سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 33459
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
چطور "طرح تحول سلامت" تبدیل به "چاه ویل سلامت" شد؟

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 چطور "طرح تحول سلامت" تبدیل به "چاه ویل سلامت" شد؟ 

 

 

 

 

بزرگترین طرح سلامت‌محور کشور حالا پس از ۶ سال آنقدر در رسیدن به اهدافش ناموفق بود که از آن به عنوان "چاه ویل سلامت" یاد می‌کنند، طرحی که بدون رعایت الزامات اجرای آن و بدون برخورداری از محمل قانونی و مصوبه مجلس به مرحله اجرا رسید و حالا ... 

 

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ اردیبهشت 98 نمیدانیم شیرینی 6 ساله شدنش را بخوریم یا تلخی بی‌ثمر بودنش را همچنان تحمل کنیم؛ مقدمه چینی برای طرحی که در سال‌های اخیر کم و بیش نقل محافل سیاسی و غیرسیاسی بوده، خوشایند نیست و باید مستقیم رفت سر اصل مطلب! 6 سال گذشت و امروز وزیر جدید بهداشت با انتقاد از "طرح تحول نظام سلامت" می‌گوید این طرح "درمان‌محور" بوده است!

 

طرحی که بدون پشتوانه قانونی مجلس، امروز به جایی رسیده که غالب ناظران از آن به عنوان "چاه ویل سلامت" یاد می‌کنند! طرحی که البته می‌توانست با رعایت گام‌های اولیه یعنی اجرا شدن پزشک خانواده، پرونده الکترونیک، راهنمای بالینی و نظام ارجاع امروز مایه مباهات دولت تدبیر و امید باشد اما تبدیل به یک لکه تاریک شده است.

 

اجرای بدون برنامه طرح تحول حتی سکان‌دار اصلیش یعنی حسن قاضی‌زاده هاشمی را هم خسته کرد و در نهایت این وزیر ابرسرمایه‌دار دولت تدبیر و امید در آستانه تبدیل این طرح به یک فاجعه ملی صرفاً به بهانه تامین نشدن بودجه مورد نیاز، ترجیح داد دست پیش بگیرد تا با استیضاح پس نیفتد!

 

طرحی که قرار بود خود تامین‌کننده بودجه مورد نیازش باشد در این سال‌ها با اتصال به بودجه عمومی دولت، بخش قابل توجهی از منابع را بلعید و در نهایت نتوانست سلامت کشور را به جایگاه قابل قبولی برساند.

 

اولویت درمان بر پیشگیری و پزشک‌محوری در طرح تحول دو نکته بارزی بوده که نشان می‌دهد این طرح بیش از اینکه در راستای سلامت کشور قدم برداشته باشد، به فکر افزایش عایدی پزشکان بوده است؛ حال با این اوصاف و در شرایطی که طی این سال‌ها،‌ نقد طرح تحول سلامت، خطر قرمز و منطقه ممنوعه رسانه‌‌های کشور بوده است، در ششمین سالگرد اجرای طرح تحول سلامت به سراغ دو تن از نمایندگان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی کشور رفتیم؛ تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی که از نخستین منتقدین این طرح بودند.

 

"امیر رسولی" مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌ علوم‌پزشکی تهران و "امیرحسین محمودی" مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌ علوم‌پزشکی شهید بهشتی مهمان خبرگزاری تسنیم بودند تا در میزگرد "طرح تحول سلامت، دستاوردها و چالش‌ها" به نقد و بررسی عظیم‌ترین طرح سلامت‌محور پس از انقلاب اسلامی بپردازیم.

 

در ادامه مشروح بخش نخست این میزگرد تقدیم مخاطبان ارجمند تسنیم شده است:

 

 

تسنیم: بحث را با این سؤال آغاز کنیم که چرا امروز چه از بیرون و چه از داخل دولت، به بزرگترین طرح اجتماعی دولت تدبیر و امید انتقاد می‌شود؟

 

 

امیر رسولی: در سال 92 زمزمه‌های اجرای طرحی از سوی دولت به گوش می‌رسید که قرار بود پرداختی از جیب مردم در نظام سلامت را کاهش دهد؛ طرح تحول نظام سلامت پیروی این زمزمه‌ها اجرا شد که در ابتدا طرحی به فوق‌العاده به نظر می‌رسید بطوریکه هیچ‌کس حق انتقاد از این طرح را نداشت! در نظر بگیرید به یکباره قیمت‌های در بخش‌های مختلف نظام سلامت کاهش پیدا کند! آیا کسی می‌تواند نسبت به این کاهش قیمت‌ها اعتراضی داشته باشد؟! اگر چنین شود مطمئنا مورد هجمه قرار می‌گیرد.

