پیرو صحبت های قبلی بنده توجه شمارو جلب میکنم به این خبر اگرچه هنوز سواد سیاسی و فرهنگی ندارم ولی میخواستم بگم که امثال من و شما به خوبی میدونیم هدف از تشویق و ترویج چنین طرح هایی از جانب دشمن چیست! و من الله توفیق ... طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد 🔹سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بر اساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد
محمدجواد

سلام بزرگوار .طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق. چه مدت لازمه عنبر نسارا را دود بدهیم و آیا مدت زمان مشخصی براش هست مثلا ده دقیقه هر روز کفایت میکنه ؟یا مدت زمان بیشتری باید باشه در مورد گل سرش را هم بفرمایید تا چند دقیقه باید استفاده بشه که نتیجه بده .و یه سوال دیگه اینکه آیا میشه از راه طبیعی و کم خطر در ایام ماه مبارک پریود رو تعویق انداخت تا بتونیم روزه های ماه مبارک رو بگیریم؟
مشکات

سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
مهشید

درود وقت بخیر خداقوت، لطفا تقویم حجامت ۱۴۰۳ با کیفیت برای چاپ بفرستید، سپاس فراوان
محمد افشارچگین

سلام آقای دکتر، در مورد این سرماخوردگی جدید که ظاهرا تمومی نداره و تا می‌خواد بهبود پیدا کنه از اول شروع می‌شه، نظری دارید؟ صنعتی و سنتی هر کاری می‌کنیم بهبودی نیست. دستورات اون مقاله‌های سرماخوردگیتون رو هم حفظم.
محمد

سلام وقتتون بخیر.ایا تا به حال بیماری با داشتن سنگ صفرا ۱.۵ به بالا داشته آید که سنگش دفع شده باشد یا خورد شده باشد ؟با دستورات طب سمتی
مجتبی

سلام مجدد دکتر با توجه به پاسخ سوال قبلی که فرمودید بهتر است بعد از ماه مبارک رمضان حجامت انجام شود ، میخواستم بدونم خانمها در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی در حد لکه بینی است و روزه هم نیستند می توانند حجامت ماه آذار خود را انجام دهند؟ این سوال را برای خودم می پرسم چون به شخصه در این چندین سالی که حجامت انجام داده ام بجز بار اول اصلا دچار ضعف یا مشکل دیگری نشدم و حتی فصد هم که انجام داده ام دچار ضعف نشدم و به لحاظ بنیه خدا رو شکر خوبم حال به نظرتان در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی حتی از لکه بینی هم کمتر است و روزه هم نیستم می توانم حجامت انجام دهم ؟
فاطمه

سلام درمان پلیپ بینی پسرم بدون جراحی با چه گیاهی یا دمنوشی.. بنده خدا چند ساله درگیره و نمیتونه راحت بخابه.و برخی اوقات خونریزی از بینی هم داره.. دکتر گفته عمل ولی عمل دوست نداره... خودم هم از عمل کردن بدم میاد...
معصومه

سلام دکتر وقتتون بخیر با توجه به اینکه امسال کل ماه آذار در ماه رمضان قرار دارد و امام رضا ع سفارش به حجامت در این ماه کرده اند برای حجامت پیشگیری این ماه می‌شود شب اقدام به حجامت کرد ؟ یا باید بعد از ماه رمضان انجام داد ؟
فاطمه

سلام وقت بخیر با تشکر از متن مفید شما، برای رفع کولیک عرق پونه رو بهم معرفی کردن... ممنون میشم راهنماییم کنید
پناهی
کد : 592
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۴
خبرها و نظرها
Share Email
اپیدمی چاقی به کشور ما هم رسید

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

اپیدمی چاقی به کشور ما هم رسید


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: آمارها نشان می‌دهد اپیدمی چاقی در سالهای اخیر به کشور ما هم رسیده بطوری که درمان چاقی و اختلالات آن، سالانه میلیاردها دلار هزینه تحمیل می‌کند و کاهش راندمان کاری و ناباروری از دیگر عوارض آن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: آمارها نشان می‌دهد اپیدمی چاقی در سالهای اخیر به کشور ما هم رسیده بطوری که درمان چاقی و اختلالات آن، سالانه میلیاردها دلار هزینه تحمیل می‌کند و کاهش راندمان کاری و ناباروری از دیگر عوارض آن است.


فهیمه سهیلی پور در گفت‌وگو با فارس گفت: چاقی و اضافه‌وزن به دلایل مختلف باعث تحمیل هزینه‌های کلان به سیستم بهداشت و درمان کشور می‌شود.


چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات فزاینده‌ای مانند دیابت ملیتوس، بیماری‌های قلبی-عروقی، استئوآرتریت، اختلالات باروری و سندروم تخمدان پلی کیستیک، بیماری‌های کبد و کیسه صفرا، مشکلات خلقی و اضطرابی و برخی از سرطان‌ها می‌شود.


وی افزود: اضافه‌وزن در مجموع امید به زندگی و کیفیت زندگی را به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. ساییدگی مفاصل، دیسک کمر، اختلال تخلیه خون در اندام و بروز ترومبوز وریدهای عمقی و نیز آمبولی‌های ریوی، بیماری‌های پوستی به علت تعریق فراوان در ناحیه کشاله ران و چین‌های پوستی و رشد عوامل باکتریال و قارچی در این نواحی از عوارض بسیار شایع در افراد مبتلابه چاقی مفرط است.


چاقی از علل ناباروری و نازایی


وی همچنین بروز ناباروری در مردان و نازایی در زنان از دیگر عوارض اضافه‌وزن دانست و گفت: چون در اضافه‌وزن، بالانس هورمون‌های زنانه مختل و فرد مستعد ابتلا به PCO می‌شود، می تواند منجر به نازایی و ناباروری در افراد شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: درمان چاقی و اختلالات همراه آن سالانه میلیاردها دلار هزینه‌بر کشورها تحمیل می‌کند. در سال ۲۰۰۵ هزینه برخورد با چاقی و مشکلات ناشی از آن در آمریکا بالغ‌بر ۱۹۰ میلیارد دلار تخمین زده‌شده است که این نسبت به برآورد قبل حدود دو برابر افزایش دارد. برای ارزیابی این عدد بهتر است به یاد داشته باشیم که درآمد نفتی کشور ما در سال ۹۳ حدود ۱۹ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. بزرگی این بار اقتصادی دلیل به تشویق به افزایش آگاهی سیاسی و اجتماعی جوامع، سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی مرتبط و غیر مرتبط با حیطه سلامت نسبت به این مسئله شده است.


وی اضافه کرد: هزینه‌های مرتبط با درمان چاقی ممکن است به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم باشد. نوع اول شامل هزینه‌های بیمارستانی و غیر بیمارستانی یعنی به‌صورت بستری یا سرپایی است. این هزینه‌ها در قالب جراحی، انجام آزمایش‌های متعدد، تصویربرداری و سایر اقدامات تشخیص و بالاخره دارودرمانی است.


کاهش راندمان کاری در افراد چاق


این فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم کودکان با اشاره به هزینه‌های غیرمستقیم مشتمل بر مشکلات کارکنان و کارفرمایان گفت: غیبت از کار، ناتوانی در انجام وظایف محوله، کاهش دریافت دستمزد و درمجموع کاهش کیفیت و عملکرد افراد و واحدهای صنفی از جمله این مشکلات است. این موارد باعث بروز مشکلات در اقتصاد نه‌فقط خانواده‌ها، بلکه بیمه‌ها نیز می‌شود. شناسایی و تعیین این مخارج غیرمستقیم به‌طورقطع از موارد مستقیم دشوارتر و بیشتر است.


تحمیل هزینه‌های سنگین به بیمه‌ها و نظام سلامت


سهیلی پور درباره میزان هزینه‌ای که افراد چاق به بیمه‌ها تحمیل می‌کنند، گفت: در کشورهای توسعه‌یافته بیش از ۴۰ درصد از مراجعین به مراکز بهداشت و درمان افراد چاق هستند. این افراد یا به‌طور مستقیم برای درمان چاقی یا برای درمان امراض ناشی از چاقی خود به مراکز بهداشت و درمان مراجعه می‌کنند.


آمار رو به رشد افراد چاق


معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی‌های کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در کشور ما ایران در سال ۲۰۰۹ شیوع کلی چاقی در جمعیت بالغ بیش از ۲۱درصد تعیین‌شده است. مطالعات انجام‌شده در کودکان و نوجوانان هم آمار نویددهنده‌ای نداشته و در مقایسه با بالغین تفاوت‌ها بسیار ناچیز است. در یک مطالعه اخیر شیوع چاقی و اضافه‌وزن در کودکان و نوجوانان ۶-۱۳ سال در شهر زاهدان حدود  ۲۰درصد تعیین‌شده است.


وی افزود: این آمارها نشان می‌دهد اپیدمی چاقی که در کشورهای غربی شروع‌شده است متأسفانه در سال‌های اخیر به کشورهای درحال‌توسعه و ازجمله کشور ما نیز رسیده و در صورت عدم توجه به تبعات بهداشت و اقتصادی آن در جوامع ما، مشکلات امروز کشورهای غربی درگیری شدید فردای ما خواهد بود.


پیشگیری بهتر از درمان


وی افزود: هرچند مجموع مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که کلید کاهش هزینه‌های چاقی، پیشگیری از آن است اما مطالعاتی که درمان‌های ضد چاقی را مورد تحلیل قرار داده‌اند، روش‌های درمان آن را هزینه اثربخش نشان می‌دهند.


سهیلی پور با اشاره به لزوم درک واضح‌تر هزینه‌های مربوط به چاقی در جامعه‌، افزود: باید مسئولان برنامه‌های جامع‌تر و مناسب‌تری برای پیشگیری و درمان این معضل بزرگ داشته باشند و به‌صورت جدی‌تری به انجام آن مبادرت کنند.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12209بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14920بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29364بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20361بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19600بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35075بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46057بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17183بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23031بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63469بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25166بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535457بازدید]
زردی نوزادان[493518بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11317بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11504بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11178بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16056بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50589بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17645بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15109بازدید]

از میان مقالات

دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
بهداشت از منظر قرآن کریم(مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
پرونده کنترل جمعیت، آثار و پیامدها (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)
سرطان، ساخته دست بشر است! (مقاله انتخابی)
دستورات حفظ سلامتی و تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
اسناد اقدامات ضدبشری بورلاگ و ردپای مامور راکفلر در کشاورزی ایران(مقاله انتخابی)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
مواد شیمیایى و سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تاثیر وضو روی چاکراهای بدن (مقاله انتخابی)
نگاهی به مبانی طبّ سنّتی ایران