دخترم هفت سالشه و الان دوماهه سینه ش درگیره هر روشی انجام دادم ریه پاک نشد.چهارتخمه ها دمنوش ها... لطف می کنید راهنماییم کنید؟ شربت خرنوب خوبه بهش بدم؟ ممنونم
مائده

سلام آقای دکتر من یازده ساله مطالب ارزشمند شما رو پیگیری می کنم و راهکارهای واقعا عملی و کاربردی تون،خیلی کمکم کرد.سپاسگزارم .انشالله سلامت و عاقبت بخیر باشید.
مائده

باسلام من هفته ۵ یا ۶ بارداری ام ۲روزه که بعد از کار سنگین دچار لکه بینی شدم و از دیروز کم کم داره تبدیل به آب خون و لخته های باریک سیاه میشه استراحت دارم و شیاف پروژسترون استفاده میکنم آیا راهی هست که جنین از بین نره؟
فاطمه زینب

سلام من یه قاشق از پودر پوست تخم مرغ اسیاب شده رو با ابلیمو قاطی کردمو بعد دوازده ساعت که یه مایع زرد رنگ درس میشد وحدودن چن قاشق بود رو میخوردم بعد چن روز کلی دست وپاهام موهای زائد در اورد وجوش زد باید چیکار کنم؟
.....

سلام پسرم ۲محرم و ۲۹تیر بدنیا اومده ۲شوال میشه ۲۱ ماهه خیلی شیر میخورد خصوصا شبها کم اشتها هم هست ولی نمودارش خوبه و حتی قد بلنده از وقتی دکتر گفت زیادی شیر میخوره سعی میکنم تو روز و شب بیشتر از ۶بار شیر بهش ندم ولی خصوصا شبها خیلی بی قراری میکنه و بیدار میشه.بعضا شام هم خوب نمیخوره. میخوام اول ماه رمضان از شیر بگیرمش. لبنیات ،پستونک و شیشه هم نمیگیره. لطفاً راهنمایی کنید
فاطمه صدیق

سلام شبتون بخیر من دوتا گره تیریید در سمت راست به اندازه یک ونیم ونیم وچن تا گره درسمت چپ گردن کوچک دارم که دکتر تشخیص دادن عمل کنم چونکه تیریید ازبین رفته میترسم از عمل چونکه تو گلوم کبود بود ودهانم خشک وهردکتر میرفتم متوجه نمیشدن که مشکل کجاس خودم رفتم سونوگرافی گردن گفتن گره تیریید داری الان با رزیم 15 روزه ی بیشتر یک ماه میتونم جلو عمل بگیرم واین گره ها ازبین بره. ممنون از اینکه جوابگو هسین ومارا راهنمایی میکنین تشکر..
زهرا گواهیمند

سلام وقت بخیر دکتر بهم گفته کمبود کلسیم دارم ومعده ورودم ضعیفه ممنون میشم بهم بگبن چه داروهایی مصرف کنم
زینب

سلام خدا قوت من 52 سال دارم که گره روی تیریید دارم آیا 15 روز رژیم بگیرم این گره پاکسازی میشه
زهرا گواهیمند

سلام خداقوت من تو خواب خروپف شدید دارم - و در طول روز خیلی کسل هستم و گاهی با سردرد بیدار میشم - تست خواب دادم - گفتن آپنه انسدادی هست و راه گلو توسط عضلات زبان بسته میشه گفتن دستگاه cpap استفاده کنم 😔 ۳۷ سالمه قدم ۱۷۸ و وزنم ۸۸ خیلی چاق نیستم
میلاد

سلام آقای دکتر ، یه مطلبی میخوندم درباره باز شدن چاکرای چشم سوم و روش هایی که برا این مورد ارائه میداد میخواستم نظر حضرت عالی بپرسم این مطالب واقعیت داره؟
زهرا
سبک زندگی اسلامی - ایرانی
دنیای زیبای دینداران
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 3300]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

دنیای زیبای دینداران

 

معرّفی

این متن شامل ده مقاله از معتبر ترین سایت های بین المللی و غربی (Forbes , live science, nature , science daily) است که به ضرورت دینداری و فواید آن می پردازند. این مقالات تقریبا برای اولین بار است که ارائه می‌شوند. از این مقالات ان شاءلله می توانید برای تبلیغ معارف دین با سبکی جدید استفاده کنید.


مقاله شماره ۱ 

موضوع: فواید دینداری  

منبع: پایگاه بین المللی و معتبر  Forbes 

 عنوان انگلیسی:

Science Says Religion Is Good For Your Health Theologists, scientists, thought leaders have attempted

 

کارشناسان دیني، دانشمندان و متفکران، قرن‌ها تلاش کرده‌اند تاثیر دین را بر انسان‌ها هم از نظر رواني و هم فیزیکي دریابند و به‌صورت رایج در سراسر جهان پذیرفته‌شده است که دین و معنویت از مهمترین فاکتورهاي فرهنگي هستند که به اخلاقیات، نظام‌هاي ارزشي و تجارب، چارچوب و معنا مي‌بخشند. بنابراین دلایل فراواني برای باور داشتن اینکه اعتقاد به قدرتي برتر، با سلامتی انسان ارتباط مثبتي داشته باشد وجود دارد.

 

به عنوان مثال، محققان در کلینیک مایو  به این نتیجه رسیدند: «بیشتر مطالعات نشان داده‌اند که مشارکت مذهبی و معنویت با نتایج سلامتی بهتر، از جمله طول عمر بیشتر، مهارت‌های مقابله، و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (حتی در هنگام بیماری لاعلاج) و اضطراب و افسردگی و خودکشی کمتر مرتبط است.»

 

چندین مطالعه نشان داده اند که پرداختن به نیازهای معنوی بیمار ممکن است بهبودی پس از بیماری را افزایش دهد.

 

هشتاد  درصد تحقیقات در زمینه معنویت مذهب و سلامت بر سلامت روان تمرکز دارد. این به این دلیل است که بیشتر تداعی‌های ایمان مربوط به نحوه نگرش فرد در مورد جهان و نقش او در آن است. کلماتی که اغلب با باورهای مذهبی مرتبط هستند عبارتند از: پیوند، امید، خوش بینی، اعتماد و هدف. ثابت شده است که همه آنها سلامت روان را افزایش می دهند. شفقت، بخشش و شکرگزاری نیز ویژگی هایی هستند که به شدت با افراد روحانی و مذهبی مرتبط است.

 

پیوند:

https://www.forbes.com/sites/nicolefisher/2019/03/29/science-says-religion-is-good-for-your-health/

 

 

مقاله شماره 2

موضوع: تاثیر دین داری بر طول عمر

منبع: پایگاه معتبر live science  

عنوان انگلیسی:

Being religious may come with a longevity boost, a new study suggests. The study, which analyzed the obituaries of more than 1000 people

 

این  مطالعه که به تجزیه و تحلیل آگهی ترحیم بیش از 1000 نفر در سراسر ایالات متحده پرداخت، نشان داد که افراد دارای وابستگی مذهبی به طور متوسط ​​تقریباً 4 سال بیشتر از افراد بدون وابستگی مذهبی زندگی می کنند.

 

این یافته ها حتی پس از این که محققان  جنسیت بیولوژیکی و  وضعیت تاهل  هر فرد را در نظر گرفتند ، دو عامل شناخته شده بر طول عمر تأثیر می‌گذارند. به گفته محققان، در واقع، زنان به طور متوسط ​​حدود 4.8 سال بیشتر از مردان عمر می‌کنند، اما تأثیر مذهب بر طول عمر تقریباً با این رقم مطابقت دارد.

 

این مطالعه با تحقیقات قبلی که دین را با مزایای سلامتی  مرتبط می‌دانست، موافق است. به عنوان مثال، تحقیقات موجود نشان داده است که شرکت در مراسم مذهبی با طول عمر بیشتر مرتبط است.

 

محققان دریافتند که پس از در نظر گرفتن جنسیت و وضعیت تاهل، افراد دارای وابستگی مذهبی به طور متوسط ​​3.8 سال بیشتر از افراد فاقد وابستگی مذهبی زندگی می کنند.

 

عوامل سبک زندگی نیز می توانند به توضیح این پیوند کمک کنند. به گفته محققان، بسیاری از مذاهب قوانینی دارند که اعمال ناسالم مانند مصرف الکل و مواد مخدر را محدود می کند که ممکن است در طول عمر نقش داشته باشد. بالدوین وی، یکی از نویسندگان این مطالعه، استادیار روانشناسی در ایالت اوهایو، گفت: «بسیاری از ادیان شیوه‌های کاهش استرس را ترویج می‌کنند که ممکن است سلامتی را بهبود بخشد، مانند: شکرگزاری، دعا یا مراقبه»

 

در شهرهای بسیار مذهبی که انطباق با هنجارهای اجتماعی مهم بود، افراد مذهبی بیشتر از افراد غیر مذهبی عمرمیکردند. والاس گفت، اما در شهرهای بسیار مذهبی که انطباق با هنجارهای اجتماعی اهمیت چندانی نداشت، افراد غیرمذهبی به همان اندازه که افراد مذهبی زندگی می کردند تمایل داشتند.

 

محققان این را یک اثر "سرریز" نامیدند که در آن فواید سلامتی مثبت دین به جمعیت غیرمذهبی سرایت می‌کند. به عبارت دیگر، در این مواقع، افراد غیرمذهبی ممکن است تحت تأثیر قرار گرفتن در یک محیط مذهبی، بدون اینکه خود مذهبی باشند، مثبت اندیشی شوند.


پیوند:  

https://www.livescience.com/62809-religion-longevity.html

 

 

مقاله شماره ۳ 

موضوع: شرکت در مراسم مذهبی و افزایش امید به زندگی

منبع : دانشگاه هاروارد

عنوان انگلیسی:

Regularly attending religious services associated with lower risk of deaths of despair

 

شرکت منظم در مراسم مذهبی با خطر کمتر مرگ ناشی از ناامیدی همراه است.

 

بر اساس تحقیقات جدید به رهبری دانشگاه هاروارد T.H، افرادی که حداقل یک بار در هفته در مراسم مذهبی شرکت می کنند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض مرگ ناشی از «مرگ های ناشی از ناامیدی» از جمله مرگ های مربوط به خودکشی، مصرف بیش از حد مواد مخدر و مسمومیت با الکل هستند.  این مطالعه نشان داد که ارتباط بین حضور در خدمات و خطر کمتر مرگ و میر ناشی از ناامیدی برای زنان تا حدودی قوی‌تر از مردان است.

 

برای این مطالعه محققان داده های بر روی66492 زن و همچنین داده های حاصل از  مطالعه پیگیری حرفه‌ای سلامت روی 43141 مرد را تجزیه و تحلیل کردند. در میان زنان، 75 مورد مرگ ناشی از ناامیدی وجود داشت: 43 مورد خودکشی، 20 مورد مرگ ناشی از مسمومیت، و 12 مورد مرگ ناشی از بیماری کبدی و سیروز. در میان مردان 306 مورد مرگ ناشی از ناامیدی وجود داشت: 197 مورد خودکشی، 6 مرگ ناشی از مسمومیت، و 103 مرگ ناشی از بیماری های کبدی و سیروز.

 

پس از تعدیل متغیرهای متعدد، این مطالعه نشان داد که زنانی که حداقل یک بار در هفته در خدمات شرکت می‌کردند، در مقایسه با زنانی که هرگز در مراسم شرکت نمی‌کردند، ۶۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از ناامیدی بودند. مردانی که حداقل یک بار در هفته در مراسم شرکت می کردند، 33 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از ناامیدی بودند.

 

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که مشارکت مذهبی ممکن است به عنوان یک پادزهر مهم در برابر ناامیدی و دارایی برای حفظ حس امید و معنا باشد. آنها همچنین نوشتند که دین ممکن است با تقویت حس آرامش و دیدگاه مثبت و ترویج ارتباط اجتماعی با تقویت تاب آوری روانی اجتماعی مرتبط باشد.


پیوند:

https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/regularly-attending-religious-services-associated-with-lower-risk-of-deaths-of-despai

 

مقاله شماره 4

موضوع: فوائد زندگی در یک جامعه مبتنی بر ایمان

منبع: پایگاه معتبر psyshology today 

عنوان انگلیسی:

The Health Benefits of Congregational Life

 

آیا مزایای سلامتی با شرکت در جوامع مبتنی بر ایمان وجود دارد؟

 

بله، شواهد قانع کننده ای وجود دارد که:

 

1) جوامع مذهبی حمایت لازم را ارائه می کنند.

 

 2) کسانی که عضوی از جوامع مذهبی هستند از سلامت بهتری (افسردگی کمتر، سوءمصرف مواد کمتر و احتمال خودکشی کمتر) نسبت به افرادی که جزء چنین جوامعی نیستند، برخوردارند.

 

لنس لرد یک انسان شناس پزشکی و تیمی از محققان دانشجو اخیراً بررسی کردند که چگونه یک کلیسای آفریقایی-آمریکایی و یک مسجد آفریقایی-آمریکایی سنی، هر دو در یک شهر بزرگ شمال شرقی، از جماعت خود مراقبت می کنند. این تیم با کارکنان و اعضای جماعت مصاحبه کرد و دریافت که هر یک از جوامع مذهبی "ارتباط" را ایجاد می کند، به این معنی که تا حدی احساس تعلق و یک "شبکه حمایت است.

 

دکتر  دن بلیزر، روانپزشک مستقر در دانشگاه دوک، یکی از اولین محققان پزشکی بود که تلاش های مبتنی بر ایمان را در درمان افسردگی ترویج کرد. او پیشنهاد می کند که طب و مشاوره سنتی در درمان افسردگی مفید است، و همچنین پیشنهاد می کند که عضویت در یک جامعه مذهبی می تواند به طور منحصر به فردی به افرادی که افسردگی و علائم افسردگی دارند کمک کند.

 

دکتر هارولد کونیگ، روان‌پزشک دیگر دانشگاه دوک و مدیر فعلی مرکز معنویت، الهیات و سلامت، افراد مذهبی را به‌عنوان انعطاف‌پذیری بیشتر توصیف می‌کند، «در صورتی که با استرس‌های زندگی مواجه می‌شوند.» او مشارکت در یک جامعه مذهبی را تحسین می کند، و خاطرنشان می کند که اگرچه مطالعه رابطه بین دینداری و سلامتی دشوار است، اما افرادی که در جوامع مذهبی هستند نشانگرهای سلامت بهتری مانند فشار خون پایین و ویژگی های روانشناختی بهتر مانند خوش بینی بالاتر دارند.

 

پروفسور مارینو بروس از دانشگاه واندربیلت موافق است که شرکت در فعالیت های مذهبی سلامت را بهبود می بخشد. مطالعه تحقیقاتی اخیر او نشان داد که کسانی که در کلیسا شرکت می‌کنند شانس کمتری برای مرگ و میر دارند. نویسندگان این مطالعه تاکید کردند که حمایت اجتماعی و شفقت در جوامع مذهبی ممکن است به نتایج مثبت کمک کند.


پیوند:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-power-community/201904/the-health-benefits-congregational-life

 

مقاله شماره ۵ 

موضوع: پایین بودن میزان اضطراب و افسردگی میان افراد دیندار

منبع: موسسه معتبر گالوپ

عنوان انگلیسی:

Very Religious Americans Report Less Depression, Worry

 

 

موسسه گالوپ: میزان افسردگی و اضطراب  میان افراد متدین پایین است.

 

آمریکایی های بسیار مذهبی افسردگی و نگرانی کمتری را گزارش می دهند. آمریکایی های بسیار مذهبی در ایالات متحده کمتر احتمال دارد که در طول زندگی خود به افسردگی مبتلا شده باشند تا آنهایی که نسبتاً مذهبی یا غیر مذهبی هستند. این رابطه بین افسردگی و مذهب، بر اساس تجزیه و تحلیل بیش از 550000 مصاحبه با شاخص رفاه گالوپ-Healthways، پس از کنترل متغیرهای جمعیت شناختی و منطقه ای عمده از نظر آماری معنادار است.

 

تقریبا  یک نفر از هر شش (15.6٪) بزرگسالان آمریکایی بسیار مذهبی در طول زندگی خود دچار افسردگی شده اند. این گروه حدود 24 درصد کمتر از افرادی که مذهبی متوسط ​​هستند و 17 درصد کمتر از افراد غیر مذهبی به افسردگی مبتلا می شوند.

 

آمریکایی های بسیار مذهبی نیز نسبت به همتایان نسبتاً مذهبی و غیر مذهبی خود کمتر احتمال دارد که احساسات منفی روزانه مانند نگرانی، استرس، غم و خشم را تجربه کنند.

 

بهترین توضیح برای رابطه مشاهده شده بین مذهب و وضعیت های مثبت تر سلامت عاطفی ممکن است ساده ترین توضیح باشد -- که مذهبی بودن در واقع تأثیر مفیدی بر سلامت روان فرد دارد. دلایل احتمالی زیادی وجود دارد که چرا ممکن است چنین باشد. این ممکن است شامل تعامل بین فردی و اجتماعی باشد که همراه با مشارکت در خدمات مذهبی، توانایی دین در ارائه توضیحات برای شکست ها و مشکلات، مزایای مثبت حالت های مراقبه، دعا و اعتقاد به قدرت برتر، و تمرکز بر دیگران و فعالیت های خیریه است.

 

همچنین قابل توجه است که آمریکایی های غیرمذهبی از سلامت عاطفی کمی بهتر از همتایان نسبتاً مذهبی خود برخوردارند، که نشان دهنده رابطه غیرخطی بین دینداری و رفاه عاطفی است. این امکان وجود دارد که کسانی که در باورهای مذهبی خود ثابت قدم هستند، از نظر روانشناختی در موقعیت بهتری نسبت به کسانی که دینداری را کمتر دنبال می‌کنند، نتایج بهزیستی عاطفی بالاتری به دست آورند. دوگانگی مذهبی بیشتر که در این گروه دوم یافت می‌شود می‌تواند یک عامل پیشرو و عقب‌افتاده در سلامت عاطفی منفی‌تر آنها باشد، زیرا این آمریکایی‌ها ممکن است به دلیل نرخ بالای افسردگی، استرس و نگرانی، کمتر مستعد متعهد شدن به یک سیستم اعتقادی به طور کامل باشد

 

پیوند:

https://news.gallup.com/poll/144980/Religious-Americans-Report-Less-Depression-Worry.aspx

 

 

مقاله شماره ۶ 

موضوع: فواید دینداری برای کودکان

منبع: پایگاه معتبر و بین المللی  Forbes به نقل از تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد

عنوان انگلیسی:

Raising Kids With Religion Or Spirituality May Protect Their Mental Health

 

 

یک مطالعه جدید از دانشکده بهداشت عمومی تی چان هاروارد نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانانی که با اعمال مذهبی یا معنوی بزرگ می‌شوند، با افزایش سن از سلامت و سلامت روانی بهتری برخوردارند.

 

این تیم داده‌های 5000 نفر را  در مطالعه طولانی‌مدت بررسی کردند. آنها به این موضوع علاقه داشتند که آیا دفعاتی که یک کودک/نوجوان با والدین خود در مراسم مذهبی شرکت می کند یا به تنهایی دعا می کند یا مدیتیشن می کند، با سلامت و سلامت روان آنها در زمانی که به 20 سالگی می رسد مرتبط است یا خیر. افراد جوان بین 8 تا 14 سال دنبال شدند.

 

مشخص  شد کسانی که در دوران کودکی یا نوجوانی حداقل یک بار در هفته در مراسم مذهبی شرکت می‌کردند، حدود 18 درصد بیشتر از کسانی که هرگز در مراسم شرکت نمی‌کردند، در 20 سالگی شادتر بودند. آنها همچنین تقریباً 30٪ بیشتر به کارهای داوطلبانه و 33٪ کمتر احتمال دارد که در دهه های بعدی  زندگی خود از مواد مخدر استفاده کنند.

 

اما آنچه جالب بود این بود که فقط به میزان رفتن یک فرد به خدمات مربوط نمی شد، بلکه حداقل به میزان دعا یا مراقبه در زمان خود بود. کسانی که هر روز دعا می‌کردند یا مدیتیشن می‌کردند، رضایت بیشتری از زندگی داشتند، بهتر می‌توانستند احساسات را پردازش کنند، و در مقایسه با کسانی که هرگز دعا/مراقبت نکردند، بخشنده‌تر بودند. همچنین احتمال کمتری داشت که در سنین پایین‌تر رابطه جنسی داشته باشند و به عفونت‌های مقاربتی مبتلا شوند.

 

نویسنده این مطالعه گفت: «این یافته ها هم برای درک ما از سلامت و هم برای درک ما از شیوه های فرزندپروری مهم هستند. بسیاری از کودکان به صورت مذهبی بزرگ می‌شوند و مطالعه ما نشان می‌دهد که این امر می‌تواند به شدت بر رفتارهای سلامت، سلامت روان، و شادی و رفاه کلی آنها تأثیر بگذارد.»

 

پیوند:


https://www.forbes.com/sites/alicegwalton/2018/09/17/raising-kids-with-religion-or-spirituality-may-protect-their-mental-health-study/amp/

 

 

مقاله شماره ۷ 

موضوع: فواید ایمان

منبع: پایگاه معتبر psyshology today 

عنوان انگلیسی:

Spiritual beliefs can be beneficial for a person’s health, increasing their optimism and


باورهای معنوی می تواند برای سلامتی افراد مفید باشد و خوش بینی و انعطاف پذیری آنها را افزایش دهد و در عین حال خطر ابتلا به افسردگی ، سوء مصرف مواد ، خودکشی و رفتارهای پرخطر را کاهش دهد. باور می تواند افرادی را گرد هم آورد که ارزش های مشابهی دارند و به آنها احساس تعلق و حمایت اجتماعی بیشتری می دهد. علاوه بر این، بسیاری از سازمان‌های مذهبی از طرح‌های مبتنی بر سلامت، مانند تغذیه سالم، ورزش منظم و کاهش استرس حمایت می‌کنند که تأثیر مثبتی بر جوامع آنها دارد.

 

باور می تواند در زمان های سخت به افراد آرامش دهد، به خصوص زمانی که از دست دادن عمیقی را تجربه می کنند. این هدف و لنگر اخلاقی است که به عنوان یک بازدارنده در برابر جرم عمل می کند . اعتقادات مذهبی می تواند برای والدین نیز موهبتی باشد، زیرا می تواند فرزندان را ترغیب به بخشش بیشتر کند: در مقایسه با همسالان آگنوستیک (ندانم گرا) یا ملحد (بی خدا)، جوانان مذهبی بسیار بیشتر درگیر مشارکت در امور اجتماعی مانند کار داوطلبانه هستند.

 

سوال: آیا اعتقادات مذهبی می تواند به پیشگیری از افسردگی کمک کند؟

 

در مطالعاتی که بر روی افرادی که در بالاترین خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند ، به دلیل داشتن والدین مبتلا به افسردگی یا اینکه خود دوره‌های قبلی افسردگی را داشته‌اند، مشخص شد که دینداری به طور قابل توجهی شروع یا عود این بیماری را محدود می‌کند. این سؤال که چگونه دین چنین سودی را ارائه می دهد هنوز در حال بررسی است، اما تقویت توسعه تاب آوری ممکن است یک عامل مهم باشد.

 

پیوند:

https://www.psychologytoday.com/us/basics/religion

 

مقاله شماره ۸ 

موضوع: چرا معنویت در پزشکی مهم است؟

منبع: پایگاه psyshology today 

عنوان انگلیسی:

?Why Spirituality Matters in Medicine

 

جامعه روحانی یا مذهبی منبع مهم سلامتی برای بسیاری از مردم است. بسیاری از بیماران می خواهند هنگام دریافت مراقبت های پزشکی، معنویت آنها در نظر گرفته شود.

 

معنویت و پزشکی تاریخی طولانی و در هم تنیده دارند. پیدایش بیمارستان‌ها در غرب تا حدودی ناشی از مهمان‌نوازی و مراقبت صومعه‌ها بود. بسیاری از بیمارستان‌ها از آن زمان توسط مؤسسات مذهبی تأسیس شده‌اند و بسیاری از مراقبت‌های پزشکی در سراسر جهان هنوز توسط بیمارستان‌های مذهبی و تلاش‌های مأموریت پزشکی ارائه می‌شود. زندگی مذهبی و معنوی و اجتماع منبع بهداشتی مهمی برای بسیاری از مردم در سراسر جهان است. و تصمیمات پزشکی بسیاری از افراد بر اساس باورهای معنوی و مذهبی آنها شکل می گیرد.

 

در طول سه سال گذشته، چندین نفر از ما در برنامه شکوفایی انسان در هاروارد به همراه همکاران در ابتکار عمل در مورد سلامت، دین و معنویت و جاهای دیگر، در حال انجام یک بررسی سیستماتیک گسترده از ادبیات معنویت در سلامت و بیماری بوده‌ایم. آن کار اخیراً در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد و امیدواریم که بتواند به ادغام مجدد معنویت و پزشکی کمک کند.

 

 

مرور سیستماتیک ما تلاش کرد تا از ژانویه 2000 تا آوریل 2022، تمام متون مربوط به معنویت و بیماری جدی، و پیامدهای معنویت و سلامت را بررسی کند. در مجموع، 8946 چکیده برای بیماری جدی و 6485 چکیده برای پیامدهای سلامتی بررسی شد.

