سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
کد : 33764
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
راهکارهای پزشکان برای درمان «کوتاهی قد»

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

راهکارهای پزشکان برای درمان «کوتاهی قد»

 

 

 

 

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز گفت: فرد می‌تواند تا سن ۲۵ سالگی به اندازه‌ای افزایش رشد قد داشته باشد.

 

 

 پوپک اسدی، فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم بالغین، اظهار کرد: قد، نشانه حیاتی و مهم در دوران کودکی است که باید به حد لازم برسد چرا که انحراف از الگوی خط نرمال نشان‌دهنده اختلال است؛ این موضوع وقتی نگران‌کننده می‌شود که کودک در مقایسه با همسالان خود از نظر جنس متفاوت باشد.

او افزود: اگر بررسی‌های لازم در زمان رشد صورت نگیرد بعد از آن سودی نخواهد داشت البته رشد در فصل پاییز و زمستان آهسته‌تر است و زمانی که قد کودک زیر صدک، ۳ درصد باشد رشد غیرطبیعی محسوب می‌شود و سرعت رشد قد در صدک ۲۵ درصد نرمال است.

 

این فوق تخصص بیماری‌های غدد ادامه داد: بررسی سرعت رشد قد باید حداقل هر ۶ ماه یک بار و حداکثر بین یک تا ۱۲ ماه توسط پزشک انجام شود.


اسدی درباره عواملی که در کاهش رشد کودکان دخیل است، گفت: مادرانی که در دوران بارداری و شیردهی تغذیه نامناسب دارند و یا از داروهای غیر مجاز در این دوران استفاده کرده باشند، همچنین بی اشتهایی، مشکلات روانی، اختلال در ترشح و عملکرد هورمون‌ها مثل هورمون رشد و تیروئید یا بیماری‌های تب‌دار و ... در کودک از دیگر عوامل تاثیرگذار در کاهش رشد کودکان است.

 

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم بالغین افزود: کوتاهی قد می‌تواند سرشتی باشد که قد والدین در قد کودک بسیار مؤثر است و یک مسئله ژنتیکی محسوب می‌شود.

 

او در ادامه بیان کرد: برای جلوگیری از کوتاهی قد، علاوه بر تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری و شیردهی و مصرف نکردن داروهای غیر مجاز، توجه به تغذیه مناسب کودک در دوران رشد و بلوغ و همچنین مصرف مناسب املاح و مکمل‌ها و ویتامین‌ها نقش بسزایی دارد.

 

اسدی تصریح کرد: در نهایت اگر رشد کافی صورت نگیرد با مراجعه به متخصص غدد با بررسی‌های لازم آزمایشگاهی و انجام عکس گرافیک و بررسی سن استخوانی و توجه به شرایط بیمار، درمان مناسب در نظر گرفته می‌شود.

 

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم بالغین در ادامه گفت: اگر اختلال، هورمونال باشد درمان می‌شود؛ اگر بلوغ زودرس باشد که تعریف آن برای دختران زیر ۸ سال و برای پسران زیر ۹ سال است با تزریق هورمون‌های مربوطه این پروسه به تعویق می‌افتد که فرد به قد نهایی برسد.

 

او بیان کرد: اگر علت کمبود هورمون رشد باشد و در آزمایشگاه‌های تخصصی به اثبات برسد برای بیمار آمپول هورمون رشد تجویز می‌شود.

 

اسدی در ادامه با تاکید بر اینکه بعد از رسیدن به سن بلوغ درخواست افزایش قد چندان سودی ندارد، اظهار کرد: عده‌ای بعد از رسیدن به سن بلوغ خواستار افزایش قد هستند که این مسئله امکان‌پذیر هست؛ البته با رفع بیماری‌های زمینه‌ای که برای رفع آن از تعدادی مکمل استفاده می‌شود، فرد می‌تواند تا سن ۲۵ سالگی به اندازه‌ای افزایش رشد قد داشته باشد، اما افزایش رشد قدی بعد از بلوغ و بعد از بسته شدن رشد غضروف‌ها که رشد فرد به اندازه قبل از بلوغ نیست و آمپول‌های هورمون رشد بعد از این سن نه تنها باعث افزایش رشد طولی نمی‌شود بلکه باعث افزایش رشد عرضی می‌شود.

 

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم بالغین گفت: در نهایت اگر بیماری از کوتاهی قد بسیار رنج می‌برد می‌تواند بعد از بلوغ با انجام جراحی‌های ارتوپدی، قدش را مقداری افزایش دهد.

 

 

او ادامه داد: تعریف قد، بستگی به نژاد و کشور هم دارد که به طور میانگین در ایران قد بالای ۱۶۰ دختران و بالای ۱۷۰ پسران نسبتا مناسب است.

 

انوشه، متخصص تغذیه نیز درباره تغذیه کودکان و نوجوانان در زمان رشد اظهار کرد: ۴ فاکتور اصلی برای افزایش قد فرد وجود دارد که اولین فاکتور مهم ژنتیک یا وراثت است، فاکتور بعدی تغذیه و خواب مناسب و ورزش است.

 

او ادامه داد: از آن جایی که تغذیه نقش مهمی دارد فرد باید از همه گروه‌های غذایی لازم به مقدار کافی مصرف کند و غذاهایی که دریافت می‌کند ارزش کیفی و غذایی بالایی داشته باشد؛ معمولا غذاهایی مانند فست فودها که پرکالری هستند و فقط ارزش کالریکی دارند و ارزش غذایی ندارند باید از رژیم غذایی حذف شوند یا به حداقل برسند.

 

انوشه افزود: رژیم غذایی در سه وعده اصلی و میان وعده‌های مناسب مثل میان وعده‌های بین صبح تا ظهر و میان وعده عصر و بعد از شام و وعده‌های غذایی اصلی شامل مواد نان و برنج و غلات، مواد پروتئینی، مغزی‌ها و سبزیجات باشد؛ نکته دیگر اینکه نظم مواد غذایی حداقلی حفظ و از مصرف غذاهای چرب و پر کالری خودداری شود.

 

این متخصص تغذیه بیان کرد: عامل بعدی ورزش است که بهتر است برای افزایش قد ورزش مناسب و متعادلی انجام شود که رسوب گذاری کلسیم و رشد قدی فرد به اندازه کافی برسد؛ مورد دیگر خواب کافی که بهترین زمان برای خواب در ابتدای شب است چرا که هورمون‌ها به ویژه هورمون رشد در ابتدای شب دارای بیشترین میزان ترشح است.

 

او در ادامه تاکید کرد: هیچ ماده غذایی نیست که به تنهایی بر رشد اثر بگذارد؛ غذاهایی که حاوی کلسیم، منیزیم و زینک و ویتامین‌های D و C هستند بیشترین اثر را در افزایش رشد قدی دارند.

 

انوشه گفت: برای جذب این ویتامین‌ها و املاح مثلا ویتامین D، فرد خود را بیشتر در معرض تابش نور خورشید قرار دهد و یا اگر امکانش نبود از مکمل‌ها استفاده کند؛ در مورد کلسیم از شیر و لبنیات و برای دریافت منیزیم از مغزی‌ها مانند پسته، بادام، گردو و فندق استفاده کند و همچنین مصرف انواع گوشت‌ها فراموش نشود چرا که این مواد غذایی تأثیر بسیار زیادی در رشد فرد دارند.

منبع :

مشرق به نقل از ؛ ایسنا



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12369بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15041بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35246بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46239بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17289بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23168بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63656بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536208بازدید]
زردی نوزادان[493970بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11466بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11593بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11271بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50912بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17743بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15238بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13034بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14392بازدید]

از میان مقالات

کرونا، مردن از ترس مرگ!!
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
عنبر نسارا؛ پشگل پر خاصیت!
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
کدام تنظیم خانواده؟(مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟ (مقاله انتخابی)
آداب و خواص به کار بردن بوی خوش(مقاله انتخابی)
روش های افزایش شیر مادران شیرده
نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
حس مادری یا آینده شغلی؟! (مقاله انتخابی)
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین