سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 520
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
نگاهی به یک مستند/ کوکاکولا؛ نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد + فیلم

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


نگاهی به یک مستند

کوکاکولا؛ نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد + فیلم


مستند «هزينه يک کوکاکولا» که بر اساس رابطه رقابتی بين کوکاکولا و اتحاديه صنفي، ساخته شده، با بررسي قتل عام 8 کارگر کوکاکولا که توسط شبه‌نظاميان در کلمبيا به قتل رسيدند، آغاز مي‌شود.

گروه جنگ نرم مشرق- برند کوکاکولا طی سالیان اخیر همواره جزو برترین برند    ‎‌های تجاری در جهان مشغول فعالیت است. شرکتی که در حوزه نوشیدنی در سراسر دنیا نامی شناخته شده به حساب می‌آیداین شرکت در سال 1892 توسط فردی به نام آسا کندلر (Asa Candler    ) تاسیس شد. امروزه در بیش از 200 کشور دنیا چیزی نزدیک به 1.7 میلیارد عدد از این نوشابه مصرف می­‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در شهر آتلانتا ایالات متحده واقع شده و مدیر فعلی این شرکت فردی با نام موهات کنت (Muhat Kent   ) است. در حال حاضر بیش از 500 برند تجاری در دنیا تحت نظارت کوکاکولا فعالیت می­‌کنند. برندهایی مانند فانتا (Fanta) و اسپرایت (Sprite ) از محصولات دیگر این شرکت به شمار می­‌روند. این شرکت بر اساس مقتضیات جغرافیایی و فرهنگی با ایجاد برندهای جدید جای پای خود در کشورهای مختلف را باز کرده است و حتی در حوزه نوشیدنی‌های غیرگازدار نیز با معرفی برندهایی مانند مینت مید(Minute Maid) ، پاورید(Powerade)، چای طعم دار نستی (Nestea) حضور پر رنگی در این کشورها دارد.

نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد // در حال ویرایش

لوگوی کوکاکولا

 

امروزه کوکاکولا تنها یک نام تجاری نبوده بلکه با ریشه داشتن در فرهنگ ایالات متحده به عنوان یک نماد آمریکایی شناخته ­شده و حتی واژه Coca-colanization نیز بیانگر همین مساله است.


بحث پيرامون کوکاکولا به اندازه تاريخ پيدايش آن گيج کننده و قديمي است. کوکاکولا همواره با بحثهاي اقتصادي همراه بوده و توسط اقتصاددانان و روزنامه‌نگاران در اخبار و مقالات مورد هدف قرار گرفته است. این شرکت اگرچه به ظاهر جزو برترین برندهای تجاری در دنیا شناخته می­‌شود اما در پشت پرده مسائل تکان دهنده دیگری وجود دارد که از سال 2000 به بعد، هجمه انتقادات در خصوص محصولات و فعالیت‌های این شرکت بوجود آمد.

 

کشتار در کلمبیا


شرکت پانامکو (Panamco) در کشور کلمبیا بزرگ‌ترین تولید کننده کوکاکولا در آمریکای لاتین به شمار می­‌رود. در سال 1990، هشت کارگر این کارخانه کوکاکولا توسط شبه‌نظاميان کلمبيايي به قتل رسيدند. به ادعاي آن عده از اعضاي اتحاديه (سينال ترينال) که جان سالم به در بردند، شبه‌نظاميان را کوکاکولا اجير کرده بود. اتهامات مبنی بر نقش داشتن مدیران شرکت در این حادثه از آنجا قوت گرفت که بر اساس گزارشات امکان دسترسی شبه‌نظامیان به کارخانه کوکاکولا بدون اطلاع و اخذ تایید از شرکت غیرممکن بود. در 1996، ايسيدرو هيل در کارخانه کوکاکولا در «کاريپا» به قتل رسيد. در 2002، آدولفو مونيرو نيز کشته شد. هيل و مونيرو هر دو عضو اتحاديه صنفي (سينال ترينال) بودند. همکاران سابق ايسيدرو هيل اکنون مخفي زندگي مي‌کنند. ماجراي «کاريپا» با مرگ ايسيدرو هيل تمام نشد. همان شب، دفتر اتحاديه را به آتش کشيدند و رئيس اتحاديه را مجبور به ملاقات با "کاليچه" (یکی از فرمانده‌های شبه‌نظامیان کلمبیا) کردند و پس از تهدید کالیچه مبنی بر کشتار اعضای اتحادیه، همه اعضا به سرعت براي حفظ جان‌شان استعفا دادند و بدین شکل اتحاديه برچيده شد!

