سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 630
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۴
خبرها و نظرها
Share Email
عدم اختصاص بودجه، حذف کلی سیاست‌های افزایش جمعیت و رویکرد جهت‌دار درمورد زنان از انحرافات در تدوین این لایحه

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


بررسی جامع لایحه برنامه ششم توسعه از منظر سیاست های کلی جمعیت

مغایرت لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه با سیاست‌های کلی جمعیت

عدم اختصاص بودجه، حذف کلی سیاست‌های افزایش جمعیت و رویکرد جهت‌دار درمورد زنان از انحرافات در تدوین این لایحه


این ماده، به تفسیر یک‌جانبه و جهت‌دار از بند ۴۶ سیاست‌های کلی برنامه ششم پرداخته است و مفهوم «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق زنان در همه عرصه‌ها و توجه به نقش سازنده آنان» را به «جایگاه سازمانی زنان در دستگاه‌ها» تقلیل داده است و نقش بسیاری از اقشار را نادیده گرفته است.

گروه اقتصادی - رجانیوز: با هدف استفاده از ظرفیت جوانی جمعیّت کنونی کشور و همچنین جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد.

 

به گزارش رجانیوز؛ به منظور پیگیری جدی این سیاست‌ها، سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه، منطبق بر بحث جمعیت، شامل بندهای ذیل ابلاغ شده است:


فرهنگ‌سازی و ایجاد زمینه‌ها و ترتیبات لازم برای تحقق سیاست‌های کلی جمعیت. (بند ۴۵)


تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه عرصه‌ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان. (بند ۴۶)


در این دو بند، صراحتا بر تحقق سیاست‌های کلی جمعیت تاکید شده است. این سیاست‌ها به طور خلاصه دربرگیرنده موارد ذیل است:

 

o    افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی


o    رفع موانع ازدواج، تسهیل تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج


o    اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در دوره بارداری و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان


o    تحکیم بنیان و پایداری خانواده


o    تقویت نظام تأمین اجتماعی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری


o    ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی


o    فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان


o    باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی


o    مدیریت مهاجرت


o    رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی

 

هیئت دولت در لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه، در بند ۲۶ که تنها بند مرتبط با سیاست‌های کلی برنامه ششم در بحث جمعیت است چنین آورده است:


به منظور تحقق اهداف مندرج در اصول دهم، بیستم و بیست و یکم قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی برنامه ششم، مبنی بر «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوقی شرعی و قانونی زنان در همه عرصه‌ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان» و نیز به منظور بهره‌مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان، در فرآیند توسعه پایدار، و متوازن، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند با سازمان‌دهی و تقویت جایگاه سازمانی امور زنان و خانواده در دستگاه، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های خود و ارزیابی آثار تصمیمات خود در آن چارچوب، بر اساس شاخص‌های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده اقدام نمایند.

معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری موظف است ضمن ارزیابی و تطبیق سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های دستگاه‌ها، و رصد مستمر ارتقای شاخص‌های وضعیت زنان و خانواده، گزارش آن را به صورت سالیانه به هیئت وزیران ارائه نماید.

 

آیین‌نامه اجرایی این تبصره در خصوص نحوه اعمال، ساز و کارهای نظارت و پایش شاخص‌ها و وظایف و الزامات دستگاه‌های اجرایی برای ارتقای شاخص‌های مذکور، به پیشنهاد سازمان، معاونت امور زنان و خانواده و با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، شش ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.


جهت‌گیری:

 

این لایحه، سیاست‌های کلی جمعیت را به صورت یک‌پارچه نادیده گرفته است، و این امکان وجود دارد که پس از تصویب، هیچ بودجه‌ای برای پیگیری این سیاست‌ها در طول سال‌های برنامه تخصیص داده نشود. حذف کلی سیاست‌های افزایش جمعیت، و رویکرد جهت‌دار درمورد زنان، شائبه انحراف در تدوین این لایحه را تقویت می‌کند.


مغایرت با سیاست‌های کلی جمعیت و سیاست‌های کلی برنامه ششم

۱ – در این لایحه فقط یک بند (بند ۴۶) از سیاست‌های کلی برنامه ششم لحاظ شده، و بند ۴۵ (فرهنگ‌سازی و ایجاد زمینه‌ها و ترتیبات لازم برای تحقق سیاست‌های کلی جمعیت) که جامع‌تر، اولی‌تر و مهم‌تر از بند دیگر است به کلی نادیده گرفته شده است.

 

۲ – نادیده انگاشتن بند ۴۵، تقریبا به حذف یک‌پارچه‌ی سیاست‌های کلی جمعیت از لایحه منجر شده است.

