سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 522
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
اوضاع دندان ایرانیان خراب است

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 


اوضاع دندان ایرانیان خراب است

 معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان گفت: به طور میانگین افراد ۱۲ ساله دو دندان خراب، 15 ساله دارای سه دندان خراب، 18 ساله 4 دندان خراب،افراد 35 ساله 9 دندان خراب و افراد 45 ساله 12 دندان خراب در دهان دارند.


حسین حصاری، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پیشگیری پوسیدگی دندان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار کرد: ‌شاخص DMFT در ایران برای سنین مختلف متفاوت است چنانچه این شاخص در کودکان 12 ساله 2 است یعنی به طور متوسط دو عدد از دندان‌های هر فرد 12 ساله ایرانی به علت پوسیدگی دندان خراب شده است.
 وی گفت: وضعیت بهداشت و دندان به عوامل مختلف بستگی دارد و با شاخص‌های مختلف سنجیده می‌شود که این شاخص در بین کودکان 12 ساله در 20 سال گذشته بین 1.6 تا 2 در نوسان بوده است و تغییر چندانی نکرده است.

 
دستیابی به رقم 1.2 در شاخص DMFT کودکان 12 ساله فعلاً غیرممکن است

 
حصاری تاکید کرد: پایین آوردن این شاخص از 2 به 1.2 که عددی ایده‌ال است بسیار سخت است و نیازمند سازمان و سیستم سلامت دهان و دندان منسجم دارد ولی متاسفانه ماجرای نگران‌کننده آن است که عمده این شاخص مربوط به پوسیدگی درمان نشده است و این پاسخی که نظام سلامت دهان به این شاخص می‌دهد.

 
این دندانپزشک شاخص DMFT در 15 سالگی در ایران را 3 در 18 سالگی 4 و در 35 سالگی 9 و در 45 سالگی 12عنوان و تصریح کرد: به طور میانگین افراد 15 ساله دارای سه دندان خراب، افراد 18 ساله 4 دندان خراب،افراد 35 ساله 9 دندان خراب و افراد 45 ساله 12 دندان خراب در دهان دارند.

 
حداکثر یک چهارم دندانهای خراب ترمیم می شوند

 
حصاری تاکید کرد: متأسفانه در ایران فقط 15 تا 25 درصد دندان‌های آسیب‌دیده به علت پوسیدگی ترمیم می‌شوند و سایر موارد یا کشیده می‌شوند یا به صورت پوسیده در دهان باقی می‌مانند.

 
به مشکلات مردم در عرصه دندان پاسخ داده نمی‌شود

 
وی خاطر نشان کرد:‌ این آمارها نشان می‌دهد که به مشکلات مردم در عرصه دندان پاسخ داده نمی‌شود و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تجربه سایر کشورها نمی‌توان انتظار داشت همه دندان‌ها ترمیم شود چرا که با این حجم پوسیدگی هیچ سیستم سلامتی در جهان قابلیت ترمیم این دندان‌ها را ندارد چرا که حجم بسیار بالاست.

 
این دندانپزشک تأکید کرد: با توجه به شرایط موجود راهی جز پیشگیری وجود ندارد چرا که در هر شرایطی نمی‌توان پاسخ درمانی به این مشکلات ارائه کنیم. بنابراین باید تمام اهداف و استراتژی نظام سلامت دهان در حوزه بهداشت و پیشگیری متمرکز شود.البته درمان هم در جای خود نیازمند توجه است ولی تمرکز اصلی باید به پیشگیری معطوف شود.

 
حصاری با اشاره به پایین بودن شاخص پوسیدگی دندان در برخی کشورها گفت: در کشورهای حوزه اسکاندیناوی، استرالیا، نیوزلند، کانادا و انگلیس با اقدامات پیشگیری توانسته‌اند این شاخص را در حد پایین نگاه دارند و شدت پوسیدگی را در افراد کم کنند به این مفهوم که در این کشورها دندان پوسیده است ولی این پوسیدگی بسیار محدود است ولی در ایران پوسیدگی دندان‌ها بزرگتر و شدید‌تر است.

 
ایرانیان 40 ساله 7-8 دندان و فرانسویان 40 ساله 4 دندان خود را از دست می‌دهند

 
وی خاطر نشان کرد: پوسیدگی دندان هیچگاه به صفر نخواهد رسید و در تمام افراد و جوامع وجود خواهد داشت ولی تفاوت در تعداد پوسیدگی و شدت پوسیدگی است چنانچه در افراد 40 سال ایرانی چیزی در حدود 7 دندان کشیده می‌شود و با توجه به اینکه هر فرد بزرگسال باید 28 دندان سالم داشته باشد، به طور متوسط هر ایرانی 40 ساله حدود 21 یا 22 دندان دارد.

 
این دندانپزشک گفت:‌ این آمار در حالی است که افراد فرانسوی 40 ساله دارای 28 دندان هستند و این بدان معناست که دندان‌های پوسیده شده ترمیم و نگهداری می‌شوند ولی در ایران دندان‌ها کشیده می‌شوند که امیدواریم این شاخص در سال‌های آینده بهبود پیدا کند.

 
حصاری تأکید کرد: در کشورهای مذکور شاخص پوسیدگی دندان در کودکان 12 ساله نزدیک به یک است اما دستیابی به این رقم با نظام سلامت موجود در کشور ما بسیار سخت است و مشکلاتی داریم.

 
وضعیت نظام سلامت یکی از موانع دستیابی به شرایط مناسب بهداشت دهان و دندان

 
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات دستیابی به این هدف نظام سلامت شامل افراد، اهداف، نیروی انسانی، جایگاه‌های ارائه خدمات، فرآیند‌های خدمات مادی،حمایتی،بیمه‌ای، منابع و توجه نظام بهداشت کشور به مسائل دهان و دندان است.

