سلام و عرض ادب خدمت شما.آقای دکتر من 36 سالم هست و گفتن یائسگی زودرس دارم میگیرم.یک دوره سه ماهه پیازدرمانی انجام دادم که دو ماه آخرش رو بدون دارو پریود شدم.اما الان که پیاز درمانیم حدود دو ماه پیش تمام شده.بیست روز هست که پریود نشدم و ازمایش بارداریم هم منفی بوده.الان با توجه به اینکه اصلا دوست ندارم دیگه داروهای هورمونی استفاده کنم خواستم بدونم نظر شما چیه؟دوباره پیاز درمانی رو شروع کنم یا راه دیگه ای هست که من بدون داروهای شیمیایی پریودم برگرده؟
مریم

سلام وقتتون بخیر من پنج یا شش سال پیش چند وقت با آب سرد حمام میرفتم از همون موقع آب خنک معمولی (نه حتی یخ دار)بخورم یا ماست و گوجه یا حتی صورتمو با اب خنک معمولی بشورم آبریزش بینی پیدا میکنم اوایل یا کهیر میزدم صورتم ورم میکرد یا حتی گاهی با کاکائو هم کهیر میزدم البته مادر زادی نبوده سیستم ایمنی بدنم به هم خورده چندساله حالا به نظر ورم صورت و کهیر کم تر شده چون سعی میکنم رعایت کنم چند بار دکتر رفتم قرص حساسیت و اسپری بینی دادن ولی تاثیری نداشته یک دکترم گفت که دیگه درست نمیشه به نظرتون حجامت آلرژی تاثیرداره ؟ اصلا واکسنش چطور باید درست شه چون فقط به سرما حساسیت پیدا کردم
حدیثه

بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 8463]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 


القاى بیمارى به جامعه

 

 







گفت‏وگو با رى موینیهان1



چکیده:



آنچه در پى مى‏آید، گفت و گویى است با نویسنده کتاب جنجال برانگیز «عرضه بیمارى» که به افشاى روابط پشت پرده صنعت دارو پرداخته است. امروزه به ویژه در ایالات متحده و در نتیجه وجود قوانین موجود، شاهدیم که صاحبان این صنعت، به هر شکل ممکن و با توسل به هر حربه‏ اى، در پى آنند تا جامعه سالم و بى‏نیاز از دارو را نیز به مشتریان خود مبدل سازند.


شما در اثر جدید خود، متذکر این نکته شده‏ اید که کمپانی‏هاى داروسازى هم اکنون به نحوى خصمانه، مردم سالم جامعه را هدف تولید خود قرار داده‏اند؛ چرا؟



این کتاب با نقل قولى از مدیر سابق شرکت مرک آغاز مى‏شود، مبنى بر این که، باعث تأسف است که نتوانسته این شرکت را شبیه شرکت تولید آدامس نماید، چرا که در چنین شرایطى، وى مى‏توانست تولیدات خود را به همه عرضه کند. امروزه، من بر این باورم که این دیدگاه، محرک چرخ‏هاى ماشین بازاریابى شرکت‏هاى دارویى است. در دنیاى امروز، این گونه شرکت‏ها با هدف قرار دادن بیماران و تولید داروهاى افسانه‏اى در پى آنند تا طول عمر بشر را افزایش دهند و درد و ناراحتى آدمى را تسکین دهند. اما حقیقت آن است که در این داروهاى به اصطلاح پیش‏گیرانه، پول‏هایى بزرگ نهفته است که بارزترین آن‏ها را مى‏توان در داروهاى مقابله با پوکى استخوان و یا کاهش دهنده کلسترول جستجو کرد. هم اینک به نحو فزاینده‏اى شاهدیم که نوعى تغییر در عرضه و بازاریابى این‏گونه داروها شکل گرفته است. هم‏اکنون مردم درباره «سلامتىِ همراه با نگرانى» سخن مى‏گویند و مسلما شیوه‏هاى متعددى براى هدف قرار دادن چنین افرادى با این نگاه وجود دارد.



منظورتان این است که مردمى که حتى سالم هستند هم نگران بیمار شدن مى‏باشند؟ به راستى این گونه افراد چگونه مورد هدف قرار مى‏گیرند؟



استفاده از افراد مشهور و سرشناس به شیوه‏اى معمول تبدیل شده است. معمولاً این گونه شرکت‏ها با توسل به این شیوه مى‏خواهند آگاهى عمومى، تفکر جامعه و درک آن‏ها را در مورد بیمارى تغییر دهند. در برخى موارد شاهدیم که انتشار برخى عبارات که القا کننده بیمارى است، نه تنها قانونى، که جلوه‏اى خوشایند یافته است. در واقع، زمانى که این گونه افراد مشهور سعى مى‏کنند تا شیوه تفکر ما را درباره مشکلات جنسى یا عوارض شکمى تغییر دهند، واقعا دست به نبردى موذیانه مى‏زنند.



خود به یاد دارم که توصیه سرنا ویلیام بر روى نوعى راکت تنیس نقش بسته بود، اما توصیه‏اش چه بود؟ استفاده از نوعى دارو براى درمان سردردهاى مرتبط با عادت ماهیانه زنان!



بله، درست است. هم اکنون شاهد شکل‏گیرى صنعتى کوچک توسط دلالان هستیم که در حال پیوند دادن شرکت‏هاى دارویى با افراد سرشناس جامعه هستند. من در این باره مصاحبه‏اى با یکى از همین دلال‏ها، در مورد دلیل همراهى افراد سرشناس با شرکت‏هاى دارویى و دعوت آن‏ها از جامعه براى تغییر تفکرشان و روى آوردن به پزشکان، ترتیب دادم.



به راستى انگیزه آن‏ها چیست؟



اصولاً جامعه به این افراد مشهور و سرشناس اعتماد دارد. البته این افراد سرشناس هم از این که در قبال این خدمت، حقوق‏بگیر شرکت‏ها هستند، چیزى به زبان نمى‏آورند و اگر هم بخواهند حقیقت را بگویند، دیگر اعتمادى باقى نمى‏ماند.



آیا در دنیاى امروز، افراد بیمار به اندازه کافى وجود ندارند که شرکت‏هاى دارویى به دنبال متقاعد نمودن افراد سالم به بیمار بودن هستند؟



آن‏ها همواره به دنبال یافتن شیوه‏ هایى براى گسترش بازار خود هستند. یکى از این شیوه‏ ها، بازنمایى مردم سالم در قالب افراد بیمار است. امروزه نوعى پیوند غیررسمى بین شرکت‏هاى دارویى و حرفه پزشکى وجود دارد که تأمین کننده منافع آن‏هاست. آن‏ها برآنند تا منافع خود را با گسترش دامنه بیمارى‏ها، افزایش دهند. ما در کتاب خود به دقت به این موضوع پرداخته‏ایم و شما با خواندن آن عملاً آن را لمس خواهید نمود. هر زمان که گروهى از کارشناسان گردهم جمع مى‏آیند، مى‏خواهند به نحوى مرزهاى تعریف شده بیمارى‏ها را کمى گسترش دهند، به گونه‏اى که بسیارى از شرایط طبیعى را به حوزه بیمارى‏هاى روانى یا به بیمارى‏هایى چون افزایش فشار خون و کلسترول بکشانند.



به نظر شما، این روند چگونه ذهن جامعه آمریکا را متأثر از خود مى‏سازد؟



آسکلیپیوس از جمله خدایان یونان بود که مظهر شفا محسوب مى‏شد و یکى از فرزندانش پاناسى بود. این خداى را همگان به نحوى مى‏ستاییم. همه ما امروزه به نحوى به یک پاناسى احساس نیاز مى‏کنیم، به ویژه اگر بیمار یا ضعیف باشیم. مشکل آن است که در دنیاى امروز، نیروهاى حرفه‏اى و تجارى گسترده‏اى هستند که مى‏خواهند از آسیب‏پذیرى ما سوء استفاده نمایند و از میل ما نسبت به پاناسى بهره ببرند. واقعا نمى‏دانم که چه بر سر روح و روان جامعه آمریکا خواهد آمد. ما شاهد جامعه‏اى هستیم که تحت بمباران تبلیغات قرار گرفته است. ترس از بیمارى و مرگ،به بخش اساسى زندگى ما تبدیل شده است. من همواره علاقه‏مندم تا تأثیرات روانى افرادى را که روزانه ده بار به نحوى به آن‏ها القا مى‏شود که بیمارند، مورد بررسى قرار دهم.



اما شما اهل استرالیا هستید و در این اثر، عمده توجه خود را معطوف به ایالات متحده نموده‏اید. آیا آمریکا جامعه منحصر به فردى است؟



شیوه‏هاى بازاریابى شرکت‏هاى دارویى، گستره‏اى جهانى دارد اما ایالات متحده را مى‏توان کانون عرضه بیمارى و بیمار فروشى دانست. امروزه ایالات متحده کمتر از 5% جمعیت جهان و البته 50% بازار دارو را به خود اختصاص داده است.



واقعا؟



البته این بدین معنا نیست که پنجاه درصد داروها در آمریکا مصرف مى‏شود.

خیالم راحت شد!

اما این بدین معناست که نیمى از هزینه‏ هاى دارویى در ایالات متحده مصرف مى‏شود.

 

چرا؟



ایالات متحده شرایط متفاوتى از دیگر کشورها دارد؛ چرا که تبلیغ مستقیم دارو به مصرف کنندگان، امرى عادى است و در هشت تا ده سال گذشته روندى فزاینده یافته است. البته در این دوره با تعدیل و تسهیل قوانین هم همراه شده‏ایم. از دیگر کشورهایى که چنین شرایطى بر آن‏ها حاکم است، مى‏توان به نیوزیلند اشاره کرد؛ اما استرالیا و کشورهاى دیگر با محدودیت‏هاى جدى‏اى در بازاریابى مستقیم دارو مواجهند. با این وجود، در همین کشورها هم شامل برنامه‏ها و طرح‏هاى آگاهى دهنده نسبت به بیمارى‏هایى هستیم که توسط شرکت‏هاى دارویى بزرگ تأمین مالى مى‏شوند و در این بخش محدودیتى وجود ندارد.



پس از انتشار کتاب‏تان با چه واکنشى روبرو شده‏ اید؟



از انتشار این کتاب یک ماهى مى‏گذرد و سکوتى سنگین نسبت به آن مشهود است. همین سکوت است که مرا در درست بودن عقیده‏ام مصمم‏تر ساخته است.

 

و بالاخره این که انتظار شما از ماحصل این کتاب چیست؟



امیدوارم که مردم بیشترى نسبت به ادعاهاى مطرح شده درباره داروها و بیمارى‏ها تردید به خود راه دهند. نسبت به شرایطى که ادعا مى‏شود مردم در آن به سر مى‏برند، واقعا مردد شوند؛ چرا که وقت آن رسیده تا واقعا همگى نسبت به شرایط موجود مردد و مشکوک باشیم.




1 - Ray Moynihan: نویسنده و محقق برجسته استرالیایى.

منبع :

http://imammahdi.ir به نقل از : WWW.msnbc.msn.com



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1565بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2527بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2800بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3151بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2512بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4726بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4728بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4466بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4840بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4769بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4842بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5462بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6441بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7791بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6827بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7274بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7733بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8538بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8782بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9851بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!