با سلام مصرف پروتئین وی در دوره مصرف آش و رژیم مشکلی ایجاد میکند؟ و مصرف قرص کلاژن و مکمل ها
سارا

سلام علیکم جناب دکتر سوالی داشتم از خدمتتون اینه که، کورک چرکی و دردناکی که روی پوست بدن بوجود میاد، راه حلی بفرمائید در برطرف کردن ان. ممنون
مجتبی

سلام وقت بخیر من سه دوره درمان رو انجام دادم و عادت نشدم ولی بعد از دوازده روز از دوره سوم عادت شدم فقط به مدت یکروز من الان باید با این اوضاع چکار کنم ؟؟!
مهسا

آخه چرا نباید مو فرفری‌ هارو حجامت کنیم؟؟ آخه چه سوال مسخره ایه...
رحیمه صادقی

سلام. چه داروی غیرشیمیایی برای نفخ معده مناسب است؟
محمدرضا بختیاری

سلام واحترام به لطف خدا۲۹هفته باردارم .آقای دکتر حال روحی خوبی ندارم ومشکل دیگم خشکی بیش ازحدبینی همراه خلط دربینی بدون سرماخوردگی هست،خلط پشت حلق گاهی، شبها نفس نمیکشم خواب خوبی هم ندارم دکترافقط قطره تجویزکردن .دلیلش چی میتونه باشه امکانش هست بزرگواری بفرماییدبنده رو راهنمایی کنیداجرتون باحضرت زهرا
محمد

سلام خدا قوت ببخشید در ماه هفت بارداری هستم جنسیت جنین پسر هست چند روزیه حالت گرما خصوصا در دستها و پاهایم دارم قبلا اینطور نبودم اماشکم و کمرم مثل سابق سرده کمی حالت دفع مدفوعم از اول بارداری ببخشید مثلا انگارکامل نیست روزی چندباره اما اذیت کننده نیست ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مونا

سلام و درود ببخشید مدتیه ترشحات قهوه ای روز بعد از رابطه دارم که علتش مشخص نیست ممکنه از عفونت باشه یا التهاب نمیدونم چند سالی هم هست بوی بد واژن و زیر بغل دارم نمیدونم ولی ترشح قهوه ای رو احتمال میدهم بخاطر مصرف شیاف ماریانا باشه که سال پیش استفاده کردم ، اقدام به بارداری کردیم برای فرزند سوم ولی این مورد یادم نبود معلوم نیست شاید باردار باشم استفاده از ابزن پوست انار خوبه ؟ چقدر باشه چه مدت؟
حامدی

سلام وقتتون بخیر. در وزن کم کردن با رژیم انگور هم امکان تشکیل سنگ صفرا هست؟ الان هفته سوم رژیم انگور هستم. کاش یه مقاله جدا درباره رژیم انگور هم مینوشتید.
سادات

سلام به شما ، همواره سلامت بمانید آقای دکتر کتری برای استفاده روزمره از آبجوش از چه جنس ایمن است ؟ سر در گم هستم
رحیمی
نوزادان و کودکان
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 7742]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين


 

 

 

کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند

 

 

 

رابطۀ سلیقۀ غذایی با سطح ثروت: 
وقتی به کودکان مواد غذایی مغذی می‌دهید، معمولاً از خوردنش اجتناب می‌کنند
 
جو پینسکر
ترجمۀ: حسام حسین‌زاده
مرجع: Atlantic
***
دو پژوهشگرِ دانشگاه کپنهاگ سراغِ مجموعه داده‌هایی رفتند که شرکت تحقیقات جی.اف.کی در اختیار آن‌ها گذاشته بود. این داده‌ها عادات خوردن ۲۵۰۰ دانمارکی را با جزئیات شرح می‌دادند. داده‌ها همه‌ چیز را در بر می‌گرفت؛ از سطح تحصیلاتِ مصرف‌کننده گرفته تا اینکه آیا شیری که خریداری می‌کنند، پرچربی است یا کم‌چربی، بی‌چربی یا شکلاتی. اولین یافتۀ اسمد و هنسن این بود که درحالی‌که همۀ دانمارکی‌ها می‌توانستند قند و چربی اشباع‌شدۀ کمتری بخورند، افرادی که دارای پایین‌ترین سطح تحصیلات بودند، بیش از دیگران توصیه‌ها را نادیده می‌گرفتند.

