سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 861
تاریخ انتشار : ۲۳ دي ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
نامه بیش از 300 نفر از متخصصین طب سنتی به رییس جمهور علت کندی رشد طب سنتی در کشور/ مهم‌ترین مخاطرات پیش‌روی تعالی طب ایرانی_اسلامی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

نامه بیش از 300 نفر از  متخصصین طب سنتی به رئیس جمهور

علت کندی رشد طب سنتی در کشور/ مهم‌ترین مخاطرات پیش‌روی تعالی طب ایرانی_اسلامی


به گزارش خبرگزاری فارس، بیش از 300 نفر از اساتید و دستیاران تخصصی طب سنتی در نامه‌ای به رئیس جمهور علت کندی رشد طب سنتی در کشور را تبیین کرده‌اند.


در این نامه چنین آمده است:


«باسمه تعالی


ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران


جناب آقای دکتر روحانی


با سلام و تحیت


طب سنتی ایران، گنجینه بی‌بدیل این سرزمین، سال‌ها به دلایل غیر علمی کنار گذاشته شد. اکنون که با مدد دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت، مکاتب طب سنتی مجددا به عرصه خدمت رسانی در دنیا برگشته است، رسالت همه علاقمندان به عزت ایران، در راستای حفظ و ارتقای این دانش بومی سنگین است.


اگرچه طرح تحول سلامت در دولت حضرتعالی، به درستی سلامت را به عنوان یکی از اولویت‌های کشور مطرح کرد، ولی حتما مستحضرید که تأکید عمده بر حیطه درمان، به دلایل مختلفی صرفه اقتصادی ندارد و هزینه‌های فزاینده آن، می‌تواند اصل این هدف صحیح را تحت تأثیر قرار دهد. در حالی که تجربه کشورهای موفق در امر سلامت، این نکته را روشن می‌سازد که تمرکز عمده بر حفظ سلامتی، در دراز مدت، هم با نتایج بهتری همراه خواهد بود و هم هزینه بسیار کمتری خواهد داشت.


دانش ملی طب سنتی ایران با تأکید عمده بر حفظ سلامتی و همسویی کامل با اقتصاد مقاومتی، هماهنگی فرهنگی با آداب و رسوم جامعه داشته و می‌تواند گزینه مناسبی برای ارتقای سلامت جامعه باشد.


از آنجا که ارتقای این مکتب طبی، جز از طریق تعامل با مکتب طب رایج، گسترش پژوهش و مستند کردن ادعاها در این زمینه نمی‌گذرد، همانند بسیاری از کشورهای دنیا، آموزش تخصصی پزشکان علاقمند در این حیطه، از سال‌ها قبل در برنامه قرار گرفت. اگرچه احیای این مکتب طبی نیاز به ساماندهی سایر سطوح خدمت رسانی از قبیل پزشکان عمومی و نیز ارائه دهندگان دارو و خدمات را نیز دارد.


با این حال به رغم تلاش‌های وزرای پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای احیای طب سنتی، و نیز ابراز علاقه وزیر محترم بهداشت در دولت حضرتعالی به این موضوع، مع‌الاسف به نظر می رسد برنامه ریزی‌های اجرایی در نقاط پراکنده تصمیم گیری (خلاف نظر علاقمندان این حیطه)، به سمتی است که به کاهش انگیزه ورود پزشکان (به عنوان رأس این هرم) به این رشته در دانشگاه‌ها، عدم حمایت از ارائه دهندگان قانونی طب سنتی، گران شدن ویزیت، خدمات و داروها در مقایسه با سایر حیطه‌های طبی و فراقانونی شدن ارائه خدمات در این مسیر می‌انجامد.


نتیجه چنین سیری در دراز مدت، منجر به ایجاد نوعی از طب سنتی بی ضابطه در جامعه شده که عمدتا با جنبه بازاری و تبلیغاتی، همراه با ادعاهای گزاف و بی سند تظاهر یافته و فرسنگ‌ها با ایده حقیقی طب سنتی که پاسداشت سلامتی با دستورات ساده، ارزان، در دسترس و با تمرکز بر اصلاح سبک زندگی مردم است، فاصله دارد.


برخی از مهم‌ترین مخاطرات پیش روی توسعه و تعالی طب سنتی ( در حال حاضر و آینده) شامل موارد زیر است :


عدم قرار گرفتن تحت پوشش بیمه برای ویزیت و خدمات طب سنتی (حتی برای پزشکان متخصص این رشته) که علاوه بر فشار به مردم، انگیزه پزشکان را برای ورود به این رشته تخصصی کاهش می دهد.


 عدم وجود ضابطه مشخص در ارائه مجوز عطاری‌ها (در حالی که عطاران پرسابقه، سال‌ها انتقال دهنده این دانش بومی بوده اند) و نیز عدم ساماندهی و ارزیابی مدعیان (اگرچه در بین آن‌ها، انسان‌های شریف با سوابق روشن وجود دارند) که منجر به ورود روزافزون افراد کم سواد و سودجو، با انواع ادعاها به نام طب سنتی، گیاه درمانی، طب اسلامی، طب روایی و ... به این حیطه شده است که بدون هیچ گونه مجوزی (و بر خلاف قانون)، مداخله غیر مجاز در امر پزشکی می‌نمایند.