 
این دندانپزشک خاطر نشان کرد: متاسفانه در نظام بهداشتی و درمانی کشور همکاران پزشک ما مشکلات سلامت دیگری را پیش رو می‌بینند و توجه درستی به مسائل دهان و دندان ندارند و در تصمیم‌گیری‌ها به حوزه دندانپزشکی به عنوان بخش کنار گذاشته شده نگاه می‌کنند در صورتی که باید اقدامات مناسبی صورت گیرد تا اتفاق مناسب در این حوزه روی دهد.

 
با تعرفه‌های دندانپزشکی پائین بیمه هیچ دندانپزشکی با بیمه قرارداد نمی بندد

 
حصاری در رابطه با  پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی نیز گفت: این پوشش نیز به شکلی است که در توافق با وزارت بهداشت صورت گرفت تا خدمات پیشگیری برای کودکان و بزرگسالان ایجاد شود اما تعرفه‌ها به حدی پایین است که طبق اطلاعات من هیچ دندانپزشکی با بیمه قرارداد نمی‌بندد.

 
وی خاطر نشان کرد: متأسفانه کوچک دانستن و بی‌توجهی بیمه‌ها به دندانپزشکی به علت بزرگ بودن حجم مشکل و ترسیدن بیمه‌ها به علت بار مالی زیاد خدمات دندانپزشکی باعث حداقلی بودن و پایین بودن تعرفه‌ها شده است و هیچ دندانپزشکی نمی‌تواند با این تعرفه‌ها اقدامات مورد نظر را انجام دهد.

 
این دندانپزشک گفت: ظاهراً‌ چیزی به تصویب رسیده است که بیمه‌ها خدمات دندانپزشکی را پوشش دهند ولی معطل مانده است و در صحبت‌هایی که با مسئولان بیمه‌تامین اجتماعی داشتیم متعجب بودند که چرا دندانپزشکی برای عقد قرارداد مراجعه نمی‌کند که علت آن قطعاً نبود تعرفه‌گذار واقعی است.

 
حصاری نتیجه این تعرفه‌گذاری غیر واقعی و فقدان پوشش بیمه‌ای را بی‌بهره‌گی مردم از تمام سطوح خدمات دندانپزشکی دانست و گفت: ارائه نشدن خدمات دندانپزشکی به مردم وجود دندان خراب همراه با درد در دهان، غذا خوردن و جویدن نامناسب، نامناسب بودن چهره افراد و پایین بودن کیفیت زندگی است که مردم باید از آن رنج ببرند.

 
در ایران بر خلاف سایرکشورها فقط دندانپزشک مسئول سلامت دندانهاست

 
وی تصریح کرد: در همه جای دنیا خدمات دندانپزشکی به صورت تیمی ارائه می‌شود که این کار در ایران انجام نمی‌گیرد و تنها دندانپزشکان مسئول ارائه خدمات درمانی و پیشگیری دندان‌ها هستند.

 
این دندانپزشک علت این موضوع را تربیت نشدن بهورزها، بهداشت‌کاران دهان و دندان و پرستارهای دندانپزشکی و همچنین زیاده‌خواهی برخی افراد وارد شده به سطوح پایین‌تر خدمات دندانپزشکی است.

 
پرستار و بهداشتکار دهان و دندان در کشور نداریم

 
حصاری گفت: در دانشکده‌های دندانپزشکی این تمایل وجود دارد که فقط دندانپزشک تربیت شود و به تربیت بهداشت‌کاران، بهورزان و پرستاران دندانپزشکی توجهی نمی‌شود در صورتی که کشور ما اکنون پیش از متخصص به نیروهای رده پایین‌تر نیاز دارد چرا که این ساختار باید به صورت هرم باشد.

 
وی افزود: در این هرم سطوح پایین‌تر شامل بهورزان، بهداشت‌کاران باید وسیع‌تر بوده و این هرم در بالاترین نقطه که دندانپزشکان هستند کمترین حجم و تعداد را داشته باشد ولی در ایران متاسفانه فقط دندانپزشکان خدمات را ارائه می‌دهند.

منبع :

رجانیوز



نظرات
  با سلام آقاي دكتر براي ترميم دندان هام به دندان پزشكي مراجعه كردم و عنوان كردند كه به علت اينكه بزاق دهانم غليظ هست و اين باعث مي شود كه دندان هام سريع تر پوسيده شود؛ آيا اين نظر درست هست؟ در صورت مثبت بودن جواب راه كاري براي رقيق شدن بزاق دهان هست. با تشكر
ارسال کننده نظر : عليرضا      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
  

سلام. بله ولی درمان اساسی با تشخیص سوءمزاج ممکن است و نیاز به ویزیت حضوری هست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۵ بهمن ۱۳۹۳



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35231بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23153بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63636بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536162بازدید]
زردی نوزادان[493939بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11460بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15231بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8443بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13030بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14384بازدید]

از میان مقالات

القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
دنیای زیبای دینداران
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
15 میلیون دلار برای گوشت حلال!(مقاله انتخابی)
واقعیت فست فودها چیست؟(مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
تجارت سرطان!(مقاله انتخابی)
ما در میانه یک انفجار فرهنگی به سر می بریم که با «شکیل شدن» بدن پیوند دارد (مقاله انتخابی)
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
نگاهی به مبانی طبّ سنّتی ایران
مروری بر آزمایشات هولناک آمریکا بر روی انسان (مقاله انتخابی)
خانه های ما به مناطق سمی و خطرناک تبدیل شده اند (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)