سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 866
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
پاسخ به ادعای غیرعلمی رییس سازمان انتقال خون

بسم الله الرّحمن الرّحیم 

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین 

 

مدیرعامل سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با ایران پزشک:

ادعای خارج کردن خون کثیف به واسطه فصد و حجامت، شارلاتان‌بازی است

 

 

مدیرعامل سازمان انتقال خون بحث خارج کردن خون کثیف از بدن به واسطه حجامت را شارلاتانیسم و عوام‌فریبی دانست و گفت: وقتی خون را تحت استرس و فشار قرار بدهیم، دچار ترکیدگی گلبول قرمز می‌شود که حاصل آن در مجاورت اکسیژن هوا، تغییر رنگ خون است، پس ربطی به خون تمیز و کثیف ندارد.

 

علی اکبر پورفتح‌اله در گفت‌وگو با خبرنگار ایران پزشک درباره تاثیر حجامت بر سلامت گفت: حجامت را به طب سنتی بر می‌گردانند و می‌گویند که  در عصر رسول‌الله پدیده‌ای با عنوان حجامت بوده و حالا هم می‌تواند انجام شود.

 

همه چیز حجامت عوص شده به جز جایگاهش


وی با بیان این مطلب که امروزه همه چیز حجامت را تغییر داده‌ایم، افزود: در آن زمان حجامت با شاخ گاو صورت می‌گرفت و از کسی به دیگری زده می‌شد. در واقع یک نوع ایمنی‌سازی بود و آلودگی را از کسی به دیگری منتقل می‌کردند؛ اگر فرد قدرت و توان داشت، تب می‌کرد و واکنش نشان می‌داد و زنده می‌ماند و در غیر این‌صورت فوت می‌کرد. نوع حجامت حالا عوض شده و از تیغ یک بار مصرف استریل استفاده می‌شود. در بادکش و مکش هم از کاپ‌های چینی استفاده می‌شود. یعنی همه چیز حجامت به جز جایگاه آن تغییر کرده است.

 

اهدای خون باید داوطلبانه باشد، نه برای پاداش سلامت


مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به این‌که از نظر علمی هیچ تفاوتی بین حجامت و اهدای خون وجود ندارد، گفت: سازمان انتقال خون هیچ تمایلی ندارد افرادی که زیاد اهل حجامت هستند به جمع اهداکنندگان خون بپیوندند؛ زیرا می‌خواهیم اهداکنندگان خون، داوطلب و بدون چشم‌داشت باشند. حتی برای پاداش سلامتی هم به اهدای خون مراجعه نکنند، بلکه اهدای خون را یک عمل انسان‌دوستانه و ایثارگرانه بدانند.

 

وی ادامه داد: همین‌طور که پرداخت پول برای اهدای خون کار ممنوعی است، پاداش سلامت هم صحیح نیست. وقتی کسی برای سلامت خون مراجعه می‌کند و از او سوال می‌کنند که آیا به منطقه مالاریاخیز رفته یا مداخله دندان‌پزشکی داشته، پاسخ صحیحی نمی‌دهد. در نتیجه تمایلی برای این موضوع وجود ندارد که افرادی که اهل حجامت و فصد هستند به اهدای خون مراجعه کنند.


پورفتح‌اله با اشاره به این موضوع که سازمان بهداشت جهانی هم می‌گوید اهدای خون باید داوطلبانه و بدون چشم‌داشت باشد، افزود: به دنبال این هستیم که پاداش سلامت را از برنامه اهدای خون حذف کنیم. با این وجود اعلام می‌کنیم که بین حجامت و فصد خون هیچ تفاوتی وجود ندارد.

 

خون کثیف وجود ندارد


مدیرعامل سازمان انتقال خون درباره مشکلاتی که به واسطه حجامت برای افراد به وجود می‌آید به خبرنگار ایران پزشک گفت: در اهدای خون، کار  در فضای بسته انجام می‌شود و امکان مدیریت آن وجود دارد؛ در حالی‌که در حجامت، خون را در طبیعت رها می‌کنند. امروزه ویروس‌های زیاد جدیدی به وجود می‌آیند و این تئوری وجود دارد که می‌گوید ویروس انسانی را می‌توان در ساختار انسانی پیدا کرد. ویروس‌ها بخشی از وجود انسان هستند که از طریقی در طبیعت رها شده‌اند.