 


 

دانلود

 

 

 

کارلوس کاستانو رهبر وقت گروه شبه‌نظاميان راستگرای افراطي موسوم به (گروه متحد دفاع از خود) در آن ایام در کلمبيا بود. گروه مزبور حدود 12 هزار چريک مسلح دارد و نامش در آمريکا در فهرست سازمان‌هاي تروريسي به ثبت رسيده استاین گروه برنامه قتل اعضای اتحادیه را اجرا می‌کرد. اقتدار گروه‌هاي شبه‌نظامي باعث شده تا اجراي عدالت در کلمبيا تقريبا غيرممکن شود. اين يکي از دلايلي است که اتحاديه انگشت اتهام را به سوي کوکاکولا نشانه رفته است. کمپاني مزبور را مي‌توان در خارج از کشور دادگاهي کرد، ولي محاکمه شبه‌نظاميان فقط در چهارچوب اختيارات محاکم داخلي است. در نهایت اتحادیه (سينال ترينال) در دادگاه ميامي عليه کوکاکولا طرح دعوي کرد. کمپاني به اجير کردن و يا تحريک شبه‌نظاميان به قتل، شکنجه، بازداشت غيرقانوني و سرکوب اعضاي اين اتحاديه به طریق گوناگون متهم شد. قاضي"خوزه يي مارتينز" در سال 2001 مسئول رسيدگي به پرونده شکایت شد. قاضي مارتينز که معروف به جانبداری از مؤسسات بزرگ بود، همزمان دارای سابقه مشاوره و دفاع از اين مؤسسات را داشت. او در آن زمان همچنين گزارشگر راديويي باشگاه ورزشي (ميامي هاريکينز) را به عهده داشت که از حمایت مالي پر و پا قرص کوکاکولا برخوردار بود. مارتينز کمپاني کوکاکولا را از اتهامات وارده مبرا دانست.

 


 

دانلود

 

اتهامات کوکاکولا در کشورهای دیگر

 

نمونه مشابه این جنایت نیز در 1970 در گواتمالا اتفاق افتاد که در جریان آن تعدادی از اعضاء حزب کارگری شرکت کوکاکولا در گواتمالا به طرز مشکوکی به قتل رسیده بودند. اعتراضات به کوکاکولا در آمریکای جنوبی به حدی رسید که به این شرکت لقب کولای قاتل (killercoke) داده شد.


نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد // در حال ویرایش

کوکاکولا در آمریکای جنوبی به کولای قاتل معروف است

 

کوکاکولا در هند نيز سخت مورد مؤاخذه قرار گرفته است. کارخانه کوکاکولا در هند به علت مصرف بي‌رويه آب و آلوده ساختن منابع کمياب اين ماده حياتي به حکم دادگاه تعطيل شد اما شرکت کوکاکولا از اجرای حکم طفره می‌رفت.


نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد // در حال ویرایش

کوکاکولا در هند به علت مصرف بي‌رويه آب و آلوده ساختن آن محکوم شد


در ترکيه نيز کارگران را از حق تشکيل اتحاديه محروم کردند. کارخانه کوکاکولا از استخدام اعضای اتحاديه‌ها معذور است.


وعده سر خرمن کوکاکولا


کوکاکولا وعده‌ای مبني بر انجام تحقيقات مستقل در خصوص قتل‌ها و موارد نقض مقررات زيست محيطي داد اما ايراداتي بر اين تحقيقات وارد بود. نخست آن که "مستقل" نبودند؛ کمپاني کوکاکولا از سازمان «بين‌المللي کار» خواستار انجام اين تحقيقات شد اما مشکلی که وجود داشت، حضور همزمان "ادوارد پاتر" مدير روابط جهاني کارگري کوکاکولا در سازمان بين‌المللي کار که از اعضای این سازمان بین‌المللی به شمار می‎‌رفت. پس تحقيقات نمي‌توانست مستقل باشد؛ زيرا پاتر به طور همزمان با کوکاکولا و سازمان بين‌المللي کار همکاري داشته است. بدتر از همه آن که براساس گزارش نشريه (سيدني مورنينگ هرالد) کوکاکولا با متوقف کردن کامل تحقيقات، عملا خلف وعده کرد. موارد نقض حقوق بشر در ترکيه و هند نيز مشمول همين خلف وعده شد.

