سلام و درود آقای دکتر عزیز،سپاس فراوان بابت مطالب بسیار ارزشمند سایت برای درمان جوش صورت هنگام بلوغ و فرو رفتگی پوست چه دستوری می فرمایید.متشکرم
مائده

سلام وقتتون بخیر. بنده زیر چشم هام مقداری سیاه هست که با توجه به ویدئویی که از دکتر خیراندیش دیدم، عقیده دارند سیاهی دور چشم به دلیل رسوب صفرا در رگ های دور چشم است و برای درمان آن شربت سکنجبین رو معرفی کردند. بنده سوداوی هستم. امکانش هس شربت سکنجبین نعنایی روزی دوبار نیم ساعت قبل از غذا بخورم؟ در ایام قاعدگی منعی ندارد؟ تا چه مدت مصرف کنم؟
سادات

سلام وقتتون بخیر. برگ سنا از یه عطاری معتبر خریدم ولی توش پر از کرمه ریزه. طبیعی هست؟ واقعا جدا کردنشون سخته انقد زیادن
سادات

با سلام و احترام. سایت طبیب شهر در دسترس نیست. اگر سایت مشابهی معرفی کنید، ممنون می شوم.
راوری

من دومین دوره از پیاز درمانی رو شروع کردم از روز سوم این دوره ترشحات سفید و سبز زیاد دارم و حالت قارچی و عفونت هست بخاطر اثر پیازدرمانی پاکسازی رحم هست یا اینکه برلی درمان شیمیایی دکتر برم؟
مونا

من دوره دوم را شروع کردم ،روز سوم از دوره دوم دچار عفونت قارچی دهانه واژن شدم که تا به امروز چنین مشکلی نداشتم ممکنه بخاطر خارج شدن عفونت ها از بدن دچار این مشکل شده باشم؟ و اینکه نیاز هست داروی شیمیایی استفاده کنم
مهناز

سلام ببخشید برا فیبروم چه آبزنی میشه استفاده کرد؟؟؟ با تشکر
فروزان

سلام وقت به خیر. دکتر من گفته بودند که بعد از زایمان روزی چهار پنج بار در لگن آب گرم و نمک بنشینم تا بخیه‌ها جذب شوند. با توجه به اینکه میگویید باید با آب زیاد در تماس نبود برای طهارت بعد از دستشویی و حمام کردم بعد از زایمان چه راهکار و پیشنهادی دارید؟
رضوان حافظی

با سلام و احترام آیا در طب سنتی جایگزینی برای بوتاکس و تزریق ژل وجود داره؟برای رفع چین و چروک اطراف لب، پیشانی و دور چشم چه پیشنهادی دارید؟
Bayan

واقعا که یه اخوند میاد ... بعدمردم باور میکنن


زد
کد : 67738
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
تاثیرات منفی اینستاگرام بر سلامت روان افراد

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 


تاثیرات منفی اینستاگرام بر سلامت روان افراد


 

 

 

 

 

یک تحقیق در سال ۲۰۲۰ نشان داد که بیش از ۱میلیارد نفر از اینستاگرام استفاده کرده و به طور متوسط روزانه ۳۰ دقیقه را برای این پلتفرم مبتنی بر تصویر صرف می‌کنند.

 


مطالعات نشان داده‌اند که اینستاگرام می‌تواند بر سلامت ذهنی تأثیر منفی بگذارد، زیرا مسائلی مانند افسردگی، اضطراب و نگرانی‌های مربوط به شکل بدن به استفاده از آن مرتبط است.

 

 


مساله تاثیر اینستاگرام روی سلامت روان همواره مورد توجه بسیاری از دانشمندان بوده است. به عنوان مثال، یک مطالعه کیفی در میان دانشجویان دانشگاه بریتانیا نشان داد که اگرچه اینستاگرام می‌تواند ارتباط اجتماعی را تقویت کند، اما ایده‌آل‌هایی را نیز ارائه می‌کند که منجر به آزار و اذیت سایبری و جستجو برای پذیرش اجتماعی شود که بر سلامت روانی تأثیر منفی می‌گذارد.

 

 

 


روزنامه وال استریت ژورنال، مطالعات داخلی فیس‌بوک را منتشر و به این موضوع اشاره کرد که چگونه این اپلیکیشن به نوجوانان آسیب می‌رساند، از جمله نگرانی‌های دختران نوجوان در مورد شکل بدن خود که از هر ۳ دختر ۱ نفر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

 


مطالعات همچنین اینستاگرام را با افسردگی، نگرانی‌های مربوط به شکل بدن، مسائل مربوط به عزت نفس، اضطراب اجتماعی و سایر مشکلات مرتبط دانسته‌اند.

 


«میچ پرینشتاین» مدیر ارشد انجمن روانشناسی آمریکا در این خصوص می‌گوید «چیزی در مورد تعاملات شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که آنها را از نظر کیفی با تعاملات حضوری متفاوت می‌کند. این شبکه‌ها خطراتی را ایجاد می‌کند که قبلاً وجود نداشتند و در نتیجه باعث آسیب می‌شوند.»