 

این طرح در راستای تصمیم‌های دولت آقای روحانی برای داشتن یک امتیاز ویژه اجرا شد چرا که تیم مدیریتی دولت معتقد بود باید در عرصه بین‌المللی و داخلی دستاوردهای ویژه‌ای داشته باشد؛ به همین منظور "برجام" و "طرح تحول سلامت" به عنوان کارویژه دولت تعریف شد؛ دولت معتقد بود که برجام و طرح تحول دو برگ برنده‌ای است که می‌تواند آورده بسیاری برای دولت آنها در نظر افکار عمومی داشته باشد.

 

اما اجرای طرح تحول سلامت از همان ابتدای اجرا با یک "انحراف بزرگ" آغاز شد! چرا که این طرح در مجلس تصویب نشد و این خطای بزرگی بود که به پای مجلس نوشته شد؛ در واقع عدم شفافیت این طرح از همان آغاز اجرایش مشخص شد و نکته حائز اهمیت درباره نرفتن طرح تحول به مجلس این است که دولت اجازه نداد این طرح به مجلس برود.

 

 

تسنیم: البته که طبق قانون دولت می‌تواند طرح‌هایی را با نظر خودش و بدون مصوبه مجلس اجرایی کند! بر چه اساسی شما می‌گویید که اجازه ندادند این طرح به مجلس برود؟

 

 

رسولی: طبق تصمیماتی که روزهای ابتدایی اجرا شدن طرح تحول گرفته شده بود، قرار بود این طرح بتواند بودجه مورد نیازش را از طریق صادرات، افزایش تولید دارو، ارائه خدمات و ... تامین کند نه اینکه بخشی از بودجه عمومی کشور را ببلعد؛ با این حال این تصمیم‌ها اجرایی نشد و دولت ناچار شد اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح را از بودجه عمومی تامین کند؛ شاید اگر قرار بود این طرح با وابستگی به بودجه عمومی کشور راهی مجلس شود رای نمی‌آورد.

 

 

تسنیم: طبق اظهارت شما، با وجود اینکه این طرح قرار بود بتواند بودجه مورد نیازش را تامین کند، به بودجه عمومی متصل شد و حجم عظیمی از منابع کشور را بلعید؛ امروز چرا با گذشت 6 سال از اجرای این طرح، موفقیت چشمگیری بدست نیامده و بدهی روی بدهی به جا گذاشته است؟

 

 

رسولی: طرح تحول سلامت الگو‌گیری شده از طرحی بود که در نظام سلامت کشور امریکا اجرا شده بود اما چرا طرح تحول نتوانست موفق شود؟ در جواب این سئوال باید به اظهارات وزیر بهداشت کنونی، آقای نمکی استناد کرد؛ وی زمانی که در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت داشت طی گفتگویی مطرح کرده بود: "قبل از اجرای طرح تحول باید 4 گام پزشک خانواده، نظام ارجاع، پرونده الکترونیک و راهنمای بالینی برداشته می‌شد."؛ متاسفانه دولت این 4 گام اصلی را در اجرای طرح تحول طی نکرد و به یکباره وارد فاز اجرایی این طرح شد؛ با این حال طرح در روزهای ابتداییش توانسته بود رضایت عمومی به همراه داشته باشد، به عنوان نمونه فردی که تا پیش از اجرای طرح تحول برای انجام یک عمل جراحی هزینه‌ 5 میلیون تومانی پرداخت می‌کرد، حالا پس از اجرای طرح با پرداخت 500 هزار تومان می‌توانست همان جراحی را انجام دهد بنابراین این طرح برای مردم در مواردی رضایت‌بخش بود؛ از سویی دیگر، پزشکان نیز با افزایش چند صد درصدی ضرایب k دریافتی‌های به مراتب بهتری را از انجام اعمال جراحی بدست می‌آوردند.

