سلام مادرمن ۶۰سال دارن از۶ماه پیش فلج به دلیل دیسک راه نرفتن الان تازه عمل شدن راه میرن ولی درد بسیارشدید ران و زیرشکم دارن کجاها رو میتونیم بادکش کنیم رماتیسم هم دارن
فاطمه

سلام دختر ۸ ساله من مدام از ترس شکایت می‌کند، ترس از مردن و دزد و از این قبیل. به نظرتان راه‌حل دارویی دارد؟ دخترم علائم حرارت بالا و خشکی دارد.
محمد

۲۹ و۳۰ خرداد اول و آخر ماه قمری میباشد و حجامت ممنوع است ولی در تقویم شما بهترین روز حجامت ثبت شده است
سجاد

سلام وقت بخیر. دورود بر شما و تشکر بخاطر تقویم پر فایده ای که تهیه کردید لطفا نسخه اصلی رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
هادی

خدا خیرتون بده بسیار عالی
یک دبیر

سلام پسر نه مساله ای دارم که از ابتدای تولد اشتهای زیادی داشت ،چاقی شکمی دارد وشکل هیکلش ارثی است واخیرا با آزمایش خون متوجه شدیم که کلسترول بالاو ویتامین دی پایین دارد برا این دو مشکل چه چیزی مصر کتد
امینی

سلام خدمت شما خیلی ممنون بابت مطالب مفیدتون آقای دکتر واقعا درمانده شدم چندین مرتبه تماس میگیرم مطب ازقبل عید اماموفق به نوبت نمیشم بخدانمیدونم چکارکنم پسرم ۴سالونیمه هست ازنوزادی درگیرالرژی رفلاکسش بودیم هردارویی امتحان کردیم هردکتری حتی پیش همکاران خودتون تهران بردیم افاقه نداشت حدودا۲سالش بود من ازشماکمک خواستم دستورترنجبین شیرین بیان لطف کردید خدا یک در دنیا صددرآخرت بهتون خیرعنایت کنه،بهترشد تاالان نزدیک یک ماهه بازم شروع شده نولپازا،نکسیوم فقط تجویزمیشه آقای دکتر تقریباهییییچی نمیخوره صورت استخوانی بدن لاغرلاغر والبته داغ،من چه کنم آقای دکتر،الان همون دستورقدیمی راشروع کنم ؟چندروز؟ترش کردن واسیدمعده داره،دفع خوبه،الحمدلله باهوش ،جدیدا خواب شبش هم بهم ریخته ،براتون ازخدابهترین هاروخواستارم
زینب

سلام وعرض ادب ۵سال پیش به علت انسداد مجاری صفراوی عملercp انجام دادم اما وزنم برنگشت وهمچنان کاهش وزن دارم بحدی که خیلی نحیف شدم ...استاد بزرگوار ارجح علت چی میتونه باشه؟ با سپاس
حامد

سلام ببخشید خواستم بدونم اشکال نداره بخشی از مطالب یکی از مقاله شما رو (مقاله رنگ شناسی در قرآن روایات و... )کپی کنم و در نوشتن تحقیق و مقالم از اون مطالبی که کپی کردم استفاده کنم؟
رضا

فرموده اید:از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید. ولی http://tabib.tabaye.ir/ لینکش خراب است و کار نمی کند
مسعود
کد : 57395
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
لطفا کودکتان را قربانی شهرت نکنید/ آرات‌ها جذابند اما...

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

لطفا کودکتان را قربانی شهرت نکنید/ آرات‌ها جذابند اما...

 

 


 

 

 

گروه زندگی-نفیسه خانلری- "آرات" کودکی است که خیلی‌ها او را به عنوان یک نابغه ورزشی می‌شناختند و اخبارش را دنبال می‌کردند، از ۷ ماهگی با آموزش‌های پدرش و البته به لطف فضای مجازی، سر زبان‌ها افتاد و طی ۱۰ سال گذشته، تمریناتی سخت و حرفه‌ای را پشت سر گذاشت تا سری در میان سرها درآورده و برای خودش کسی بشود. هرچند استعداد این پسر در سال اول کودکی اش زبانزد شد اما همان موقع هم از نظر سلامت جسمانی و روانی آرات، انتقاداتی متوجه پدرش بود و حتی خیلی‌ها پدر آرات را متهم به کسب شهرت و درآمدزایی می‌کردند؛ اما حالا چندسالی از آن روزها می‌گذرد و چندروزی است که دوباره نام آرات حسینی سر زبان‌ها افتاده و صحبت‌های اخیر باشگاه سپاهان درخصوص بسته شدن صفحات رشدی آرات، خیلی‌ها را نگران کرده، از جمله خانواده‌هایی که این پسرک را الگویی برای فرزندان خود می‌دانستند و بدشان نمی‌آمد آرات‌های دیگری پرورش دهند. 

 

 

 

 

 

 

 


البته در این گزارش قصد ما کالبدشکافی اوضاع آرات و آنچه این روزها درمورد او گفته می‌شود، نیست، بلکه می‌خواهیم ضمن پرداختن به پرسش‌هایی درمورد احتمال اختلال در رشد جسمی و روانی کودکانی امثال آرات، حقایقی را برای کسانی روشن کنیم که زرق و برق دنیای خشن شهرت، چشم‌شان را گرفته و درحالی کودکان‌شان را قربانی می‌کنند که شاید اطلاعات درستی از آسیب‌های پیش رو ندارند و یا نمی‌خواهند این حقیقت را باور کنند. 

 

 

 

 

 


آرات حسینی کودکی به ظاهر جذابی که از ۷ ماهگی تحت تمرینات سخت ورزشی قرار داشت.

 

 


نه به ورزش‌های سنگین در دوران کودکی

 


اینکه کودکان را از سنین پایین با ورزش عجین کنیم، نه تنها کار اشتباهی نیست، بلکه می‌تواند ورزش را در وجودشان نهادینه کرده و سلامت و نشاط را برای آن‌ها به ارمغان آورد اما اگر بخواهیم فراتر از یک ورزش ساده، روی بچه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم و آن‌ها را از سنین خیلی پایین تحت فشارهای جسمانی شدید قرار دهیم، آن وقت ورق برمی گردد و با یک موضوع متفاوت روبه رو هستیم که ممکن است آسیب‌هایی جدی را متوجه فرزندان مان کرده و حتی زندگی آن‌ها را به خطر بیندازند. موضوعی که خیلی از خانواده‌ها نسبت به آن آگاهی ندارند و با فرض اینکه ورزش، سراسر حسن است و خطری را متوجه بچه‌ها نمی‌کند، بی‌محابا پیش می‌روند و از خطرات غافل می‌شوند. 

 

 

 

 

 

 
در همین راستا به سراغ دکتر زهره هراتیان؛ رییس مرکز پزشکی فیفا(ایفمارک) و متخصص پزشکی ورزشی رفته‌ایم تا این موضوع را از نگاه او مورد بررسی قرار دهیم. او می‌گوید: «ما به هیچ عنوان ورزش‌های سنگین در دوران کودکی را تایید نمی‌کنیم و معتقدیم که ورزش در سنین پایین فقط باید با هدف ایجاد نشاط، تناسب اندام کودک و سلامت او انجام شود، یعنی کودک بتواند آزادانه کودکی کرده و از ورزش لذت ببرد. این موضوع آنقدر مهم است که حتی توصیه می‌کنیم تا سن نوجوانی، موضوع رقابت مطرح نباشد زیرا ایجاد حس رقابت در کودکان، می‌تواند در کوتاه مدت و دراز مدت، آسیب‌های روحی و روانی شدیدی روی بچه‌ها گذارد.» 

 

 

 



کودکان فقط باید زیرنظر کادر مجرب تمرین کنند.

 


ابدا خودسرانه پیش نروید.

 


رییس مرکز پزشکی فیفا خطاب به والدینی که به رغم تمام توصیه ها اصرار دارند در سن خیلی پایین و به صورت هدفمند فرزندشان را به سمت ورزش سوق دهند، می گوید:«حداقل کار این است که خودسرانه و بدون مربی وارد عمل نشوید، زیرا برای کار حرفه‌ای در این سن خاص، نه حتی یک مربی بلکه به یک گروه خبره متشکل از مربی، پزشک و عوامل دیگر نیاز است که نسبت به فیزیولوژی بدن، حرکات اصلاحی و باید و نبایدهای تمرینات در سنین کودکی آگاهی داشته و بتواند کودک را از هر آسیبی دور نگه دارد، بنابراین هیچ خانواده‌ای نمی‌تواند فقط به سبب اینکه فرزندش در رشته‌ای مستعد است، او را به این سمت سوق داده و جدا از آسیب‌های جسمی، صدمات روحی را برای فرزندش رقم زند.» 

 

 

 

 



فشار روی کودکان می تواند رشد جسمی آن ها را مختل کند.

 


مراقب اختلالات رشدی کودک باشید! 

 


بعد از رسانه‌ای شدن بسته شدن صفحات رشدی آرات حسینی که البته تایید و تکذیب آن در تخصص کارشناسان پزشکی ورزشی است، این سوال برای بسیاری از خانواده‌ها پیش آمده که آیا چنین اتفاقی امکان‌پذیر یا نه؟ رییس مرکز پزشکی فیفا در این باره توضیح می‌دهد: «صفحات رشدی انسان بعد از بلوغ بسته می‌شود اما فشارهای وارد به فرد و برخی مکمل‌ها منجر به بسته شدن زودتر از موعد صفحات رشدی می‌شود که اغلب، درمانی وجود ندارد و شاید بتوان با درمان‌هایی چون جراحی و ارتوپدی جواب گرفت، بنابراین خانواده‌هایی که فرزندان شان را از دوران کودکی تحت فشارهای شدید قرار می‌دهند باید این زنگ خطر را جدی بگیرند.» 

 

 

 

 


اجازه دهید کودکان مطابق با علایقشان، خود را در زمینه های مختلف محک بزنند.

 

 

 


دنیای کودکتان را تک بعدی نکنید.

 

 
بسیاری از خانواده‌ها فکر می‌کنند رمز موفقیت فرزندان شان، تمرکز روی یک رشته خاص از دوران کودکی است و باید او را تحت هرنوع فشاری قرار دهند تا به نتیجه دلخواه برسد. موضوعی که به اعتقاد کارشناسان، اغلب از آرزوهای تحقق نیافته خود والدین و گاهی شهرت و کسب درآمد از طریق فرزندان نشأت می‌گیرد، اما هراتیان با این موضوع کاملا مخالف است و می‌گوید: «تحقیقاتی روی ورزشکاران و هنرمندان موفق از دوران بچگی تا بزرگسالی صورت گرفته و این نتیجه به دست آمده، آن‌هایی که خانواده‌هایشان اجازه داده‌اند فرزندان، خود را در زمینه های مختلف محک زده و آزمون و خطا کنند، افراد موفق‌تری نسبت به کسانی هستند که خانواده‌هایشان اصرار داشته‌اند فقط در یک زمینه فعالیت کنند، بنابراین باید آزادانه و بدون تعصب نسبت به یک رشته خاص، فرصت شناسایی انواع استعدادها را برای بچه‌ها مهیا کرد و با تکیه بر یک رشته خاص، بقیه دریچه‌ها را به روی کودک نبست.» 

 

 

 

 

 

 

 
فشار روی کودکان می تواند منجر به آسیب های روانی همچون افسردگی، انزوا و اضطراب شود.

