سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 1131
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
حضور ذی‌نفعان علت ایجاد بحران اقتصادی در حوزه سلامت کشور/ کارشناسان درخواست دیدار با آیت الله مکارم را دارند

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

حضور ذی‌نفعان علت ایجاد بحران اقتصادی در حوزه سلامت کشور/ کارشناسان درخواست دیدار با آیت الله مکارم را دارند

 

 

 

 

 

 

جمعی از فعالان حوزه های اقتصادی و سلامت با توجه به منتشر شدن فیلم مکالمه تلفنی «حضرت آیت ‌الله مکارم شیرازی» از مراجع عظام تقلید با وزیر بهداشت در رسانه‌ها و فضای مجازی، با انتشار بیانیه‌ای به ارائه پاره‌ای از توضیحات پرداخت.

 

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، جمعی از فعالان اقتصادی و حوزه سلامت با توجه به منتشر شدن فیلم مکالمه تلفنی «حضرت آیت ‌الله مکارم شیرازی» از مراجع عظام تقلید با حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در رسانه‌ها و فضای مجازی، با انتشار نامه‌ای به ارائه پاره‌ای از توضیحات پرداخت. 

 

 

 

 

متن این بیانیه به شرح زیر است: 

 

 

بسمه تعالی

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

سلام علیکم

 «نظر به انتشار فیلم مکالمه تلفنی حضرتعالی با وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رسانه‌ها و فضای مجازی، احتراما در خصوص عملکرد دولت یازدهم در حوزه بهداشت و درمان و سلامت، به طور خلاصه ذکر چند نکته‌ ضروری تقدیم می‌شود: 

 

 

 

عملکرد هیئت دولت در توجه به حوزه سلامت کشور شایان توجه و تقدیر است. در آغاز به کار دولت فعلی، وضعیت دسترسی مردم به دارو و هزینه‌های مستقیم مردم از جیب در حدی بود که بهره‌مندی بخشی از جامعه به خدمات بهداشتی درمانی را محدود می‌کرد اما اقدامات اولیه دولت همچون تنظیم بازار دارو و کاهش پرداختی مردم در بخش بستری بیمارستانهای دولتی وضعیت را بهبود بخشید. 

 

 

 

 

با آغاز طرح موسوم به «تحول سلامت»، توجه دولت به حوزه سلامت با تزریق منابع مالی بی‌سابقه در تاریخ جمهوری اسلامی قرار گرفت. در گام نخست این طرح، 9 حوزه در بخش درمان از جمله بیمه نمودن رایگان افراد فاقد پوشش بیمه‌ای، کاهش پرداخت از جیب در بخش بستری بیمارستانهای دولتی، توجه به بیماران خاص و حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان‌های دولتی و در مناطق محروم اجرا شد. 

 

 

 

 

عمده بار مالی ناشی از اجرای این طرح‌ها به عهده دولت و بیمه‌های درمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی بود که در حسابهای مالی این سازمان‌ها نیز به وضوح افزایش هزینه‌ها مشهود است. 

 

 

 

در گام سوم طرح تحول سلامت در سال 93 به رهبری وزارت بهداشت، تعرفه‌های درمانی حوزه سلامت به بهانه مبارزه با زیرمیزی به یکباره به طور میانگین 2. 5 برابر همزمان در بخش دولتی و خصوصی رشد کردند و بار مالی شدیدی برای دولت و بیمه‌های درمانی کشور ایجاد شد. جریان دانشجویی کشور، مسئولین سابق حوزه سلامت از طیف‌های مختلف سیاسی، کار‌شناسان مستقل و اقتصاددانان بنام کشور نیز نسبت به آثار چنین اقدامی به وزارت بهداشت هشدار دادند اما مورد توجه قرار نگرفت. 

 

 

 

 

علی رغم این افزایش بی‌سابقه دستمزد پزشکان متخصص در این طرح، به نظر می‌رسد همچنان مسئله دریافت خارج از قانون یا زیرمیزی در بین معدودی افراد زیاده خواه در نظام سلامت وجود دارد. 

 

 

 

 

پس از گذشت مدتی از اجرای گام سوم این طرح و افزایش به یکباره 2. 5 برابری تعرفه‌های درمان؛ آثار و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این اقدام در کشور نمایان شد. اعتراض کادر درمان غیرپزشکی نسبت به وضعیت درآمدشان در مقایسه با درآمد پزشکان، تعمیق شکاف بین درآمدهای پزشکان در بخش خصوصی و دولتی که پیامد بلند مدت آن تضعیف بخش دولتی و محرومیت مردم از خدمات سلامت است؛ احساس تبعیض در سطح جامعه و خدشه دار شدن حیثیت پزشکی به عنوان ملجاء دردمندانِ نیازمند؛ تنها گوشه‌ای از پیامدهای اجتماعی اقدامات نسنجیده در طرح تحول سلامت است. 

 

 

 

 

هزینه‌های دولت در بخش سلامت در طول اجرای طرح تحول سلامت افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است، به نحوی که بودجه بخش سلامت نزدیک به دو برابر افزایش یافته این در حالی است که نیازهای آموزش و پرورش، صنعت و اشتغال و بسیاری بخش‌های دیگر به علت کمبود منابع مالی اغلب متوقف مانده است. 

 

 

 

 

فشارهای مالی بر صندوق بیمه سلامت ایران در طول اجرای طرح تحول سلامت باعث افزایش هزینه‌های این سازمان از حدود 4 هزار میلیارد تومان در سال 92 به بیش از 15 هزار میلیارد تومان در سال 95 شده است. همچنین، دولت مجبور شد برای نخستین بار، برای تسویه بدهی‌های بیمه سلامت به بیمارستان‌ها، 8 هزار میلیارد تومان اوراق قرضه با سود 15 درصد سالیانه منتشر کند. 

 

 

 

 

این در حالی است که انتشار اوراق قرضه برای انجام طرح‌های توسعه‌ای که با بازگشت سرمایه و سود همراه می‌باشد امری مرسوم است، اما برای تسویه بدهی‌های مصرفی طرح تحول سلامت، علاوه بر شبه ربوی بودن، بدعتی بی‌سابقه است و نتایج خطرناکی برای کشور خواهد داشت. 

 

 

 

 

سازمان تامین اجتماعی به عنوان پناهگاه بازنشستگان کشور در وضعیت وخیمی بسر می‌برد. یکی از علل تشدید کننده وضعیت خطرناک تامین اجتماعی، هزینه‌هایی است که اجرای طرح تحول سلامت به دوش این سازمان گذاشته است. هزینه‌های کمتر از 8 هزار میلیارد تومانی این سازمان در سال 92، به 19 هزار میلیارد تومان در سال 95 رسیده و در سال 96 نیز از مرز 22 هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد. 

 

 

 

 

با توجه به اینکه بیش از نیمی از مردم کشور تحت پوشش این سازمان هستند و بخش عظیمی از نظام اقتصادی و صنعت کشور به این سازمان وابسته است، در صورت ورشکستگی این سازمان، بحران از سطح اقتصادی و اجتماعی فرا‌تر رفته و جنبه امنیتی پیدا خواهد کرد. فشار طرح تحول سلامت، علاوه بر سازمان تامین اجتماعی، صد‌ها شرکت تولید دارو، خدمات و تجهیزات پزشکی را هم گرفتار کرده است به نحوی که از مدت‌ها پیش نمی‌توانند مطالبات خود از وزارت بهداشت را وصول کنند و در شرایط بسیار وخیمی قرار گرفته‌اند. 

 

 

 

 

 

یکی از اهداف طرح تحول سلامت کاهش هزینه‌های مردم در بخش سلامت بوده است. این در حالی است که علی رغم کاهش هزینه بستری در بیمارستان‌های دولتی، هزینه مراجعه مردم به مطب در بیرون از بیمارستان افزایش چشمگیری پیدا کرده و همزمان، ‌ دریافتی برخی پزشکان نیز به صورت سرسام آوری افزایش پیدا کرده است. 

 

 

 

 

 

این افزایش درآمد شدید، علاوه بر آنکه از جیب سایر اقشار پرداخت می‌شود، بلکه باعث افزایش طبقاتی شدید‌تر فاصله زیاد موجود میان این قشر و سایر اقشار می‌شود. در حالیکه در سایر کشور‌ها، ‌ حتی در کشورهای غربی، چنین فاصله درآمدی و ثروتی وجود ندارد. 

 

 

 

 

هم اکنون نظام بیمه‌ای و دولت توان تامین هزینه‌های طرح تحول را نداشته و با کسری 20 هزار میلیارد تومانی در نظام سلامت مواجه هستند. بدهی‌های انباشته شده به مراکز درمانی باعث شده تا برخی بیمارستان‌ها عملا از پذیرش بیماران امتناع و بیماران را برای تهیه اقلام مورد نیاز به خارج از بیمارستان روانه کنند. 

 

 

 

 

 

می‌توان گفت علت اصلی ایجاد بحران اقتصادی در حوزه سلامت کشور، حضور ذی‌نفعان در سیاستگذاری بخش سلامت است. پزشکانی که بدون داشتن تخصص در امور مربوط به مدیریت سلامت، اقتصاد سلامت و سیاستگذاری سلامت، تصدی مدیریت نظام سلامت در وزارت بهداشت و بیمه‌ها را به عهده گرفته‌اند و متاسفانه برخی از ایشان همزمان منافع گسترده‌ای نیز در بخش خصوصی این حوزه با دارند. امری که در اقتصادهای سالم به شدت نهی شده و برای آن مجازات سنگین تعیین شده است.» 

 

 

 

 

 

درصورت صلاحدید، آمادگی داریم برای ارائه مستندات از برخی نتایج طرح تحول سلامت و آینده نگران کننده آن، محضر حضرت عالی شرفیاب شویم. 

 

 

ارادتمندان:


احمد توکلی، رئیس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت

عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی

الیاس نادران، عضو هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیدبان شفافیت

سیدامیر سیاح، پژوهشگر اقتصادی

محمدرضا محمدخانی، مدیرعامل سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت

محسن جلواتی، قائم مقام مدیرعامل سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت

محسن مقصودی پژوهشگر، مستند ساز و فعال رسانه‌ای

محسن حاج کرمی، پژوهشگر، مستند ساز و فعال رسانه‌ای

حسین بوذرجمهری، کار‌شناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و پژوهشگر

داریوش چیوایی، کار‌شناس مدیریت و اقتصاد سلامت

یوسف مهدوی، کار‌شناس سیاستگذاری سلامت

محمد قنادی، پژوهشگر حوزه سلامت

احسان خاندوزی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

حمید ایزد بخش، کار‌شناس سیاستگذاری بخش عمومی

مسلم میرزاپور، عضو هیات مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت

 

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12369بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15044بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46241بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17290بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23171بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63658بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536220بازدید]
زردی نوزادان[493980بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11468بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11594بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50914بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15238بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13035بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14394بازدید]

از میان مقالات

درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
اصول‌ تغذيه‌ در سيره پيامبر اعظم‌ (صلوات الله علیه و آله) (مقاله انتخابی)
آب گوشت‏، هنوز هم غذای لذیذی است! (معرّفی 15 نوع آبگوشت سنّتی)
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
تلویزیون و زوال کودکى(مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
تفلون برای همیشه (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکان را از شر اسباب بازیهای سمی نجات دهید(مقاله انتخابی)
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نترس و فرزندت را تحسین کن
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
خانواده بدون فرزند!(مقاله انتخابی)
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)