سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 859
تاریخ انتشار : ۱۹ دي ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
سویا، ذرت و سیب‌زمینی مصرفی کشور تراریخته است/ رشد بیماریهای اوتیسم، آلزایمر و دیابت بعد از آزادشدن مصرف تراریخته‌ها

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست:

سویا، ذرت و سیب‌زمینی مصرفی کشور تراریخته است/ رشد بیماریهای اوتیسم، آلزایمر و دیابت بعد از آزادشدن مصرف تراریخته‌ها

معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بعد از آزادشدن محصولات تراریخته بیماریهایی نظیر اوتیسم، آلزایمر و دیابت رشد چشمگیری داشته، گفت: در کشور از محصولاتی همچون سویا، ذرت و سیب‌زمینی کنستانتره استفاده می‌کنیم که تراریخته هستند.


به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ کارگاه آموزشی «پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا و قوانین ایمنی زیستی ویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه» با حضور داوود حیات‌غیب، معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر و هماهنگ‌کننده پروژه توانمند‌سازی ایمنی زیستی و شهاب‌الدین منتظمی، مسئول دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی برگزار شد.


حیات‌غیب در این کارگاه آموزشی در تشریح وضعیت محصولات تراریخته در کشورهای مختلف دنیا و ایران اظهار کرد: ارزیابی مخاطرات محصولات تراریخته باید مورد به مورد و به‌صورت مستقل انجام گیرد حتی اگر محصولات تراریخته برای مصرف دام و طیور باشد باید این ارزیابی در نظر گرفته شود.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان "کشور ما از سالهای گذشته واردکننده ذرت از آرژانتین بوده است"، عنوان کرد: واردات ذرت از سال 82 انجام شده اما تحقیقات بر روی آن از سالهای بعد انجام گرفته است؛ سال 85 در پژوهشکده بیوتکنولوژی تشخیص دادند که ذرت آرژانتینی تراریخته است.


حیات‌غیب تصریح کرد: دانش علمی و تجهیزات کارشناسی از سال 85 تاکنون وجود داشته و تشخیص در مورد ذرت آرژانتینی انجام گرفته است که در هر حال این محصول تراریخته محسوب می‌شود. 


وی افزود: همین ذرت‌های مکزیکی که مردم ما مصرف می‌کنند، ذرت‌های تراریخته آرژانتینی است که متأسفانه از سالهای بسیار دور قدرت تشخیص این مهم را داشتیم اما انجام نگرفت.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست به پروتکل کارتاهنا اشاره کرد و گفت: این پروتکل که مورد تأیید بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته بر ارزیابی مخاطرات تأکید دارد و استفاده از محصولات تراریخته به هیچ عنوان نباید چشم‌بسته باشد. 


حیات‌غیب خاطرنشان کرد: از طرفی استفاده از محصولات تراریخته نباید کلاً قطع شود، اما باید مصرف آن در ایران عاقلانه باشد و به ارزیابی مخاطرات به‌همراه سایر قوانین همچون برچسب‌گذاری توجه ویژه‌ای شود.


وی درباره این پرسش که "برخی مسافران بذرهای محصولات تراریخته را به‌طور ناخواسته یا خواسته از طریق حمل و نقل هوایی وارد کشور می‌کنند و  چرا کنترلی روی آن وجود ندارد؟" گفت: این حساسیت‌ها می‌تواند توسط دستگاه‌های مختلف همچون حفظ نباتات یا گمرک صورت گیرد که در گمرک‌ها این حساسیت دیده نشده است و باید مورد توجه واقع شود و نسبت به ورود دانه‌های تراریخته دقت عمل باشد.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: باید در مصرف مواد غذایی و واردات آن نگاه جامع‌تری به مخاطرات داشت و توصیه می‌شود که ارزیابی خطر در همه حال اعم از واردات، کشت و مصرف انجام گیرد.


حیات‌غیب با تأکید بر اینکه استفاده ایمن در محصولات تراریخته باید موردنظر مسئولان و مردم قرار گیرد، گفت: تاکنون در ایران این استفاده ایمن لحاظ نشده است.


وی تصریح کرد: کشاورزی کشور ما به‌صورت سنتی است و نوعی در هم رفتگی وجود دارد که باید ملاحظات کشت و ارزیابی خطر به‌طور جدی و همیشه مورد توجه ویژه قرار گیرد.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه باید محصولات تراریخته در زمان حمل و نقل مورد بسته‌بندی کامل قرار گیرند، گفت: باید کامیونهای حمل و نقل بار حتی برای ذرت و سویا بسته‌بندی‌های کاملی انجام دهند تا خطری کشاورزی کشور را تهدید نکند.