 

 

 

وقتی روان کودک بازیچه آرزوی والدین می‌شود.


 
اما جدا از آسیب‌های جسمانی که تحت فشارهای افراطی به کودکان وارد می‌شود، آسیب‌های روحی و روانی نیز اجتناب ناپذیر است. فشار روی بچه‌ها در دوران کودکی در هر زمینه‌ای از ورزش گرفته تا بازیگری و اینفلوئنسری به سبب دوری بچه‌ها از حال و هوای کودکی و پاگذاشتن به دنیایی متفاوت، می‌تواند زمینه ساز مشکلات روانی برای بچه‌ها چه در دوران کودکی و چه در دوران بزرگسالی باشد.

 

 

 

 

 

ملیحه ترابی؛ کارشناس ارشد مشاوره و روانشناسی در این باره توضیح می‌دهد: «متاسفانه برخی خانواده برای رسیدن به آرزوهایشان، فرزندان خود را وسیله قرار داده و می‌خواهند او را به نماد پیروزی خانواده تبدیل کنند اما غافل از اینکه، یک کودک قبل از هرچیز به آزادی، تفریح و آرامش روانی نیاز دارد و فشار نامناسب با سن بچه می‌تواند لطمه‌های روانی جبران ناپذیری به او وارد کرده و حتی یادگیری‌اش را نیز مختل کند که البته این فقط یکی از آسیب‌های احتمالی است.» 

 

 

 

 

 

 

 

 
این روانشناس ادامه می‌دهد: «وقتی یک کودک به تصویری که خانواده از او ساخته نرسد و آنچه از خودش انتظار داشته در دنیای واقعی متبلور نشود، آسیب‌ها نیز خودشان را نشان می‌دهند، زیرا عزت نفس و اعتماد به نفس کودک کاملا از بین می‌رود و فکر می‌کند دیگر در هیچ کاری نمی‌تواند به موفقیت برسد که همین نیز آینده او را به خطر می‌اندازد، بنابراین باید باور کنیم که به شهرت رسیدن کودکان، در اغلب مواقع هزینه جبران ناپذیری درپی دارد و می‌تواند به قیمت تخریب شرایط روحی آن‌ها تمام شود.» 

 

 

 

 

 

 
خیلی از والدین برای ساختن آینده فرزندشان، دست به کارهایی می‌زنند که شاید به ظاهر نشان از موفقیت بچه‌ها در دوران کودکی داشته باشد اما با مروری بر احوال این کودکان، می‌توان به تفاوت محسوس آن‌ها با کودکان هم سن و سال‌شان پی برد که عملا آن‌ها را از رشد عادی جسمی و روانی دور کرده و همین تفاوت نیز می‌تواند آن‌ها را به افرادی زیاده خواه، شهرت طلب، مغرور و یا افرادی مضطرب، تنها و منزوی تبدیل کند و این یعنی زنگ خطری که والدین نباید آن را نادیده بگیرند.

 

 


منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[10584بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14117بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[28183بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[19585بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[18749بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[33942بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[44738بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[16459بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[22151بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[61283بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[24541بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[528098بازدید]
زردی نوزادان[489161بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[10640بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[10943بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[10540بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[15527بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [49163بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[16833بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[14465بازدید]

از میان مقالات

بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
به آب و رنگ و خال و خط...( نگاهی به عوارض لوازم آرایشی – بهداشتی و روشهای زیبایی متداول در جامعه امروزی)
مخاطرات پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
خاکشی
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
تعریق زیاد
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 3 بررسی رویکردهای «خطرآفرین» فرهنگستان علوم پزشکی در موضوع «سلامت معنوی»؛ آیا پزشکان می توانند «هدایت‌گر» جامعه از بعد معنوی باشند؟
چند نکته درباره طب مدرن و طب سنتی(مقاله انتخابی)
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)