فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی
کد : 334
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
چه کسانی بیشتر به سنگ کلیه دچار می شوند؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین


 

چه کسانی بیشتر به سنگ کلیه دچار می شوند؟

 

یک ارولوژیست گفت: سنگ کلیه سومین بیماری شایع دستگاه دفع ادرار است و عوامل مختلفی از جمله وراثت، آب و هوا، مصرف کم آب، استرس و شغل از جمله شغل‌های پشت میزی در میزان خطر بروز این بیماری موثر است.


به گزارش فارس، علی حمیدی مدنی، متخصص اورولوژی درباره سنگ دستگاه ادراری گفت: سنگ‌های دستگاه ادراری سابقه‌ای به قدمت تاریخ بشریت دارند و حتی در برخی مومیایی‌های مصر باستان نیز نشانه‌هایی از سنگ دیده شده است.

 
وی افزود: سنگ دستگاه ادراری پس از عفونت‌های دستگاه ادراری و بیماری‌های پروستات سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است و با عوارضی که دارد می‌تواند با ایجاد نارسایی در کلیه افراد باعث کاهش کیفیت زندگی فرد شود.
 
این متخصص اورولوژی خاطرنشان کرد: سنگ دستگاه ادراری در مردان از زنان شایع‌تر است اگر چه با تغییر اسلوب زندگی، درصد ابتلای خانم‌ها به آقایان نزدیک می‌شود و اکنون دیگر آمار دو جنس خیلی با هم متفاوت نیست.

 
حمیدی مدنی درباره سن شیوع این عارضه گفت: فرد در هر سنی می‌تواند به سنگ دستگاه ادراری مبتلا شود هر چند بیشتر موارد ابتلا به سنگ دستگاه ادراری بین سال‌های 20 تا 50 سال است و خوشبختانه ابتلا به سنگ دستگاه ادراری در سنین پایین‌تر و بالا‌تر از این مقادیر به ندرت دیده می‌شود.

 
وی در رابطه با اینکه چقدر احتمال دارد فرد در طول عمرش به سنگ دستگاه ادراری مبتلا شود گفت: این احتمال اگر چه در جوامع مختلف متفاوت است ولی در کل می‌توان گفت ریسک 10 تا 12 درصدی وجود دارد. پس همه افراد دچار سنگ سیستم ادراری نمی‌شوند اگر چه ممکن است در یک محیط مشابه و با رژیم غذایی مشابه زندگی کنند.

 
این متخصص اورولوژی درباره اینکه چه فاکتورهایی در تشکیل سنگ دستگاه ادراری موثر هستند گفت: برخی فاکتورها مثل سن،‌ جنس،‌ وراثت و ژنتیک که مربوط به داخل بدن هستند و برخی فاکتورها مانند موقعیت جغرافیایی محل زندگی،‌ آب و هوا،‌ میزان مصرف مایعات، میزان ادرار، رژیم غذایی و شغل که جزء موارد خارجی هستند در این موضوع موثرند.

 
حمیدی مدنی سنگ‌های سیستم ادراری را به دو دسته تقسیم و تصریح کرد: یک دسته از این سنگ‌ها سنگ‌های عفونی هستند یعنی در زمینه عفونتهای دستگاه ادراری و به واسطه وجود میکروب ها به وجود می‌آیند و گروه دیگر سنگ های غیرعفونی هستند که شایع‌ترند و معمولاً در زمینه‌ای مثل اشباع شدن ادرار از نمک‌های موجود در خودش یا کاهش غلظت مهارکننده‌های فیزیولوژیک یا سنگ‌هایی که در زمینه بیماری‌های ژنتیکی یا عارضه مصرف برخی داروها اتفاق می‌افتد.

 
وی افزود: شایعترین سنگی که ممکن است در سیستم ادراری انسان تشکیل شود اوگزالات کلسیم است که 80 تا 85 درصد این سنگ‌ها را به خود اختصاص داده است ولی به هر حال یکسری عوامل خطرساز وجود دارند که اگر فرد در معرض برخورد مداوم با این عوامل قرار بگیرد می‌تواند به سنگ سیستم ادراری مبتلا شود.
 
این متخصص اورولوژی افزود: یکی از عوامل بالابرنده ریسک ابتلا به سنگ دستگاه ادراری استرس است چرا که استرس می تواند باعث کاهش دفع کلسیم و اسید اوریک که مهمترین املاح تشکیل دهنده دستگاه ادراری هستند شود و از طرفی می تواند عامل افزایش دفع منیزیم در ادرار که مهار کننده سنگ سازی است و هر چه بیشتر وجود داشته باشد این سیستم محفوظ تر است شود.

 
حمیدی مدنی خاطرنشان کرد: کسانی که میزان مصرف مایعاتشان در روز کمتر از 1200 سی سی باشد یا کمتر از یک لیتر دفع مایعات داشته باشند در معرض سنگ سازی قرار دارند.

 
وی افزود: بر خلاف آنچه که در باور مردم وجود دارد سختی آب در پدیده سنگ سازی موثر نیست بلکه حجم مایعات مصرفی ما در روز بسیار موثر است.

 
این متخصص اورولوژی گفت: سنگ دستگاه ادراری بسته به رژیم غذایی همچون غذاهای پروتئینی هم در طبقات مرفه دیده می‌شود و هم در طبقات فقیر که بیشتر از حبوبات و غلات استفاده می کنند.

 
حمیدی مدنی خاطرنشان کرد: شغل افراد نیز افراد را برای ابتلا به سنگ دستگاه ادراری مستعد می‌کند که در این رابطه می‌توان گفت افرادی که در محیط‌های گرم کار می‌کنند یا شغل‌های پشت میزی دارند و تحرک کافی ندارند بیشتر در معرض سنگ سازی هستند.

 
وی افزود: کسانی که عادت دارند غذاهای پرنمک استفاده ‌کنند و میزان مصرف پروتئین‌های حیوانی در رژیم غذایی شان زیاد است و کربو هیدرات های تصفیه شده حاوی گلوکز زیاد استفاده می کنند طبیعتاً می‌توانند دچار پدیده سنگ سازی شوند.

 
 وی گفت: میزان نیاز بدن به نمک به خوردن نان روزانه تأمین می شود و مصرف بیش از آن مضر است.

 
این متخصص اورولوژی خاطرنشان کرد: سنگ دستگاه ادراری می‌تواند بسیار کوچک به اندازه عدس پر علامت و دردسر ساز باشد و می‌تواند هیچ علامتی نداشته باشد حتی اگر سنگی باشد که تمام سیستم جمع کننده را پر کند، پس علامت سنگ در دستگاه ادراری می‌تواند از هیچ تا جانکاه همراه با تهوع و استفراغ باشد.

 
حمیدی مدنی گفت: اگر سنگ به شکل دوطرفه در لوله‌های حالب که ادرار را از کلیه به مثانه هدایت می‌کنند قرار بگیرد و مسیر ادرار را ببندد ممکن است هیچ ادراری از سیستم خارج نشود و علامت نارسایی کلیه اتفاق می‌افتد.

 
وی خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد دردهای پهلو و شکم ممکن است علامتی از آپاندیست و غیره باشد و همان علائمی را ایجاد کند که سنگ دستگاه ادراری ایجاد می‌کند.

 
این متخصص اورولوژی افزود: بنابراین برای اطمینان از ابتلای فرد به سنگ دستگاه ادراری از آزمایش یا سونوگرافی استفاده می کنیم که برخی موارد باید از عکسبرداری سیستم ادراری استفاده کرد که تا 85 درصد سنگ‌ها را در سیستم ادراری نشان می‌دهد.

 
حمیدی مدنی گفت: برای درمان سنگ‌های سیستم ادراری باید به مشخصات سیستم ادراری،‌ خود بیمار و خود سنگ دقت کرد، برخی با ورزش کردن و خوردن مایعات دفع می‌شود،‌ برخی نیازمند داروهای طبی است تا مسیر حالب را گشاد کند و سنگ هایی وجود دارند که با درمان های طبی و محافظه کارانه حل نمی‌شوند و به جراحی نیاز دارند.

 
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تکامل در روش‌های درمان سنگ‌های ادراری اتفاق افتاده است کمتر از 10 درصد سنگ‌های سیستم ادراری نیازمند جراحی باز هستند و 90 درصد را می توان با درمان‌های محافظه کارانه و طبی و جراحی های کمتر محافظه کارانه رفع کرد.

 
این متخصص اورولوژی خاطرنشان کرد: نیمی از افرادی که برای بار اول تجریه سنگ دارند ظرف 5 تا 10 سال می توانند این روند را تکرار کنند. برخی عوامل ریسک را بالا می برد که برخی از این عوامل پایین بودن سن ابتلای اولیه به سنگ دستگاه ادراری، منفرد بودن کلیه، یا داشتن بیماری خاص مثل پرکاری غده تیروئید هستند.

 
حمیدی مدنی افزود: برای پیشگیری باید روش زندگی را اصلاح کنند یعنی مایعات بیشتر بنوشند؛ تحرک بیشتر داشته باشند،‌ رژیم غذایی متعادلی رعایت کنند که مقادیر کمتر پروتئین‌های حیوانی و نمک وجود داشته باشد.

منبع :

رجانیوز



نظرات
  سلام آ قای دکتر ... جمله زیر درسته آیا ؟ وی گفت: میزان نیاز بدن به نمک به خوردن نان روزانه تأمین می شود و مصرف بیش از آن مضر است.
ارسال کننده نظر : سویل      تاریخ ارسال نظر : ۸ مرداد ۱۳۹۳
  

سلام. خیر.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ مرداد ۱۳۹۳



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12386بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15053بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35260بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46258بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23179بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63677بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536307بازدید]
زردی نوزادان[494025بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11599بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11282بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16138بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50929بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17754بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8450بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13054بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14405بازدید]

از میان مقالات

به بهانه‌ِی سلامتی؛ به بهای مرگ (مقاله انتخابی)
پورنوگرافی؛ تحقیر طبیعت انسان و ارزش خانواده(مقاله انتخابی)
به خطر انداختن سلامت نوزادان برای فروش ماهی(مقاله انتخابی)
دفاعیه دکتر حدّاد عادل از طبّ سنّتی(مقاله انتخابی)
اهداف پشت پرده محصولات اصلاح شده ژنتیکی(مقاله انتخابی)
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
جُلّاب؛ درمانگر خوش طعم و خوش رنگ
آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
ناباروری؛ شاهنامه ای با پایانی خوش؟!
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مرض عقوبت
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)