سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
اعمال یداوی
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 9452]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

**********


افتتاح سخن سزاوار به نام حكيمي است كه بدن آدم را آشيانه مرغ روح گردانيد كه: و نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ ساجِدِينَ و دل خاتم را آينه صورت جمال و مظهر سيرت كمال ساخت كه: كنت نبيا و آدم بين الماء و الطين.

دانايى كه دفع مضرت جهل با نوش‏داروى يقين مى ‏فرمايد و ازاله مرض خفا و كفران به نور ظهور و ايمان مى ‏نمايد؛ فحمدا له ثم حمدا له.

عليمى قدير كه گاه لطفش از قطره آب، صورتى دلپذير سازد و آن را به فطانه صحيحه و اخلاق حميده بنوازد، كه: لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ

(از کتاب دفع المضار الكلية عن الأبدان الإنسانية؛ ابن سينا، حسين بن عبد الله‏؛ دیباچه مترجم)

*************

سلام

 

سالنامه حجامت سال 1401 تقدیم کاربران عزیز پایگاه طبّ شیعه می گردد.

 

در پاسخ به پرسش های بعضی کاربران گرامی بعضی توضیحات سال قبل را تکرار می کنم:

 

این سالنامه از ابداعات اینجانب است که از سال 1385 به صورت محدود و سیاه و سفید در مطبّ خود در اختیار مراجعین قرار می دادم.


هدف اصلی این کار هم شکل دهی به رفتار مراجعین در قالب یکی از قانون مندی های مهم حجامت یعنی رعایت زمان بود که خوشبختانه تأثیر خوبی داشت و پس از مدّتی مراجعین براساس این تقویم اقدام به حجامت می کردند.


از سال 1391، این کار به شکل فعلی در این پایگاه ارائه شد و امسال یازدهمین سالنامه تقدیم می گردد.


بسیار خوشوقتم که می بینم مراکز دیگری نیز به ضرورت این کار پی برده و اقدامات مشابهی را در پیش گرفته اند. خدای را سپاس گزارم که پس از ارائه چندساله این سالنامه، تعداد زیادی از پایگاه های دیگر اقدام به بازنشر آن برای کاربران خود نمودند. همچنین برخی مراکز اقدام به طراحی تقویم های ویژه خود نمودند که هر دو امری مبارک است که می تواند در خدمت به سامان کردن رفتار اسلامی حجامت باشد. 

 

بار دیگر به همه همکاران و کاربران اعلام می کنم که استفاده از این سالنامه حتّی با نامی غیر از طبّ شیعه، مرضی گردانندگان این پایگاه است.

 

در صورتی که شخص یا مرکزی بخواهد این سالنامه را با نام خود و با اعمال تغییراتی منتشر کند بنده فایل لایه باز این اثر را تقدیم خواهم کرد.


 

توضیحات فنّی

 

 

الف - چنان که مستحضرید این سالنامه بر اساس احادیث وارد شده از حضرات معصومین علیهم السّلام تنظیم می شود و از آن جایی که موضوع نهی از حجامت در ایّام قمر در عقرب، مستقیما مورد اشاره حضرات معصومین علیهم السّلام نبوده است در این سالنامه به آنها اشاره ای نشده است. امّا از آن جا که در احادیث دیگر، احتیاطاتی در این گونه ایّام مورد اشاره قرار گرفته است توصیه می کنیم با نیّت عمل به سفارش حضرات معصومین علیهم السّلام، در این ایّام از انجام حجامت غیرضروری پرهیز شود. برای مشاهده جدول ایّام قمر در عقرب می توانید به پایگاه های تخصّصی مراجعه کنید.

 

ب - در صورت ضرورت انجام حجامت در ایّام قمر در عقرب یا ایّام نامناسب دیگر، سه توصیه مهم یعنی قرائت آیة الکرسی، سه بار طلب خیر از خداوند متعال و ذکر شریف صلوات فراموش نشود. پرداخت صدقه و قرائت سوره های شریف معوّذتین هم می تواند توصیه های مقبولی باشند. 

 

حجامت حزیران و تصحیح برخی برداشت های نادرست

 

 

1-                ماه حزیران ازجمله ماه های رومی است و ماه های رومی، مانند ماه های تقویم کشور خود ما، ماه هایی شمسی هستند ولذا در هر سال، این ماه، زمان ثابتی دارد. 


2-           سفارش به انجام حجامت در این ماه بر اساس حدیثی است که در کتاب مکارم الاخلاق از امام موسی کاظم یا امام هادی علیهما السّلام وارد شده است:


عَنْ أَبِي الْحَسَنِ علیه السّلام قَالَ: لَا تَدَعِ الْحِجَامَةَ فِي سَبْعٍ مِنْ حَزِيرَانَ‏ فَإِنْ فَاتَكَ فَلِأَرْبَعَ عَشْرَةَ: از حجامت در روز هفتم حزیران فروگذار مکن؛ اگر نتوانستی، روز چهاردهم (حجامت کن). (طبرسى، حسن بن فضل، مكارم الأخلاق - قم، چاپ: چهارم، 1412 ق / 1370 ش.)

 

مرحوم مجلسی در زاد المعاد روایتی مشابه را از امام صادق علیه السلام نقل کرده اند که مضمون آن با روایت مکارم الاخلاق کمی تفاوت دارد:


وَ رُوِيَ عَنِ الْإِمَامِ الصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلَامُ: احْتَجِمْ فِي السَّابِعِ مِنْ حَزِيرَانَ، فَإِنْ لَمْ يَتَيَسَّرْ فَفِي الرَّابِعِ عَشَرَ: در روز هفتم حزیران حجامت کن و اگر امکان پذیر نشد؛ روز چهاردهم (حجامت کن). (مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، زاد المعاد - مفتاح الجنان، بيروت، چاپ: اول، 1423 ق.، ص331)


از آن جا که مرحوم مجلسی در بحارالانوار فقط روایت مکارم الاخلاق را آورده اند؛ احتمالا نقل زادالمعاد هم همان نقل مکارم الاخلاق است.


3-           در مورد این روایت چند نکته قابل ذکر است:


الف- هر دو روایت در کتاب های مکارم الاخلاق و زاد المعاد سند ندارند و از نظر مضمون نیز، روایت، شاهدی ندارد؛ هرچند به صرف نبود سند و غرابت متن روایت نمی توان مضمون روایت را انکار کرد.


ب- از آنجا که در تطبیق ماه های رومی در زمان اهل بیت علیهم السّلام و همچنین در مورد ماه های باستانی اختلافات فراوانی وجود دارد، به هیچ وجه نمی توان آنچه که در تقویم های نجومی فعلی وجود دارد را معتبر شمرد.


مرحوم مجلسی هم بحث مفصلی در این زمینه دارند که چون بارها در نحوه کبیسه گیری تغییرات قابل توجهی در زیج های مختلف صورت گرفته معلوم نیست ماه های شمسی و رومی وارده در روایات با آنچه امروزه مرسوم است تطابق داشته باشد.


مثلا امروزه در برخی از کشورها حزیران را مطابق ژوئن می دانند بنابراین حزیران 10 روز جلو می افتد یا برخی نیسان را مطابق برج حمل قرار می دهند که در این صورت حزیران یک ماه زودتر خواهد بود و ....


با توجه به این امور نمی توانیم روایت را با هفتم حزیران فعلی به طور یقینی هم زمان قلمداد کنیم.


4-              چنان که واضح است این حدیث بر اهمّیت انجام حجامت در یکی از این دو روز تأکید دارد ولی هیچ قرینه ای که نشان دهد این دو روز بهترین روزها برای انجام حجامت هستند در این حدیث وجود ندارد.


5-              این که عدّه ای می گویند حجامت در این دو روز درمان بیماری های یک سال است و این گفته را به امام معصوم علیه السّلام نسبت می دهند خطاست؛ چنان که در متن روایت حزیران هم چنین نکته ای ذکر نشده است. طبق روایات شریف، حجامت در روزهای سه شنبه ای که مصادف با هفده یا نوزده یا بیست و یکم ماه های قمری هستند و نیز حجامت در اوّلین سه شنبه ماه آذار رومی دارای چنین خاصیتی است.


6-               این حدیث، روز هفتم حزیران را به عنوان روز اصلی و روز چهاردهم را به عنوان جایگزین برای کسانی که موفق به حجامت در روز هفتم نشده اند معرّفی می کند. لذا توصیه یا اصرار به انجام حجامت در هر دو روز، بلاوجه و حتّی خطرناک است.


7-             متن حدیث واضحاً می گوید که حجامت در یکی از این دو روز باید انجام شود. لذا اعلام هفته حزیران بر خلاف نصّ حدیث و بدعتی ناصواب است.


8-               متأسّفانه عدّه ای پا را فراتر از این گذاشته ماه حزیران را به عنوان ماه انجام حجامت معرّفی می کنند که این هم نادرست است.


9-               تبلیغات بسیاری در فضای مجازی وجود دارد مبنی بر این که حجامت در این روزها مستحبّ است. اگر منظور از مستحب بودن حجامت در این دو روز این باشد که طبق سفارش امام معصوم علیه السلام، انجام حجامت در یکی از این دو روز، با رعایت موارد علمی در مصادیق مختلف، کار خوبی است؛ این برداشت صحیح است امّا القای این معنا که به دلیل استحباب حجامت در این دو روز، همه مؤمنین، بدون توجّه به موارد و مسائل طبّی و شخصی، باید برای انجام آن شتاب کنند؛ صحیح نیست.


10-               حتّی اگر اشکال مطرح شده در بند 3 در مورد تطبیق زمانی حزیران مذکور در حدیث هم بگذریم و بخواهیم تقاویم نجومی موجود را ملاک قرار دهیم؛ طبق بعضی تقاویم نجومی، روزهای هفتم و چهاردهم حزیران، مصادف با سی خرداد و شش تیر هستند و طبق برخی تقاویم دیگر، 29 خرداد و پنج تیر. با توجّه به این اختلاف نظر علمی بین منجّمین، پیشنهاد می شود اگر مؤمنین تصمیم به انجام حجامت حزیران دارند، رجاءً یکی از این روزها را برای انجام حجامت درنظر بگیرند.

 

11-                تمام قواعد علمی و عملی مربوط به انجام حجامت، در این دو روز هم صادق است و مثلا کسی که چند روز قبل از آن حجامت کرده یا دچار ضعف و کم خونی است نمی تواند در این دو روز حجامت کند. تشخیص این موارد به عهده عالمان و مجرّبین طبّ سنّتی است و به استناد احادیث مزبور نمی توان توصیه عمومی به انجام حجامت نمود؛ اگرچه برخی اساتید طبّ سنّتی بر اساس مسائل نجومی و تجربی اعتقاد دارند که حجامت در این دو روز مفید است.

 

12-               اقبال مردم به طبّ سنّتی و به ویژه حجامت به همراه برخی کج روی های همکاران این حوزه، راه را برای انتقادات دوستان و تعریضات مخالفان فراهم نموده است. لذا به همکاران محترم توصیه می کنیم:


الف- به جای تبلیغ گسترده حجامت در ایّام حزیران، ایّام دیگری که در احادیث شریف ذکر شده و دارای سندیت قوی تر و توجیه علمی مناسب تری هستند را ملاک قرار دهند.


جالب این که در سال 1401، سه شنبه نخست ماه رومی آذار (23 اسفند) مصادف با 21 ماه شعبان المعظّم شده و از دو جهت، روز ویژه ای برای حجامت محسوب می شود. لذا حجامت در این روز شاید ارجح بر حجامت حزیران باشد.


ب- به عزیزانی که قصد انجام حجامت در این روزها را دارند یادآوری کنند که هم استناد این احادیث به حضرات معصومین علیهم السلام قطعی نیست و هم تعیین دقیق روزهای مذکور در روایت ممکن نیست. لذا بهتر است هم حجامت کننده و هم حجامت شونده به نیت تقرّب و رجاءً اقدام به حجامت کنند.


ج- با برنامه ریزی و زمان بندی مناسب طوری عمل کنند که قواعد صحیح اجرای حجامت در این دو روز به خوبی رعایت شود و ازدحام مراجعین باعث نقض ملزومات علمی انجام حجامت و واجبات تکریم مراجعین نگردد.


د- همچنین پیشنهاد می کنیم پویشی فراگیر برای اختصاص قسمتی از درآمد حجامت در این دو روز برای امور خیر تشکیل شود؛ باشد که مایه برکت این مسیر در آینده گردد.

 

 


 

مقالات مرتبط:

 

توطیه حذف حجامت در ایران

منع حجامت برای رونق بیمارستان ها!

«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها

حـــجـــامـــت شـــنـــاخـــت ؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی

حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت

حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت

حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت

* پرسش هایی از استاد حسین خیراندیش درباره حجامت

آزمون علمی حجامت

آشنایی با بادکش درمانی

آموزش روش عملی انجام بادکش

«زالــــو»؛ جرّاح کوچک!


 






نظرات
  با عرض سلام و خسته نباشید و آرزوی قبولی طاعات و عبادات لطفا لینک صفحه تقویم حجامت سال ۱۴۰۲ رو برای من ارسال بفرمایید یا اگر بارگذاری نشده فایل را ارسال کنید لطفا باتشکر از آقای دکتر و همکاران گرامی
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. این پیوند تقویم در پایگاه:
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)


فایل باکیفیت هم برایتان ای میل شد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ فروردين ۱۴۰۲



  با سلام از زحماتی که برای طب انجام می دهید نهایت تشکر را دارم،لطف میکنید تقویم حجامت ۱۴۰۲ را برای بنده ارسال فرمایید .
ارسال کننده نظر : مهدی محمدی      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. ارسال شد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ اسفند ۱۴۰۱



  سلام خداقوت بزرگوار،اطلاعات بسیار مفید وکاربردی بود میشه لطفا سالنامه حجامت سال1402 رو برای من ارسال کنید خداخیرتون بده
ارسال کننده نظر : مریم رحمانی نژاد      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. نشانی ای میل را به طور صحیح و کامل ارسال کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ اسفند ۱۴۰۱



  ضمن تشکر از راهنماییتون آقای دکتر محل زخم فصد ترمیم شده و پوست روی آن هم ترمیم شده ولی هنوز کمی ورم در محل فصد وجود دارد می خواستم ببینم : 1- ایا روغن زیتون یا بابونه به محل فصد بزنم روغن میتواند از روی پوست به رگ برسد و به داخل رگ نفوذ کند و ورم و مشکلی که داخل آن هست را از بین ببرد؟ 2- میتوانم زیتون و بابونه را مخلوط کرده بزنم
ارسال کننده نظر : ص م      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. 1- می تواند. 2- می شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ بهمن ۱۴۰۱



  ببخشید آقای دکتر اگر تیغ فصد زیاد فرو رفته باشه و به اعصاب زیر رگ اکحل آسیب رسونده باشه با همین روغن مالی بایونه و زیتون خوب میشه ؟ درمانش چند روز طول می کشه ؟ من تازه امروز موفق شدم روغن بابونه تهیه کنم .با این که ورم محل فصد کمتر سده هنوز کف دستم سوزن سوزن میشه و انگشتان دستم و درد میکنه
ارسال کننده نظر : ص م      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. نگران نباشید. آسیب به عصب به این راحتی اتفاق نمی افتد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ بهمن ۱۴۰۱



  سلام برای صفرای سوخته ای که باعث ایجاد خشکی وخارش در ناحیه یک زانو ویک طرف باسن شده چه روغنی پیشنهاد میکنین ؟
ارسال کننده نظر : مج      تاریخ ارسال نظر : ۸ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. روغن بادام شیرین، خیار، کدو و ...


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ بهمن ۱۴۰۱



  سلام جناب دکتر علیان نژادی وقتتون بخیر بنده مردی صفراوی هستم حدود یک هفته پیش فصد دست چپ رگ اکحل کردم متاسفانه به دلیل نبود دکتر حجامتکارشان فصد کردند ولی تیغ را بیش از اندازه فرو کردند طوری که رگ دستم(رگ دستم خودبخودی آشکار است) حدود نیم سانت شکاف خورد بعداز آن مچ و ساعد و انگشتان دستم درد می کند و همچنین انگشتان دستم سرد می شود و همچنین محل فصد به اندازه یک نخود ورم کرده برآمده شده و درد ناک است خواهشمند است راهنمایی بفرمایید
ارسال کننده نظر : ص م      تاریخ ارسال نظر : ۴ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. هر دو سه ساعت دست را با روغن زیتون یا بابونه ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ بهمن ۱۴۰۱



  سلام خدا قوت لطفن تقویم رو برام ایمیل کنید ممنون
ارسال کننده نظر : فاروق محمودی      تاریخ ارسال نظر : ۷ دي ۱۴۰۱
  

سلام. نشانی ایمیل خودتان را بفرستید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ دي ۱۴۰۱



  سلام بزرگوار،خداقوت،ممنون میشم فایل کیفیت اصلی تقویم حجامت رو به ایمیل بنده ارسال فرمایید.
ارسال کننده نظر : حمید تفضلی      تاریخ ارسال نظر : ۱ دي ۱۴۰۱
  

سلام. ارسال شد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ دي ۱۴۰۱



  سلام روزهای زرد چیه برادرم؟
ارسال کننده نظر : مجید      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. توضیحات لازم در سالنامه آمده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ آذر ۱۴۰۱



 
123
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[241728بازدید]
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[25663بازدید]
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[9453بازدید]
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)[38402بازدید]
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[23355بازدید]
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[84198بازدید]
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[25605بازدید]
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[41553بازدید]
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[32993بازدید]
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[43860بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت[95327بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت[41482بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت [50924بازدید]
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[50226بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی[26550بازدید]
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[48399بازدید]
آزمون علمی حجامت[25710بازدید]
آموزش روش عملی انجام بادکش[1143265بازدید]
آشنایی با بادکش درمانی[136185بازدید]
زالو؛ جرّاح کوچک[157665بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)