وی در رابطه با این ادعا که می‌گویند به واسطه حجامت، خون کثیف از بدن فرد خارج می‌شود، گفت: بحث خون کثیف، عوام‌فریبی است؛ وقتی خون را تحت استرس و فشار قرار بدهیم، دچار ترکیدگی گلبول قرمز می‌شود که حاصل آن در مجاورت اکسیژن هوا، تغییر رنگ خون است. این پدیده بسیار عادی است.


پورفتح‌اله ادامه داد: خون ناشی از فصد خون را هم اگر تحت استرس و فشار و بادکش قرار بدهیم، گلبول‌های خونی می‌ترکد و اگر در مجاورت اکسیژن هوا قرار بگیرد، سیاه می‌شود. این کار شارلاتانیسم است.


مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به این‌که سیستم گردش خون، یک سیستم سیال است در پایان به خبرنگار ایران پزشک گفت: مگر ممکن است  در قسمتی از بدن، یک لحظه مایعات ساکن شوند. این اتفاق غیر ممکن است. مفهومی به نام خون کثیف و غیره وجود ندارد و این حرف‌ها عوام‌فریبی است.

 

 

 

آقای مسؤول در کشور اسلامی! آیا حجامت «شارلاتان‌بازی» است؟


 

متأسفانه مسئولی اقداماتی مانند فصد و حجامت را نوعی شارلاتان‌بازی معرفی کرده درحالی که اگر فردی بدون سوءنیت یا عوام‌فریبی، دانش بسیار مختصری در زمینه پژوهش داشته باشد، می‌تواند در کمتر از چند دقیقه به هزاران مقاله علمی درباره اثرات درمانی حجامت برسد.


به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ حجامت یک روش درمانی بسیار مؤثر و قابل اتکا در طب سنتی است که از پایه اسلامی و منابع روایی بسیار قوی‌ای نیز برخوردار است.


تا به امروز مطالعات و تحقیقات علمی و دانشگاهی مختلفی در کشورهای غربی و کشورمان درباره اثرات درمانی حجامت انجام شده و حتی در قالب پایان‌نامه‌های پزشکی نیز به‌صورت خاص به این موضوع پرداخته شده است از جمله در سال 1375 و در نخستین پایان‌نامه دانشجویی در ایران با موضوع حجامت، به مقایسه ترکیب خون حجامت با خون وریدی پرداخته شد و در یک کار دانشگاهی ثابت شد که ترکیبات بیوشیمی خون حجامت با خون وریدی متفاوت است.


در طب سنتی ایران نیز حجامت به‌عنوان یک روش درمانی کارآمد و بسیار مؤثر در آثار مختلف طبی دوره‌های مختلف به‌خوبی دیده می‌شود و توجه به حجامت با ظهور اسلام، دوچندان شد چرا که در روایات متعدد و صحیح‌السند از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) بر انجام حجامت تأکید شده است.


اما متأسفانه طی سالهای گذشته برخی مسئولان در حوزه سلامت بدون توجه به منابع اسلامی، ذخایر طب سنتی ایران و تحقیقات و مطالعات علمی و دانشگاهی صورت گرفته درباره حجامت، به تشکیک درباره حجامت پرداخته و حجامت را فاقد اثرات درمانی، همراه با خرافه و حتی مضر و خطرناک معرفی کرده‌اند یا با بیان اینکه "امروز با وجود امکان خون دادن، دیگر نیازی به حجامت نیست"(؟!)، به مغلطه‌های مضحک متوسل شده‌اند.


به‌طور نمونه اخیراً علی‌اکبر پورفتح‌الله؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفته: «امروزه همه چیز حجامت تغییر پیدا کرده چرا که در گذشته حجامت با شاخ گاو صورت می‌گرفت و از کسی به دیگری زده می‌شد, در واقع یک نوع ایمنی‌سازی بود و آلودگی را از کسی به دیگری منتقل می‌کردند و  از نظر علمی هیچ تفاوتی بین حجامت و اهدای خون وجود ندارد».


وی خروج خون کثیف از بدن از طریق حجامت را «عوام‌فریبی» دانسته و گفته: «وقتی خون را تحت  استرس و فشار قرار بدهیم، دچار ترکیدگی گلبول قرمز می‌شود که حاصل آن در مجاورت اکسیژن هوا، تغییر رنگ خون است؛ این پدیده بسیار عادی است و خون ناشی از فصد خون را هم اگر تحت استرس و فشار و بادکش قرار بدهیم، گلبول‌های خونی می‌ترکد و اگر در مجاورت اکسیژن هوا قرار بگیرد، سیاه می‌شود. این کار شارلاتانیسم است».


