سلام من دخترم ۳۵ هفته ویک روز بدنیا اومده تعویض خون شده به دلیل زردی که داشت الان موقع شیر خوردن وخواب نفس کشیدنش سخته یعنی نفسش میمونه عقب میخوام بدونم از تعویض خونه که این طوریه ممنون
الهام

سلام داروی برای زگیل تناسلی وازن زنان
سحر

سلام آقای دکتر من زن ۵۰ ساله هستم ۳ سال سوزش ادار دارم ازمایش دادم گفتن زگیل تناسلی هر جور دارو مصرف کردم اصلا تأثیر نداره همان سوزش ادرار دارم. ممنون
سحر

ببخشید زمان شروع این درمان فقط روز ۵ عادت هستش یا اینکه میشه هر روزی شروع کرد و دوره‌های ۱۵ روزه رو در نظر گرفت؟
محدثه

برای درمان شقاق شدید هم به تنهایی پوست انار کافی میباشد
ههه

سلام بادکش قد چیه آیا برای مردان ۲۳ ساله هم تاثیر گذاره
رامش زرنگار

سلاام وقتتون بخیر فقط موقع خواب بعدازبیدارشدن دست وپام بی حسه وبعد از چند دقیقه برطرف میشه وروز مشکلی ندارم علت ودرمان ممنونم چکاب دادم مشکلی نبوده
علی رفیعی

سلام خسته نباشید روغن مالی که با روغن زیتون برای آرتروز زانو انجام می‌شود آیا فقط روی زانو انجام شود یا هم روی زانو و هم زیر زانو با تشکر
حمیدرضا

سلام خانمی ۳۴ساله هستم تا الان مشکلی نداشتم در مورده چشمم چندماه اخیر بیماری شدید ویروسی گرفتم که چشمم خیلی عفونت داشت و قی میکرد بعد ازاون چشم چپم که خیلی انگار خشک شد یکم تو دیدم دچارمشکل شدم به چشم پزشک مراجعه کردم گفتن ۵/ درصد آستیگمات داره که قطره دادن میخواستم بپرسم میتونه بخاطر بیماری اخیر باشه؟ آیا برطرف میشه؟ راهکار چی هست؟ اجرکم عندا...
فاطمه

سلام بنده دو مرتبه عمل جراحی سینوس کردم با کلی سختی و هزینه اما مجددا عود میکند و ترشح و خون و چرک دارد و واقعا خسته ام کرده. چاق هم هستم هی موها رشد میکنند وپوست را می شکافند و هی پوست باز و بسته میشود هرچی پماد و عسل و... هم میمالم هی بسته و باز میشود. ازبالا می بندد ولی از پایین خیلی سخت چون فشار زیادی بهش وارد میشود. آیا ورزش کردن و تعریق زیاد براش خوب هست یانه
محسسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 6758]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى


آنیتا پلومارم1 

 


چکیده: 

 
صنعت توریسم امروزه به عنوان یکى از مهم ترین صنایع درآمدزا براى کشورها و به ویژه جهان سوم که از سرمایه هاى زیستى و طبیعى متنوعى برخوردارند، شناخته مى شود، اما تحت لواى چنین صنعت به ظاهر بى خطرى است که بسیارى از سرمایه هاى این گونه کشورها توسط شرکت هاى چندملیتى به تاراج مى رود تا علاوه بر زیان هاى اقتصادى و زیست محیطى، استقلال و حاکمیت آن ها نیز به خطر افتاده و حقوق انسانى و طبیعى آن ها به نحوى زیرکانه تضییع شود. 