حیات‌غیب یادآور شد: حتی در پروتکل کارتاهنا نیز کشورها به بسته‌بندی محصولات تراریخته حساسیت دارند و به آن توجه ویژه‌ای می‌کنند که این مهم یکی از بندهای این قانون محسوب می‌شود.


وی بر قانون برچسب‌گذاری محصولات تراریخته تأکید کرد و گفت:وقتی ذرت تراریخته‌ای تولید می‌شود که از آن روغن حاصل می‌شود این محصول غذایی صددرصد تراریخته به حساب می‌آیداما وقتی از روغن در سس یا سایر محصولات استفاده می‌شود باید حد و اندازه آن معین شود و میزان تراریختگی معین شود.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: در اتحادیه اروپا نیز تأکید شده که حد آستانه محصولات تراریخته باید مورد توجه قرار گیرد و آنها اذعان دارند که اگر میزان تراریختگی محصول از 9دهم درصد به پایین باشد باید برچسب‌گذاری شود.


حیات‌غیب تصریح کرد: در اکثر کشورهای دنیا که پروتکل کارتاهنا را امضا کرده‌اند، موضوع  درصدگذاری و برچسب‌گذاری روی محصولات تراریخته یکی از الزامات محسوب می‌شود.


وی با اشاره به اینکه اقدامات حفاظتی و مدیریت خطر باید در مصرف محصولات تراریخته اعمال شود، اظهار کرد: افراد جامعه که مصرف‌کننده این محصولات هستند باید نسبت به برچسب‌گذاری و درصد روی محصولات تراریخته آگاه باشند.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: اگر اقدامات و ملاحظات خطر نسبت به محصولات تراریخته مورد توجه واقع شود دیگر هر کسی نمی‌تواند دانه یا بذر محصولات تراریخته را از طریق حمل‌ونقل هوایی وارد کشور کند.


حیات‌غیب تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به 65 کشور دنیا محصولات را برچسب‌گذاری می‌کنند؛ ایران نیز برچسب‌گذاری را از سال 944 {روی برخی محصولات} اعمال کرده اما موضوع درصدگذاری روی محصولات انجام نگرفته و این موضوع نیز کار سختی است.


وی خاطرنشان کرد: در کشور آمریکا نیز تا سال 2016 برچسب‌گذاری روی محصولات ممنوع بوده اما در حال حاضر برچسب‌گذاری محصولات تراریخته انجام می‌گیرد البته اتحادیه اروپا برچسب‌گذاری را از سال 20000 انجام داده و این بنابر قوانین و پروتکل کارتاهنا بوده است.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در پروتکل کارتاهنا بر ضرورت برچسب‌گذاری تأکید شده اما متأسفانه ما 16 سال این فرصت را از دست داده‌ایم؛ طی این سالها ما مصرف‌کننده محصولات تراریخته بوده‌ایم و هیچ برچسب‌گذاری‌ای انجام نگرفت؛ در حال حاضر هم این برچسب‌گذاری فقط روی چند روغن مایع انجام می‌گیرد که باید در مورد همه محصولات اعمال  شود.


حیات‌غیب با بیان "در کشور ما از محصولاتی همچون سویا، ذرت و سیب‌زمینی کنستانتره استفاده می‌شود"، گفت: این محصولات تراریخته محسوب می‌شود که باید نسبت به واردات آن و مصرف آنها حساس‌تر باشیم.


وی درباره اینکه چرا آگاه‌سازی مناسبی به اقشار مختلف جامعه در رابطه با محصولات تراریخته انجام نمی‌شود، متذکر شد: اقشار مختلف را تقسیم‌بندی کرده‌ایم و آموزش همگانی به آنها را مدنظر داریم؛ یکی از نخستین آموزشها به اصحاب رسانه است و سایر اقشار همچون معلمان، دانشجویان و بانوان نیز از این آموزشها بهره می‌گیرند.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پیش‌بینی کرده‌ایم تا کارگاه‌های عمومی برای آموزش همگانی بابت محصولات تراریخته تشکیل داده شود و آگاه‌سازی گروه‌های اثرگذار یکی از برنامه‌های آموزشی ما در آینده است.


