا در کنار طب نوین به شناخت بیماری‌ها و درمان آن کمک کنند و تاکنون نیز موفقیت‌هایی داشته‌اند و نمونه‌های آن بسیار زیاد است.

 

 

 

اما برخورد این روزهای وزارت بهداشت و درمان با فعالان طب سنتی گویای مسئله‌ای دیگر است و بر اساس سیاست‌های در پیش‌گرفته شده بسیاری از مراکز درمانی طب سنتی که مردم سال‌ها هست به آن مراجعه و امراض خود را درمان کرده‌اند بسته و یا در حال بسته شدن هستند.

 

 

 

ملک محمدی یکی از فعالان طب سنتی که مطب آن چندی پیش از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بسته‌شده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: عده‌ای از پزشکان طب سنتی با مراجعه به برخی از شهرها مدارکی را با عنوان پزشکی سنتی گرفته و رانتی را تشکیل داده‌اند و باعث شدند تا مطب‌های ما پلمپ شود.

 

 

 

وی بابیان اینکه پزشکان طب سنتی پشتوانه مرکز بهداشت رادارند و همچنان فعالیتشان ادامه دارد، افزود: من معادل دکتری پزشکی سنتی رادارم اما دانشگاه علوم پزشکی مدرک ما را که درگذشته مورد تائید بود را اکنون قبول ندارد.

 

 

 

فعال طب سنتی با اشاره به امضای قرارداد وزارت بهداشت و درمان با کشور چین برای درمان بیماری‌ها با طب سنتی چینی گفت: از وقتی‌که قراردادی از سوی وزارت بهداشت با طرف چینی بسته‌شده مطب‌های ما تعطیل‌شده است.

 

 

 

ملک محمدی خاطرنشان کرد: مطب طب سنتی ما علیرغم همه علاقه‌ای که بزرگان شهر دارند و تاکنون نیز موفقیت‌های بزرگ با درمان طب سنتی رقم خورده متأسفانه وزارت بهداشت محکم ایستاده تا طب سنتی را جمع کند.

 

 

 

وی بابیان اینکه طب سنتی سود خوبی دارد اما در طب سنتی پولی برای برخی‌ها نیست، افزود: طبق شنیده‌ها کشور چین دو میلیون دلار سرمایه برای ایجاد بیمارستان طب سنتی چینی در ایران هزینه می‌کند و طبیعی است که مطب‌های ما بسته شود.

 

 

 

فعال طب سنتی با تاکید بر اینکه اگر درمان مهم بود باید میزان بیماران ما روزبه‌روز کمتر می‌شدند نه بیشتر،

 

 

گفت: باوجوداین همه پزشک در کشور بیماران روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کنند و بیماری‌ها نیز اضافه می‌شود.

 

 

 

ملک محمدی بابیان اینکه ما عملاً قادر نیستیم در مقابل مافیای دارو بایستیم، افزود: باید کمک کنیم تا تغذیه مردم را اصلاح کنیم تا کسی مریض نشود.

 

 

 

وی با تاکید بر اینکه طب سنتی در تضاد با طب نوین نیست بلکه در کنارش فعالیت می‌کند، خاطرنشان کرد: بااینکه طب سنتی موفقیت‌های زیادی را در درمان و اصلاح تغذیه داشته اما وزارت بهداشت و درمان با همکاری ما موافقت نمی‌کند.

 

 

 

شریفی از دیگر فعالان طب سنتی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به بسته شدن مطب طب سنتی از سوی وزارت بهداشت اظهار کرد: به دلیل اینکه ما امراض را با 20 هزار تومان درمان می‌کنیم و همان امراض در مراکز درمانی با چند میلیون درمان می‌شود مانع از فعالیت ما هستند.

 

 

 

اما باوجود استقبال مردم برای تشخیص و درمان بیماری‌ها به‌وسیله اطبا طب سنتی و مخالف وزارت بهداشت و درمان با اقدامات آن‌ها جویا شدن دیدگاه‌های مسئولان وزارت بهداشت نیز شنیدنی است.

 

 

 

اسماعیل نور صالحی در رابطه با تشریح دلایل پلمپ مطب‌های فعال طب سنتی در سطح استان اظهار کرد: در سطح استان گیلان تنها دو پزشک متخصص طب سنتی مجوز فعالیت دارند و مطب‌هایشان نیز دایر است.

 

 

 

وی بابیان اینکه مطب پزشکانی که گواهی‌نامه و یا مدرک طب سنتی را ندارند باید پلمپ شود، افزود: برخی از افراد که بعضاً روحانی هستند در طب سنتی فعال هستند که به‌عنوان طب اسلامی در حال تخلف هستند.