برای بررسی صحت و سقم اظهارات اخیر مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران به‌سراغ حوریه محمدی کناری؛ متخصص طب سنتی و عضو انجمن علمی طب سنتی ایران رفتیم و درباره حجامت و ابعاد مختلف این مسئله به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه آمده است:


تسنیم: مدیرعامل سازمان انتقال خون، تفاوت قائل شدن بین ترکیبات خونی حجامت و خونی را که از طریق خون دادن از بدن خارج می‌شود نوعی «شارلاتان‌بازی» تلقی کرده است، نظر حضرت‌عالی در این باره چیست؟


متأسفانه در اظهارات اخیر مدیرعامل سازمان انتقال خون، اقداماتی مانند فصد و حجامت، نوعی شارلاتان‌بازی معرفی شده در حالی که اگر فردی بدون سوءنیت یا عوام‌فریبی، دانش بسیار مختصری در زمینه پژوهش داشته باشد، می‌تواند در کمتر از چند دقیقه به هزاران مقاله علمی و مستند درباره  اثرات درمانی حجامت دست یابد.


لذا انتظار ما از جامعه پزشکی این است که براساس قواعد پزشکی مبتنی بر شواهد 2 کلمه cupping و Phlebotomy را در pubmed  جستجو کنند بیش از 8 هزار مقاله در کمتر از چند ثانیه یافت خواهد  شد؛ براساس آنچه اخلاق به‌طور عام و به‌ویژه اخلاق در پژوهش و علم مبتنی بر شواهد حکم می‌کند، این انتظار وجود دارد که همکارانمان تا به اصول و مبانی چیزی آگاهی ندارند از روی سلایق شخصی در این زمینه حکم صادر نکنند.


وی در اظهارات اخیر خود گفته که مدعیان حجامت معتقدند که حجامت از زمان پیامبر(ص) بوده و حالا هم می‌تواند باشد؛ در پاسخ باید خاطرنشان کرد که طبق اسناد تاریخی معتبر، حجامت از هزاران سال قبل از میلاد در سراسر دنیا استفاده می‌شده است و در زمان پیامبر اسلام و ائمه علیهم السلام بر آن صحه گذاشته شده است اما از همان زمان، حجامت و فصد چه در متون طب سنتی و چه در احادیث، اندیکاسیون‌ها و کنتراندیکاسیونهای خاص خود را داشته است و به هیچ عنوان ما معتقد  نیستیم که برای همگان مفید خواهد بود.


تسنیم: مدیرعامل سازمان انتقال خون اعلام کرده که همه چیز حجامت عوض شده به‌جز جایگاهش؛ در این باره چه توضیحی دارد؟


درباره این بخش از اظهارات این مسئول، این سؤال مطرح می‌شود که؛ وی این تغییر شیوه انجام را که به‌گفته خودشان باعث استریل شدن تیغ و لیوان و... شده است مثبت تلقی می‌کنند یا منفی؟ اگر استریل انجام شدن فصد و حجامت، مثبت باشد ما هم مثل ایشان معتقدیم که حجامت باید جایگاه بهتر و کاربردی‌تری نسبت به گذشته پیدا کند.


مدیر عامل سازمان انتقال خون متذکر شده‌ که در گذشته خون حجامت از کسی به دیگری زده می‌شد(!)، باید از ایشان بپرسیم که سند و مدرک این ادعا چیست و براساس کدام کتاب یا مقاله علمی یا سند تاریخی چنین ادعایی شده است؟ چون در هیچ‌کدام از منابع طب سنتی و احادیث و ... چنین مسئله‌ای وجود ندارد، همچنین گفته‌اند که بین حجامت و فصد خون هیچ تفاوتی وجود ندارد؛ با وجود اینکه مقالات متعددی در این زمینه وجود دارد اما خواهشمندیم همان‌گونه که همکاران متخصص رشته‌های مختلف پزشکی به خود اجازه دخالت در حیطه سایر تخصص‌ها را نمی‌دهند، اظهارنظر در مورد وجود یا عدم وجود تفاوت، به‌عهده متخصصین این رشته گذاشته شود.