بدیهی است ادعاهای بدون سند و دور از واقعیت، در دراز مدت اعتماد عامه مردم به این مکتب طبی را نشانه گرفته است.


بلاتکلیفی پزشکان متخصص طب سنتی، ناشی از عدم اجازه به فارغ التحصیلان این رشته جهت کار انتفاعی، به علت وجود طرح‌های طولانی مدت و همزمان و سخت بودن جذب در دانشگاه‌ها است.


این در حالی است که مدعیان طب سنتی (حتی بعضا با کمترین آشنایی با حیطه پزشکی)، آزادانه به فعالیت پرداخته و عملا با ادعاهای فراوان اثبات نشده، نماینده طب سنتی در رسانه و عموم مردم تلقی می شوند. این اتفاق در حالی است که بسیاری از اساتید مبرز و دانشمند دانشگاهی طب سنتی کشور، به ندرت در رسانه دیده شده اند.


تلاش در راستای سبک و غیر علمی نشان دادن طب سنتی به صورت تأکید زیاد در جهت کفایت آموزش دوره‌های کوتاه مدت طب سنتی برای قشرهای مختلف برای طبابت؛ این در حالی است که از گسترش رشته‌های مرتبط با طب سنتی در دانشگاه‌ها، حمایت کافی نشده است. همچنین اقداماتی که ورود به رشته تخصص طب سنتی را برای پزشکان عمومی، حداقل مانند سایر دستیاری‌های تخصصی پزشکی تسهیل می گرداند، انجام نشده است.


عدم ورود حتی یک واحد درسی مرتبط با طب سنتی (با تأکید بر اصول سبک زندگی)، به واحدهای آموزش دانشجویان رشته‌های پزشکی، علی رغم تصویب در مراکز تصمیم گیری بالادستی، نامشخص بودن وضعیت اداری و استخدامی گروه‌ها و دانشکده‌های طب سنتی در کشور که منجر به عدم ثبات فارغ‌التحصیلان دانشگاهی این حیطه شده است.


ازآنجا که تنها قشری که در این حیطه، هم به پژوهش مستمر در طب سنتی معتقد بوده و هم توان آن را دارد، این افراد هستند، نتیجه این بی ثباتی، عدم انگیزه و توان پژوهش است. البته همین میزان حضور بی ثبات نیز در سال‌های اخیر منجر به کارهای علمی بسیار خوبی شده است.


با توجه به مطالب فوق الذکر، ما گروهی از پزشکان فارغ التحصیل یا دستیار طب سنتی که با اعتقاد و علاقه به ضرورت تلاش در ارتقای سلامت جامعه، از بسیاری از علایق مادی و اعتباری خود گذشته و به هیچ حزب و جریان سیاسی وابستگی نداریم، دردمندانه از حضرتعالی به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور می‌خواهیم به ما در راستای احیای این مکتب طبی و انتفاع مردم از مزایای آن کمک کرده و با تدبیر مناسب، چنین روندی را متوقف فرمایید. امید است با بهبود این روند، انگیزه پزشکان جوان و پرانرژی جهت ورود به این حیطه بیش از پیش گشته و زمینه انتفاع کشور و مردم از این علم بومی، به دور از ادعاهای سودجویانه فراهم گردد.»

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
  واقعا مسخره است ...اطبای متخصص سنتی کشور دردمندانه و عاجزانه از یک خاین بدسواد تقاضای کمک و تدبیر دارند....تاسف انگیزه . بجای این ننه من غریبم بازیا بهتر بود که به خاِئن جمهور تشر میزدند ...در هر حال کاملا مشخص و واضحه که طب سنتی از دولت فریب و تحمیق به نوایی نخواهد رسید ....بهتر بود که می نوشتن ، مارا به شما امیدی نیست لطفا شر مرسانید .... وزیرشون هم فعلا منتظر مقالات و آمار و ارقام گاردین و امثال اون باشن تا تصمیم بگیرن کجای زب سنتی رو بایستی فلج کنند .
ارسال کننده نظر : عجب      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ دي ۱۳۹۵


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12362بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35237بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46227بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17283بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23157بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63643بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536182بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11462بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17740بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15235بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10979بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8446بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14390بازدید]

از میان مقالات

نگاهی به مستند «گشایش رمز زندگی»؛ کوته‌بینی داروین نظریه‌اش را نابود می‌کند + فیلم و تصاویر(مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
توصیه آیت الله قاضی برای تقویت حافظه+راز حافظه قوی مرحوم آیت‌الله بهجت
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
زندگی بطری شده؛ واقعیت‌های پنهان شده ​آب‌های معدنی (مقاله انتخابی )
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
15 میلیون دلار برای گوشت حلال!(مقاله انتخابی)
خاکشی
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
گسترش دهندگان سرطان (مقاله انتخابی)
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
پلاستیک ها برای همیشه (مقاله انتخابی)
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله نخست؛ مفاهیم بنیادین مزاج شناسی