 

بر اساس بررسی گسترده ادبیات، و بر اساس ارزیابی شواهد، پانل اجماع متخصصان به این نتیجه رسیدند که برای بیماری جدی، پشتیبانی تجربی قوی از چندین یافته وجود دارد:

 

معنویت برای اکثر بیماران مهم است.

نیازهای معنوی رایج است.

مراقبت معنوی اغلب مورد نیاز بیماران است.

نیازهای معنوی به ندرت در مراقبت های پزشکی مورد توجه قرار می گیرد.

معنویت می تواند در تصمیم گیری پزشکی نقش داشته باشد .

مراقبت معنوی در مراقبت های پزشکی نادر است.

نیازهای معنوی برآورده نشده با کیفیت زندگی بیمار ضعیف تر همراه است.

ارائه مراقبت معنوی با نتایج بهتری در پایان زندگی بیمار همراه است.

 

علاوه بر این، هیئت به این نتیجه رسید که برای پیامدهای سلامت، شواهد قوی وجود دارد که حضور در مراسم مذهبی با خطر مرگ و میر کمتر مرتبط است. مصرف کمتر سیگار ، الکل و مواد مخدر؛ سلامت روان بهتر؛ کیفیت زندگی بهتر؛ علائم افسردگی بعدی کمتر؛ و رفتارهای کمتر خودکشی.

 

برای ارتباط بین حضور در مراسم مذهبی و سلامت، فراتحلیل مطالعات طولی نشان داد که افرادی که مکرراً در مراسم مذهبی شرکت می‌کنند 27 درصد کمتر در معرض خطر مرگ در پی‌گیری و 33 درصد کمتر احتمال دارد که متعاقباً افسرده شوند. بنابراین، معنویت یا جامعه معنوی هم در بیماری و هم در سلامتی مهم به نظر می رسد.

 

پیوند:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/human-flourishing/202207/why-spirituality-matters-in-medicine

 

مقاله شماره ۹ 

موضوع: دینداری، امری ذاتی

منبع: پایگاه انجمن روان شناسی آمریکا

عنوان انگلیسی:

Religion may fill the human need for finding meaning, sparing us from existential angst while also supporting social organization, researchers say

 

به گفته محققان، دین ممکن است نیاز انسان به یافتن معنا را برطرف کند، ما را از اضطراب وجودی در امان می‌دارد و در عین حال از سازمان اجتماعی حمایت می‌کند.


دین بیش از ده ها هزار سال است که زنده مانده و رشد کرده است. این در هر فرهنگی وجود دارد و بیش از 85 درصد از جمعیت جهان نوعی اعتقاد مذهبی را پذیرفته اند.


یک موضوع مشترک برای این شناخت ها این است که ما را به دیدن جهان به عنوان مکانی با طراحی عمدی که توسط کسی یا چیزی ساخته شده است سوق می دهند.

 

تحقیقات نشان می دهد که بزرگسالان  تمایل به جستجوی معنا دارند.

 

بارت می‌گوید: مردم همچنین برای باور به ماوراء طبیعی تعصب دارند. او در کار خود متوجه می شود که کودکان در سن 3 سالگی به طور طبیعی توانایی های ماوراء الطبیعه و جاودانگی را به "خدا" نسبت می دهند، حتی اگر هرگز در مورد خدا به آنها آموزش داده نشده باشد، و آنها داستان های مفصلی در مورد زندگی خود قبل از تولد می گویند، آنچه بارت "پیش از زندگی" می نامد.

 

چیزی که ما نشان می دهیم این است که تجهیزات شناختی اولیه ما را به سمت انواع خاصی از تفکر سوق می دهد و منجر به تفکر در مورد زندگی ماقبل زندگی، زندگی پس از مرگ، خدایان، موجودات نامرئی می شود که در حال انجام کارها هستند - مضامین مشترک در اکثر ادیان جهان.

 

تجهیزات اساسی شامل یک سیستم حافظه است که به نظر می رسد در به خاطر سپردن انواع داستان های موجود در بسیاری از متون مذهبی بسیار خوب است. به طور خاص، تحقیقات نشان می‌دهد که ما به راحتی داستان‌هایی را با برخی عناصر غیر شهودی یا «ماوراء طبیعی» به یاد می‌آوریم، اما نه خیلی زیاد.