این مسئول در بخش دیگری از اظهارات اخیر خود گفته که سازمان انتقال خون هیچ تمایلی ندارد افرادی که زیاد اهل حجامت هستند به جمع اهداکنندگان خون بپیوندند, در پاسخ به این نکته نیز لازم است خاطرنشان کنیم که ما صاحب‌نظران این رشته هم معتقدیم که نیازی نیست افراد اهل حجامت باشند چون همان‌گونه که گفته شد حجامت و فصد، اندیکاسیون‌هایی دارد که پزشک بر اساس شرایط بیمار، آن را تجویز می‌کند، پس اهل حجامت بودن یا حجامت زیاد اصلاً مورد قبول ما نیست اما اینکه انتقال خون تمایل ندارد که از خون این افراد استفاده کند, مسئله دیگری است؛ طبق صحبت‌های پورفتح‌الله در همین مطلب, امروزه حجامت به‌شیوه استریل انجام می‌شود, پس این سؤال مطرح است که چرا باید این افراد را با کسانی که به مناطق مالاریاخیز مسافرت داشته‌اند مقایسه کرد؟!


تسنیم: «آلودگی طبیعت با خون حجامت» از دیگر ادعاهای مطرح شده در اظهارات اخیر مدیرعامل سازمان انتقال خون است؛ منشأ چنین اظهارنظری چیست؟


وی مدعی شده‌ که خونی که در حجامت گرفته می‌شود در طبیعت رها و باعث آلودگی می‌شود در حالی که باید گفت اگر حجامت در مراکز معتبر طب سنتی و زیر نظر پزشک انجام شود هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد زیرا مراکز معتبری که حجامت را به‌شیوه قانونی انجام می‌دهند، قرارداد جمع‌آوری زباله‌های عفونی و بیمارستانی را با شهرداری باید داشته باشند؛ هرچند ما معتقدیم مخالفت‌ها و مصاحبه‌های این‌چنینی می‌تواند زمینه را برای فعالیت‌های زیرزمینی افراد غیرپزشک یا غیرمتعهد فراهم کند که در این صورت احتمال بیماری عفونی یا آلودگی‌های زیست‌محیطی را رد نمی‌کنیم.


تسنیم: آیا ترکیبات خونی که از طریق حجامت از بدن خارج می‌شود با خون وریدی تفاوت ندارد و منظور از خون کثیف در حجامت چیست؟


مدیر عامل سازمان انتقال خون گفته‌ که «خون کثیف» وجود ندارد و ما می‌خواهیم اهداکنندگان خون، داوطلب و بدون چشم‌داشت و حتی بدون پاداش، سلامت باشند؛ در پاسخ به این بخش از اظهارات این مسئول باید گفت که هر رشته‌ای برای خود اصطلاحات تخصصی دارد که منظور خاصی از آن برداشت می‌شود، همان‌طور که کلمه سینوس در پزشکی و ریاضی دو معنی کاملاً متفاوت دارند؛ واژه «کثیف» در طب سنتی از ریشه تکاثف به‌معنی غلظت و فشردگی است.


در ثانی، بر اساس آنچه در بسیاری از مقالات علمی دنیا آمده است، فصد یا فلبوتومی می‌تواند هم جنبه پیشگیری داشته باشد و هم درمانی؛ افراد داوطلبی که به سازمان انتقال خون آمریکا مراجعه  می‌کنند، سه دسته هستند؛ دسته اول افراد سالمی که هیچ بیماری ندارند و به‌صورت داوطلبانه برای اهدای خون مراجعه می‌کنند, دسته دوم افرادی هستند که مبتلا به بیماری هموکروماتوز هستند که این افراد اگر دچار افزایش بار آهن نشده باشند, می‌توانند فصد یا فلبوتومی‌درمانی شوند و از اضافه بار آهن آنها جلوگیری شود و در عین حال خون آنها قابلیت انتقال به دیگران را دارد اما اگر آهن اضافه داشته باشند, فصد یا فلبوتومی درمانی برای کم کردن آهن برای آنها انجام می‌شود و چون احتمال رشد میکروب در خون آنها بیشتر است از خون آنها برای انتقال به دیگران استفاده نمی‌شود؛ دسته سوم افرادی که مبتلا به پلی‌سایتمی هستند، این افراد نیز چون احتمال ایجاد لوکمی در آنها بیشتر است، فلبوتومی (فصد) درمانی می‌شوند اما خونشان به دیگران تزریق نمی‌شود.