کریس لانگ بریتانیایى از جمله طرفداران محیط زیست است که سال هاست فعالیت هاى خود را به حقوق جوامع محلى و مسایل بوم شناختى و زیستى کشورهاى آسیایى معطوف نموده است. وى در یکى از سفرهاى خود به ویتنام که توسط یکى از سازمان هاى غیرانتفاعى انگلستان تدارک دیده شده بود، با تجربه اى تکان دهنده در ارتباط با جمع آورى و خروج نمونه هاى زیادى از گیاهان و حشرات جنگل ها و پارک هاى ملى این کشور بدون اخذ هیچ گونه اجازه اى از مسؤولین آن روبرو شد. در این سفر بود که وى دریافت چنین مأموریت هایى که با عنوان اکوتوریسم و به بهانه محافظت از سرمایه ها و تنوع زیستى این گونه کشورها تدارک دیده مى شود، چیزى جز مشارکت در ابتکار عملى با عنوان «سرقت زیستى» نیست. هم اکنون بسیارى از دولت هاى آسیایى، به توریسم به عنوان منجى نظام هاى اقتصادى بیمار خود نگاه مى کنند و آن را به مثابه فرصت سودآور مناسبى مى شناسند. تصور مى شود که این گونه فعالیت ها مى تواند براى روستاییان فقیر درآمدزا باشد و از سوى دیگر به روند توسعه در این کشورها و نیز حفاظت از تنوع زیستى آن ها کمک کند، اما واقعیت آن است که اینان از این نکته غافل مانده اند که این گونه سفرها در واقع هموار کننده فعالیت هاى سودجویانه خارجیانى است که زیان هاى اقتصادى آن به مراتب فراتر از منافع آن مى باشد. 

 


به واسطه تقویت پدیده توریسم در دهه هاى اخیر، قاچاق و تجارت غیرقانونى گیاهان و جانداران به فعالیتى سودآور تبدیل شده است. این سارقانِ سرمایه هاى زیستى که در قالب توریست هایى معصوم جلوه مى کنند، با سرقت و خروج این سرمایه هاى ذى حیات، به سودهایى هنگفت نایل مى آیند. نکته قابل توجه درباره این صنعت جدید آن است که سرقت و قاچاق این گونه گیاهان و جانداران که با سودهایى هنگفت گره خورده، با مجازات هایى ناچیز همراه است. 

 
هم اکنون علاقه شدید براى آگاهى یافتن و دستیابى به شیوه هاى درمان طبیعى، شرکت هاى چند ملیتى را بر آن داشته تا به شکار گیاهان بومى با هدف تولید دارو و نیز لوازم آرایشى روى آورند که البته این مهم، مستلزم استثمار دانش سنتىِ بومیان این گونه نواحى است. مطالعات بیانگر آن است که بیش از 40 درصد فرآورده هاى دارویى غربى، داراى عصاره گیاهان آسیایى بوده که به رغم این مسأله، هیچ گونه سودى از فروش این گونه محصولات و فرآورده ها متوجه آن ها نمى گردد. 

 
علاوه بر این، به نظر مى رسد که «سرقت زیستى» با گسترش بى سابقه صنعت بیوتکنولوژى که با اعزام گروه هایى به سراسر جهان با هدف کشف ژن هایى ارزشمند و سودآور که در صنعت غذا و دارو از جایگاه ویژه اى برخوردارند، تشدید شود. هم اکنون شرکت هاى چندملیتى اى که فعالیت هاى خود را متوجه مهندسى ژنتیک نموده اند، علاقه و توجه خاصى به گیاهان، بذرها و نیز ژن ها و تیره هاى سلولى مردم بومى و محلى نشان مى دهند تا با کشف و دستیابى به مجموعه اى از ویژگى هاى سودمند ژنتیکى، آن ها را با توسل به حقوق مالکیت فکرى به کنترل و تصاحب خود در آورند. 
مقامات و نیز دانشمندان کشورهاى آسیایى، بر این باورند که فقدان کنترل لازم و نیز راه هاى گریز و مفرهاى قانونى موجود، سرقت زیستى را به امرى ساده تبدیل نموده و زمینه به یغما رفتن سرمایه هاى طبیعى را به طور قانونى هموار نموده است. آن ها بر این باورند در صورتى که شرکت هاى چند ملیتى با توسل به طرح سازمان تجارت جهانى به ثبت و انحصار حقوق این گونه سرمایه ها ادامه دهند، این کشورها بیش از پیش متضرر خواهند شد. 

