سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 1115
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
«خمیر مرغ» هم مثل «روغن پالم» مجاز شد!/ غیرمجاز‌هایی که با تایید دولت به خورد مردم داده می‌شوند


بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

«خمیر مرغ» هم مثل «روغن پالم» مجاز شد!/ غیرمجاز‌هایی که با تائید دولت به خورد مردم داده می‌شوند

 

 

 

 

 

پس از گذشت چند سال از ممنوع اعلام شدن استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس، چند روز قبل خبر ممنوع نبودن استفاده از «خمیر مرغ» با شرایط خاص در رسانه‌ها منتشر شد، ماجرایی که شباهت زیادی با ممنوع و آزاد شدن استفاده از «روغن پالم» دارد.

 

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، محمد رضازاده: هفته گذشته خبری با عنوان «استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس آزاد شد» با بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها روبه رو شد و تعجب بسیاری از مردم جامعه را برانگیخت.

 

 

 

 

«خمیر مرغ» چیست؟

 

 

 

 

طبق تعریف استاندارد ملی ایران خمیر مرغ عبارت است از فرآورده‌ یکنواخت متشکل از گوشت مرغ (گوشتی، تخم‌گذار و مادر) که مناسب برای مصرف انسان است و با استفاده از وسایل مکانیکی از لاشه کامل فاقد پوست و اندرونه و یا استخوان‌های حاوی گوشت مرغ حاصل می‌شود به گونه‌ای که استخوان تحت فشار از گوشت جدا شده و ساختمان فیبر عضلانی از دست رفته یا تغییر می‌کنند.

 

 

 

 

خمیر مرغ از سال 1960 در جهان تولید شده است و امروزه استفاده از خمیر مرغ به عنوان یکی از مواد اولیه در فرمولاسیون برخی فرآورده‌‌های گوشتی رواج دارد و با توجه به ویژگی‌های تغذیه‌ای و تکنولوژی خوب و قیمت مناسب خمیر مرغ، استفاده از آن در فرمولاسیون فرآورده‌های گوشتی مورد استقبال تولیدکنندگان قرار گرفت.

 

 

 

 

اما از سوی دیگر اشکالاتی مانند رنگ، طعم و بافت نامطلوب و بار میکروبی بالا آن را به عنوان یک ماده اولیه خام فاسد شدنی و پرخطر تبدیل می‌کند.

 

 

 

 آذرماه سال 94 / دیناروند: استفاده از خمیر مرغ ممنوع شد

 

 

 

 

پس از منتشر شدن اخبار ضد و نقیض در خصوص سلامت برخی خمیرهای استفاده شده در سوسیس و کالباس؛ سرانجام رسول دیناروند که بارها بر ممنوع بودن استفاده از خمیر مرغ تاکید کرده بود، آذرماه سال 94 با اعلام اینکه استفاده از خمیر مرغ به طور کامل منتفی شده است خاطر نشان کرد: تولید کنندگان فرآورده‌های غذایی دیگر اجازه استفاده از استخوان‌ها و مواد زاید مرغ جمع‌آوری شده از مرغ فروشی‌ها را ندارند.

 

 

 

 

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: طبق هماهنگی‌ها با دامپزشکی و سازمان استاندارد، مقرر شد از مرغ کامل در تهیه سوسیس و کالباس استفاده شود.

 

 

 

 

وی افزود: تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی موظف شدند مرغ را به طور کامل از کشتارگاه‌های مورد تأیید دامپزشکی تهیه کنند و دیگر نمی‌توانند مانند قبل از استخوان و مواد زائد مرغ در تهیه سوسیس و کالباس استفاده کنند.

 

 

 

احتمال بروز بیماری‌های غیرواگیر با مصرف سوسیس غیراستاندار

 

 

 

محمد هاشمی، متخصص بهداشت عمومی با اشاره به این‌که سوسیس و کالباس به دلیل چربی و نمک بالا مضر هستند درباره شرکت‌های استفاده کننده از خمیر مرغ می‌گوید: معمولاً شرکت‌هایی که زیرزمینی کار می‌کنند و یا اینکه مدت کوتاهی است مشغول به کار هستند و سپس به جای دیگر منتقل می‌شوند به خاطر موقتی بودن و نبود نظارت از خمیر مرغ استفاده می‌کنند. هاشمی در مورد عوارض مصرف جگر مرغ نیز افزود: جگر مرغ می‌تواند سرشار از مواد هضم نشدنی باشد زیرا جگر منبع اصلی دفع سموم موجودات زنده خونگرم است. سوسیس و کالباس بیماری‌های غیرواگیر را در انسان افزایش می‌دهد. 

 

 

 

خرداد 96/ صالح زاده: استفاده از خمیر مرغ با شرایط خاص آزاد شد

 

 

 

پس از کش و قوس‌های فراوان و گذشت چند سال از ممنوع شدن استفاده از خمیر مرغ، فرهمند صالح‌زاده معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این خبر که استفاده از خمیر مرغ با شرایط خاص ممنوع نیست اظهار کرد: اصلاحیه‌ای‌ درباره استفاده از خمیر مرغ با شرط و شروط خاصی انجام شده است.

