سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه
کد : 594
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۴
خبرها و نظرها
Share Email
سفره یک سوم ایرانیان خالی از غذای سالم

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


سفره يك سوم ايرانيان خالي از غذاي سالم


19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند. در همين زمينه وزارت بهداشت درصدد است در جهت سالم كردن وضعيت جامعه با اصلاح سيستم بتواند در 10 سال آينده 25 درصد از مرگ و مير‌ها و 30 درصد از مصرف سيگار را كاهش دهد.


روزنامه جوان: 19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند. در همين زمينه وزارت بهداشت درصدد است در جهت سالم كردن وضعيت جامعه با اصلاح سيستم بتواند در 10 سال آينده 25 درصد از مرگ و مير‌ها و 30 درصد از مصرف سيگار را كاهش دهد. در اين راستا ايمني غذا، يكي از مهم‌ترين دغدغه‌ها و دل‌نگراني‌هاي دولت‌ها در قبال سلامت مردم خودشان است زيرا بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه يك رابطه مستقيم بين خوردن غذاهاي ناسالم و افزايش بار بيماري‌ها وجود دارد. 

آمارها نشان مي‌دهند بروز بسياري از بيماري‌هاي بدخيم نظير انواع سرطان ريشه در آلودگي‌ها و مواد مضر موجود در مواد غذايي دارد به‌طوري‌كه تعداد بيماراني كه بر اثر آلودگي ناشي از مواد غذايي مبتلا شده‌اند، بعد از بيماران قلبي- عروقي، سوانح و حوادث در رتبه سوم اهميت قرار دارد. 

گزارش‌هاي وزارت بهداشت حكايت از آن دارند كه از 380 هزار مورد فوت كه در سال 92 به ثبت رسيده، 93 هزار نفر به علت سكته قلبي، 34 هزار نفر به علت سكته مغزي و 32 هزار نفر به علت سرطان فوت كردند. اين در شرايطي است كه تحقيقات در مورد علت مرگ‌و‌ميرها نشان مي‌دهد متأسفانه 70 درصد علت مرگ‌و‌ميرها ريشه در عوامل خطر رفتاري و فيزيولوژيكي دارد. 

 
در همين رابطه معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه انسان‌ها با رفتاريي نظير سيگار كشيدن، ورزش نكردن و ديگر عوامل خود را در معرض انواع بيماري‌ها قرار مي‌دهند، گفت: «19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند و 10 ميليون نفر در كشور مبتلا به فشار خون هستند كه 50 درصد آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.»
 
علي‌اكبر سياري با اشاره به طرح اصلاح سيستم كه مصرف سيگار را پايين آورده و مرگ و ميرها را كاهش مي‌هد، ادامه داد: «با اجراي اين طرح در جامعه به سرعت بار مراجعات به بيمارستان كم خواهد شد و اميدواريم تا سال آينده شاهد تحولات بزرگ در كشور باشيم.»
 

     نيمي از مردم اضافه وزن دارند
 
با گذري بر وضعيت سلامت در دهه‌هاي گذشته مشخص مي‌شود حدود 30 سال قبل يعني در سال 64 چيزي حدود 34 هزار نفر در اثر اسهال فوت ‌كردند اما امروزه سكته‌هاي قلبي، مغزي، سرطان و ديابت جايگزين آن شده و جان افراد را مي‌گيرند و ديگر بيماري‌هاي واگير با پيشگيري و مراقبت كمتر خطرآفرين هستند. 
 
در همين راستا، چند روز پيش وزير بهداشت نيز با بيان اينكه نزديك به ۵۰ درصد مردم كشور دچار چاقي و اضافه وزن هستند، گفته بود: «مي‌توان با توجه به نوع غذاي مصرفي و ميزان كالري از اين اضافه وزن پيشگيري كرد.»
 
دكتر سيدحسن هاشمي با اشاره به افزايش بيماري‌هاي قلبي، ديابت و ساير بيماري‌هاي غيرواگير در كشور گفت: «اين بيماري‌ها نهايتاً سكته و معلوليت را در پي دارند. در عين حال استفاده از نمك نيز منجر به افزايش حجم خون، پارگي رگ و سكته مغزي مي‌شود و فرد را فلج مي‌كند. در زمينه چربي نيز افزايش مصرف اين ماده منجر به سكته قلبي مي‌شود، در حال حاضر ۵۰ درصد مردم ايران به دليل سكته مغزي و قلبي از بين مي‌روند.»
وي علت اين موضوع را عدم كنترل فشار خون، مصرف زياد نمك، قند و چربي دانست و با زباني ساده به تشريح چگونگي ايجاد بيماري در اثر مصرف بي‌رويه موادي همچون نمك و چربي پرداخت و تأكيد كرد: «خوردن شيريني و شكلات در ايجاد چاقي مؤثر است. اگر چربي و مواد اضافي در بدن نسوزد، فرد چاق مي‌شود و وقتي چاق شد دچار بيماري قند مي‌شود و نهايتاً به كور شدن چشم، از كار افتادن كليه، بسته شدن رگ‌هاي قلب و معلوليت منجر مي‌شود.»
 
امسال موضوع ايمني غذا و سلامت فرآورده‌هاي غذايي به عنوان شعار سال وزارت بهداشت در هفته سلامت تعيين شد تا به اين بهانه اهميت تغذيه و سلامت غذا، بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد اما آمارها نشان مي‌دهند كه اين شعار هم در حد همان شعار باقي ماند و در عمل نتوانست تأثيري از خود نشان بدهد. 

با اين تفاسير آنچه مسلم است، وزارت بهداشت به عنوان متولي امر سلامت مردم و جامعه، وظايفي در حوزه غذا برعهده دارد كه مهم‌ترين آن، نظارت بر سلامت غذا از مزرعه تا بشقاب مردم است. 

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12375بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15047بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35248بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46245بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17295بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23173بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63664بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536237بازدید]
زردی نوزادان[493989بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11472بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11596بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11272بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16132بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50916بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17744بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15240بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10981بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8448بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13041بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14396بازدید]

از میان مقالات

تعریق زیاد
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
از این دارو استفاده کنید!(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ترش کردن
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
انتهای راه محصولات تراریخته، ناباروری است؟(مقاله انتخابی)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)
وبا چگونه به سوریه رسید؟ ویروسی که صهیونیست‌ها به جان نظامیان انگلیس‌انداختند.(مقاله انتخابی)
چهره‌ها و اندام‌هاي غير واقعي: آيا بايد حقيقت عكس‌هاي دست‌كاري شده دنياي مد را افشا كرد؟(مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
سینوزیت؛ همه گیری قابل درمان
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟ (مقاله انتخابی)
روزنی به پزشکی پیشگیری در طبّ کهن(مقاله انتخابی)
تله تلفن های همراه: زیان های بهداشتی (مقاله انتخابی)