لعنت از تقویم شما استفاده کردم که فردا برم حالا میبینم قمر در عقربه واقعا که پایگاه طب چی وقتی اشتباه به این بزرگی میبینه آدم من همیشه حجامت در روز مناسب گفته شده رفتم و این ماه نیاز مبرم بود
محمد

سلام ،خسته نباشید،باردار هستم و هفته ۳۲،دیروز که سونو دادم گفتند وزن بچه خوبه اما استخوان بندی ریزی دار و قدشم کوتاه ،تو این دوماه باقی مانده چیکار میتونیم انجام بدم که استخوان بندیشم خوب بشه ؟ممنون بابت پاسخدهیتون
عباسی

سلام آقای دکتربزرگوار من ۵سال گذشته باتمام ناامیدی به شماپیام دادم دستوری فرمودین برای پسرم تاابد دعاگوتون هستم،خیلی خوب شدشرایطش الان برای دخترم ازراه دور ازتون کمک میخوام ۶ماهشه ومتاسفانه رفلاکس زیاد وپنهان داره وازشیرخوردن امتناع میکنه غذاشم خوب نمیخوره شیرخشکی هست،خوندم شربت سفرجلی دستوردادین روزی چقدربهش بدم ؟آیا راهکاردیگه ای هم هست برای امتناع ومعده اش انجام بدم یک دنیاممنونم
مادر

سلام وقت بخیر مادرم اخیرا بیماری قلبی دچار شدند و دیابت هم دارند و آسپرین مصرف می‌کنند آزمایش چکاپ انجام شده ، پلاکت خون ۱۲۰ هزار است آیا درمانی وجود دارد؟ چقدر خطر ناک است؟
مروارید

سلام من ۴۷ سالمه پولیپ و فیبروم دارم برای من این درمان موثر است
هایده احمدی

سلام دکتر خسته نباشید در طب سنتی برای همانژیوم مهره کمر درمانی وجود دارد اگرسیو نیست ولی علایم درد ناک دارد
زهره

قابل توجه اونهایی که میگن زالو چرته و عفونت میاره، اولا زالو را نباید از هرکجا تهیه کرد باید زالو بهداشتی و پرورشی باشه، ثانیا من خودم ۷سال است که هرسال بدنم را هم حجامت میکنم و هم برای موارد خاص زالو می اندازم ، چند مورد را براتون بگم کفتون ببره، خودم ،پدرم و پدر بزرگم مشکل گرفتگی رگ قلب داریم، پدرم که سکته قلبی رد کرد، تا از بیمارستان مرخص شد بردیم ۱۶تا زالو روی قفسه سینه اش رو قلبش انداختیم ، الان ۷ساله گوش شیطون کر ، دیگه نگفته قلبم درد میکنه هرسال هم حجامت می کند، خودم هم پارسال قلبم گرفت اصلا دکتر هم نرفتم مستقیم رفتم زالو انداختم به مرور بعد ۳روز درد قفسه سینم افتاد. برای دیابتی که دکتر گفته بود باید پاش قطع شود ۳نوبت هفته ای ۱بار انداختیم پاش خوب شد سیاهی اش رفت ،زخمش هم خوب شد، برای ریزش مو هم طی چندسال گذشته چندین بار امتحان کردم هم ریزش مو قطع می شود و هم موهای نازک شده و درحال ریزش مثل کف سر قوی و پرپشت شد. اینها را برای رضای خدا گفتم ، دوست داشتید استفاده کنید نخواستید برید پول بدید قرص شیمیایی بخورید.
مصطفی

با عرض سلام.آقای دکتر فصد با تئغ بهتره یا با آنژیوکت؟
حسینی

سلام وقت بخیر خانم ۴۰ ساله لاغر اندام هستم بعد تشخیص دکتر به عفونت معده، دستور عرق نعنا و بارهنگ و عسل رو انجام میدم ولی صورتم جوش میزنه مصلحی داره؟ یا دارو رو عوض کنم؟
شیبانی

سلام آقای دکتر ۴۰سالمه ۳کیلو اضافه وزن دارم اما تری کلسریدم ۲۷۴ میشه لطفا بفرمایید چیکار کنم کاهش پیدا کنه؟ ممنون از لطفتان.
مادر
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 13767]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟

 

هوگو شوایتزر

 

چکیده:


یکی از فجایع جبران ناپذیر رواج روزافزون فرهنگ شهرت سالاری و افزایش سرسام آور رسانه های تصویری که محتوای آنها برهنه نمایی و القای معیارهای زیبایی جسمانی است، کاشت این باور در ذهن به ویژه دختران نوجوان است که برای اینکه مورد توجه و احترام مردان قرار گیرند، باید از همان معیارهایی برخوردار باشند که مدل ها و ستاره های نیمه برهنه، بیست و چهار ساعته در رسانه های تصویری عرضه می کنند. این روند در تمام جوامع و به خصوص جوامع غربی جریان دارد و شتاب روزافزونی گرفته است. در نتیجه این القایات، دخترانی که از خودآگاهی و خودباوری تهی شده  و در نتیجه دچار خودکم بینی شده اند، به رابطه هایی تن می دهند که پیشاپیش در آن بازنده  هستند. آنها خود را پست تر از طرف مقابل و ناتوان از برقراری رابطه ای برابر و منطبق با اصول انسانی می بینند.


این خبر جدیدی نیست که دختران بیشتر از همیشه برای بی نقص بودن زیر فشار قرار دارند. همان گونه که قبلا در یادداشت هایم در «مارتا کامپلکس» نوشته ام، نسل جدید دختران نوجوان، بیشتر از تمام نسل های زنان پیش از خود، برای همه چیز زیر فشار قرار دارد. فشارهایی که برای دانش آموزممتاز بودن در مدرسه، برای راضی کردن والدین و هم سن و سال هایشان و برای زندگی بر اساس آرمان ناممکن کمال جسمانی بر آنها وارد می آید، خرد کننده است.


کودکان و نوجوانان در حالی می بالند و بزرگ می شوند که همواره در حال مقایسه خود با مدل ها و ستاره های تلویزیونی هستند. تعداد اندکی از دختران این احساس را دارند که درست به اندازه زنانی که در رسانه ها مشاهده می کنند، زیبا، دارای جذابیت جنسی و لاغرند. در نتیجه زنان جوان بسیاری اینطور نتیجه گیری می کنند، خوشبختی چیزی است که فقط زمانی به آن دست می یابند که به وزن مورد نظرشان برسند. و حتی دردسر آفرین تر از آن، زمانی که پای رابطه با جنس مخالف به میان می آید، تعداد زیادی از دختران معمولی فکر می کنند، اگر بدن هایشان بی نقص نباشد، هیچ حقی ندارند که انتظار زیادی از طرف مقابلشان داشته باشند.


در سال های اخیر، در تجربیاتی که از کار با دختران سنین دبیرستان و کالج داشته ام، این جملات را بارها و بارها از آنها شنیده ام. این زنان جوان باهوش و جذاب به گونه¬ای این فکر در ذهنشان جا افتاده است که برای آنکه با احترام و عشق با آنها رفتار شود، باید تا مرز کمال بی نقص باشند. سال گذشته یک دانش آموز به من می گفت: «به نظرم اگر چهار پنج کیلو لاغرتر بودم، دیگر دوست پسرم به دختران دیگر نگاه نمی کرد.» او اصلا فکر نمی کرد این حق را دارد که از طرفش بخواهد، آنقدر زنان دیگر را وسط خیابان دید نزند. این دختر می گفت: «اگر می خواهی یک مرد با تو و فقط با تو باشد، باید جوری باشی که به چشمش بی نقص بیایی. من اینطور نیستم، پس نمی توانم این انتظار را از او داشته باشم.»


یکی از آشنایان خودم، دوست پسری دارد که مرتب از وسایل جنسی استفاده می کند و ساعت ها سرش را به بازی های ویدیویی گرم می کند. این دختر می گوید: «بعضی وقت ها پاک یادش می رود که با من تماس بگیرد یا برایم پیامک بفرستد، چون غرق بازی است. خیلی دختر خوش شانسی هستم که هفته ای چند دقیقه می توانم با او تنها باشم، آن هم در حالی که کار خاصی انجام نمی دهیم. اما این پسرها این جوری هستند؛ مگر آنکه تو مثل مگان فاکس باشی، وگرنه نمی توانی انتظار داشته باشی که یک پسر همه توجه اش به تو باشد.»


دختر دیگری به من می گفت، او خودش را در وضعیتی احساس نمی کند که بتواند با کسی دوست شود، چون به اندازه کافی خوشگل نیست.  به جای آن، او کلی نظر بازی می کند. او می گفت: «من دختری هستم که فقط به درد همین کارها می خورم. من از آن دخترهای با حرارتی نیستم که بشود توی خیابان دستم را گرفت.»


حرف هایی شبیه اینها قلبم را به درد می آورد. چون این دختران نسبت به ارزش خود، نابینا هستند. آنها نمی دانند، این حق را دارند که از دیگران بخواهند به آنها احترام بگذارند؛ این حق را دارند که برای دیگران مرزهای لازم را تعیین کنند؛ این حق را دارند که دنبال رابطه ای واقعی و سالم باشند. اعتقاد به اینکه فقط زنانی که از یک معیار قابل قبول کمال برخوردارند «سزاوار» خوشبختی هستند، دختران را وامی دارد خود را در حوزه ای که هرگز قابل مقایسه نیست، در رتبه دوم قرار دهند.


این میل به کمال جسمانی با درونمایه دیگری که در زندگی دختران جوان وجود دارد جفت می شود: این برداشت که «پیدا کردن مرد خوب سخت است». این باور که مردان قابل اعتماد و قابل دوست داشتن نادر هستند، آنها را بیشتر وامی دارد تلاش خود برای لاغر شدن، جدابیت جنسی داشتن و زیبا بودن را بیشتر کنند. هر چه تعداد مردان ایده آل کمتر باشد، این مردان «حق انتخاب» بیشتری خواهند داشت. این فرهنگ به ما می آموزد، حتی همین مردان ایده آل بر اساس ظاهر زنان درباره برقراری رابطه با آنها تصمیم می گیرند. برای برخی از آنها برخورداری از این شرط، مکمل تمام شرایط دیگر است و برای برخی دیگر، از تمام شرایط دیگر صرفنظر می کنند و به جای آن به دنبال چیزی هستند که واقعاً باید  در یک زن پیدا کنند.


فشار برای بی نقص بودن ـ فشاری که تقریباً در زندگی تمام زنان جوان حضوری فراگیر دارد، حتی زندگی زنانی که به نظر آرمانی را دنبال نمی کنند، در یک مدل اجتماعی دروغین ریشه دارد. این فرهنگ به شما می گوید، چنانچه سخت تر تلاش نکنید، به اندازه کافی به دست نخواهید آورد. و اگر به نظر، برای رسیدن به آن ایده آل، چیزی را کم داشتید، در این صورت باید واقع گرا باشید و به چیزی کمتر از آن رضایت دهید.معمولا زنان جوان داستان هایی را که به نظر آنها شگفت انگیز است، درباره دوستان مذکرشان نقل می کنند. جسیکا می گوید:«خیلی غم انگیزه. امی چیزی را که همه ما می بینیم نمی بیند. او خیلی خوشگل و با هوشه، اما همیشه با کسانی دوست می شود که بازنده هستند. او ارزش خودش را نمی داند.» البته در بیشتر مواقع، امی همین چیزها را درباره جسیکا می گوید. دختران نوجوان  مدام از هوش و خرد هم سن و سال هایشان  تعریف می کنند، اما از گوش کردن به ندای قلب خودشان سرباز می زنند. البته حقیقت این است، حتی دختران جوانی که دارای معیارهای زیبایی فراوانی هستند، دست کم به خودشان می گویند: «افسوس که من فاقد این مشخصات هستم.»


لازم به ذکر نیست که وقتی «مدل کمیابی» با میل به کمال طلبی جسمانی در هم می آمیزد، به مردان این اجازه را می دهد تا بارها و بارها گزینه هایشان را عوض کنند. هر چه دختران کمتری معتقد باشند که از شایستگی لازم برخوردارند،  تعداد کمتری از آنها از اعتماد به نفس لازم برای برقراری یک رابطه برابر برخوردار خواهند بود. و تا وقتی ما از خود نپرسیم، چه کسی از این سیستم ظالمانه بهره مند می شود، به حل این مشکل نزدیک نخواهیم شد.

 

 


 

www.alternet.org/story/150587

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 94



نظرات
  سلام مادر من وسواس داره بطوریکه همه چیز رو مخصوصا لباسهای خودشو خیلی آبکشی میکنه و شیر آب رو تا آخر باز میکنه و خونه همه رو ناپاک میدونه طوریکه ما سال یه بار به خونه فامیل هامون میریم با هرکی دست بده یا روبوسی کنه میاد یه ساعت دست و صورتش رو آبکشی میکنه خودش میگه از بچگی اینطور بوده مادرش هم وسواس داشت اصلا هم حاظر نیست بیاد دکتر میخواستم بدونم آیا درمانی براش وجود داره با تشکر
ارسال کننده نظر : ساحل      تاریخ ارسال نظر : ۵ بهمن ۱۳۹۳
  

سلام. کار بسیار سختی است. روزی سه استکان عرق اسطوخدوس میل کنند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ بهمن ۱۳۹۳



  با سلام مردها هم ميتوانند عرق رازيانه بخورند ؟همسر من صورتش خيلي زود لاغر ميشه.خيلي هم كم خواب هست لطفا راهنمايي كنيد
ارسال کننده نظر : همسر عليرضا      تاریخ ارسال نظر : ۱ اسفند ۱۳۹۲
  

سلام، در طولانی مدت برای مردان مضر است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ اسفند ۱۳۹۲



  سلام وقت بخیر برای رفع قرمزی و منافذ پوست صورت (گونه ها) صورت چه راهکاری خوب و مفید است ؟ آیا با لیزر کردن موافق هستید ؟ ممنونم
ارسال کننده نظر : دنیـــــــــــز      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ دي ۱۳۹۲
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هرروز جوشانده ای از عناب و گل نیلوفر و گل خطمی بخورید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. با مشورت پزشک حجامت هم بکنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ دي ۱۳۹۲



  سلام نظر شما برای برداشتن خالهایی که زیاد برجسته نیستند چیست من سه تا خال روی بینی وگونه هایم دارم همه می گویند در آینده بزرگ شده .برداشتنش سخت میشه اما من چون طرفدار طب سنتیم زیاد اهمیت نمی دهم وعقیده دارم همین خالهاهم حتما یه حکمتی دارند ممنون اگر نظر تون رو به من بگید بنده33 سال دارم؟
ارسال کننده نظر : رضوان      تاریخ ارسال نظر : ۳ دي ۱۳۹۲
  

سلام، برنداريد اما با اصلاح تغذيه جلوي زياد يا يزرگ شدنشان را بگيريد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ دي ۱۳۹۲



  سلام میخواستم بدونم راهی وجود دارد که میخچه بین انگشت پایم از بین بره ودیگه در نیاد باید بگم که تقریبا یک دوره120 روزه اسفند و سرکه انگبین خوردم کمی کوچک شد اما از بین نرفت یه دوره 6ماهه یه لیوان اب پنیر و خاکشی خوردم دم کرده اسطخودوس و گل گاوزبان هم میخورم کوچک شد اما مقداری از ان برجسته ماند کفشم رو که عوض کردم دوباره بزرگ شد روی قوزک پام هم تیره است میدونم اینا نشانه سودا هستن چکار کنم که کاملا از بین بره ودیگه در نیاد
ارسال کننده نظر : دیگه چکنم      تاریخ ارسال نظر : ۶ شهريور ۱۳۹۲
  

سلام، هر ده روز روی میخچه را حجامت انجام دهید.(شامل خراش دادن میخچه و اطرافش)


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ شهريور ۱۳۹۲



  سلام دکتر و تشکر از راهنماییهای شما من یه دخترم میخواستم بودنم ایا راهی وجود داره که صورتم تپل بشه ؟
ارسال کننده نظر : ##      تاریخ ارسال نظر : ۳۱ مرداد ۱۳۹۲
  

سلام ، سخت است اما شاید این اقدامات مفید باشد: پودر جوانه گندم، روزی یک قاشق غذاخوری به هر نحو که مایل بودید مصرف کنید. هر شب گونه ها را با مخلوط 5 قسمت روغن زیتون خام و دو قسمت عسل به خوبی ماساژ دهید. شبی یک استکان عرق رازیانه به جز ایام عادت و بارداری تا چند ماه بخورید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۱ مرداد ۱۳۹۲



  چندماهه که صورتم جوشهای چرکی بزرگ و زیادی میزند.برای کاهش انهاو ازبین بردن لکهای صورتم مرا راهنمایی کنید. با تشکر فراوان به خاطر ساخت این سایت خیلی عالی
ارسال کننده نظر : موسوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ مرداد ۱۳۹۲
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هرروز جوشانده ای از عناب و زرشک بخورید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. یک ق چ کف دریا را در نصف استکان سرکه انگور ریخته روزی دو سه بار روی جوشها ماساژ دهید. با مشورت پزشک حجامت و زالواندازی هم بکنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ مرداد ۱۳۹۲



  باسلام حق با شماست واگرجامعه به همین منوال پیش برود ضررش را همه جامعه خواهند دید.
ارسال کننده نظر : سهیلا      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ تير ۱۳۹۲


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3890بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4960بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5274بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5963بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4459بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6580بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6620بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6391بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6738بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6693بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6606بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7329بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8578بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9696بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8732بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9899بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10231بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10490بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10715بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11829بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)