 

چنین تحقیقاتی همچنین از این ایده حمایت می کند که تفکر دینی از بسیاری جهات محصول جانبی اجتناب ناپذیر شیوه کار ذهن ما است. روانشناس، توماس پلانت، دکترا، امیدوار است که این دیدگاه به مردم کمک کند تا خود را "یک پارچه تر" ببینند.

 

به طور کلی:

 

دین مي‌تواند نیازهاي انسان به داشتنِ هدف در زندگي را برآورده و اضطراب‌ها را از انسان دور سازد. تحقیقاتِ نوروساینس از این ایده که مغز [ذاتاً] مستعدِ اعتقاد است حمایت مي‌کنند و این گرایش در سرتاسر مغز منتشر شده است.  هنگامي که مفاهیمي مانند «خدا امور زندگی‌ام را هدایت می‌کند.» یا «خدا از من محافظت می‌کند.» به مغز عرضه می‌شوند، نواحیِ خاص مستعد اعتقاد در مغز فعال می‌گردند.

 

پیوند:

https://www.apa.org/monitor/2010/12/believe

 

مقاله شماره ۱۰ 

موضوع: ایمان مذهبی و مزایای مثبت ذهنی

منبع: دانشگاه استنفورد

عنوان انگلیسی:

Religious faith can lead to positive mental benefits, writes Stanford anthropologist

 

در کتابی جدید، تانیا لورمن، انسان‌شناس استنفورد، تلاقی دین و علم را بررسی می‌کند و ایمان عمیق مذهبی را به شیوه‌های مفید و علمی اثبات‌شده مانند ذهن آگاهی و درمان شناختی رفتاری مرتبط می‌کند.

 

در کتاب خدا چگونه واقعی میشود ، لورمن توضیح می‌دهد که اعمال و روایت‌های مذهبی می‌توانند تغییرات عمیق و مثبتی را برای افرادی که درگیر آن‌ها هستند ایجاد کند.

 

لورمن گفت: «نماز بسیار شبیه به درمان شناختی رفتاری است. "این راهی است که شما به تجربه درونی خود توجه می کنید، افکار منحرف کننده را رها می کنید و روی افکار مثبت بیشتر تمرکز می کنید. با ابراز قدردانی، توجه را از مسیری که کارها اشتباه می‌کنند به مسیرهایی که درست پیش می‌روند تغییر می‌دهید.»

 

تحقیقات بارها نشان داده است که افراد با ایمان احساس بهتر و سلامتی بیشتری دارند. لورمن خاطرنشان می کند که یکی از بارزترین یافته ها در اپیدمیولوژی اجتماعی این است که مشارکت مذهبی با خدا از نظر عملکردهای ایمنی و کاهش تنهایی برای بدن شما بهتر است. لورمن می نویسد، یک توضیح برای این امر این است که برای کسانی که ایمان شدید دارند، خدا به یک رابطه اجتماعی تبدیل می شود. نتایج MRI نشان می دهد که از نظر عملکرد مغز، صحبت با خدا شبیه گفتگو با یک دوست است.

 

اما ماهیت آن رابطه از نظر سلامتی نیز کلیدی است. هر چه خداوند بیشتر قضاوت کننده و منفی نگر باشد، علائم سلامت روان بیشتر گزارش می شود. در مقابل، افرادی که رابطه خود با خدا را محبت آمیز و رضایت بخش نشان می دهند، بیشتر دعا می کنند و علائم سلامت روانی کمتری را گزارش می کنند.

 

پیوند:

https://news.stanford.edu/2020

منبع :

منبع: کانال دانشگاه تبیین در پیام رسان ایتا


@jahad_u



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

ویراست ششم کتابچه مرهم[927بازدید]
بهداشت جنسی کودک[2737بازدید]
هوش جنسی کودک[2671بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (2)[2531بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (1)[2519بازدید]
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق[2605بازدید]
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز[3944بازدید]
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟[3742بازدید]
دنیای زیبای دینداران[3301بازدید]
آزادی در کودکان زیر 7 سال[5497بازدید]
آرامش دیداری (2)[4007بازدید]
آرامش دیداری (1)[18813بازدید]
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)[14184بازدید]
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...[14972بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)[14818بازدید]
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)[13425بازدید]
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)[13982بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)[17686بازدید]
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)[17368بازدید]
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)[14192بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

دنیای زیبای دینداران
بوی سیب و ...
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
مسواک وحیانی
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)