 

 

تسنیم: به افزایش ضریب k اشاره کردید؛ یکی از اهداف طرح تحول، حذف پدیده زیرمیزی بود؛ در این باره با افزایش تعرفه‌ها و ضرایب k در این راستا قدم برداشتند، با این حال به نظر می‌رسد هنوز این پدیده رواج دارد! در این باره چه نظری دارید؟

 

 

رسولی: جالب است در این باره به اتفاقی که اخیراً در یکی از بیمارستان‌های دولتی پایتخت (بیمارستان امام خمینی) افتاد، اشاره کنم؛ یکی از پزشکی این بیمارستان دولتی عنوان می‌کرد که امروز پس از 5 سال از اجرای طرح تحول برای نخستین بار است که می‌خواهم در این بیمارستان عمل جراحی داشته باشم!! اعتراف پزشکانی از این دست حکایت از آن دارد که پس از اجرای طرح تحول، بسیاری از بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های دولتی را به مطب خصوصی و بیمارستان‌های خصوصی خود ارجاع می‌داده‌اند!

 

باوجود اینکه ضرایب ‌K افزایش پیدا کرد اما نظارتی بر بخش‌های دولتی وجود ندارد چرا که طرح تحول سلامت، "پزشک‌محور" است و قرار است پزشکان در این طرح سالاری کنند؛ در این باره آقای نمکی وزیر بهداشت نیز عنوان کرده که نظارتی بر اجرای این طرح نبوده است.

 

لازم به ذکر است که طرح تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت، 4 بار در مجلس شورای اسلامی مطرح شد اما هر 4 مرتبه با لابی جریانات خاصی از دستور خارج شد؛ دلیلش هم این بود که این طرح، برگ برنده دولت بود و اگر قرار باشد تخلفات انجام شده در این طرح بررسی و شفاف شود، دیگر نمی‌توانست بردی در افکار عمومی داشته باشد.

 

 

تسنیم: با این توضیحات شما، در پی اجرای طرح تحول سلامت، بسیاری از عمل‌های جراجی که پیش از اجرای طرح به راحتی در بیمارستان‌های دولتی انجام می‌شد، به بخش خصوصی ارجاع شده است؟

 

 

رسولی: در این راستا دو راه برای پزشک وجود دارد؛ یا اینکه بیمار را به مطب خصوصیش ارجاع می‌دهد و سپس در بیمارستان خصوصی عمل جراحی را انجام می‌دهد یا اینکه انجام عمل در بخش دولتی را به رزیدنت‌ها می‌سپارند! نکته جالب توجه در انجام عمل توسط رزیدنت‌ها این است که پول اصلی عمل جراحی به استاد یا همان پزشک جراح می‌رسد و رزیدنت صرفاً حقوق ماهیانه‌اش که حدود 1 تا 1.5 میلیون تومان است را دریافت می‌کند!

 

 

تسنیم: شما به عنوان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی با دیدن چنین تخلفات آشکار و بزرگی در نحوه اجرای طرح تحول سلامت، چه اقداماتی انجام دادید؟

 

 

رسولی: نخستین اعتراض‌ها به نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت را جامعه دانشجویی و مخصوصا دانشجویان بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران داشت؛ مسئولان وقت تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی از همان ابتدای شروع طرح، انتقادات خود به این طرح را آشکارا بیان می‌کردند؛ انتقادها بیشتر معطوف به قانونی نبودن اجرای این طرح بود؛ منتقدین معتقد بودند طرحی که بخواهد به بودجه عمومی دولت وصل باشد، اثرات مخربش چند سال دیگر عیان می‌شود؛ امروز وزیر بهداشت آقای نمکی نیز پیرو همان انتقادهایی که ما از روزهایی ابتدایی داشتیم عنوان کرده که این طرح پزشک‌محور و درمان‌محور است.

 

در این باره پیگیری‌هایی را داشتیم؛ پیامک‌هایی را به نمایندگان مجلس ارسال کردیم و خواستار پیگیری این طرح شدیم؛ پیگیری‌ها و انتقادات ما تا به جایی پیش رفت که وزارت بهداشت و درمان اواسط سال 93 طی تماسی که با دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران داشت از دانشگاه خواسته بود یا دانشجویان منتقد را کنترل کند یا اینکه در جلسه‌ای با حضور آقای قاضی‌زاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت و درمان حضور پیدا کنند؛ در آن زمان مسئولان تشکل‌های دانشجویی تهران در وزارت بهداشت حاضر شدند که متاسفانه به دلیل عدم حضور وزیر، جلسه برگزار نشد.

 

 

تسنیم: با وجود انتقادات صریح و کلیدی که تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی به نحوه اجرای طرح تحول سلامت داشتند اما رسانه‌‌های رسمی کشور و خبرگزاری‌های بزرگ کشور، طی این سال‌ها وارد بررسی و طرح این انتقدات نشدند و عملا هیچ رسانه‌ای در نقد طرح تحول ورود نکرد و حتی با بستن چشم‌های خود به روی انحرافات و خطاهای اجرای این طرح، همراهی تام و تمام با آن هم داشتند! دلیل چنین مسئله‌ای را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

 

رسولی: رسانه‌ها از برخورد بد وزارت بهداشت ترس داشتند؛ به طور نمونه می‌توان به تعطیلی برنامه ثریا اشاره کرد؛ ما پس از پیگیری‌های فراوان موفق شدیم در جریان برنامه‌های ثریا، عنوان یکی از برنامه‌ها را به نظام سلامت و طرح تحول اختصاص دهیم با این حال این برنامه به دلیل پرداختن به چنین موضوعی، با اعمال فشارهای خاصی برای مدتها تعطیل شد!

 

در عین حال، دیگر رسانه‌ها به دلیل نداشتن سواد کافی، انتقادهای کارشناسی و جرات لازم برای ورود به این موضوع را نداشتند؛ اگر هم رسانه‌ای به این موضوع ورود داشت با برخورد جدی وزارت بهداشت رو‌به‌رو می‌شد؛ در همین باره وزارت بهداشت با ورود مستقیم به انتقادهای دانشجویی دانشگا‌های علوم پزشکی، 3 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران را اخراج کرد!

 

حتی در حال حاضر هم رسانه‌ها به مشکلات به وجود آمده ناشی از اجرای طرح تحول سلامت ورود نمی‌کنند؛ از سویی با روی کار آمدن آقای نمکی و اقداماتی که وی در رابطه با بهبود عملکرد طرح داشته، این طرح و مشکلاتش به فراموشی سپرده شده است؛ اما اقدامات دکتر نمکی درباره "هیئت امنای ارزی" از جمله فعالیت‌های باارزشی بوده که وی تاکنون داشته است؛ با این توضیح که در زمان صدارت آقای مرندی هیئت امنای ارزی شکل گرفت که وظیفه داشت با ارز دولتی، دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز را وارد کند اما امروز نتیجه فعالیت‌های این هیئت بوجود آمدن رانت‌های عجیب در گرفتن ارزهای دولتی شده است.

 

نکته جالب توجه خرج شدن ارزهای دولتی در راه‌هایی غیر از واردات دارو تجهیزات پزشکی است؛ به عنوان نمونه بخشی از این ارزها، صرف ساخت هتل در مشهد و اصفهان شده است؛ جالب توجه‌تر اینکه تاکنون جرات ورود کردن به چنین مسائلی را نداشتیم؛ برخی از اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی به ما توصیه کردند در صورتی که تمایل به فارغ التحصیل شدن داریم و برای اینکه در آینده بتوانیم مسیر شغلی‌مان را ادامه دهیم، بهتر است که وارد موضوع هیئت امنای ارزی نشویم!

 

اما امروز با آمدن آقای نمکی به وزارت بهداشت، وی حق امضاء را از این افراد و اجازه تحرکات تجاری را از آنها گرفته است.

 

 

تسنیم: یکی از مواردی که به آن اشاره داشتید موضوع ارجاع بیماران به بخش خصوصی و مطب‌های پزشکان بود؛ توضیح دهید اساسا طرح تحول چگونه در مسیر اجرا به این نقطه رسید که برخی پزشکان نتیجه گرفتند تا بیماران را به بخش خصوصی ارجاع دهند؟

 

 

رسولی: یکی از مسائل کلیدی درباره طرح تحول سلامت، فقدان آمار مشخص در حوزه‌های مختلف است؛ همین جا اجازه دهید به مسئله انتشار اوراق قرضه اشاره‌ای داشته باشم؛ مسئله‌ای که از جانب آقای حریرچی تکذیب شد!‌ وی تاکید کرد که مسئله انتشار 8 هزار میلیارد تومان اوراق قرضه به دلیل بدهی صحت ندارد و عنوان کرد در پایان همان سال، بدهی‌ها پرداخت شده است!

 

اما در پاسخ به سئوال شما باید گفت به دلیل ضعف در اجرای مسئله پیشگیری به جای درمان، بازار کار برخی پزشکان در طرح تحول داغ شد؛ متاسفانه در بدنه مدیریتی نظام سلامت کشور و طرح تحول سلامت به مسئله "پیشگیری" به جای "درمان" هیچ توجهی نشده است، این در حالی است که بودجه طرح تحول از سال ابتدای اجرا تا سال 95 حدود 400 درصد افزایش پیدا کرد، طرحی که محوریتش درمان بود و متاسفانه در این طرح، کمترین بودجه به بخش پیشگیری اختصاص یافته است.

 

اتفاقا این ضعف مورد انتقاد اقای نمکی نیز بوده است؛ وی در روزهای ابتدایی حضورش در وزارت بهداشت انتقادهایی را به طرح تحول سلامت داشت از جمله اینکه این طرح درمان‌محور است البته که اولویت درمان به پیشگیری در این طرح هم دلیلش واضح است؛ اگر قرار باشد این طرح پیشگیری‌محور باشد دیگر پزشکان ذی‌نفع نخواهند بود! این همان سیاست کلان نظام سلامت است که تمایل دارد جامعه به سمت بیمار شدن حرکت کند تا بازار درمان داغ باشد.

 

 

تسنیم: در تکمیل اظهارات شما در دیده نشدن جایگاه پیشگیری در طرح تحول سلامت باید گفت، طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، 80 درصد بودجه طرح تحول سلامت در سال 98 به بخش درمان اختصاص یافته و تنها 20 درصد از بودجه به موضوع پیشگیری تعلق دارد! در حالی که بر اساس اسناد بالادستی، پیشگیری اولیت بر درمان است.

 

 

رسولی: بله درست است! باید در نظر بگیریم که اگر از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت بر اساس همان اسناد بالادستی که اشاره کردید، "پیشگیری" محور طرح تحول قرار می‌گرفت، سر منشاء تغییرات مثبت زیادی می‌شد از جمله اینکه بسیاری از بیماری‌های حال حاضر وجود نداشتند و پزشکان هم بازار مطب‌های خصوصی‌شان دیگر داغ نمی‌شد.

 

همین اتفاق در مسئله جمعیت نیز تکرار شد؛ بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب، وزارت بهداشت باید به سمت سیاست‌ افزایش جمعیت حرکت می‌کرد اما اتفاقی که افتاد با پیچیده کردن مسیر آزمایش‌ها و افزایش هزینه‌ها، افرادی که ترس از تولد کودک معلول داشتند به کل از بچه‌دار شدن منصرف شدند و به بهانه نتایج آزمایشات و غربالگری‌های دوران بارداری، بسیاری از سقط‌های بی‌دلیل در حال انجام است.

 

با وجود همه این ایرادها و انتقادها، مرجعی که باید این موارد را پیگیری کند، مجلس شورای اسلامی است که متاسفانه به این دلیل که طرح تحول مورد تصویب و بررسی مجلسی‌ها قرار نگرفته است بنابراین نمایندگان نمی‌توانند به آن ورود کنند!

 

 

تسنیم: درباره عدم ورود مجلس به مشکلات طرح تحول آیا پیگیری و اقدام‌هایی داشتید؟

 

 

رسولی: مطالبه تحقیق و تفحص از طرح و اینکه چرا اساسا این طرح با این عظمت نباید به مجلس برود، از جمله پیگیری‌های ما بوده است اما متاسفانه با لابی سنگین وزارت بهداشت و دولت چنین مطالبه‌ای محقق نشد؛ علاوه بر این کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز طرفدار اصلی این طرح بود و نیازی نمی‌دید که بخواهد رای‌گیری درباره این طرح در مجلس یا تحقیق و تفحص از این طرح را پیگیری کند!

 


"پایان بخش نخست"




بیشتر بخوانید

 

 

 

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12358بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17279بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23155بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536176بازدید]
زردی نوزادان[493945بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50906بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و انعقاد نطفه
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
پسوريازيس (داءالصّدف - بیماری صدف - قوبا)
تجارت سرطان!(مقاله انتخابی)
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (4) (آداب معنوی بارداری)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
توصیه های آیت الله بهجت درباره غذا خوردن
حراج اینترنتی تخمک های دختران مدل(مقاله انتخابی)
تدابیر فصل تابستان
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
سیاست فرزند آوری: الگوی نژادپرستی اسرائیل (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