 

 


اینستاگرام ماهیت اعتیادآوری دارد که هر کاربر آن را درک کرده است. «آدام آلتر» استاد دانشگاه نیویورک در این خصوص می‌گوید «اینستاگرام به گونه ای طراحی شده که به طور مدام محتوای مورد پسند کاربر را در اختیار او قرار می‌دهد و افراد را به بالای صفحه فید می‌برد تا این پیمایش نزولی را ادامه دهند. این پلتفرم به گونه‌ای طراحی شده که تهی نباشد و برای دسترسی به محتوای بی‌انتها نیازی به انجام کار زیادی ندارید، فقط به پیمایش ادامه دهید.»

 

 

 


به خاطر همین آسیب‌ها ده ها ایالت آمریکا، از جمله کالیفرنیا و نیویورک، از شرکت متا به دلیل آسیب رساندن به جوانان و بحران سلامت روان آنها شکایت کرده‌اند. این شکایت می‌گوید که متا با طراحی آگاهانه و عمدی ویژگی‌هایی در اینستاگرام و فیسبوک، افراد را به پلتفرم‌های خود معتاد می‌کند.

 

 


دانشگاه برکلی برای مبارزه با صدمات روانی این پلتفرم درحال کمک گرفتن از هوش مصنوعی است و «سانا پاندی» دانشجوی این دانشگاه با استفاده از هوش مصنوعی در حال توسعه فناوری است که روشی را که سیستم‌های توصیه کننده با استفاده از آنها محتوا را به کاربر نشان می‌دهند تغییر می‌دهد.

 

 


همچنین مطالعه ای که سال ۲۰۲۰ در سنگاپور انجام شد نشان داد که نه تنها نوجوانان بلکه بزرگسالانی که از اینستاگرام استفاده می‌کنند و مستعد مقایسه اجتماعی خود با دیگران هستند، آنها دائماً با مشکلاتی در مورد اضطراب اجتماعی، عزت نفس و خلق و خو مواجه می‌شوند.

 

 


«راشل راجرز» دانشیار روانشناسی کاربردی در دانشگاه «نورث ایسترن» گفت ماهیت بصری شبکه‌های اجتماعی توجه افراد جوان را به خود جلب می کند و در عین حال، نوجوانانی که به سمت آنها کشیده می شوند، هنوز در حال رشد حس هویت خود هستند. آنها در آن زمان آسیب پذیرتر هستند.

 

 


«انجمن سلطنتی لندن برای پیشرفت دانش طبیعی» نیز یکی از نهادهای دولتی است که جهت کاهش اثرات مضرشبکه‌های اجتماعی بر کودکان و بزرگسالان، از شبکه‌های اجتماعی خواسته تا تغییراتی ایجاد کنند. این گزارش توصیه می‌کند که در مورد استفاده بیش از حد از یک اخطار پاپ‌آپ در اینستاگرام یا وب‌سایت‌ها به کاربران ارائه شود.

 

 


«کلود ملینز» کارشناس دانشگاه کلمبیا نیز در این خصوص می‌گوید شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بسترهایی برای قلدری و طرد کردن، انتظارات غیرواقع بینانه و عادی‌سازی رفتارهای مخاطره‌آمیز فراهم کنند و می‌توانند برای سلامت روان مضر باشند.

 

 


موسسه انگلیسی «Ditch The Label» که به مسائل مربوط به سلامت روان نوجوانان می‌پردازد در تحقیقات خود متوجه شده که نوجوانان بیشتر در اینستاگرام و فیسبوک مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. بخشی از شرکت کنندگان در این مطالعه که مزاحمت سایبری را تجربه کرده‌اند، ۴۲ درصد در اینستاگرام، ۳۷ درصد در فیسبوک و ۳۱ درصد در اسنپ‌چت بودند.

 

 


مارک زاکربرگ به عنوان بنیانگذار متا (فیسبوک سابق) و صاحب اینستاگرام در ژانویه ۲۰۲۴(دی-بهمن۱۴۰۲) به همراه سایر مدیر عامل‌های چند شبکه اجتماعی در مقابل کمیته قضایی سنا حاضر شد. وی با اذعان به آسیب‌های ناشی از تعاملات آنلاین از خانواده‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی قربانی شده‌اند عذرخواهی کرد.

منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[13869بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[16439بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[36697بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[47882بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[18661بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[24579بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[65460بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[539334بازدید]
زردی نوزادان[496334بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[12894بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11856بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11562بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16391بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51589بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18109بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15569بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11239بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8673بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13290بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14710بازدید]

از میان مقالات

نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
15 میلیون دلار برای گوشت حلال!(مقاله انتخابی)
مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
مرض عقوبت
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
دانشكده‌ها و دانشگاه‌هاي ما احمق‌هاي تحصيل‌‌كرده پرورش مي‌دهند(مقاله انتخابی)
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
خطری که در آب لوله‌کشی پنهان شده است (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله پنجم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج سودا
زالو؛ جرّاح کوچک
کدام تنظیم خانواده؟(مقاله انتخابی)
بررسی اعجاز روان‌شناختی قرآن(مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)