 

کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند
 

آتلاتیک — بروکلی مغذی است و خودش هم این را می‌داند.

ازآنجاکه انسان و حیواناتِ گیاه‌خوار، تمایل زیادی به مصرف بروکلی دارند، این گیاه برای دفاع از خود گویترین تولید می‌کند. گویترین ترکیبی است که برای گروهی از انسان‌ها بسیار تلخ است. تولید این ماده، دفاعی (ناچیز) در برابر خورده‌شدن است. سبزیجات دیگری که از گیاهان مشابهی به دست می‌آیند، مثلِ کلم پیچ، کلم بروکسل و برگ کولارد، همگی از راهبردِ دفاعیِ مشابهی استفاده می‌کنند. همان‌طور که پادکست بدمزۀ ترسناک۱ اخیراً اشاره کرد، زرهِ مزه‌ایِ بروکلی در حقیقت می‌تواند کاملاً مؤثر باشد. بسیاری از کودکان وقتی بار اول آن را مزه کردند، از آن متنفر شدند.

 

اما کودکان می‌توانند یاد بگیرند که درنهایت خوردن بروکلی را دوست داشته باشند: مطالعه‌ای در سال ۱۹۹۰ نشان داد که کودکان باید بین هشت تا پانزده مرتبه غذاهای ناشناخته را بچشند تا آن‌ها را بپذیرند. البته این کار ساده نیست. وقتی کودک از بروکلی یا هویج یا غلات سبوس‌دار یا ماهی اجتناب می‌کند، در بیشتر موارد، غذاهایی که کودک در این هشت تا پانزده مرتبه، نخورده است، اول روی زمین و بعد هم توی سطل آشغال ریخته خواهد شد و مهم‌تر اینکه، والدین باید غذای پشتیبان مطمئنی داشته باشند که در دسترس باشد.

 

چه کسی می‌تواند از پس هزینۀ چنین اتلافی بر بیاید؟ والدینی که بودجۀ محدودی برای غذا دارند، نمی‌توانند. مطالعه‌ای که اخیراً منتشرشده، به بررسی عاداتِ خوردن و خریدِ والدین کم‌درآمد و پردرآمد پرداخته و نتایج آن حاکی از آن‌ است که پیش‌پرداختِ زیاد برای هزینۀ معرفی غذا به کودکان باعث می‌شود تا والدینِ بسیاری دست از این تلاش بردارند. این تصمیم برای کاهش هزینه‌ها، شاید برخی از تفاوت‌ها میان نحوۀ غذاخوردنِ آمریکایی‌های ثروتمند و فقیر را تبیین ‌کند.

 

جای تعجب است که نحوۀ علاقه‌مندشدن انسان‌ها به غذاهای جدید، چندان در بحث‌های مربوط به هزینه‌های سالم‌غذاخوردن مطرح نمی‌شود. اقتصاددان‌ها، پژوهشگرانِ سلامت عمومی و روزنامه‌نگاران دربارۀ این موضوع توافق نظر ندارند. در یک‌سو برخی اقتصاددان‌ها می‌گویند بر اساس کالری، خرید فست‌فود مقرون به‌صرفه‌تر (جدا از سریع‌تر بودن) از پختن غذا با استفاده از محصولاتِ تازه است. در طرف دیگر افرادی هستند که معتقدند در نظر گرفتن کالری، منطقی نیست؛ زیرا آمریکایی‌ها به هر حال کالری بسیار زیادی مصرف می‌کنند. این گروه، که مارک بیتمن۲، نویسندۀ متخصص غذا و برخی اقتصاددان‌های دیگر در آن قرار دارند، تأکید می‌کند که اگر فرد به دنبال خرید غذای ارگانیک یا محلی نباشد، پختن غذای سیرکننده و مغذی با پولی کمتر از آنچه صرف رفتن به مک‌دونالدز می‌شود، کار سختی نیست.