 
اما نکته مهم آن است که به رغم چنین آگاهى اى، هنگامى که صحبت از «توریسم» به میان مى آید، نگرانى از خصوصى سازى فرایند تنوع زیستى و پیامدهاى عظیم سرقت زیستى، مورد بى توجهى و غفلت واقع مى شود که نمونه بارز آن را در کشور تایلند شاهدیم. وزارت کشاورزى این کشور به منظور جذب بیشتر گردشگران با احداث مراکز خاص مطالعات کشاورزى، زمینه حضور و آگاهى یافتن بى دردسر خارجیان را از سرمایه هاى موجود در عرصه کشاورزى، جنگل و به ویژه گیاهان دارویى فراهم آورده است و به قول مخالفین، این گونه فعالیت ها و اقدامات تنها زمینه ساز سرقت بیشتر و ساده تر سوءاستفاده گران خارجى و شرکت هاى چند ملیتى را تسهیل مى نماید. 

 
علاوه بر تایلند، هم اکنون آگاهى فزاینده اى نسبت به پیامدهاى این صنعت در هند نیز شکل گرفته است که شاهد انتشار مطالبى توسط منتقدین و مخالفین این عرصه بوده ایم. «تى جى یعقوب» در کتاب خود با عنوان «حکایت هایى از توریسم در کالام» مى نویسد: 

 
«هم اکنون منطقه آگاسیاوانام در معرض نابودى قرار دارد. این منطقه مهم از گیاهان دارویى خارق العاده اى سود مى برد؛ گیاهانى با تنوعى فراتر از سیصدگونه نادر که در این زیستگاه طبیعى وجود دارند. گزارش ها بیانگر آن است که اگرچه توریست ها هم اینک به غارت این جنگل مشغولند، اما هنوز قوانین و محدودیت هایى براى مقابله با آن ها وجود ندارد. آن ها نه تنها این منطقه را با پلاستیک ها و زباله ها و فضولات خود به آلودگى کشانیده اند، بلکه گیاهان کمیاب و بى نظیر آن را نیز به سرقت مى برند. خواه این فعالیت ها براى شرکت هاى چند ملیتى صورت پذیرد و خواه با هوس و جنون این توریست ها پیوند خورده باشد، چیزى جز یک فاجعه براى این منطقه محسوب نمى شود.» 

 
مسلّم آن است که بایستى توجه عموم را به هزینه ها و پى آمدهاى این صنعت که عمدتا چهره اى مهربانانه به خود گرفته معطوف نمود. هم اکنون اطلاعات بیشترى که حکایت از فعالیت هاى غیرقانونى و غیراخلاقى اى که تحت لواى توریسم صورت مى پذیرد وجود دارد؛ فعالیت هایى که آسیب ها و زیان هاى آن صرفا به زیان هاى اقتصادى خلاصه نمى شود. سرقت زیستى آشکارا نقض استقلال و حاکمیت و نیز حقوق انسانى جوامع سنتى را به همراه دارد، چرا که شرکت هاى چند ملیتى درگیر در این صنعت، بدون آگاه نمودن و توجه به خواست و اراده صاحبان این سرمایه ها، فعالیت هاى خود را دنبال مى کنند. 


به هر حال دولت ها و گروه ها بایستى نسبت به این پدیده هشیار بوده و به طور جدى این سؤال را مطرح نمایند که آیا معقول است که با فقدان راهکارهاى اجرایى مؤثر در راستاى مقابله با سوءاستفاده و استثمار این گونه سرمایه ها، چنین کورکورانه به تقویت الگوهایى از صنعت توریسم که تسهیل کننده سرقت و چپاول منابع زیستى و محلى و نیز دانش سنتى است، اقدام نمایند؟ 


منبع: www.twnside.org 

 

 


 

منبع :

سیاحت غرب شماره 8



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[600بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[1512بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[1743بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[1616بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[1562بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3991بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4082بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3768بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4131بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4144بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4214بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4846بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5595بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[7077بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[6128بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[6544بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[6615بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7794بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[8077بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9040بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
بهداشت جنسی کودک
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق