سلام بر شما، ایلومیناتی مخوف ترین و وحشی ترین فرقۀ دنیاست. جناب دکتر رائفی پور در یکی از همایش هایشان چند بخش از مانیفست ایلومیناتی ها برای حاضران می خوانند که به واقع انسان به وحشت می افتد که اکثر اعضای این فرقه جزو طبقۀ روشنفکر و بسیار تحصیل کردۀ جامعه معرفی می شوند (همان طور که از نام فرقه مشاهده می شود) اما بردگان و بندگان حقیقی ابلیس هستند که هیچ چیز جز نابودی دین، عقلانیت و محو شدن نام پروردگار از آثار آدمی نمی جویند و حتی بسیار بسیار به دنبال ریختن خون بیگناهان به ویژه کودکان و مسلمانان هستند. متأسفانه ایلومیناتی و فراماسون ها تا طبقات ارشد سرزمین ما نیز نفوذ کرده اند. اما،... بماند...
شهریار

خخخخ!!
علی

سلام، آیا مصرف شیر بز قبل یا حین بارداری مشکل ایجاد میکنه؟ ماءالجبن چطور؟
زویی

امکان هیچ نظر دهیی براتون نیست چون پدرشون ممانعت میکنند از پزشک رفتن؟پپچون چندین دکتر رفتیم بی نتیجه بوده اصفهان متخصص طب اسلامی سنتی یا پزشک میشناسید؟
طباطبائی

سلام علت درد انگشتان دست بخصوص موقع بیدار شدن از خواب چی میتونه باشه لطفا کمک کنید
محمد

سلاماقای دکتر‌من کیست اندرومتریوز و کاهش ذخیره تخمدان یک صدم دارم‌‌پیشنهاد شما برای اینکه باردار بشم چیه لطفا؟ممنون‌از شم
مریم محمدی

درود سالادی که گفتید ربطی به شیراز ندارد دقیقا مختص شیرازیها ست که حالا همه یاد گرفتند حالا شما چرا ناراحتی مثل اسپاگتی که مختص ایتالیاست
علی از شیراز

سلام خدا قوت دکتر برای بیماری گال چکار کنیم
زهره

سلام و خداقوت عرض میکنم پسرم6سالشه غلظت خون و تری گلیسیرید و هموگلوبیتش بالاست شما میدونید چه علتی میتونه داشته باشه یا علائم چه بیماریی گفتند نشانه ی بیماریهای بدی میتونه باشه در خانواده پدری سابقه ی فشارخون بالا و تالاسمی و فاویسم دارند ولی ایشون نداشته (شب ادراری داره هیچ جوریم نتونستیم درمان کنیم گاهی روز هم ... دو بار با فاصله از هم بدون اختیار کامل هم شده ادرارش) چشماش 4ونیم درجه ضعیف شده و تنبلی چشم گفتند داره رنگش زرد و پریده ست مدتیه قبل ازمایش خون قند ناشتا با دستگاه گرفتند بالا بود ولی توی ازمایش خون بالا نبود خیلی کودک شاد و پرانرزی و سالم و قویی بود چند سال قبل اصلا مریص نمیشد اما الان روحیه شکننده صعیف اصطراب جدایی ... خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید چون دکترها هم کار خاصی انجام ندادند یا حداقل غلظت خون را بفرمایید
طباطبائی

سلام وقت بخیر من دچار ماکولار پوستی شدم که فکر کنم غلبه سودای خشک هستش چه منضج و مسهلی باید بخورم که بدنم پاک سازی بشه .
افسانه توکلی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
چگونه یک مصرف کننده مسوولیت پذیر گوشت باشیم؟(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 19948]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


 

چگونه یک مصرف کننده مسوولیت پذیر گوشت باشیم؟

 

□ ماتیو ال.میلر

چکیده:

با گسترش دامداری‌های صنعتی و ارایه محصولات گوشتی سرشار از چربی و هورمون و آنتی‌بیوتیک به بازار، ما شاهد افول روزافزون سیستم کشاورزی بومی هستیم. این واحدها با تولید انواع پسماندهای صنعتی، در جهت آلوده نمودن محیط زیست گام برمی‌دارند. نویسنده که خود سال‌ها در دامنه کوهستان‌های آمریکا زندگی کرده است، با نگاهی به وضعیت اسفبار تولید گوشت در این واحدهای صنعتی و مقایسه گوشت تولیدی در مزارع سنتی با آن، روش‌هایی را جهت مصرف هوشمندانه و مسیولانه گوشت توسط شهروندان بیان می‌کند.


تجربه سال‌ها زندگی در دامنه کوهستان‌های راکی غربی، مرا به دیدن مناظری چشم نواز و دلربا عادت داده است. و تاکنون، هیچ چیزی همانند مشاهده یک گله 150000 راسی از گاوهای یک گاوداری صنعتی در جنوب اوهایو، مرا دچار عذاب نکرده است.

 

حتی پیش از آنکه من این حیوانات را ببینم، بوی تعفن و گند آنها، حال من را به هم زده بود. کمی بعد، من از یک تپه بالا رفتم تا در سطح افقی به این منظره بنگرم. یک منظره ناامیدکننده که انسان را از داشتن یک سیستم غذایی در چنین شرایط اسفناکی، دچار وحشت می‌کند.

 

البته همه ما هنگامی که به یک سوپر مارکت می‌رویم، محصولات این سیستم غذایی را مشاهده می‌کنیم: قفسه‌هایی مملو از گوشت‌های پرچرب و هورمونی و اغلب بی‌رنگ که از یک کارخانه و نه یک مزرعه، روانه این فروشگاه‌ها شده است. باید بدانید که حجم تولید گوشت دنیا از سال 1950 میلادی تاکنون، با 500 درصد رشد روبه‌رو گردیده که سهم دام‌های پرورش یافته در مزارع کوچک، روز به روز با کاهش بیشتری مواجه می‌شود. در این مراکز صنعتی، هزاران حیوان در شرایطی غیربهداشتی، کل عمر خود را در محیطی سربسته و تاریک و بدون نور خورشید و با عدم دسترسی به مرتع و چراگاه می‌گذرانند. برای دور نگاه داشتن این حیوانات از بیماری، به آنان آنتی‌بیوتیک تزریق می‌شود تا ما همچنان با رشد تعداد باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک روبه‌رو باشیم. همچنین با افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی به وجود آمده، مشکلات کنونی انسان‌ها دوچندان شده است.

 

البته من گوشت می‌خورم. اما گوشت مورد نیاز خود را از کشاورزان و دامپرورانی تهیه می‌کنم که حیوانات را در شرایطی سالم و انسانی پرورش می‌دهند. من می‌توانم از استیک تهیه شده از گوشت گوسفندان چرا کننده در مراتع سرسبز، جوجه‌های سالم و قوی، مرغابی دودی شده و سایر گوشت‌های لذیذ استفاده کنم. تجربه زندگی در طبیعت به من آموخته است که با استفاده از منابع غذایی سالم و بهداشتی، بیش از پیش با این جریان زندگی و مرگ طبیعت اوهایو خو بگیرم. و البته یک مصرف‌کننده هوشمند و مسیولیت‌پذیر هم باشم.

 

یک مصرف‌کننده مسیولیت‌پذیر گوشت بودن، به این معناست که با فهم صحیح حیات، دریابیم که بدون توجه به رژیم غذایی مصرفی‌مان، همه این غذاها، با هزینه‌های پنهان و آشکاری روبه‌رو هستند. حتی حامیان گیاه‌خواری هم نمی‌توانند این حقیقت را انکار کنند، چرا که استفاده گسترده از حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها در کشاورزی مدرن امروز، غیرقابل اجتناب است.

 

البته فراموش نکنیم که امروزه ابر شرکت‌های مالک مزارع صنعتی، دامپروری‌ها و کارخانجات خود را به کشورهای در حال توسعه‌ای که قوانین زیست‌محیطی آسان گیر‌تری دارند، منتقل نموده‌اند. آنها برای حمل و نقل این محصولات، در راهی طولانی از مکان تولید تا بازارهای مصرف، این گوشت‌ها را با استفاده از روش‌های هسته‌ای ضدعفونی می‌کنند تا تاریخ انقضای آنها هم افزایش یابد. هرچند دلایل زیادی وجود دارد که این عمل، کاری خطرناک و غیرایمن است. البته برای طی مسیری برابر با دور زدن نیمی از دنیا، این کار ضروری است.

 

البته این حیوانات با ذخیره نمودن اسیدهای چرب امگا3 در بدنشان، باعث بروز دیابت و سرطان و چاقی و اختلال در سیستم ایمنی بدن افراد می‌گردند. همچنین این چهارپایان با تولید 16%  گاز متان گلخانه‌ای، از عوامل تخریب محیط زیست زمین هم به شمار می‌روند. نکته تعجب‌آور این است که با رشد 2درصدی مصرف گوشت، امروزه و به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مصرف گوشت نشانگر ثروت و جایگاه اجتماعی افراد است.

 

همچنین یک مصرف‌کننده مسیولیت‌پذیر و فهیم گوشت بودن بدین معناست که به طبیعت پرورش‌دهنده حیوانات احترام بگذاریم. من از فروشگاهی گوشت و مرغ خود را تهیه می‌کنم که محصولات خود را از مزرعه‌ای سنتی خریداری می‌کند. در این مزرعه، بوقلمون‌ها و جوجه‌ها در طبیعت سرسبز، آزادانه حرکت می‌کنند و صاحبان این مزرعه، همانند حیوانات دست‌آموز، همه آنها را می‌شناسند.


با آثار مخرب مزارع صنعتی چه باید کرد؟


به یاد بیاورید که در سال 1995 میلادی، 25 میلیون گالن از فضولات خوک‌ها به رودخانه‌ای در کشور آمریکا سرازیر شد و به مرگ 100000000 ماهی انجامید.

 

به علاوه، در یک مطالعه مشخص گردیده که حدودی نیمی از گوشت‌های مرغ عرضه شده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، حاوی آنتی پاتوژن‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک می‌باشد.

 

از سوی دیگر، امروزه 70%  آنتی‌بیوتیک‌های ایالات متحده، به مصرف دام‌هایی می‌رسد که به دلیل زندگی در شرایط غیربهداشتی کارخانجات صنعتی، باید به هر ترتیبی زنده بمانند. از لحاظ مقداری هم، این دام‌ها 8 برابر انسان‌ها آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند. فراموش نکنیم که به دلیل مصرف زیاد گوشت توسط آمریکایی‌ها، آنها 2 بر ابر یک گیاهخوار آب و 4 برابر وی زمین مصرف می‌کنند تا سیر شوند. البته حتی مزارع بزرگ و پرورشگاه‌های ماهی می‌توانند عملکرد عقلایی‌تری هم داشته باشند. من مزرعه دیگری را می‌شناسم که در آن، گوسفندان در ده‌ها هکتار مرتع، آزادانه به چرا می‌پردازند. این حیوانات هرگز آخوری نمی‌بینند. البته چوپانان همواره در کنار این حیوانات هستند تا اطمینان یابند که آسیبی از جانب آنها به طبیعت و حیات‌وحش وارد نمی‌شود. همچنین این مزرعه آسیبی هم به گرگ‌ها و شغال‌ها و سایر حیوانات وحشی منطقه وارد نمی‌کند، چراکه همه‌چیز به صورت دوستانه با طبیعت، در جریان است.

 

با حمایت از این‌گونه مزارع و شناخت آنها، من گوشتی بهتر و سالم‌تر مصرف می‌کنم. سوپرمارکت‌ها، ما را از حیوانات رها در دامان طبیعت و تغذیه‌کننده از مراتع سرسبز محروم می‌کنند و به ما گوشت گوسفندانی را می‌دهند که در قفس‌هایی کوچک و سربسته و تاریک قرار دارند و هزاران راس از آنها سر در آخوری بزرگ می‌گذارند.

 

همه ما باید زمانی را جهت فهم چگونگی تولید گوشت مصرف شده در استیک‌ها و برگرهایمان صرف نماییم. به علاوه، ما باید از کالاهای گوشتی دارای برچسب تهیه شده از روش‌های طبیعی و سالم برای انسان‌ها و طبیعت و نه محصولات تهیه شده در مزارع صنعتی خریداری و حمایت کنیم. بدین ترتیب می‌توانیم یک مصرف‌کننده مسیولیت‌پذیر و هوشمند باشیم.


منبع: www.ProJo.com

به نقل از:ماهنامه سیاحت غرب،شماره 53

منبع :

http://www.siahategharb.com



نظرات
  سلام میبخشین آقای دکتر جسارتا پس چرا تو این بخش از نظرات کاربران گفتین مغز استخوان ضرر داره و توصیه به نخوردنش کردین ؟
ارسال کننده نظر : زهرا      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ اسفند ۱۳۹۸
  

سلام. بنا بر توصیه های بعضی روایات.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ اسفند ۱۳۹۸



  سلام ، آقای دکتر چرا خوردن مغز استخوان برا بدن ضرر داره ؟؟
ارسال کننده نظر : زهرا      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
  

سلام. در این زمینه مطالعه ای نداشته ام.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ اسفند ۱۳۹۸



  آقای دکتر شما هم از مرغهای موجود در بازار جهت طبخ غذااستفاده میکنیدشما که میفرمایین گوشت بوقلمون تکبر می آورد گوشه مرغ رسمی یامحلی هم گرونه انتظار من این است که بفرمایین گوشت مرغ رو اصلا استفاده کنیم یاخیرخواهش میکنم بنده راروشن کنید
ارسال کننده نظر : همتا      تاریخ ارسال نظر : ۵ بهمن ۱۳۹۲
  

سلام، برای اکثر مردم، هفته ای یکی دو بار مصرف گوشت گوسفند کافیست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ بهمن ۱۳۹۲



  با عرض سلام آقای دکتر لطفا بفرمایید به جای مصرف گوشت مرغهای پرورشی وکارخونه ای میشه از گوشت بوقلمون استفاده کرد؟ فکر میکنم مواد زیان آور وهورمونی کمتری داره .لطفا مطلبی در باره مرغهای کارخونه ای هم در سایت بگذارید این روزها خبرهای بسیار ناخوشایندی در مورد سلامت گوشت مرغ میشنویم
ارسال کننده نظر : همتا      تاریخ ارسال نظر : ۴ بهمن ۱۳۹۲
  

سلام، اشکالی ندارد اما تداوم مصرف گوشت بوقلمون باعث تکبر می شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ بهمن ۱۳۹۲



  سلام ببخشید دوباره میپرسم چون نظر شما برایم بسیار تعیین کننده است و خانواده ما بسیاری اوقات اینکار را انجام میدهند!!! باید اطلاع رسانی کنم کامنت قبلی جواب را دادید ولی برای اطمینان و تاکید میپرسم که... ایا آب قلم گوسفند و گاو و شتر که طبق دستور دکتر روازاده برای کمبود کلسیم در سوپ و آش استفاده میشود مضر است؟ شاید باید آب قلم را با جوشاندن قلم گاو و شتر و ... تهیه کنیم ولی محتویات داخل مغز استخوان را خالی نکنیم و استفاده نکنیم؟!! و با توجه به فرموده شما روغنش را نیز بگیریم ولی فقط مصرف موضعی کنیم و در غذا نریزیم؟!! آیا مغز قلم گوسفند که در خورشت پخته میشود و غالبا بچه ها سرخوردن آن ازهم پیشی میگیرند باید ممانعت شود؟ آخه قدیمی ترها مثل مادربزرگها نیز استفاده میکنند !! در صورت امکان توضیح کوچکی درباره علت مضر بودنش بدهید؟ با تشکر
ارسال کننده نظر : یا فاطمه الزهرا      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ آذر ۱۳۹۲
  

سلام، مغز استخوان را میل نکنید اما وجود استخوان در غذا مانعی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ آذر ۱۳۹۲



  سلام خداقوت، در یکی از کامنتها فرمودید خوردن مغز استخوان بد است! آیا مغز استخوان گوسفند در خورشتها و یا مغز قلم گاو و گوساله و شتر که برای تهیه آب قلم و جبران کلیسم بدن در سوپ و آشها استفاده میکنیم نیز مشکل دارد؟ روغن بدست آمده از پختن قلمها آیا مصرف درمانی دارد؟
ارسال کننده نظر : یافاطمه الزهرا      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ آذر ۱۳۹۲
  

سلام، منظور خالی کردن مغز استخوان و خوردن مغزش است. روغن آن برای ماساژ خوب است اما نخورید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ آذر ۱۳۹۲



  سلام
بنده بر حسب عادت بچگی مرغ را با استخوان و مغز آن میل میکنم. خیلی ضرر داره؟

ارسال کننده نظر : فرزاد      تاریخ ارسال نظر : ۶ شهريور ۱۳۹۲
  

سلام، خوردن مغز استخوان خیلی کار بدی است و در مورد مرغ های هورمونی امروزی خیلی بدتر.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ شهريور ۱۳۹۲



  من کیست سینه داشتم به اندازه 12 میلیمتر و7 میلیمتر
که ه مدت 6ماه مرغ مصرف نکردم(البته جز در مهمانی و مقدار کم) که اندازه شون بعد 6 ماه (هر دو) 5میلیمتر کاهش پیدا کرده بود و 6ماه بعد کلا از بین رفت.
هیچ خیانتی بدتر از این نیست که به خاطر سود بیشتر این همه ادم رو درگیر بیماری کنیم اون هم در این شرایط اقتصادی که هر سال کلی تعرفه های پزشکی رو هم افزایش میدن

ارسال کننده نظر : ...      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ اسفند ۱۳۹۱


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[2946بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[3960بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4171بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[4671بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[3873بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6005بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[5957بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5702بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6084بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6031بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6059بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6708بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7737بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9026بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8095بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8485بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9076بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9798بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10029بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11116بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