 

 

 

مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان بابیان اینکه در سطح وزارت بهداشت طب اسلامی هیچ جایگاهی ندارد، گفت: برخی از افراد هیچ دوره‌ای ندیده‌اند و مدرکی نیز ندارند و با اعتقادات مردم بازی می‌کنند.

 

 

 

نور صالحی افزود: برخی از پزشکان طب سنتی برای درمان بیماری‌ها داروهایی با عنوان داروی حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام) داروی حضرت امام علی(علیه السلام) و داروی حضرت اما رضا(علیه السلام) تجویز می‌کنند که علاوه بر خوب نشدن بیماری‌ها، اثرات و تبعات منفی برای مردم دارند که ما اجازه این کار را به متخلفان نمی‌دهیم.

 

 

 

وی بابیان اینکه افراد دارای مدرک طب سنتی معتبر می‌توانند به ادامه فعالیت خود بپردازند، افزود: علاوه بر اینکه پزشکان معتبر و دارای مجوز طب سنتی می‌توانند به ادامه کار خود مشغول شوند، وزارت بهداشت نیز از آن‌ها حمایت خواهد کرد.

 

 

 

مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اعلام اینکه سال‌ها هست که بسیاری از فعالان طب سنتی خلاف قانون فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: اینکه چرا تاکنون با متخلفان طب سنتی برخورد نشده باید از گذشتگان پرسید اما این قانون درگذشته وجود داشت اما دانشگاه علوم پزشکی به هر دلیلی ورود نکرده است.

 

 

 

نور صالحی در پاسخ به اطبائی که دارای مدرک از مراکز آموزش عالی هستند اما اجازه فعالیت به آن‌ها داده نشده نیز گفت: طبق بخشنامه وزارت بهداشت مدرک 32 مرکز آموزش عالی برای طب سنتی فاقد ارزش معادل‌سازی است و افراد قادر به طبابت نیستند.

 

 

 

وی با تاکید بر اینکه همه دارندگان مدارک طب سنتی با هر عنوان مرکز آموزش عالی اگر مهر تائید وزارت بهداشت را بگیرند بستر فعالیت برایشان در استان فراهم است، گفت: عده‌ای از شرکت‌ها از برخی اطباء پولی را گرفته و مدرک صوری با عنوان معادل‌سازی ارائه کرده که ازنظر وزارت بهداشت مدارکشان مورد تائید نیست.

 

 

 

نکته نخست در این میان سرگردانی بیمارانی هست که تنها درمانشان را به اطبا طب سنتی می‌سپارند که باوجود دو پزشک متخصص طب سنتی در سطح استان کمبود فاحش پزشک طب سنتی بیش از هر چیزی ملموس است و باید وزارت بهداشت راهکاری را برای جبران این کمبود ارائه کند.

 

 

 

 

مسئله بعدی به‌کارگیری و استفاده از ظرفیت پزشکانی هست که سال‌ها در این طب فعالیت کرده‌اند و تجربه اندوخته‌اند و نباید با بستن و پلمپ کردن مطب‌ها از مسئله فرار کرد بلکه باید امکاناتی را فراهم کرد تا همه پزشکان طب سنتی که در حال فعالیت بودند به چرخه درمان و سلامت جامعه برگردند و در افزایش سطح ارتقای سلامت جامعه نقش ایفا کنند.

 

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35231بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63636بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536163بازدید]
زردی نوزادان[493941بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11460بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15232بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8443بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13030بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14384بازدید]

از میان مقالات

نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
به خطر انداختن سلامت نوزادان برای فروش ماهی(مقاله انتخابی)
چگونه دانشگاه به دانشجویان خیانت می کند؟ (مقاله انتخابی)
آشنایی با بادکش درمانی
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آرامش دیداری (2)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
دنیای زیبای دینداران
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
خانه های ما به مناطق سمی و خطرناک تبدیل شده اند (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
نگاهی به مستند «گشایش رمز زندگی»؛ کوته‌بینی داروین نظریه‌اش را نابود می‌کند + فیلم و تصاویر(مقاله انتخابی)
روان‌شناسي شخصيت سالم از منظر قرآن(مقاله انتخابی)
روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
چهره‌ها و اندام‌هاي غير واقعي: آيا بايد حقيقت عكس‌هاي دست‌كاري شده دنياي مد را افشا كرد؟(مقاله انتخابی)