 

هر دو استدلالْ خوبی‌ها و کاستی‌های خود را دارند، اما هر دو این حقیقت اساسی را نادیده می‌گیرند که غذای خریداری‌شده لزوماً همان غذایی که مصرف‌ می‌شود نیست. وقتی اقتصاددان‌ها قیمت خوردن غذاهای تازه را برآورد می‌کنند، هزینۀ نیمۀ هویج ۵۰ سنتی‌ای را که کودکی خورده است ۲۵ سنت ثبت می‌کنند، حتی اگر نیمۀ دیگر آن هویج دور انداخته شود.

 

آیا این هزینۀ حساب‌نشده می‌تواند تا حدی توضیح دهد که چرا آمریکایی‌های کم‌درآمد و پردرآمد به داشتن رژیم‌های غذایی متفاوتی گرایش دارند؟ کیتلین دنیل، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسیِ دانشگاه هاروارد، اخیراً مطالعه‌ای را در مجلۀ علوم اجتماعی و پزشکی۳ منتشر کرد که نشان می‌دهد ممکن است این هزینه درواقع آن‌قدر زیاد باشد که تصمیم‌های مربوط به خرید را در برخی از خانواده‌های کم‌درآمد تغییر دهد، اما برای والدین ثروتمندتر این هزینه آن‌قدر کم است که از کنارِ آن می‌گذرند. به عبارت دیگر، والدین ثروتمندتر ممکن است بودجۀ کافی در اختیار داشته باشند تا ده مرتبه به کودکانشان کلم بروکسل بدهند و باقی‌ماندۀ آن را دور بریزند، در حالی که والدین فقیر به دنبال غذاهای مطمئن‌تری می‌روند که کمتر مغذی‌اند، اما می‌دانند کودکانشان آن‌ها را دوست دارند.

 

دنیل پس از مصاحبه با هفتادوپنج پدر و مادر از منطقۀ بوستون با پس‌زمینه‌های اقتصادی مختلف به این نتیجه رسید. مصاحبه‌های او دربارۀ عادات خرید مواد غذایی بود. او به‌طور میانگین دو ساعت با هر مصاحبه‌شونده گفت‌وگو کرد و برخی از آن‌ها را تا خواربارفروشی دنبال کرد. (و ظاهراً، وجود جامعه‌شناسی با دفترچه یادداشت در کنارشان، مانع این نشد که آزمودنی‌های پژوهش رفتار خرید معمول خود را نشان دهند: دنیل گزارش می‌کند که سه نفر از مصاحبه‌شوندگان با وجود اینکه می‌دانستند او تماشا می‌کند، از فروشگاه دزدی کردند.)

 

داده‌های حاصل از مطالعۀ دنیل کیفی هستند، اما اطلاعاتی فراهم می‌آورد دربارۀ نحوه‌ای که پدر و مادرهایی با پس‌زمینه‌های اقتصادی مختلف، هزینۀ تغذیۀ کودکانشان را در نظر می‌گیرند. مادری کم‌درآمد به دنیل گفت: «سعی می‌کنم چیزهایی را که نمی‌دانم از آن‌ها خوشش خواهد آمد یا نه، نخرم؛ این کار اسرافِ محض است.» والدین می‌گفتند می‌خواهند به کودکانشان غذای «واقعی» بدهند، اما به‌اجبار به غذاهای مطمئن‌تری مانند مواد منجمد۴ و پاکتی۵ روی می‌آورند که بچه‌ها راحت‌تر از آن‌ها خوششان می‌آید. غذایی که از خوردن آن اجتناب می‌شود، چه توسط یکی دیگر از اعضای خانواده خورده شود، چه در یخچال گذاشته شود و چه دور ریخته شود، از لحاظ روانی برای والدین خسارت به حساب می‌آید.
 


دنیل متوجه شد که والدین دارای درآمد بالاتر به گونه‌ای کاملاً متفاوت دربارۀ اتلاف مواد غذایی صحبت می‌کردند؛ مانند والدینی که ثروت کمتری داشتند.. آن‌ها نیز از ایدۀ دورانداختن غذا خوششان نمی‌آمد، اما فقط اصلِ این قضیه بود که آن‌ها را آزار می‌داد نه تمرکز بر خسارت مالی آن. یکی از مادران ثروتمندی که هر روز در ظرف غذای پسرش انگور می‌گذاشت و پسرش هیچ روزی آن‌ها را نمی‌خورد به دنیل گفت: «من دربارۀ اتلاف مواد غذایی احساس بدی دارم، اما بیشتر از این ناراحتم که پسرم خوب غذا نمی‌خورد.» از میان والدینی که دنیل با آن‌ها مصاحبه کرد، آن‌هایی که درآمد بالاتری داشتند به احتمال بیشتری ابراز می‌کردند که از پس هزینۀ اتلاف غذا برمی‌آیند و غذایی که کودک آن را نخورده، بالاخره خورده می‌شود.

 

 

کودکان باید بین 8تتـا 15 مرتبه غذاهای ناشناخته را بچشند تا آن‌ها را بپذیرند.

 

علی‌رغم این نتایج، معلوم نیست نقشِ این اختلافات در شکل‌دهیِ عاداتِ خوردن خانواده‌های مختلف چقدر است. دنیل تأکید می‌کند که این مطالعه تنها روی یک نمونه از والدین در یکی از شهرهای آمریکاست. بااین‌وجود، به نظر می‌رسد والدینِ فقیر احساس می‌کنند در بودجۀ خود جایی برای ارائۀ مزه‌های مختلف به کودکانشان ندارند، درحالی‌که والدین ثروتمندتر در آموزشِ کودکانشان در مورد مزه‌های موردعلاقه محدودیت زیادی ندارند. و همان‌طور که دنیل در مقالۀ خود اشاره می‌کند، مزه‌هایی که کودکان از آن‌ها لذت می‌برند تا بزرگسالی و پس از آن باقی می‌مانند. 

حدود ۳۵۰۰ مایل دورتر و تقریباً در همان زمانی که دنیل دربارۀ عادات خرید با بوستونی‌ها مصاحبه می‌کرد، دو پژوهشگر دانمارکی به‌طور مستقل بر پرسش مهم و مرتبط دیگری کار می‌کردند: چرا بزرگسالانِ تحصیل‌کرده نسبت به بزرگسالانی با تحصیلات کمتر، رژیم غذایی سالم‌تری دارند؟

 
پاسخ رایج این است که افراد تحصیل‌کرده از مزایای سلامتی و خوب‌خوردن آگاه‌ترند، بنابراین غذاهایی را خریداری و مصرف می‌کنند که مغذی‌تر هستند. البته نظریه‌ها کمی پیچیده‌تر از این هستند (زیرا ثروت، زمان آزاد و متغیرهای دیگری وارد بازی می‌شوند)، اما با مفروضِ مرکزی و رایج دربارۀ خوردن سالم تناسب دارد: غذاهایی که بیش از همه در خوردنشان زیاده‌روی می‌شود، همان غذاهایی هستند که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کرد. به‌نظر می‌رسد کسانی که مواد غذایی سالم مصرف می‌کنند، به اندازۀ کافی اطلاعات دارند که در مقابل وسوسۀ کیک فنجانی و یا اسنک مقاومت کنند.

 
سین اسمد و لارس گارن هنسن، دو پژوهشگر مؤسسۀ اقتصاد منابع و غذای دانشگاه کپنهاگ، می‌خواستند این ایده را آزمون کنند. آن‌ها می‌دانستند که مجموعه‌ای از پژوهش‌ها حاکی از آن‌اند که افرادی که تحصیلات کمتری دارند، بیشتر به قندها و چربی‌های اشباع‌شده تمایل دارند و می‌خواستند علت این امر را پیدا کنند.

 
بنابراین به‌سراغ مجموعه داده‌هایی که شرکت تحقیقات جی. اف. کی در اختیار آن‌ها گذاشته بود رفتند. این داده‌ها عادات خوردن ۲۵۰۰ دانمارکی را با جزئیات شرح می‌دادند. داده‌ها همه‌چیز را از سطح تحصیلات مصرف‌کننده گرفته تا اینکه آیا شیری که خریداری می‌کنند پرچربی، کم‌چربی، بی‌چربی یا شکلاتی است دربرمی‌گرفتند. اولین یافتۀ اسمد و هنسن این بود که دانمارکی‌ها با الگوهای قبلی مربوط به سطح تحصیل و رژیم غذایی مطابقت دارند: درحالی‌که همه می‌توانستند قند و چربی اشباع‌شدۀ کمتری بخورند، افرادی که دارای پایین‌ترین سطح تحصیلات بودند بیش از دیگران توصیه‌ها را نادیده می‌گرفتند.
 
 

 
از آنجا که مجموعه داده‌ای که اسمد و هنسن با آن کار می‌کردند دارای جزئیات بسیاری بود، آن‌ها رسید خریدِ همۀ خریداران دانمارکی از خواربارفروشی را بررسی کردند. آن دو دریافتند که این کار می‌تواند آن‌ها را به انجام کاری هدایت کند که به صورت بالقوه، دلیلِ تفاوت عادات غذایی در سطوح تحصیلات مختلف را تا حد زیادی نشان دهد. روش آن‌ها کمی پیچیده است، اما ایده‌شان این است که خریدِ کلی ماهانۀ خریدار نشان می‌دهد که او چقدر می‌خواهد برای کلِ به اصطلاح چربی اشباع شده‌ای که در طول ماه مصرف می‌کند پول بدهد (که این امر دربارۀ درک او از میزان سالم یا ناسالم بودن چربی اشباع‌شده اطلاعاتی را فراهم می‌کند). در همین حال، پولی که او در طول ماه برای خرید شیر می‌پردازد، نشان می‌دهد چقدر می‌خواهد برای چربی اشباع‌شدۀ موجود در شیر پول بدهد (که اطلاعاتی در مورد نوع شیری که انتخاب می‌کند، در مقابل سایر غذاها، به دست می‌دهد). به عبارت دیگر، تحلیل اسمد و هنسن به آن‌ها اجازه داد از سوابق هزینه‌کردن خریداران استفاده کنند تا دربارۀ نحوۀ ادراک آن‌ها در مورد ارزش غذایی و مزۀ مواد مغذی مختلف نتیجه‌گیری نمایند.

 
آن‌ها به نتیجۀ قابل توجهی دست یافتند: تحصیل‌کرده‌ترین افراد و افرادی که کمترین سطح تحصیلات را داشتند درک به‌شدت مشابهی از میزان سالم (یا ناسالم) بودن قند، فیبر و چربی اشباع‌شده داشتند. اما تفاوت بزرگ بین این دو گروه این بود که افراد تحصیل‌کرده‌تر مزۀ غذاهای مغذی‌تر را بیشتر از افراد دارای تحصیلات پایین دوست داشتند؛ غذاهایی با قند کمتر، چربی اشباع‌شدۀ کمتر و فیبر بیشتر.

 
 
در ابتدا پذیرش این الگو سخت است، زیرا خلاف تصوری است که بسیاری از مردم دربارۀ تغذیه دارند: علت اینکه افراد تحصیل‌کرده‌تر رژیم‌های غذایی سالم‌تری دارند شاید این نباشد که آنان اهمیت رژیم غذایی خوب را بهتر درک می‌کنند، بلکه دلیلِ اصلی، پیروی آن‌ها از ذائقه‌شان است. این تبیین فرضیه‌ای اساسی دربارۀ سالم‌خوردن را خنثی می‌کند؛ فرضیه‌ای که می‌گوید رژیم غذاییِ بهتر برای همه غلبه بر وسوسۀ خوردن غذاهای چرب، شیرین و شور است.

 
در عوض، افراد تحصیل‌کرده‌تر، هنگام خرید غذا، شاید تا حدی به دنبال لذت و زیاده‌روی باشند. اما آن‌ها انواع مختلفی از غذاها را دوست دارند، یعنی همان غذاهایی که احتمالاً در دورانِ رشد با آن‌ها مواجه شده‌اند.

 

 

***

 

وقتی پژوهش دنیل و پژوهش اسمد و هنسن را باهم در نظر بگیریم، حاکی از آن‌اند که هر مدل دقیقی از سالم‌خوردن باید این احتمال قوی را لحاظ کند که ذائقه‌هایی که کودکان طی دوران اولیۀ کودکی به دست می‌آورند، عادات خرید بعدی آن‌ها را در زندگی شکل می‌دهند؛ و به دست آوردن این ذائقه‌ها می‌تواند هزینه‌برتر از آنچه به نظر می‌آید باشد.

 

پیام‌های سلامت عمومی اغلب بر مزایای بهداشتیِ خوردنِ غذاهایی خاص تأکید می‌کنند. اما اگر خوب‌خوردن به ذائقه (و البته، دسترسی) ربط داشته باشد، آنگاه آن بیلبوردها و پیام‌های تبلیغاتی شاید راه اشتباهی را می‌روند. 

 

 

روشن نیست که سیاست‌های عمومی دقیقاً چگونه می‌توانند تغییر کنند تا همۀ این مسائل را دربرگیرند، اما دنیل ایده‌هایی دراین‌باره دارد. او از برخی از مصاحبه‌شوندگانش شنید که وقتی به کودکان، میوه‌ای مانند انار و گلابی داده می‌شد که تا کنون چیزی در مورد آن در مدرسه نشنیده بودند، والدین شروع به خریداری آن‌ها در خانه می‌کردند. احتمالاً مدارس می‌توانستند با ارائۀ غذاهای جدید اما سالمی که والدین کم‌درآمد نگران اتلاف آن‌ها‌ بودند، والدین را از نگرانی درآورند (اسمد و هنسن نیز در مقالۀ خود به این احتمال اشاره کردند.) و دنیل اشاره می‌کند که اگر راه‌حل‌های سیاستی محقق نمی‌شوند، خرید محصولات منجمد می‌تواند اتلاف را کاهش دهد؛ زیرا دوره‌های زمانی طولانی‌تری می‌توان آن‌ها را نگاه داشت و در وعده‌های کوچک دوباره به بچه‌ها خوراند.


 

اگرچه در نهایت به نظر می‌رسد مهم‌ترین کاری که پدر و مادر می‌توانند انجام دهند، تکرار بی‌پایان عبارت سه کلمه‌ای «سبزی‌هایت را بخور» است، حتی پس از دفعات متعدد اجتناب کودک از این کار. پژوهش‌ها و هزاران سال تجربۀ انسانی حاکی از آن‌اند که در نهایت کودکان این کار را انجام خواهند داد.

 

 

* نسخهٔ صوتی این نوشتار را اینجا بشنوید.

مقالات مرتبط : 

*
*
*
*


پی‌نوشت‌ها:


* این مطلب در تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۶ با عنوان Why So Many Rich Kids Come to Enjoy the Taste of Healthier Foods در وب‌سایت آتلانتیک منتشر شده است.

 
[۱] Surprisingly Awesome
[۲] Mark Bittman
[۳] Social Science & Medicine
[۴] frozen burritos
[۵] Hot Pockets

منبع :

ترجمان علوم انسانی



نظرات
  سلام لحظاتون سرشار از یاد خداوند.امیدوارم هرجا هستین سلامت باشین.دخترم ۷ماهشه وهیچ تمایلی به خوردن قطره آهن داره .هربار تلاش میکنم بخوره بالا میاره. اگر راهی هست شما راهنمایی بفرمایید.شاد باشین😊
ارسال کننده نظر : فاطمه پهلوان      تاریخ ارسال نظر : ۸ بهمن ۱۴۰۰
  

سلام، روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. روزی یکی دو استکان شربت عسل (عسل+آب+کمی آب لیموترش) به او بخورانید. در غذاهای کمکی کودک از پودر جوانه گندم و جوانه ماش، عسل، خرما، مغزهای خام، شیره انگور، سبوس گندم و ... استفاده کنید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰



  سلام. خسته نباشیدپسرتقریبا4ساله ای دارم که پارسال براثرافتادن شیشه کمدروی بچه پیشونیش دچاره پارگی عمیق شدبچه وقتی خون دیدو جیغ وداد بنده رو ترسیدوقتی بخیه هم زدنش بیشترترسید. ازاون موقع تایکم ناراحت بشه لکنت شدیذمیگیره شبام شب ادراری داره ممنون میشم ازتون لطف کنیدراهنماییمون کنید
ارسال کننده نظر : پهلوان      تاریخ ارسال نظر : ۷ دي ۱۴۰۰
  

سلام. روزی یک قاشق غذاخوری تخم ریحان را با نصف لیوان گلاب و نصف لیوان عرق بیدمشک مخلوط و با عسل شیرین و میل کنند. البته برای درمان کامل حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ دي ۱۴۰۰



  سلام جناب دکتر خوبین. در دختر ده ساله ای که لاغراندام هست برای پیشگیری از بلوغ زودرس چه کاری انجام بدیم؟ تنش خیلی زود بو می گیره. عطش داره. عاشق فلفل و تندی هست. سینه هاش یه کم رشد کرده. ترشحات سفید رنگ واژنی دارد‌. ممنونم از شما
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ آبان ۱۳۹۹
  

سلام، مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط، فیلم های محرک و ...، پرهیز از غذاهای تند و پرادویه و غذاهای مصنوعی خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ آذر ۱۳۹۹



  سلام خدمت دکتر بزرگوار از نسخه پوست تخم مرغ استفاده مدوام کردم و بعداز حدود سه هفته دو دندان پایین دخترم بیرون اومد. از شما بابت نسخه عالی تون ممنونم. همچنین از طریق سایت شما با طبیب شهرمون( سرکار خانم دکتر پورحسینی) آشنا شدم و پیش ایشون ویزیت شده و بهبودی یافته اند. خدا خیر دنیا و آخرت نصیب تان کند. عاقبت بخیر باشید.
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۳ آبان ۱۳۹۹


  سلام ممنون از لطفتون، خدا خیرتون بده که جوابگو هستین. در مورد قطره آهن به چه مقداری باید سه شیره یا چیزهایی رو که گفتین به نوزاد هشت ماهه بدم. بسیار ممنون دعاگوتون هستیم.
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
  

سلام. شیره انگور و خرما و انجیر را مخلوط کنید و روزی دو سه قاشق مرباخوری به کودک بدهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ شهريور ۱۳۹۹



  با سلام و احترام و تشکر از زحمات شما، دختر ۷ساله ای دارم که چند روزه موهاشو شونه می کنم می بینم موهاش ریزش داره البته زیاد نیست ولی قبلا این مقدار هم ریزش نداشت؟ آیا این موضوع مشکلی داره؟ برای درمانش چه کنم؟ تازگیا بی اشتها هم شده و گاها میگه تهوع دارم.
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
  

سلام، روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. هر روز مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید. روزی یکی دو استکان شربت عسل (عسل+آب+کمی آب لیموترش) به او بخورانید. در غذاهای کمکی کودک از پودر جوانه گندم و جوانه ماش، عسل، خرما، مغزهای خام، شیره انگور، سبوس گندم و ... استفاده کنید. یک مشت گل خطمی را با یکو نیم لیوان آب، نیم ساعت روی شعله کم جوشانده صاف کرده عصاره باقیمانده را با شامپوی کودک مخلوط کنید. قبل از شامپو کردن شامپو را کاملا تکان دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ شهريور ۱۳۹۹



  با سلام و احترام. آیا جایگزینی برای قطره آهن های شیمیایی موجود در بازار هست؟ آیا شربت کلسیم(تهیه شده به روشی که در این سایت آمده) رو می توان به صورت مستقیم به اندازه یه قاشق چایخوری هر روز به نوزاد ۸ماهه داد؟
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
  

سلام. بله، شربت عسل، شربت سه شیره و .... پاسخ سوال دوم هم مثبت است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ شهريور ۱۳۹۹



  سلام خوبین. عزاداری هاتون قبول باشه. دختر هشت ماهه ای دارم که وزنش الان حدود ۷کیلوست. بسیار لاغر و ریزه میزه است. به دلیل حساسیتش به گلوتن نمیتوونم بهش هر غذایی بدم. خاهش می کنم راهنمایی بفرمایید چی بهش بدم رشدش بهتر باشه و اینقدر بیقراری نکنه. فعلا هم دندون نداره. سپاس
ارسال کننده نظر : مهدیه      تاریخ ارسال نظر : ۸ شهريور ۱۳۹۹
  

سلام. با مراجعه حضوری به همکاران برای درمان این حساسیت اقدام کنید. روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. هر روز مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید. روزی یکی دو استکان شربت عسل (عسل+آب+کمی آب لیموترش) به او بخورانید. با مشورت پزشک او را حجامت کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ شهريور ۱۳۹۹



  سلام آقای دکتر من دختر 5 ساله ای دارم که هر شب موقع خواب یا پادرد و یا دست درد دارد و وقتی دست میزنم میبینم که رگهای پشت پا و یا دستش ورم کرده و سفت شده البته تحرک عادی دارد و شاید لازم باشد که بگویم در 32 هفتگی متولد شده با توجه به شرایط کرونا حضوری مزاحم نشدم ولی در صورتی که نیاز باشد حضوری مزاحم میشویم
ارسال کننده نظر : سکینه      تاریخ ارسال نظر : ۹ فروردين ۱۳۹۹
  

سلام، روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. هر شب، پاها، مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید. روزی یکی دو استکان شربت عسل (عسل+آب+کمی آب لیموترش) به او بخورانید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ فروردين ۱۳۹۹



  سلام آقای دکتر دخترم ۱۰ سالشه چه غذاهای بهش بدم تا قد بکشه؟؟؟ من فعلا پوست تخم مرغ رو ازصبح در آبلیمو می زارم و شبش صافش می کنم و به صورت شربت آبلیمو عسل بهش میدم بخوره.هفته ای دوبار این کار رو می کنم. آیا آب پای مرغ بهش بدم تاثیر داره؟ دکتر قدش ال آرژنین براش نوشت.چون دخترم نمی تونه قرص به این بزرگی قورت بده براش نخریدم.بنظرتون قرص رو بخرم؟؟؟ ممنون میشم منو راهنمایی بفرمائید.
ارسال کننده نظر : مادر      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
  

سلام، هر روز مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید. روزی دو لیوان شربت عسل (عسل+آب+کمی آب لیموترش) به او بخورانید. در غذاهای کمکی کودک از پودر جوانه گندم و جوانه ماش، عسل، خرما، مغزهای خام، شیره انگور، سبوس گندم و ... استفاده کنید. با مشورت پزشک او را حجامت کنید. کار فعلی را نیز ادامه دهید ولی هر روز. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ اسفند ۱۳۹۸



 
123
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
آرامش دیداری (2)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
هوش جنسی کودک
بوی سیب و ...
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
بهداشت جنسی کودک
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.