 

 

 

 

وی افزود: این شرایط اکنون به ثبت رسیده است و صنایع تولید سوسیس و کالباس می‌توانند از این امکان استفاده کنند.

 

 

 

 

معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: این اصلاحیه در کمیته ملی استاندارد و با حضور مسئولان سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، استاندارد و عوامل دیگر مورد تأیید قرار گرفت تا در مرحله اول با شرایط خاصی امکان استفاده داشته باشند و در مرحله دوم دوباره این شرایط تغییر خواهد کرد.

 

 

 

 

 پس از انتشار این خبر نیز رئیس سازمان غذا و دارو در اظهار نظری دیگر گفت: توافقی که بین سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد انجام شد، این بود که اجازه داده شود شرکت های تولید کننده سوسیس و کالباس که خود دارای دستگاه جداکننده مکانیکی گوشت مرغ هستند، از این خط برای جدا کردن گوشت مرغ از قطعات استخوان استفاده کنند تا گوشت مرغ را برای تولید فرآورده های سوسیس و کالباس خود به کار ببرند.

 

 

 

«سرنوشت مشترک پالم و خمیر مرغ»

 

 

 

اما شاید بتوان این تصمیم سازمان غذا و دارو را با ماجرای ممنوع و آزاد شدن استفاده از روغن «پالم» مقایسه کرد. به‌طوری‌که پس از کشمکش‌های بسیار میان دستگاه‌های مختلف و اما و اگرهای استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی و نگرانی مردم جامعه در عدم خرید لبنیات، در نهایت با نشست مشترکی که میان سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و برخی از دستگاه‌های مرتبط به این تفاهم رسیدند که از اول مهرماه سال 93 استفاده از روغن پالم و یا هرگونه چربی گیاهی از خط تولید انواع محصولات لبنی خارج شود.

 

 

 

 

براساس این تصمیم چنانچه واحدهای لبنی در فرآورده‌های تعیین شده خود از روغن پالم استفاده کنند به طور قطع تخلف کرده و پرونده آنها به دادگاه‌ها ارجاع خواهد شد. همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم پروانه ساخت واحدهایی که به صورت غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی استفاده می‌کنند را ابطال می‌کند و سازمان ملی استاندارد نیز در پروانه‌های استاندارد این واحدها تجدیدنظرهای لازم را انجام می‌دهد.

 

 

دیری نگذشت که سازمان غذا و دارو ممنوع بودن استفاده از روغن پالم را منتفی دانست، نکته مهم این تصمیم نیز همزمان شدن با صحبت‌های حسن روحانی در این باره است.

 

 

 

رئیس‌جمهور در نشست مشترک مطبوعاتی با «محمد نجیب رزاق» نخست‌وزیر مالزی اعلام کرد که تهران و کوالالامپور مصمم هستند سطح روابط خود را در مرحله نخست به دوره قبل از تحریم‌ها بازگردانند.

 

 

 

روحانی به موضوع روغن پالم که مالزی یکی از صادرکنندگان آن است، اشاره و با بیان اینکه نخست وزیر مالزی اشاره دارند که مالزیایی‌ها از این روغن استفاده و سلامتی آنان نیز خوب است، گفت: برای تبیین ویژگی‌های این روغن از لحاظ سلامتی، ما منتظر سفر هیاتی از طرف مالزی به ایران هستیم.

 

 

 

پس از این موضوع موضع بسیاری از کارشناسان و دولتی‌ها درباره روغن پالم تغییر و حتی برخی آن را مفید دانستند.

 

 

 

موضوعاتی از این دست باعث شباهت سرنوشت «خمیر مرغ» و «روغن پالم» شد.

 

 

 

چرایی ماجرای ممنوع و آزاد شدن استفاده از این دو محصولی که به گفته متخصصان تغذیه می‌توانند آسیب‌های جدی به سلامت افراد وارد کنند سوالی است که پاسخ روشنی برای آن داده نشده است؛ هرچند این اما و اگرها ممکن است به ضرر مردم تمام شود و در آخر این سلامتی است که قربانی ندانم‌کاری و کوتاهی مسئولان خواهد شد.

 

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12369بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15044بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46241بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17290بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23169بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63657بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536216بازدید]
زردی نوزادان[493978بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11468بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11594بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50914بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17743بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15238بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13034بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14394بازدید]

از میان مقالات

زندگی بطری شده؛ واقعیت‌های پنهان شده ​آب‌های معدنی (مقاله انتخابی )
آموزش روش عملی انجام بادکش
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
نابودی خانواده (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
ویتامین‌های بی‌خاصیت (مقاله انتخابی)
روش های افزایش شیر مادران شیرده
نگاهی به مبانی طبّ سنّتی ایران
بچه ام زیاد سرما می خورد؛ چه کنم؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
رژیـم پــاکسازی جـسم و روح (رژیم 15 روزه سلامتی- مهندس خدادادی)
خاکشی
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
خجسته باد و مبارک؛ قدوم ماه صیام
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
اصول‌ تغذيه‌ در سيره پيامبر اعظم‌ (صلوات الله علیه و آله) (مقاله انتخابی)
خانواده مستحکم و جمعیت جوان؛ دیگ‌هایی که برای غرب نجوشید