سلام بر شما، ایلومیناتی مخوف ترین و وحشی ترین فرقۀ دنیاست. جناب دکتر رائفی پور در یکی از همایش هایشان چند بخش از مانیفست ایلومیناتی ها برای حاضران می خوانند که به واقع انسان به وحشت می افتد که اکثر اعضای این فرقه جزو طبقۀ روشنفکر و بسیار تحصیل کردۀ جامعه معرفی می شوند (همان طور که از نام فرقه مشاهده می شود) اما بردگان و بندگان حقیقی ابلیس هستند که هیچ چیز جز نابودی دین، عقلانیت و محو شدن نام پروردگار از آثار آدمی نمی جویند و حتی بسیار بسیار به دنبال ریختن خون بیگناهان به ویژه کودکان و مسلمانان هستند. متأسفانه ایلومیناتی و فراماسون ها تا طبقات ارشد سرزمین ما نیز نفوذ کرده اند. اما،... بماند...
شهریار

خخخخ!!
علی

سلام، آیا مصرف شیر بز قبل یا حین بارداری مشکل ایجاد میکنه؟ ماءالجبن چطور؟
زویی

امکان هیچ نظر دهیی براتون نیست چون پدرشون ممانعت میکنند از پزشک رفتن؟پپچون چندین دکتر رفتیم بی نتیجه بوده اصفهان متخصص طب اسلامی سنتی یا پزشک میشناسید؟
طباطبائی

سلام علت درد انگشتان دست بخصوص موقع بیدار شدن از خواب چی میتونه باشه لطفا کمک کنید
محمد

سلاماقای دکتر‌من کیست اندرومتریوز و کاهش ذخیره تخمدان یک صدم دارم‌‌پیشنهاد شما برای اینکه باردار بشم چیه لطفا؟ممنون‌از شم
مریم محمدی

درود سالادی که گفتید ربطی به شیراز ندارد دقیقا مختص شیرازیها ست که حالا همه یاد گرفتند حالا شما چرا ناراحتی مثل اسپاگتی که مختص ایتالیاست
علی از شیراز

سلام خدا قوت دکتر برای بیماری گال چکار کنیم
زهره

سلام و خداقوت عرض میکنم پسرم6سالشه غلظت خون و تری گلیسیرید و هموگلوبیتش بالاست شما میدونید چه علتی میتونه داشته باشه یا علائم چه بیماریی گفتند نشانه ی بیماریهای بدی میتونه باشه در خانواده پدری سابقه ی فشارخون بالا و تالاسمی و فاویسم دارند ولی ایشون نداشته (شب ادراری داره هیچ جوریم نتونستیم درمان کنیم گاهی روز هم ... دو بار با فاصله از هم بدون اختیار کامل هم شده ادرارش) چشماش 4ونیم درجه ضعیف شده و تنبلی چشم گفتند داره رنگش زرد و پریده ست مدتیه قبل ازمایش خون قند ناشتا با دستگاه گرفتند بالا بود ولی توی ازمایش خون بالا نبود خیلی کودک شاد و پرانرزی و سالم و قویی بود چند سال قبل اصلا مریص نمیشد اما الان روحیه شکننده صعیف اصطراب جدایی ... خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید چون دکترها هم کار خاصی انجام ندادند یا حداقل غلظت خون را بفرمایید
طباطبائی

سلام وقت بخیر من دچار ماکولار پوستی شدم که فکر کنم غلبه سودای خشک هستش چه منضج و مسهلی باید بخورم که بدنم پاک سازی بشه .
افسانه توکلی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 7331]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى


آنیتا پلومارم1 

 


چکیده: 

 
صنعت توریسم امروزه به عنوان یکى از مهم ترین صنایع درآمدزا براى کشورها و به ویژه جهان سوم که از سرمایه هاى زیستى و طبیعى متنوعى برخوردارند، شناخته مى شود، اما تحت لواى چنین صنعت به ظاهر بى خطرى است که بسیارى از سرمایه هاى این گونه کشورها توسط شرکت هاى چندملیتى به تاراج مى رود تا علاوه بر زیان هاى اقتصادى و زیست محیطى، استقلال و حاکمیت آن ها نیز به خطر افتاده و حقوق انسانى و طبیعى آن ها به نحوى زیرکانه تضییع شود. 



کریس لانگ بریتانیایى از جمله طرفداران محیط زیست است که سال هاست فعالیت هاى خود را به حقوق جوامع محلى و مسایل بوم شناختى و زیستى کشورهاى آسیایى معطوف نموده است. وى در یکى از سفرهاى خود به ویتنام که توسط یکى از سازمان هاى غیرانتفاعى انگلستان تدارک دیده شده بود، با تجربه اى تکان دهنده در ارتباط با جمع آورى و خروج نمونه هاى زیادى از گیاهان و حشرات جنگل ها و پارک هاى ملى این کشور بدون اخذ هیچ گونه اجازه اى از مسؤولین آن روبرو شد. در این سفر بود که وى دریافت چنین مأموریت هایى که با عنوان اکوتوریسم و به بهانه محافظت از سرمایه ها و تنوع زیستى این گونه کشورها تدارک دیده مى شود، چیزى جز مشارکت در ابتکار عملى با عنوان «سرقت زیستى» نیست. هم اکنون بسیارى از دولت هاى آسیایى، به توریسم به عنوان منجى نظام هاى اقتصادى بیمار خود نگاه مى کنند و آن را به مثابه فرصت سودآور مناسبى مى شناسند. تصور مى شود که این گونه فعالیت ها مى تواند براى روستاییان فقیر درآمدزا باشد و از سوى دیگر به روند توسعه در این کشورها و نیز حفاظت از تنوع زیستى آن ها کمک کند، اما واقعیت آن است که اینان از این نکته غافل مانده اند که این گونه سفرها در واقع هموار کننده فعالیت هاى سودجویانه خارجیانى است که زیان هاى اقتصادى آن به مراتب فراتر از منافع آن مى باشد. 

 


به واسطه تقویت پدیده توریسم در دهه هاى اخیر، قاچاق و تجارت غیرقانونى گیاهان و جانداران به فعالیتى سودآور تبدیل شده است. این سارقانِ سرمایه هاى زیستى که در قالب توریست هایى معصوم جلوه مى کنند، با سرقت و خروج این سرمایه هاى ذى حیات، به سودهایى هنگفت نایل مى آیند. نکته قابل توجه درباره این صنعت جدید آن است که سرقت و قاچاق این گونه گیاهان و جانداران که با سودهایى هنگفت گره خورده، با مجازات هایى ناچیز همراه است. 

 
هم اکنون علاقه شدید براى آگاهى یافتن و دستیابى به شیوه هاى درمان طبیعى، شرکت هاى چند ملیتى را بر آن داشته تا به شکار گیاهان بومى با هدف تولید دارو و نیز لوازم آرایشى روى آورند که البته این مهم، مستلزم استثمار دانش سنتىِ بومیان این گونه نواحى است. مطالعات بیانگر آن است که بیش از 40 درصد فرآورده هاى دارویى غربى، داراى عصاره گیاهان آسیایى بوده که به رغم این مسأله، هیچ گونه سودى از فروش این گونه محصولات و فرآورده ها متوجه آن ها نمى گردد. 

 
علاوه بر این، به نظر مى رسد که «سرقت زیستى» با گسترش بى سابقه صنعت بیوتکنولوژى که با اعزام گروه هایى به سراسر جهان با هدف کشف ژن هایى ارزشمند و سودآور که در صنعت غذا و دارو از جایگاه ویژه اى برخوردارند، تشدید شود. هم اکنون شرکت هاى چندملیتى اى که فعالیت هاى خود را متوجه مهندسى ژنتیک نموده اند، علاقه و توجه خاصى به گیاهان، بذرها و نیز ژن ها و تیره هاى سلولى مردم بومى و محلى نشان مى دهند تا با کشف و دستیابى به مجموعه اى از ویژگى هاى سودمند ژنتیکى، آن ها را با توسل به حقوق مالکیت فکرى به کنترل و تصاحب خود در آورند. 
مقامات و نیز دانشمندان کشورهاى آسیایى، بر این باورند که فقدان کنترل لازم و نیز راه هاى گریز و مفرهاى قانونى موجود، سرقت زیستى را به امرى ساده تبدیل نموده و زمینه به یغما رفتن سرمایه هاى طبیعى را به طور قانونى هموار نموده است. آن ها بر این باورند در صورتى که شرکت هاى چند ملیتى با توسل به طرح سازمان تجارت جهانى به ثبت و انحصار حقوق این گونه سرمایه ها ادامه دهند، این کشورها بیش از پیش متضرر خواهند شد. 

 
اما نکته مهم آن است که به رغم چنین آگاهى اى، هنگامى که صحبت از «توریسم» به میان مى آید، نگرانى از خصوصى سازى فرایند تنوع زیستى و پیامدهاى عظیم سرقت زیستى، مورد بى توجهى و غفلت واقع مى شود که نمونه بارز آن را در کشور تایلند شاهدیم. وزارت کشاورزى این کشور به منظور جذب بیشتر گردشگران با احداث مراکز خاص مطالعات کشاورزى، زمینه حضور و آگاهى یافتن بى دردسر خارجیان را از سرمایه هاى موجود در عرصه کشاورزى، جنگل و به ویژه گیاهان دارویى فراهم آورده است و به قول مخالفین، این گونه فعالیت ها و اقدامات تنها زمینه ساز سرقت بیشتر و ساده تر سوءاستفاده گران خارجى و شرکت هاى چند ملیتى را تسهیل مى نماید. 

 
علاوه بر تایلند، هم اکنون آگاهى فزاینده اى نسبت به پیامدهاى این صنعت در هند نیز شکل گرفته است که شاهد انتشار مطالبى توسط منتقدین و مخالفین این عرصه بوده ایم. «تى جى یعقوب» در کتاب خود با عنوان «حکایت هایى از توریسم در کالام» مى نویسد: 

 
«هم اکنون منطقه آگاسیاوانام در معرض نابودى قرار دارد. این منطقه مهم از گیاهان دارویى خارق العاده اى سود مى برد؛ گیاهانى با تنوعى فراتر از سیصدگونه نادر که در این زیستگاه طبیعى وجود دارند. گزارش ها بیانگر آن است که اگرچه توریست ها هم اینک به غارت این جنگل مشغولند، اما هنوز قوانین و محدودیت هایى براى مقابله با آن ها وجود ندارد. آن ها نه تنها این منطقه را با پلاستیک ها و زباله ها و فضولات خود به آلودگى کشانیده اند، بلکه گیاهان کمیاب و بى نظیر آن را نیز به سرقت مى برند. خواه این فعالیت ها براى شرکت هاى چند ملیتى صورت پذیرد و خواه با هوس و جنون این توریست ها پیوند خورده باشد، چیزى جز یک فاجعه براى این منطقه محسوب نمى شود.» 

 
مسلّم آن است که بایستى توجه عموم را به هزینه ها و پى آمدهاى این صنعت که عمدتا چهره اى مهربانانه به خود گرفته معطوف نمود. هم اکنون اطلاعات بیشترى که حکایت از فعالیت هاى غیرقانونى و غیراخلاقى اى که تحت لواى توریسم صورت مى پذیرد وجود دارد؛ فعالیت هایى که آسیب ها و زیان هاى آن صرفا به زیان هاى اقتصادى خلاصه نمى شود. سرقت زیستى آشکارا نقض استقلال و حاکمیت و نیز حقوق انسانى جوامع سنتى را به همراه دارد، چرا که شرکت هاى چند ملیتى درگیر در این صنعت، بدون آگاه نمودن و توجه به خواست و اراده صاحبان این سرمایه ها، فعالیت هاى خود را دنبال مى کنند. 


به هر حال دولت ها و گروه ها بایستى نسبت به این پدیده هشیار بوده و به طور جدى این سؤال را مطرح نمایند که آیا معقول است که با فقدان راهکارهاى اجرایى مؤثر در راستاى مقابله با سوءاستفاده و استثمار این گونه سرمایه ها، چنین کورکورانه به تقویت الگوهایى از صنعت توریسم که تسهیل کننده سرقت و چپاول منابع زیستى و محلى و نیز دانش سنتى است، اقدام نمایند؟ 


منبع: www.twnside.org 

 

 


 

منبع :

سیاحت غرب شماره 8



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[2946بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[3960بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4171بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[4671بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[3873بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6005بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[5957بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5702بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6084بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6031بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6059بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6708بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7737بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9026بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8095بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8485بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9076بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9798بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10029بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11116بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

مسواک وحیانی
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)