پس بر این اساس اگر هدف سازمان انتقال خون ایران، فقط گرفتن خون از افراد گروه اول باشد و افراد  گروه دوم و سوم برای اهداف درمانی نتوانند به این سازمان مراجعه کنند، قطعاً ضرورت انجام فصد یا حجامت توسط طب سنتی ضروری‌تر به نظر می‌رسد و باید گسترش یابد تا ریسک بیماری‌های عفونی در  گروه دوم و ریسک لوکمی در گروه سوم کاهش یابد البته خطر و عوارض انجام نشدن فصد یا حجامت در افراد واجد شرایط از نظر طب سنتی خیلی بیشتر از این موارد است.


همان‌طور که گفته شد موارد اندیکاسیون خروج خون و فصد یا حجامت، در صورتی است که فرد دچار امتلا باشد که این امتلا خود به دو دسته تغییر در کیفیت و تغییر در کمیت خون تقسیم می‌شود و هر کدام دارای پروتکل درمانی متفاوت و اندیکاسیونهای بسیار و کنتراندیکاسیونهای خاص خود است که دانستن آن برای متخصصین طب سنتی ضروری است.


بر همین اساس و مستندات علمی موجود و طبق مصوبه وزارت بهداشت، دوره PhD چهارساله برای این رشته طراحی و اجرا شده است و پزشکان صاحب‌نظر این رشته بعد از حدود 12 سال تحصیل در رشته پزشکی و تخصص طب سنتی به این اجتهاد رسیده‌اند لذا دوباره متذکر می‌شوم که استفاده از کلماتی مانند شارلاتان‌بازی و عوام‌فریبی توهین بزرگی به قشر متخصصان طب سنتی و تحصیل‌کرده کشورمان است.


البته آنچه بین مردم به خون کثیف مشهور شده، همین موضوع «امتلا» است که می‌تواند باعث تغییر  در کیفیت یا کمیت خون شود و بر اساس اینکه این میزان تغییر تا چه‌اندازه‌ای شدید باشد در شدت تیره یا روشن شدن خون متفاوت خواهد بود؛ به‌بیان دیگر درست است که خون در تماس با اکسیژن دچار تغییر رنگ می‌شود اما میزان این تغییر در همه افراد یکسان نیست و شدت آن بسته به میزان تغییر مزاج یا کیفیت خون دارد.


در مقاله‌ای که در سال 2014 در ژورنال آمریکایی Medical and Biological Research چاپ شده آمده است که چون هموگلوبین‌های لیزشده که در عروق سراسر بدن در حرکت هستند به‌وسیله حجامت خارج می‌شوند, مسیر عروقی برای حرکت فاکتورهای ایمنی، سایتوکینها و رسیتورهای دارو و ... بازتر شده و باعث می‌شود داروها سریعتر به ارگان هدف برسد و نیمه عمر آن افزایش یافته و نیاز به دارو کمتر می‌شود، البته تأثیر حجامت فقط مربوط به خروج خون نیست و تأثیر آن در بافت نرم اطراف، مایع میان‌بافتی، لنف و ... محل حجامت در مقالات به اثبات رسیده است.


منبع :



نظرات
  واقعاً مایه ی تأسفه امیدوارم این ادبیات صرفاً به جهت کم سوادی باشه هرچند به سختی می شه غرب زدگی و غرض ورزی رو در فرمایش ایشون نادیده گرفت !
ارسال کننده نظر : عبدالله      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ اسفند ۱۳۹۵


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12359بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35236بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46226بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17281بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23156بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536177بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14389بازدید]

از میان مقالات

شش اصل ضروری برای زندگانی سالم(ستّه ضروریه)
الفبای نفوذ! (مقاله انتخابی)
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)
از کیسینجر تا ظریف؛ افشاگری "ویلیام انگدال" آمریکایی از تراریخته‌های نابودگر(مقاله انتخابی)
ویتامین‌های بی‌خاصیت (مقاله انتخابی)
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
کمی سخت تر از آب خوردن! (آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)
سینوزیت؛ همه گیری قابل درمان
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
شش افسانه کشاورزى صنعتى(مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
بحرانی به‌نام جمعیت‌شناسان؛ کسانی که آهنگ رشد جمعيت «صفر» را به نظام پیشنهاد می‌دهند + تصاویر (مقاله انتخابی)
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
امواج وای-فای؛ مرگ تدریجی همه ما (مقاله انتخابی)
مخاطرات پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)