حیات‌غیب درباره قانون ایمنی زیستی کشورمان نیز عنوان کرد: قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و لازم‌الاجرا است که باید مورد توجه ویژه باشد. 

وی به مسئله بودجه ایمنی زیستی نیز اشاره کرد و یادآور شد: در هیچ کدام از برنامه‌ها و در هیچ یک از دولتها ردیف بودجه‌ای برای ایمنی زیستی در نظر گرفته نشده است.


 معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: ایمنی زیستی و ارزیابی زیست محیطی دارای هیچ بودجه‌ای نیست و این مهم باید جدی گرفته شود.


حیات‌غیب  با اعلام اینکه ردیف بودجه‌ای برای ایمنی زیستی در برنامه ششم هم لحاظ نشده است، متذکر شد: دیده نشدن بودجه باعث عقب افتادن برنامه‌ها خواهد شد.


وی تصریح کرد: وزارت بهداشت و آزمایشگاه تشخیص GMO یا گمرک برای بررسی ورود دانه‌ها نیازمند بودجه‌ای مشخص است که این تخصیص بودجه برای این منظور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که چه محصولات تراریخته‌ای در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: محصولاتی همچون پنبه، ذرت، کانولا و سویای مصرفی در کشورمان تراریخته است اما محصولات تولید شده از آنها نیز مهم است که باید درصد تراریختگی و برچسب‌گذاری آن مورد توجه واقع شود.


حیات‌غیب افزود: در  اروپا نیز 70 نوع محصول مصرفی تولید می‌شوند که بخش عمده‌ای از آنها ناشی از محصولات اولیه هستند؛ شاید محصولاتی همچون سس، نان باگت و سوسیس جزو تراریختگی محسوب شوند اما همه آنها برچسب‌گذاری می‌شود.


وی با بیان اینکه آگاهی عمومی نسبت به محصولات تراریخته یکی از اصول پروتکل کارتاهنا بوده است، گفت: باید آگاهی عمومی در زمینه کشت، واردات و مصرف محصولات تراریخته مورد توجه واقع شود و این اطلاع‌رسانی باید توسط کشورهای عضو انجام بگیرد.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: بسیاری از ملاحظات اقتصادی و اجتماعی در پروتکل دیده شده اما در قانون نیز باید توجه ویژه‌ای شود.


حیات‌غیب افزود: یکی از موضوعات مهم در پروتکل کارتاهنا و پروتکل ناگویا حمایت از کشاورزان سنتی است که این موضوع توسط ستاد زیست‌فناوری دیده نشده است؛ سازمان جهاد کشاورزی و ستاد زیست‌فناوری باید بنابر تأکیدات پروتکل کارتاهنا روشهای حمایت از کشاورزان سنتی را در نظر بگیرند.


وی تصریح کرد: پروتکل کارتاهنا که ما نیز امضا‌کننده ‌آن هستیم از 16 سال پیش بحث حمایت از کشاورزان سنتی را مدنظر قرار داده و مسئله جبران خسارت به این اقشار را مورد لحاظ قرار داده است چرا که شاید محصولات تراریخته خسارتهایی را به کشاورزان وارد کند.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست درباره کشورهای مصرف‌کننده محصولات تراریخته نیز عنوان کرد: اگر کشورهایی به‌دنبال تولید و مصرف این محصولات هستند باید تحقیقات لازم را انجام دهند و این تحقیقات قبل و بعد از مصرف ضروری است.


حیات‌غیب با ابراز اینکه طبق تحقیقات آمریکاییها محصولات تراریخته می‌تواند به‌عنوان یکی از عوامل خطر در ایجاد بیماریها نقش داشته باشد، گفت: طبق تحقیقات آمریکاییها بعد از آزاد شدن  محصولات تراریخته بیماریهایی نظیر اوتیسم، آلزایمر، دستگاه‌های گوارشی، چاقی و دیابت رشد چشمگیری داشته است که البته این فرضیه‌ای محسوب می‌شود و تحقیقات همچنان انجام می‌گیرد.


وی  تصریح کرد: در 38 کشور دنیا کشت محصولات تراریخته را ممنوع کردند چرا که اگر آن را کشت  کنند باید تحقیقات را نیز انجام دهند و این برای آنها هزینه‌آور و زمانبر خواهد بود اما این کشورها واردات محصولات تراریخته را انجام می‌‌دهند که تحت برچسب‌گذاری و قوانین لازم است.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: البته برخی کشورها همچون الجزایر کشت و مصرف محصولات تراریخته را به‌طور کامل ممنوع کرده‌اند و رژیم صهیونیستی نیز تحقیقات لازم را در مورد محصولات تراریخته انجام می‌دهد اما از محققان تعهد گرفته که تحقیقات آسیبی به محیط زیست پیرامون آنها وارد نکند.


حیات غیب خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی ضمن تعهد آسیب زده نشدن به محیط زیست از محققان تضمین‌هایی می‌گیرد که آثار تحقیقی را از بین ببرند؛ مردم رژیم صهیونیستی مصرف‌کننده محصولات تراریخته هستند اما کشت در این کشور انجام نمی‌گیرد.


وی افزود: رژیم صهیونیستی تاکنون برچسب‌گذاری محصولات تراریخته را انجام نمی‌داده اما به‌تازگی براثر فشارهای گروه‌های محیط زیستی و بنابر الگوهای آمریکایی این کار را مورد توجه قرار داده است.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: برخی کشورها همچون فرانسه، سوئیس، آلمان، هلند، و اسکاندیناوی به کشت محصولات تراریخته نمی‌پردازند اما مصرف‌کننده این محصولات با شرایط خاص هستند.


حیات‌غیب اظهار کرد: در اروپا فقط اسپانیا بیشترین کشت محصولات تراریخته را دارد و کشورهایی همچون پرتغال، شیلی و چک کارهای تحقیقی را بر روی این محصولات انجام می‌دهند.


وی درباره اینکه در ایران چه‌مقدار زمین برای کشت محصولات تراریخته وجود دارد، گفت: در سال 2005 میزان محصولات تراریخته یک میلیون و 200 هزار هکتار اعلام شد که البته از طرف وزارت کشاورزی تکذیب شده است.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه باید نسبت به کشت انبوه محصولات تراریخته اطلاع‌رسانی شود، گفت: متأسفانه قانون ایمنی زیستی به‌اندازه کافی دست را باز نگذاشته است؛ شاید کشت انبوه انجام شود اما محیط زیست خبردار نشود.


حیات‌غیب با بیان اینکه هدف کل پروتکل کارتاهنا باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اگر قوانین جاری ما موضوعات را پوشش نمی‌دهد باید بازبینی قانون سال 888 مورد لحاظ قرار گیرد و از قانون تاجرمآبانه به یک قانون احتیاط‌ آمیز مبدل شود. 


وی  افزود: باید اطلاع‌رسانی روی گروه‌ها و ارزیابی ریسک روی خوراک مردم و محیط زیست انجام شود.


معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: باید قوانین به‌گونه‌ای باشد که کمترین فشار روی کارگران سنتی و ارگانیک انجام گیرد و پروتکل کارتاهنا مورد توجه جدی قرار گیرد.


شهاب‌الدین منتظمی مسئول دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی نیز در این کارگاه به بررسی قوانین و آیین‌نامه‌های ایمنی زیستی و نقاط قوت و ضعف آن پرداخت و اظهار کرد: قانون باید شفاف‌سازی لازم درباره محصولات تراریخته و واردات یا مصرف آن را انجام دهد.


وی تأکید کرد: باید در زمینه ورود محصولات تراریخته و استفاده آن ارزیابی مخاطرات به‌طور جد انجام گیرد و این ارزیابی نیز بنابر شرایط اقلیمی باشد؛ در حال حاضر برخی دوستان به ارزیابیهای مونسانتو رجوع می‌کنند در حالی که باید ارزیابیها بر مبنای شرایط کشور ما باشد.


مسئول دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی به پروتکل کارتاهنا نیز اشاره کرد و گفت: روح این پروتکل احتیاطی است اما بازدارنده نیست البته نکات کلیدی که تضاد در بین پروتکل و قانون ایمنی زیستی است باید مورد توجه قرار گرفته و رفع شود.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12358بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17279بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23155بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536175بازدید]
زردی نوزادان[493945بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

آشنایی با بادکش درمانی
تأثیر امواج الکترومغناطیس بر بخش‌های مختلف بدن(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
چرا رژیم های لاغری شکست می خورند؟
کدام تنظیم خانواده؟(مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
آموزش روش عملی انجام بادکش
حس مادری یا آینده شغلی؟! (مقاله انتخابی)
واکسن؛ ایمنی‌زا یا ایمنی‌زدا؟
نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
کندرو مالاسی پاتلا
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)