سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 12834
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۷
خبرها و نظرها
Share Email
چطور فرزندانمان را کتابخوان تربیت کنیم؟

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

چطور فرزندانمان را کتابخوان تربیت کنیم؟

 

 

بسیاری از پدر و مادرها دغدغه کتابخوانی فرزندانشان را دارند و ترجیح می‌دهند فرزندشان بر عکس بسیاری از بچه‌های امروز که تفریحاتشان بازی‌های کامپیوتری و موبایل و کنسول‌های بازی است، بیشتر وقت خود را با کتابخانوانی بگذرانند.                                      


گروه خانواده؛ سیده راضیه حسینی: امروز بیشتر وقت بچه‌ها با گوشی و بازی‌های کامپیوتری می‌گذرد یا در حال دیدن تلویزیون هستند. کمتر می‌شود بچه‌هایی را دید که کتاب می‌خوانند یا پول تو جیبی‌شان را علاوه بر خرید اسباب‌بازی و خوراکی به کتاب هم اختصاص دهند. همین باعث شده ایجاد عادت کتابخوانی در کودک تبدیل به دغدغه بسیاری از پدر و مادرها شود. دوست دارند روش‌هایی را در تربیت فرزندشان به کار بگیرند که به کتاب علاقمند شود و انس بگیرد و دوست دارند این علاقه به کتاب خواندن مقطعی نباشد و تبدیل به عادتی شود که تا بزرگسالی با آنان همراه باشد.

 

با زن و شوهری آشنا شدیم که این دغدغه باعث شد وقت زیادی را به خواندن اصول تربیتی و آشنایی با کتاب‌های مناسب کودک در سنین مختلف اختصاص دهند. آقای علی سهراب‌پور که خودش نویسنده و پژوهشگر است،  در طی 6 سال به همراه همسرش فاطمه، حدود سه هزار کتاب حوزه کودک را از انتشارات مختلف بررسی کرده‌اند و حاصل آن انتخاب حدود 900 کتاب شده که هم در طول این چند سال برای دو فرزندشان تهیه نموده‌اند و هم  سه نمایشگاه اختصاصی کتاب کودک برگزار نموده‌اند تا حاصل تجربیاتشان را در اختیار دیگران نیز قرار دهند. حالا پسرشان 11 سال و دخترشان 7 سال دارد و کنار بازی‌ها و شیطنت‌هایشان، علاقه زیادی به کتاب خواندن دارند؛ همیشه یکی از اولویت‌هایشان برای هزینه کردن پول توجیبی، کتاب خریدن است. حتی سایت‌های آنلاین فروش کتاب را می‌شناسد و کتاب‌هایشان را از آنجا انتخاب می‌کنند و با کمک پدر و مادرشان  سفارش خرید می‌دهند. این پدر و مادر با همین عادت کتابخوانی برای بچه‌ها، بسیاری از ویژگی‌های مثبت اخلاقی مثل صبر، گذشت، گفت و گو به جای دعوا و کمک به دوستان را به آن‌ها یاد داده‌اند و حتی در مراحل مختلفی مثل از پوشک گرفتن بچه‌ها تا ایجاد عادت خوردن غذاهای سالم، انتخاب و خواندن کتاب‌های متناسب به کمک آنان آمده است. این علاقه به کتاب خواندن نه تنها روی رفتارها و شخصیت‌ دو فرزندشان تاثیر زیادی داشته بلکه در مدرسه نیز به ایجاد علاقه و تمرکز روی درس‌ها بسیار موثر بوده است. از آقا و خانم سهراب‌پور پرسیدیم چه مواردی را در تربیت آنان در نظر گرفتند که باعث شکل‌گیری این علاقه به کتاب شد. این نکات را در ادامه می‌خوانید.

 

 از زمان تولد بچه‌ها را کتابخوان کنیم

 

اولین نکته این است که کودکمان را از زمان تولد با کتاب آشنا کنیم و انس دهیم. بعنوا مثال کتاب‌هایی هستند تحت عنوان «تقویت هوش نوزاد» که اشکال هندسی به رنگ‌های مختلفی دارند. طبق روشی که ابتدای کتاب نوشته شده، هر صفحه را زمان معینی جلو چشم نوزاد نگه می‌داریم تا به آن با دقت نگاه کند. درست است در این سن تصوری از مفهوم کتاب ندارد اما همین باعث می‌شود علاوه بر تقویت هوش او، این ارتباط و انس از همان زمان نوزادی شکل بگیرد و بعدا تقویت شود. به همین شکل برای هر سنی کتاب‌های متناسب وجود دارد که این ارتباط را مستمر می‌کند و باعث می‌شود فرزندمان با کتاب اخت پیدا کند.