 


 

دانلود


قراردادهای کوکاکولا در دانشگاه‌ها


از زمان اين رسوايي‌ها، تعدادی از دانشگاه‌ها قراردادهاي خود با کوکاکولا را به حالت تعليق درآوردند. دانشجويان دانشگاه‌هایی مانند مونتانا نيز تلاش داشتند کوکاکولا را در محوطه دانشگاه تحريم کنند. جورج دنيسون George Dannisonرئيس دانشگاه مونتانا در همین رابطه توضیح می‌دهد که قرارداد بسته شده با کوکاکولا حدود 4 سال اعتبار دارد و انعقاد اين قرارداد منع قانوني نداشته است. دانشگاه ميشيگان نیز تنها زماني که کوکاکولا وعده انجام تحقيقات مستقل توسط سازمان بين‌المللي کار را مطرح کرد، حاضر به تمديد قراردادش با اين کمپاني شد که در آخر معلوم شد این تحقیقات فریبی بیش نبود.


کوکاکولا ميليون‌ها دلار به دانشگاه‌ها کميسيون پرداخت مي‌کند تا محصولاتش را در دانشگاه‌ها به فروش برساند. از دلایل اهمیت این قراردادها این می‌باشد که کوکاکولا مايل است نام تجاري خود را به نسل جوان و تيم‌هاي موفق دانشگاهي نسبت دهد. کوکاکولا مبالغ کلاني بابت نصب علامتش به روي تابلوی امتيازات مسابقات دانشگاهي پرداخت مي‌کند. علاوه بر اين، نسل جوان بازار مصرف بالقوه‌ای برای کوکاکولا محسوب مي‌شود. اکثر دانشجويان در دانشگاه‌ها کوکاکولا خريداري مي‌کردند. این شرکت با تبليغات گسترده سعي دارد مصرف کننده را از آغاز جواني معتاد به محصولات پرکافئين خود کند.


نوشابه‌ای که مزه خون می‌دهد // در حال ویرایش

کوکاکولا ميليون‌ها دلار به دانشگاه‌ها کميسيون می‌دهد تا محصولاتش را در آنجا به فروش برساند.


يک دانشکده را با 50 هزار دانشجو تجسم کنيد که فقط محصولات کوکاکولا را در محوطه خود عرضه مي‌کند. سالانه 50 هزار دانشجو فقط يک حق انتخاب دارند و آن محصولات کوکاکولا است. به احتمال فراوان اگر هر دانشجو در دانشگاهي که فقط در آن محصولات کوکاکولا عرضه مي‌شود به مدت 4 سال تحصيل کند، بعد از فارغ التحصيلي هم بي‌گمان به مصرف همين محصولات ادامه خواهد داد. به اين طريق اميدوارند مصرف‌کننده‌ای برای تمام عمر براي خود دست و پا کنند. همین دلایل کافی است تا این غول بزرگ اقتصادی بابت این قراردادها، کميسيون‌های گزاف پرداخت کند. 


برداشت آخر


سرمایه‌داری یکی از بی‌رحم‌ترین مکاتب بشری بوده است که علی‌رغم ظاهر زیبا و جذابش، پشت پرده کثیفی دارد. شرکت کوکاکولا نیز از این قاعده مستثنی نیست و مانند بسیاری از شرکت‌هایی از این دست، سلامت و جان مردم را قربانی مرتفع شدن کوه ثروت خود می‌کنند. لازمه سرمایه‌دار ماندن نیز نفوذ به ارکان حکومت‌ها است که شرکت کوکاکولا در این امر موفق ظاهر شده و جالب است که بدانید تا اين تاريخ، سازمان جهاني کار هنوز به رسوايی‌های کوکاکولا رسيدگی نکرده است!

منبع :

مشرق



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12369بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15044بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46241بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17290بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23169بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63657بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536216بازدید]
زردی نوزادان[493978بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11468بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11594بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50914بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17743بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15238بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13035بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14394بازدید]

از میان مقالات

معده شناسی
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى(مقاله انتخابی)
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
50 دلیل برای مخالفت با فلوراید(مقاله انتخابی-خارجی)
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 3 بررسی رویکردهای «خطرآفرین» فرهنگستان علوم پزشکی در موضوع «سلامت معنوی»؛ آیا پزشکان می توانند «هدایت‌گر» جامعه از بعد معنوی باشند؟
کبد چرب
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
بررسی اعجاز روان‌شناختی قرآن(مقاله انتخابی)
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)