سلام ،دو ماهه باردار هستم بویاییم زیاد شده یکم بوها رو بیش از حد متوجه میشم مثلا بوی سرویس بهداشتی یا بعضی غذاها یا بوی لباس و... و بعد از اون حالم بد میشه یکم حالت تهوع پیدا میکنم لطفا بفرمایید از نظر طب سنتی به چه علت هست؟ و راهکار چی هست؟
مریم

ببخشید من بینایم ضعیف هست نمره چشمم بالاست چه توصیه ای دارین .ممنون
معصومه

سلام.ممنون از مطالب آموزنده شما.یک سوال من فشار خون دارم البته با قرص همیشه تنظیم هست میتونم این رزیم و بگیرم...همچنین درد مفاصل هم دارم
خانم رنجبران

باسلام و احترام بنده دوماهه باردار هستم یک هفته ای هست که غذا میخورم مقدار کم حتی،احساس سنگینی شدید میکنم معده ام انگار سریع پر میشه و کلا بعد از غذا احساس خیلی سنگینی و یه حالت دلپیچه و تهوع خفیف دارم و معذرت میخوام اجابت مزاجم هم بد شده یعنی سفت نیست اتفاقا نرم هست اما کامل تخلیه نمیشه چندبار و تکه تکه درصورتی که قبل از بارداری من مشکلی نداشتم از این لحاظ و هرروز اجابت مزاج داشتم بارداری قبلیم بسیار گرسنه میشدم و بسیار غذا میخوردم اصلا همچین مشکلی نداشتم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
فاطمه

برای دفع خلطهایی ک پشت حلقم هست چیکار کنم مدفوعم کامل دفع نمیشه راه حل بدین لطفا
خانوم

سلام و عرض ادب آقایی ۴۶ ساله هستم. دیسک کمر در مهره ۴ و۵ و همچنین تنگی کانال نخاع دارم . آیا در طب سنتی راهکاری برای تسکین درد وجود دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید( الان بیشترین ناحیه درد در کمر هست) ممنونم.
حسین

سلام خسته نباشید مرسی از زحمات بی کران شما من کیست مویی دارم هر کاری میکنم سر باز نمیکنه دو ماه هست این اسفرزه و روغن سیاه میزارم سر باز نمیکنه خرما و خورد شده کاسه چینی میزارم سر باز نمیکنه ترو خدا یه روشی بگین خیلی اذیتم درد نمیکنه فقط نگران هستم بدتر نشه میخواستم عمل کنم همه میگن باز برگشت داره لطفا راهنمایی کنید مرسی
امین

آیا آب پیاز برای دختر با کره مضر است ؟
mahsa

سلام آقای دکتر سن بارداری را از اولین روز آخرین پریود حساب کنیم یا از زمانی که میدانیم نزدیکی بوده بین سونوگرافی های معمول کدام یک را شما پیشنهاد میدهید انجام دهیم
محمدی

سلام ببخشید خوردن گوشت بلدرچین پر ایام بارداری مشکلی نداره؟ باتشکر
مریم
کد : 327
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
تاثیر دیدن پدربزرگ و مادربزرگ بر سلامت روان

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین


تاثیر دیدن پدربزرگ و مادربزرگ بر سلامت روان

یک روانپزشک معتقد است که ارتباطات اجتماعی سلامت روان فرد را بیمه می‌کند و 10 دقیقه دیدن پدربزرگ و مادربزرگ می‌تواند فرد را تا چند روز شارژ کند.

علی باغبانیان در گفت‌و گو با  فارس، با بیان اینکه یکی از نیازهای اساسی همه انسان‌ها ارتباطات اجتماعی است، اظهار داشت: بعد از نیازهای زیستی توجه به ارتباط با همنوع در سلامت روان فرد تأثیر بسزایی دارد. انسان موجودی احساسی است و ارتباطات اجتماعی نقش سازنده‌ای بر سلامت روان او دارد.
 
وی افزود: البته هر ارتباطی این حسن را ندارد و برخی ارتباطات مشکلاتی ایجاد می‌کند که بهتر است از آنها صرف نظر شود، منظور از ارتباط این است که فرد رابطه‌ای را ایجاد کند که برای او سازنده است.
 
این متخصص بهداشت روان ادامه داد: انسان از لحظه تولد وابستگی شدیدی به مادر دارد. در روانشناسی اصطلاحی به نام باندهای عاطفی وجود دارد که آن را می‌توان در ارتباطات اجتماعی به وضوح دید.
 
وی گفت: هر انسان مانند هشت‌پایی است که پاهایش به انسان‌های اطراف او متصل است، وقتی فرد به دنیا می‌آید تا حدود 3 سالگی تمام باندهای عاطفی را به مادر متصل می‌کند‌ بعد از آن تعدادی از این باندها جدا می‌شوند و به پدر و سایر اعضای خانواده متصل می‌شود. با افزایش سن باندها به دوستان، همکاران و همسر و فرزندان فرد وصل می‌شود.
 
وی افزود: دانشمندان معتقدند میزان وابستگی عاطفی همه انسان‌ها یکسان است و ممکن است وابستگی آنها به افراد مختلف موجب تفاوت آنها شود.
 
این روانپزشک با بیان اینکه افزایش ارتباطات انسانی موجب احساس خرسندی بیشتر می‌شود، گفت: انسان‌ها با ارتباطات اجتماعی نیازهای روانی خود را ارضا می‌کنند این ارتباط دو طرفه است و اگر علاقه دیگران به ما و بالعکس در مسیر صحیحی نیفتد با افراد دیگر جایگزین می‌شود مثلاً چنانچه دختر نتواند با پدر و مادر خود ارتباط برقرار کند ممکن است با فردی دیگر این رابطه عاطفی را برقرار کند که زندگی او را تحت‌الشعاع قرار دهد.
 
وی ادامه داد: انسانها دوست دارند جزو یک گروه باشند و این گروه می‌تواند شامل خود فرد و دیگری شود چون انسان نیاز دارد در هر لحظه‌ای عضو گروه باشد تا احساس تنهایی نکند در نتیجه ایزوله شدن به تدریج انسان را به سمت موجودی غیرعاطفی می‌کشاند.
 
باغبانیان افزود: اگر این روند ادامه یابد فرد مانند یک تکه سنگ می‌شود بنابراین عضویت در گروه یکی از نیازهای افراد است که عدم انجام آن می‌تواند عواقب بدی را همراه داشته باشد.
 
این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: روانشناسان معتقدند که هر چند تشکیل گروه جزو نیازهای انسان است اما تداوم آن بستگی به میزان تشویقی دارد که فرد از گروه می‌گیرد. اهمیت عضویت در گروه به قدری است که کاهش ارتباطات اجتماعی و تنهایی می‌تواند انسان را به انواع اختلالات روانی مبتلا کند.
 
وی افزود: اکثر بیماری‌های اعصاب و روان خفیف بر اثر فقدان ارتباطات بیرونی فرد می‌تواند اتفاق می‌افتد همچنین یک سوم بیماران کشور کسانی هستند که از بیماری‌های جسمی شاکی‌اند که منشاء اصلی آن روانی است و یکی از عوامل اختلالات روانی نیز ارتباطات اجتماعی ناکارآمد است بنابراین ایجاد گروه‌ها و عضویت در آنها در درمان بیماری‌های روان‌تنی مؤثر است.
 
باغبانیان گفت: پذیرش فرد در گروه زمانی اتفاق می‌افتد که نقاط مشابه زیادی وجود داشته باشد که یکی از این نقاط مشابه به لحاظ سنی و موضوعی است گاهی یک عامل تشابه آن قدر قوی است که افراد تفاوت‌ها را می‌پذیرد مثلاً در گروه‌های مذهبی و محافل دینی افراد با وجودی که از گروه‌های مختلف سنی هستند اما با مشارکت یکدیگر به پختن نذری و توزیع آن می‌پردازند.
 
این متخصص حوزه بهداشت روان ارتباطات اجتماعی به ویژه از نوع مذهبی را موجب بیمه شدن فرد به لحاظ سلامت روان دانست و اظهار داشت: همین که افراد احساس می‌کنند که کسی در کنار آنها است می‌تواند به سلامت روان آنها کمک کند حتی عدم وجود فرد و تنها احساس اینکه او در کنار ما است برای سلامت روان کافی است.
 
وی افزود: در فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی مناسبت‌های مختلفی وجود دارد که این مراسم‌ها جهت سلامت روان و افزایش ارتباطات اجتماعی است.
 
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی گمان می‌کنند که این ارتباطات را می‌توانند با پیامک و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنند در حالی که تنها ارتباط چهره به چهره است که این نیاز روانی را برطرف می‌کند زیرا پیامک‌ها روح ندارند و معلوم نیست پس از رسیدن به دست مخاطب با همان عاطفه‌ای که مدنظر بوده است خوانده شود.
 
وی گفت: بهتر است افراد برای تقویت قوای روانی خود به دیدن اقوام و بزرگترها به ویژه پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بروند، در واقع 10 دقیقه بودن در کنار پدربزرگ و مادربزرگ فرد را تا چند شارژ و تقویت می‌کند در حالی که او اگر ساعت‌ها پای اینترنت بنشیند خسته‌تر می‌شود.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12448بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15092بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35319بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46333بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17350بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23225بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63837بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536631بازدید]
زردی نوزادان[494181بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11539بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11630بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11314بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16171بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51029بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17802بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15288بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11016بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8485بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13083بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14445بازدید]

از میان مقالات

درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
عصر تستوسترون (مقاله انتخابی)
روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 3 بررسی رویکردهای «خطرآفرین» فرهنگستان علوم پزشکی در موضوع «سلامت معنوی»؛ آیا پزشکان می توانند «هدایت‌گر» جامعه از بعد معنوی باشند؟
تدابیر فصل تابستان
میلیاردرها در خدمت نسل کشی(مقاله انتخابی)
نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
خطری که در آب لوله‌کشی پنهان شده است (مقاله انتخابی)
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
خجسته باد و مبارک؛ قدوم ماه صیام
به بهانه‌ِی سلامتی؛ به بهای مرگ (مقاله انتخابی)
حس مادری یا آینده شغلی؟! (مقاله انتخابی)