 

داشتن نقاشی‌های جذاب و کلیشه‌ای نبودن کتاب بسیار مهم است

 

اولین و مهم‌ترین نکته، نوع کتاب‌هایی هست که برای کودک خریداری می‌شود. دو نکته اصلی در انتخاب کتاب وجود دارد؛ یکی طرح‌ها و نقاشی‌های به کار رفته در آن است که بعنوان اولین عامل جذب کننده کودک باید مورد توجه قرار داد و نکته دیگر نوع بیان و انتقال مطلب است؛ به ویژه آنکه کلیشه‌ای نباشد و بتواند در عین انتقال مطلب، کودک را جذب کند. کودکان در درجه اول با شعر ارتباط بهتری برقرار می‌کنند و بواسطه ویژگی‌های سنی با حیوانات رابطه بهتری می‌گیرند؛ به همین خاطر کتاب‌هایی که  و بصورت شعرشخصیت‌های آنان حیوانات هستند ، برای آنان جذابیت بیشتری دارند.

 

 

پدر و مادر خودشان را جای شخصیت‌های کتاب قرار دهند

 

یکی از نکات مهم، میزان وقت و توجهی است که پدر و مادر به کتاب خواندن برای کودک اختصاص می‌دهند. وقتی کتاب در زمان مناسب، با حوصله و با لحن داستانی و جذاب خوانده شود، هم محتوا بهتر منتقل می‌شود و هم علاقه به کتاب در کودک بیشتر می‌شود. اینکه پدر و مادر خود را جای شخصیت‌های کتاب قرار دهند و هر کدام را با یک لحن و صدا بخوانند، یا طی کتاب خواندن از فرزندشان بازخورد بگیرند از روش‌های موثر است. علاوه بر اختصاص زمان مناسب، شرایطی که در آن کتاب می‌خوانند نیز مهم است. اصرار به خواندن کتاب در شرایط غیر مناسب نداشته باشیم؛ اینکه کودک خسته، عصبی یا کلافه نباشد و حالش خوب باشد، طبق قاعده شرطی سازی، کتابخوانی را با این حال خوب در ذهن وی نهادینه می‌کند.

 

 

نکته دیگر آنکه کودکان در یک سن به بازی کردن با کتاب علاقه دارند و همین احساس لذت در بازی با کتاب مانند یک اسباب بازی، می‌تواند در ایجاد علاقه بسیار موثر باشد. کتاب‌هایی که چندان مهم نیستند را در اختیار آنان بگذاریم، از ترس پاره شدن یا خط خطی شدن، با سرزنش یا برخورد جدی او را از کتاب زده نکنیم و اجازه بدهیم از همین طریق با آن ارتباط بگیرد. نکته مهم دیگر اینکه اگر برای بچه‌هایمان بخاطر کتاب‌خواندن تشویق در نظر بگیریم، این باعث می‌شد احساس مثبت تشویق شدن با کتابخوانی در ذهنش پیوند بخورد.

 

 بچه ها به  پدر و مادر نگاه می‌کنند

 

 کودکان بیشتر و پیش‌تر از هر چیزی از رفتار پدر و مادر تاثیر می‌پذیرند. وقتی بصورت مداوم آن‌ها را در حین کتاب خواندن می‌بینند، به خواندن کتاب علاقمند می‌شوند. و زمانی که ببینند برای مطالعه، وقت صرف می‌کنند، اهمیت و جایگاهی ویژه برای کتاب در ذهن آنان شکل می‌گیرد. فضایی که در خانه به کتاب اختصاص پیدا می‌کند نیز در شکل‌ گرفتن اهمیت کتاب در ذهن کودک تاثیرگذار است؛ اینکه کتابخانه‌ در جای خوبی از منزل قرار داشته باشد، به شکل خوبی طراحی شده و یکی از فضاهای اصلی و مورد توجه اعضای خانواده باشد. ما در خانه بوفه ظروف تزئینی نداریم؛ به جایش چهار کتابخانه شیک داریم که همه کتاب‌هایمان مرتب و شکیل آنجا چیده شده و محل ارجاع اعضای خانواده است. بچه‌هایمان نیز هر کدام یک کتابخانه کوچک اختصاصی دارند و این باعث شده در کنار احساس استقلال، اهمیت ویژه‌ای به کتاب‌هایشان بدهند.

 

تعادل در بازی‌های هیجانی، عامل مهم جذب کودک به کتاب

 

 

نکته بسیار کلیدی در ایجاد عادت مطالعه در کودک، برنامه‌ریزی برای ایجاد تعادل میان سرگرمی‌های مختلف اوست. طبق نظر روانشناسان روحیه هیجانی فرزندمان اگر با اختصاص زمان زیاد و نامعقول به سرگرمی‌های هیجانی مثل بازی‌های کامپیوتری از میزان طبیعی خود فراتر برود، روحیه علمی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این موضوع باعث می‌شود کودک نتواند با کتاب رابطه برقرار کند چون برایش آن هیجان مورد انتظار را ندارد. کودکانی که روحیه هیجانی در آن‌ها غلبه پیدا می‌کند حتی در دوران مدرسه هم نمی‌توانند با درس ارتباط برقرار کنند چون آن هیجان موردانتظارشان تأمین نمی‌شود. برنامه‌ای که ما در خانه داریم این است که علاوه بر نظارت بر نوع بازی‌های کامپیوتری و موبایل، مدت زمانی که بچه‌ها می‌توانند برای این بازی‌ها صرف کنند در طول روز سقف مشخصی دارد. نرم‌افزارهایی وجود دارد که می‌تواند این زمان را هم روی گوشی و هم روی کامپیوتر کنترل کند و با کمک گرفتن از این نرم‌افزارها هم مدیریت زمان منظم و قاعده‌مند می‌شود و هم پدر و مادر نیازی به چانه زدن و کلنجار رفتن با فرزندان‌شان ندارند.

 

 

حواسمان به سلیقه و انتخاب کودک باشد

 

اگر کودک بتواند خودش کتاب مورد علاقه‌اش را انتخاب کند، احساس انس بیشتری با آن می‌کند و برای خواندنش زمان بیشتری صرف می‌کند. پس به فرزندمان برای انتخاب کتاب بر اساس سلیقه و علاقه خودش آزادی عمل بدهیم. البته ضروری است که این انتخاب به شکلی نامحسوس توسط ما جهت‌دهی شود. یکی از روش‌هایی که ما به کار می‌بریم این است که وقتی نویسنده‌ای را می‌شناسیم که کتاب‌های خوبی دارد، یکی از کتاب‌هایش را به فرزندمان هدیه بدهیم؛ اگر کتابی باشد که بتواند او را جذب کند، بقیه کتاب‌هایش را خودش را انتخاب میکند.  نکته دیگر اینکه همیشه اصرار نداشته باشیم کتاب های که فرزندمان می‌خواند، خاص و آموزنده باشند؛ گاهی اجازه دهیم کتابی که فقط جذاب و سرگرم‌کننده است بخواند تا علاقه‌اش تقویت شود و در خلال این ایجاد علاقه، بتوانیم کتاب‌های با محتوای مدنظر خودمان را نیز به او پیشنهاد دهیم.

 


 

اما نکته بسیار مهمی وجود دارد و آن اینکه کتاب مثل غذای روح فرزند ماست و باید به محتوای آن توجه ویژه و مستمر داشته باشیم.  تا یک سن مشخص این پدر و مادر هستند که برای فرزندان کتاب می‌خرند اما از دبستان به بعد، هم دسترسی آنان به کتابخانه و کتابفروشی بیشتر می‌شود و هم دوستانشان کتاب‌هایی به او پیشنهاد می‌دهند. به گونه‌ای فرزندمان را تربیت کنیم که در انتخاب کتاب‌ با مشورت کند و بتوانیم بر روی محتوای آن نظارتی ولو نامحسوس داشته باشیم. اغلب پدر و مادر انتظاراتی از فرزند خود دارند، اما  این توقعات را واضح به آنان منتقل نمی‌کنند. مهم است که  اهمیت کتاب خوب و لزوم مشورت گرفتن از بزرگترها در انتخاب کتاب مناسب  را برای فرزندمان توضیح دهیم.

 

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63638بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536170بازدید]
زردی نوزادان[493943بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8444بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
خطرات استفاده از آنتى بیوتیک ها در غذاى حیوانات(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله پنجم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج سودا
امواج وای-فای؛ مرگ تدریجی همه ما (مقاله انتخابی)
خانواده مستحکم و جمعیت جوان؛ دیگ‌هایی که برای غرب نجوشید
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
توسل به بیوتکنولوژى براى کدامین مقصد؟(مقاله انتخابی)
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
بهداشت جنسی کودک
روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
کمی سخت تر از آب خوردن! (آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)
تدابیر فصل بهار
نترس و فرزندت را تحسین کن
تاثیر وضو روی چاکراهای بدن (مقاله انتخابی)
جنایتی هولناک در پرونده غرب؛ پشت پرده آلوده کردن مردم ایران به ایدز توسط فرانسه + تصاویر و فیلم(مقاله انتخابی)
آب گوشت‏، هنوز هم غذای لذیذی است! (معرّفی 15 نوع آبگوشت سنّتی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)