 

۳ – این ماده، به تفسیر یک‌جانبه و جهت‌دار از بند ۴۶ سیاست‌های کلی برنامه ششم پرداخته است و مفهوم «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق زنان در همه عرصه‌ها و توجه به نقش سازنده آنان» را به «جایگاه سازمانی زنان در دستگاه‌ها» تقلیل داده است و نقش بسیاری از اقشار را نادیده گرفته است.



۴ – فرای از اینکه این تقلیل چقدر جهت‌دار است، ارتباط منطقی بین مفاد بند ۴۶ و گزاره «اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌ها» وجود ندارد و اساسا از مفهوم «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن» به هیچ وجه نمی‌توان عدالت جنسیتی را اقتباس کرد.



۵ – مفهوم «عدالت جنسیتی»، یک مفهوم پرابهام بوده و با تعاریف گوناگون و بعضا متضاد همراه است؛ چنان که گاهی از عدالت جنسیتی، تعریف غیرفطری و مخدوش «برابری جنسیتی» استنباط می‌شود، و مشخص نیست که در این ماده، چه تعریفی برای آن متصور است.



۶ – مطابق این ماده نیل به اهداف مندرج در آن، بر اساس شاخص‌های اعلام شده توسط ستاد ملی زن و خانواده سنجیده خواهد شد؛ اما مشخص نیست که این شاخص‌ها چه سمت و سویی را دنبال می‌کنند، و تا چه حد با نتایج مورد انتظار در سیاست‌های کلی جمعیت تطابق دارند.



۷ – در کنار بحث حقوق «زن»، جایگاه «خانواده» نیز مطرح شده است، اما رویکرد موجود در این ماده، جایگاه خانواده را پوشش نمی‌دهد و اگر این مفهوم از مندرجات لایحه حذف شود، تغییر معنایی در مفاد ماده ۲۶ به وجود نمی‌آید.



۸ – معاونت زنان و خانواده موظف شده است تا هر یکسال، یک‌بار موارد مورد نظر را پایش کند و این بر خلاف نص صریح سیاست‌های کلی جمعیت، مبنی بر «رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی» است. با لحاظ این ماده، و با وجود وقفه ۶ ماهه در ارائه دستورالعمل، در طول برنامه فقط ۴ بار نتایج سیاست‌ها پایش خواهد شد. در  ثانی توان و صلاحیت سازمانی این معاونت برای این ارزیابی‌ بسیار پایین است.



۹ – در این لایحه‌ها، سهم سایر اقشار، به خصوص زنان خانه‌دار، زنان شاغل در بخش خصوصی، جوانان مجرد، جوانان در آستانه ازدواج، زوج‌های جوان و به طور کلی مردان نادیده انگاشته شده‌ است.



اصلاحات لازم:



اتخاذ رویکرد مبتنی بر پیگیری سیاست‌های کلی جمعیت لازم و ضروری است. برای نیل به این هدف پیشنهادات ذیل مطرح است:



۱ – تغییر رویکرد تک‌جنسیتی در چارچوب ماده ۲۶ و توجه محوری بر تقویت نهاد خانواده و قرارگرفتن جایگاه زن، به عنوان جزئی از نهاد خانواده و غیرمنفک از آن



۲ - افزایش نرخ باروری به بالاتر از سطح جانشینی



۳ - رفع موانع ازدواج و تسهیل تشکیل خانواده



۴ - حمایت از زوج‌های نابارور برای فرزندآوری، از جمله پوشش کامل داروهای ناباروری، پوشش کامل روش IUI و به خصوص پوشش درمان ناباروری تا ۳ مرحله IVF در بیمه پایه، و پوشش موارد نیازمند بیش از ۳ بار تکرار در بیمه تکمیلی



۶ - حمایت از زوج‌های دارای فرزند و تسهیل شرایط فرزندآوری برای همه اقشار، به خصوص روستاییان و اقشار کم‌درآمد. ایجاد بسترهای لازم برای زایمان رایگان به خصوص در سزارین اجباری



۷ - افزایش سهم جمعیت مناطق کم‌تراکم، مناطق مرزی و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان براساس آمایش سرزمین



۸ – کاهش نسبت ازدواج به طلاق به میزان سال آغاز برنامه پنجم (۶.۵)



۹ – کاهش میانگین سن ازدواج به میزان سال آغاز برنامه پنجم، برای مردان ۲۷ سال و برای زنان ۲۲.۷ سال سن زوجین.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12357بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17279بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63639بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536172بازدید]
زردی نوزادان[493943بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8444بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

تدابیر دوران بارداری (3)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
سستی و سفتی کمر؛ خرافه ای عوامانه یا واقعیتی علمی؟!
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
چهره‌ها و اندام‌هاي غير واقعي: آيا بايد حقيقت عكس‌هاي دست‌كاري شده دنياي مد را افشا كرد؟(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
خانواده بدون فرزند!(مقاله انتخابی)
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
تدابیر فصل تابستان
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
امّ الامراضی به نام یبوست
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى(مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
کرونا، مردن از ترس مرگ!!