سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 870
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
تحولات جمعیتی؛ نگرانی‎های مستند و امیدواری‎های موهوم

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


تحولات جمعیتی؛ نگرانی‎های مستند و امیدواری‎های موهوم


با کمال تاسف جمعیت گروه سنی 15 تا 29 سال با سیر کاهشی محسوسی در حدود 5/6 درصد همراه بوده و درعین‌حال جمعیت گروه سنی 30 سال به بالا روند افزایشی خود را با سرعت بیشتر ادامه داده‌است و این یعنی حرکت ساختار هرم سنی کشور بسوی سالمندی بیشتر و جوان‌زدایی سریع‎تر.

 

 

سرانجام نتایج سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395 منتشر شد و اطلاعات و داده‌های آماری در دسترس همگان قرارگرفت که شایسته است کارشناسان و صاحب نظران علوم مختلف با ارائه تحلیل‎های مستند و تفسیر مفاهیم داده‎های آماری منتشرشده، از تحولات برآمده از نتایج این اعداد و ارقام رمزگشایی نموده و تفسیر دقیقی از این نمودارها و جداول منتشر نمایند.

 

مروری بر اطلاعات آماری جدید ‌بویژه در بخش تحولات جمعیتی کشور،‌ هر کارشناس دلسوز و انسان فهیمی را دچار نگرانی شدید می‌نماید، چرا که مبتنی برآمارهای جدید،‌ تغییرات ساختارهای جمعیتی،‌ تحولات هرم سنی جمعیت و ادامه روند کاهشی نرخ رشد جمعیت کشور،‌ نه تنها به نفع نظام اسلامی ایران که ام‌القراء و مهد تمدن نوین اسلامی است،‌ نمی‌باشد، بلکه از اصلی‎ترین موانع پیشبرد اهداف کلان و راهبردی جامعه جهانی اسلام خواهدبود.

 

 

طبق نتایج سرشماری سال جاری،‌ جمعیت ایران از 669، 149،‌75 نفر در سال 1390 به 79.926.270 نفر در سال 1395 رسیده‌است، اما علیرغم این افزایش و در مطالعه کارشناسی تحولات جمعیتی کشور،‌ گزاره‌هایی به دست می‌آید که حاوی پیام‌های هشداردهنده و به معنی به صدا درآمدن زنگ خطر برای جمعیت کشور است. در ادامه برای فهم بهتر این تحولات و آینده‎پژوهی‌ها به گوشه‌ای از این گزاره‌های تامل برانگیز توجه فرمایید

 

 

 

تحولات جمعیتی ایران

نرخ رشد جمعیت کشور در سال 1390 در حدود 1.29 بوده‌است که در ادامه کاهش دائمی در سه دهه گذشته، در سال 1395 به عدد 1.24 تنزل پیدا کرده‌است و لذا همچنان روند کاهشی داشته‌است که به این ترتیب پیش‎بینی‎های تحقق رشد صفر درصد در آینده نه چندان دور را دور از ذهن نمی‎داند.

 

بعد خانواده یا بعبارتی تعداد اعضای یک خانواده که در سال 1390 حدود 5/3 نفر بوده‌است در سال 1395 به 3/3 نفر کاهش یافته و همچنان روند کاهشی داشته‌است. نباید فراموش کرد که این عدد با احتساب شهرها و استان‎های حاشیه‎ای و بطور میانگین محاسبه می‎شود و به این ترتیب باید اذعان کرد نرخ خانوارهای تک و دو نفره در بسیاری از شهرهای کشور بطور قابل توجهی در حال تثبیت و افزایش است که از منظر بررسی و مطالعه آسیب‎های اجتماعی بسی نگران کننده خواهد بود.

 

با کمال تاسف جمعیت گروه سنی 15 تا 29 سال با سیر کاهشی محسوسی در حدود 5/6 درصد همراه بوده و درعین‌حال جمعیت گروه سنی 30 سال به بالا روند افزایشی خود را با سرعت بیشتر ادامه داده‌است و این یعنی حرکت ساختار هرم سنی کشور بسوی سالمندی بیشتر و جوان‌زدایی سریع‎تر.

 

 

میانه سنی کشور از 27 سال در سال 1390 به 30 سال در سرشماری سال 1395 افزایش یافته‌است. بعبارت دیگر در همین دهه گذشته،‌ چهره ایران بطور میانگین 5 سال پیرتر شده‌است که واکاوی تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سرعت بالا رفتن میانه سنی کشور مبحث مفصل و مهمی است که مجال دیگری می‎طلبد.

 

براساس داده‌های آماری منتشرشده،‌ در دهه اخیر تعداد خانواده‌های بدون فرزند و تک فرزند،‌ بیش از 6/5 درصد افزایش پیدا کرده‌اند و در مقابل خانواده‌های بیش از دو فرزند با کاهش سقوط‎گونه و کاملا محسوسی در حدود 5/17 درصد روبرو شده‌اند.

 

یادآور می‌شود که براساس نتایج سرشماری سال جاری و برخلاف گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های انجمن جمعیت‌شناسی و موسسه مطالعات جامع و تخصصی جمعیت که به مقامات نظام هم ارائه شده و در آن ادعا شده‌بود که نرخ رشد جمعیت در سال‌های اخیر بی‌گمان مثبت و افزایشی خواهدبود، باید گفت متاسفانه نرخ رشد جمعیت کشور همچنان روند کاهشی را نشان می‌دهد که البته این گزارشات هدفمند و ادعاهای نادرست و غیرکارشناسانه که در پی القای خوش‌بینی‌های کاذب، ارائه نشانی‌های غلط جمعیتی و ایجاد امیدواری‌های موهوم به مسئولین و مردم است در جای خود قابل تامل و پیگیری است.

 

متاسفانه باید گفت تعداد تولدها در سال 1395 نسبت به سال قبل از آن،‌ برای اولین‌بار پس از 15 سال کاهش پیدا کرده‌است و برهمین مبنا می‌توان پیش‌بینی کرد که بدون تصویب یک طرح جامع جمعیتی و در فقدان اقدامات جدی حاکمیتی و اعمال مشوق‌های ملموس برای فرزندآوری،‌ نمی‌توان به جلوگیری از روند کاهشی نرخ رشد جمعیت امیدوار بود و این مهم میسور نخواهدبود مگر با عزم و اراده جدی برای تحقق سیاست‎های نوین جمعیتی در همه سیاست‌گزاران، تصمیم‌سازان و به ویژه مخاطبان مستقیم نامه مقام‌معظم‌رهبری(مدظله) در ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت که مسئولین سه قوه و رئیس مجمع‌تشخیص‌مصلحت را شامل می‌شود.

 

حدود دو ماه دیگر باید سه سالگی ابلاغ سیاست‎های نوین جمعیتی به مسئولین نظام را اعلام کنیم، در حالیکه در این حدود سه سال از جانب دولت و نهادهای حکومتی، تقریبا هیچ اقدام عملی و موثری برای اصلاح سیاست‌های تحدید نسل  انجام نشده‌است، تا جائیکه می‌توان سیاست‌های نوین جمعیتی را مظلوم‎ترین سیاست‎های تاریخ جمهوری‌اسلامی دانست.

 

در پایان بخشی از بیانات مهم رهبرانقلاب‌اسلامی(مدظله‌العالی) در تبیین آینده نگران‌کننده جمعیتی کشور را یادآور می‌شویم. معظم‌له در تاریخ 19/9/1392 و در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند:

 

یکی از خطراتی‌که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می‌کند،‌ تن او می‌لرزد، ‌این مسئله جمعیت است. مسئله جمعیت را جدی بگیرید. جمعیت جوان کشور دارد کاهش پیدا می‌کند. به جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست. یعنی مسئله جمعیت از آن مسائلی نیست که بگوییم حالا ده سال دیگر فکر می‌کنیم. نه اگر چند سال بگذرد، ‌وقتی نسل‌ها پیر شدند،‌ دیگر قابل علاج نیست.

 

نویسنده:

صالح قاسمی: پژوهشگر و نویسنده کتاب «جنگ جهانی جمعیت»

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12361بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35237بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46227بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17282بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23157بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536180بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10979بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14389بازدید]

از میان مقالات

امّ الامراضی به نام یبوست
خطری که در آب لوله‌کشی پنهان شده است (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
سنگ کلیه؛ یک خاطره دردناک!
نگاهی به مستند «گشایش رمز زندگی»؛ کوته‌بینی داروین نظریه‌اش را نابود می‌کند + فیلم و تصاویر(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
مرگبارترین آزمایش‌های علمی آمریکا
مسلمانان و معضل تفریحات مدرن(مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک