سلام ،دو ماهه باردار هستم بویاییم زیاد شده یکم بوها رو بیش از حد متوجه میشم مثلا بوی سرویس بهداشتی یا بعضی غذاها یا بوی لباس و... و بعد از اون حالم بد میشه یکم حالت تهوع پیدا میکنم لطفا بفرمایید از نظر طب سنتی به چه علت هست؟ و راهکار چی هست؟
مریم

ببخشید من بینایم ضعیف هست نمره چشمم بالاست چه توصیه ای دارین .ممنون
معصومه

سلام.ممنون از مطالب آموزنده شما.یک سوال من فشار خون دارم البته با قرص همیشه تنظیم هست میتونم این رزیم و بگیرم...همچنین درد مفاصل هم دارم
خانم رنجبران

باسلام و احترام بنده دوماهه باردار هستم یک هفته ای هست که غذا میخورم مقدار کم حتی،احساس سنگینی شدید میکنم معده ام انگار سریع پر میشه و کلا بعد از غذا احساس خیلی سنگینی و یه حالت دلپیچه و تهوع خفیف دارم و معذرت میخوام اجابت مزاجم هم بد شده یعنی سفت نیست اتفاقا نرم هست اما کامل تخلیه نمیشه چندبار و تکه تکه درصورتی که قبل از بارداری من مشکلی نداشتم از این لحاظ و هرروز اجابت مزاج داشتم بارداری قبلیم بسیار گرسنه میشدم و بسیار غذا میخوردم اصلا همچین مشکلی نداشتم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
فاطمه

برای دفع خلطهایی ک پشت حلقم هست چیکار کنم مدفوعم کامل دفع نمیشه راه حل بدین لطفا
خانوم

سلام و عرض ادب آقایی ۴۶ ساله هستم. دیسک کمر در مهره ۴ و۵ و همچنین تنگی کانال نخاع دارم . آیا در طب سنتی راهکاری برای تسکین درد وجود دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید( الان بیشترین ناحیه درد در کمر هست) ممنونم.
حسین

سلام خسته نباشید مرسی از زحمات بی کران شما من کیست مویی دارم هر کاری میکنم سر باز نمیکنه دو ماه هست این اسفرزه و روغن سیاه میزارم سر باز نمیکنه خرما و خورد شده کاسه چینی میزارم سر باز نمیکنه ترو خدا یه روشی بگین خیلی اذیتم درد نمیکنه فقط نگران هستم بدتر نشه میخواستم عمل کنم همه میگن باز برگشت داره لطفا راهنمایی کنید مرسی
امین

آیا آب پیاز برای دختر با کره مضر است ؟
mahsa

سلام آقای دکتر سن بارداری را از اولین روز آخرین پریود حساب کنیم یا از زمانی که میدانیم نزدیکی بوده بین سونوگرافی های معمول کدام یک را شما پیشنهاد میدهید انجام دهیم
محمدی

سلام ببخشید خوردن گوشت بلدرچین پر ایام بارداری مشکلی نداره؟ باتشکر
مریم
کد : 33643
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
نشانه‌هایی که خبر از پوکی استخوان می‌دهند

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

نشانه‌هایی که خبر از پوکی استخوان می‌دهند

 

 

 

 

روند تضعیف و از دست رفتن استخوان می‌تواند موجب بروز برخی علائم شود که در ادامه با چند نمونه که شاید کمتر مورد توجه قرار بگیرند، بیشتر آشنا می‌شویم.

 

 

استخوان‌ ها نقش‌های مختلفی در بدن انسان ایفا می‌کنند که از آن جمله می‌توان به فراهم کردن چارچوبی برای ساختار بدن، محافظت از اندام‌های داخلی، تکیه گاهی برای ماهیچه‌ها و ذخیره کلسیم اشاره کرد.

 

استخوان‌های انسان همواره در حال تغییر هستند. استخوان‌های جدید شکل گرفته و استخوان‌های قدیمی از بین می‌روند. زمانی که جوان هستید روند تولید استخوان جدید در بدن شما سریع‌تر صورت می‌گیرد. بیشتر مردم در حدود ۳۰ سالگی به نقطه اوج توده استخوانی خود می‌رسند. از آن زمان به بعد، تغییر مدل استخوانی ادامه می‌یابد، اما به طور معمول میزان استخوانی که از دست می‌دهید بیشتر از استخوانی است که تولید می‌شود. روند تضعیف و از دست رفتن استخوان می‌تواند موجب بروز برخی علائم شود که در ادامه با چند نمونه که شاید کمتر مورد توجه قرار بگیرند، بیشتر آشنا می‌شویم.

 

 

ناخن‌های شما شکننده هستند

 

 

شکستگی ناخن‌ها شرایطی ناخوشایند است، اما اگر متوجه شده‌اید که ناخن‌های شما بیشتر از حالت عادی دچار شکستگی می‌شوند، این ممکن است دلیلی برای نگرانی باشد. شکنندگی ناخن‌ها به دلایل مختلفی می‌تواند شکل بگیرد، اما کمبود کلاژن و کمبود کلسیم دو مورد مهم هستند. کلاژن پروتئینی است که در حفظ سلامت پوست، بافت همبند و اسکلت نقش دارد. با مصرف مواد غذایی مانند توت‌ها، سبزی‌های برگدار، سویا و مرکبات می‌توانید سطوح سالم کلاژن را حفظ کنید.

 

از سوی دیگر، کلسیم یک ماده معدنی و از ارکان اصلی سلامت استخوان محسوب می‌شود. جدا از لبنیات، برای دریافت کلسیم می‌توانید مصرف سبزی‌های برگدار تیره، مانند اسفناج و ماهی ساردین را مد نظر قرار دهید. کمبود هر یک از این مواد کلیدی می‌تواند نتایج منفی برای سلامت استخوان‌ها و ناخن‌های شما به همراه داشته باشد.

 

 

 

ورزش نمی‌کنید

 

 

اگر در طول روز زمان زیادی را روبروی رایانه یا تلویزیون سپری می‌کنید، احتمالاً در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان قرار دارید. انجام ورزش نه تنها به ساخت ماهیچه‌هایی قوی کمک می‌کند، بلکه در ساخت و حفظ استخوان‌هایی قدرتمند نیز نقش دارد. زمانی که ورزش می‌کنید، به ویژه هنگام انجام تمرینات قدرتی یا فعالیت‌های هوازی با کمک وزن بدن مانند بالا رفتن از پله، در واقع به حفظ سلامت استخوان‌های خود کمک می‌کنید. اگر در طول روز مجبور هستید زمانی زیادی را پشت میز سپری کنید، هر یک ساعت یک بار از جای خود بلند شده و اندکی پیاده‌روی کنید، پس از اتمام ساعت کاری پیاده‌روی کنید و همچنین در صورت امکان زمانی را برای رفتن به باشگاه اختصاص دهید.

 

 

 

لثه‌های شما عقب نشینی کرده‌اند

 

 

عقب نشینی لثه‌ها شرایطی لزوماً قابل مشاهده نیست، زیرا با گذشت زمان و طی چند سال می‌تواند رخ می‌دهد. عقب نشینی لثه‌ها به واسطه از دست رفتن قدرت و توده استخوانی فک رخ می‌دهد. استخوان فک لنگری برای دندان‌های شما است، از این رو، زمانی که ضعیف می‌شود، لثه‌ها می‌توانند از دندان‌ها فاصله بگیرند. از دست دادن دندان یکی از نشانه‌های اصلی عقب نشینی لثه‌ها است. با افزایش سن، طی معاینات منظم از دندانپزشک خود بخواهید سلامت لثه‌هایتان را بررسی کند. حتی اگر با مشکلی در لثه‌های خود مواجه نیستید، اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از نخ دندان و مسواک زدن منظم دندان‌ها را فراموش نکنید. با جویدن آدامس نیز می‌توانید فک خود را تقویت کنید.

 

 

 

کوتاه‌تر شده‌اید

 

 

متاسفانه، کوتاه شدن قد با افزایش سن یک افسانه نیست. این شرایط به واسطه کاهش توده استخوانی و فرسایش غضروف بین استخوان‌ها رخ می‌دهد. کوتاه شدن قد همواره به معنای آن نیست که استخوان‌های شما در معرض خطر قرار دارند، اما می‌تواند به تضعیف ماهیچه‌های اطراف ستون فقرات اشاره داشته باشد. از آنجایی که استخوان و ماهیچه در یک تیم کار می‌کنند و به طور معمول همزمان با افزایش یا از دست دادن قدرت خود مواجه می‌شوند، این احتمال وجود دارد که از دست دادن ماهیچه با از دست دادن توده استخوانی مرتبط باشد.

 

 

از قدرت پنجه ضعیفی برخوردار هستید

 

 

گاهی اوقات، باز کردن درب ظرف‌های شیشه‌ای کار راحتی نیست، اما اگر متوجه ضعیف‌تر شدن قدرت پنجه خود نسبت به حالت عادی شده‌اید، مراجعه به پزشک برای بررسی سلامت استخوان‌ها ایده بدی نیست. طی یک مطالعه که با حضور زنان یائسه انجام شد، پژوهشگران متوجه شدند که قدرت پنجه مهم‌ترین آزمون در تعیین تراکم کلی مواد معدنی استخوان بوده است. شاید عجیب به نظر برسد، اما ضعف در استخوان‌های دست شما می‌تواند نشانه‌ای از ضعف در نقاط دیگر بدن باشد. تمرینات قدرتی یکی از بهترین گزینه‌ها برای محافظت از استخوان‌ها و قدرت پنجه است.

 

 

 

به راحتی با شکستگی استخوان مواجه می‌شوید

 

 

شکستگی استخوان می‌تواند یک نشانه بزرگ از ضعف و از دست رفتن توده استخوانی باشد. اگر در حوادثی جزئی که نباید به بروز مشکل منجر شوند با شکستگی استخوان مواجه می‌شوید، این می‌تواند نشانه اولیه از بیماری پوکی استخوان باشد.

 

 

 

با کرامپ ها، دردهای ماهیچه و استخوان درد مواجه هستید

 

 

احساس درد با افزایش سن شرایطی غیر معمول نیست، اما درد می‌تواند نشانه‌ای از بروز مشکلی جدی‌تر نیز باشد. دردهای مکرر نشانه‌ای هشدار دهنده از کمبود ویتامین D هستند که می‌تواند به از دست رفتن استخوان منجر شود. همچنین، اگر با گرفتگی‌های مکرر ماهیچه مواجه هستید، این می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد. گرفتگی‌های ماهیچه، به ویژه در پاها شایع هستند. گرفتگی ماهیچه‌های پا که هنگام شب رخ می‌دهد اغلب نشانه‌ای از کمبود سطوح کلسیم، منیزیم و یا پتاسیم در خون است. کمبود این مواد مغذی در بلند مدت ممکن است به از دست رفتن استخوان منجر شود.

 

 

 

از چارچوب بدنی کوچکی برخوردار هستید

 

 

افرادی با چارچوب‌های بدنی کوچک‌تر احتمال بیشتری دارد به پوکی استخوان مبتلا شوند. این تا حدی به دلیل آن است که آن‌ها از توده استخوانی کمتری برخوردار هستند. اگر در این دسته قرار می‌گیرید، باید توجه بیشتری به مراقبت از اسکلت بدن خود داشته باشید. ورزش منظم و یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کند. همچنین، یک بار در سال برای بررسی وضعیت استخوان‌های خود به پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

زنی با سطوح کم استروژن هستید

 

 

کاهش سطوح هورمون استروژن در بدن - بیشتر طی یائسگی - می‌تواند اثر منفی بر سلامت استخوان‌ها داشته باشد. بنابر مقاله‌ای که در نشریه Arthritis Research & Therapy منتشر شد، راه حلی برای این مشکل وجود دارد. داده‌های جمع آوری شده از چندین مطالعه نشان داد که از دست رفتن سریع استخوان در زنان پس از یائسگی می‌تواند از طریق درمان جایگزینی با هورمون قابل پیشگیری باشد. اگر درباره سطوح هورمونی خود مطمئن نیستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. اگر با سطوح پایین هورمون استروژن مواجه هستید، درمان جایگزینی با هورمون، انجام ورزش با شدت بالا به طور منظم، و دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از کلسیم می‌تواند روند از دست دادن استخوان را کند سازد.

منبع :

مشرق به نقل از عصر ایران



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12448بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15092بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35319بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46333بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17350بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23225بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63834بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536629بازدید]
زردی نوزادان[494180بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11539بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11629بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11314بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16171بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51028بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17802بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15288بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11016بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8484بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13083بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14445بازدید]

از میان مقالات

بهداشت جنسی کودک
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل
تمرینات کیگل(kegel)؛ برون رفت از مشکل انزال زودرس
افسانه پیشرفت(مقاله انتخابی)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
پشت پرده امپراطوری کوکا کولا(مقاله انتخابی)
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
فراماسونری در صنعت غذاها – قسمت دوم: مواد غذایی و واکسن ها
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
بحران غرب پزشک زده(مقاله انتخابی)
تأثیر امواج الکترومغناطیس بر بخش‌های مختلف بدن(مقاله انتخابی)
روش های افزایش شیر مادران شیرده
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)