سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
نوزادان و کودکان
نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
تعداد: 84 میانگین: 3.35
[تعداد بازدید : 1001046]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدئهم اجمعین

 

 

نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)


 

نفخ یا دل پیچه نوزادان از مشکلاتی است که باعث ناراحتی های زیادی در خانواده می شود. گریه مداوم اینگونه نوزادان، یک تراژدی است که شادی ناشی از بچه دار شدن را تا حدّی تحت الشّعاع قرار می دهد. در این رابطه نکات ذیل قابل ذکر است:


۱- این مشکل دوره خاصی دارد که طول آن در کودکان مختلف، متفاوت است و پس از طی این دوره معمولاً مساله خود به خود حل می شود. برخی کودکان، چهل روزه و بعضی دیگر سه چهار ماهه این مشکل را از سر می گذرانند.


۲- نکات ساده ولی در عین حال مهمی در هنگام شیردهی هستند که رعایت آنها مشکل را خیلی کم می کند. این نکات را به نقل از خانم دکتر اختری با هم مرور می کنیم:

 

- هنگام شیردهی توجه کنید که گوشه دهان کودک باز نباشد که به همراه شیر هوا نمکد. با دست خودتان سینه تان را کنترل کنید و اجازه ندهید روی صورتش بیفتد.

 
- سعی کنید بنشینید و شیر بدهید.

 
- از بالش های متعدد یا بالش مخصوص شیردهی برای زیر بدن کودک استفاده کنید تا زود خسته نشوید.

 

- بعد از تمام شدن شیردهی، کودک دلبندتان را با شکم روی کف دستتان گذاشته به سینه تان بچسبانید و با دست دیگر به ملایمت به پشتش بزنید تا چند آروغ خوب بزند. البته می توانید حوله مناسبی روی شانه خود پهن کرده او را روی شانه تان بگذارید و این کار را با نهایت صبر و آرامش و همراه خواندن آوازی ملایم که به او آرامش و حس حمایت شدن بیشتری بدهد انجام دهید.

 
- کودک را  به پهلو بخوابانید. در این حال با گذاشتن بالش او را حمایت کنید.

 
- سعی کنید کودک در تخت خودش بخوابد.

 
- حتما از گهواره یا تخت گهواره ای استفاده کنید. به ملایمت تکانش دهید.


 

- اعصابتان آرام باشد. برای اعضای خانواده با مهربانی و حسن نیت توضیح دهید که صدای بلند تلویزیون، صدای بلند موسیقی، دود سیگار و قلیان، بحث با صدای بلند و... شما و دلبندتان را می آزارد.

 

- کودک زیبای شما چون غنچه ای است که توان مقاومتش در برابر باد و طوفان بسیار کم است و خانه برایش بهترین و امن ترین مکان است. به روایتی تا شش ماهگی و به روایتی دیگر تا یک سالگی از بردنش به مکان های شلوغ، مراکز خرید، شهر بازی و مسافرت های طولانی اجتناب کنید.

 


 

۳- در این دوره مادر باید از مصرف غذاهای نفّاخ به شدت پرهیز کند (حبوبات، سیر، پیاز و …). همچنین بهتر است در سبد غذایی خود از غذاها یا داروهایی که نفخ را کم می کنند هم استفاده کند. مصرف رازیانه، آویشن یا زیره سبز (در اشکال مختلف آنها به صورت دم کرده، جوشانده، عرقیات، قاووت یا در غذاها) یک راه حل ساده است که هم شیر مادر را زیاد می کنند و هم نفخ او را کم. توصیه اکید می کنم که مادران توصیه این بلند را جدّی بگیرند. شاید راحت ترین راه این باشد که شبی یک استکان عرق رازیانه به جز ایام عادت و بارداری تا چند ماه بخورید.


۴- یک راه خوب برای کاهش نفخ نوزادان استفاده از عرقیاتی مانند زیره، آویشن، زنیان، بابونه، شیرین بیان، گشنیز، بادرنجبویه، انیسون، کرفس و ... است.


پس از هر بار شیر دادن ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از یکی از این عرقیات را به کودک بخورانید. مادر نیز می تواند روزی دو یا سه بار و هر بار نصف استکان از این عرقیات را استفاده کند.


تذکّر: اگر با خوردن این عرقیات، کودک دچار گرمی می شود؛ کمی عرق کاسنی به آنها بیافزایید.

 

5- یک قاشق چایخوری زیره سبز شسته شود و در یک استکان آب جوش ده دقیقه دم بکشد و بعد با کمی نبات شیرین کرده قاشق قاشق به نوزاد بدهید.


توصیه استاد عبادیانی آن است که یک ق چ سر صاف زیره سبز نکوبیده، یک ق چ سر صاف رازیانه  نکوبیده همراه کمی نبات در یک استکان (100 سی سی) به مدّت 5 دقیقه ارام بجوشد. سپس از مایع صاف شده یک ق چ از گوشه لب به نوزاد خورانده شود. این دارو هر دو سه ساعت به نوزاد خورانده شود. 


6- از روش های مفید دیگر این است که  شکم کودک را روزی یک دو بار با روغن زیتون تصفیه نشده به صورت دورانی (به مرکزیت ناف) و در جهت عقربه های ساعت به آرامی ماساژ  دهید تا روغن به خورد پوست کودک برود.


7- گرم کردن موضعی مثل گذاشتن حوله یا پارچه گرم روی شکم نوزاد نیز روش موثّری در کاهش نفخ و دل پیچه کودک است.


8- ترنجبین یک داروی آزموده شده است. روزی یکی دو بار و هر بار نصف قاشق چایخوری ترنجبین را در نصف استکان آب جوش حل کرده صاف کنید و به تدریج به نوزاد بخورانید. ترنجبین نیاز به شیرین کردن ندارد و خودش به اندازه کافی شیرین هست. این داروی خوشایند، علاوه بر کاهش نفخ نوزاد، یک آرامبخش و خواب آور موثّر نیز هست؛ همچنین به علّت ارزش غذایی بالا، ترنجبین یک داروی ایده آل در نوزادانی است که به علّت کمبود شیر مادرشان دچار مشکل هستند.

 

برای افزایش اثر این نسخه می توانید ترنجبین را به جای آب، در عرق شیرین بیان یا بابونه حل کنید. اگر مشکل بی خوای کودک شدید است افزودن چند قاشق غذاخوری گلاب به این ترکیب هم خیلی خوب است.


9- یک نکته مهم در درمان بسیاری از این نوزادان، پرهیز مادر او از شیر و لبنیات گاو و هر خوراکی که حاوی آنها باشند است.


10- به تجربه ثابت شده است که بعضی صداهای خاص باعث آرامش نوزاد می شوند. مثلا بعضی از آنها با شنیدن صدای جاروبرقی آرام می گیرند و بعضی بچّه های دیگر را تنها اگر سوار اتوموبیل خود کرده به گردش و گذار مشغول شوید، از دست گریه تمام نشدنی آنها آسوده خواهید شد.


یک تجربه گرانقدر


وقتی خداوند متعال، بر سر من و همسرم منّت گذاشت و فرزند دوّممان را به ما هدیه داد، با مشکلی مواجه شدیم و آن هم نفخ بیش از اندازه و غیر طبیعی او بود؛ به نحوی که تمام نسخه هایی که برای بیماران خود می پیچیدم را برای نوزاد خود اجرا کردم؛ امّا نتیجه ای حاصل نشد. در این گونه مواقع که تیر دانسته های طبّی من به سنگ می خورد، به تجربه دریافته ام که راه حل را باید پیش قدیمی ترهای فامیل جستجو کرد و خدا را شکر، این بار هم به چشم خود دیدم که طبّ افواهی ما چه گنجینه سرشاری از راه حل های درمانی را در خود ذخیره کرده است.

 

به تمام مادرانی که فرزندانشان نفخ های شدید و غیرعادی دارند و به درمان های معمول پاسخ خوبی نمی دهند توصیه می کنم روش ذیل را تجربه کنند. حتّی در نفخ های عادی هم می توان این روش را به عنوان راهی برای وصول سریع تر به نتیجه درمانی مطلوب به کار بست.


۱- به مدّت ۳- ۲ شب، قبل از خواب، بالا تنه نوزاد (شکم، قفسه سینه، سرشانه ها و تمام ناحیه پشت) را به خوبی با روغن کرچک ماساژ دهید – به نحوی که روغن، جذب پوست شود – و سپس کودک را به حالتی مانند قنداق کردن کاملاً ببندید و به خصوص مواظب باشید که در معرض باد و سرما قرار نگیرد.


۲- در طول روز، ۲- ۱ بار ناحیه زیر ناف نوزاد را با روغن کرچک به خوبی ماساژ دهید.


۳- روزی ۲- ۱ بار، یک گلوله کوچک پنبه (به اندازه یک لوبیا) را با روغن کرچک آغشته کرده و برای نوزاد شیاف بگذارید. راه دیگر این است که یک گوش پاک کن را با روغن کرچک آغشته کرده به آرامی، چند بار داخل مقعد نوزاد جلو و عقب ببرید تا باد شکمش خالی شود.


موارد ۲ و ۳ را تا بهبودی نوزاد ادامه دهید که البته این روند معمولاً چند روزی بیشتر طول نمی کشد. با انجام این روش خواهید دید که کودک دلبندتان از دست این نفخ آزار دهنده خلاص شده و خواب خوب و آرامی را تجربه خواهد کرد.



نظرات
  سلام وفت بخیر جناب دکتر ، برای کجی گردن نوزاد ۵ماهه توصیه ای دارید؟لطفا جواب بدید با روغن زیتون و بادام چرب میکنم دکتر گفت خفیفه اما فیزیوتراپی انجام بشه، جلسه اول که رفتیم بچه ام آنقدر گریه کرد ک از حال رفت دخترم بیمار خودتونه، از شهرستان خدمتتان میرسیدیم
ارسال کننده نظر : بهار      تاریخ ارسال نظر : ۹ شهريور ۱۴۰۳
  

سلام. بهتر است طبق دستور پزشک معالج پیش بروید و البته روغن مالی ها را هم ادامه دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ شهريور ۱۴۰۳



  سلام. لطفا بفرمایید برای سوختگی پای بچه بر اثر پوشک در طب سنتی چه راهکاری هست پماد کالاندولا زدم اثر نمرد و خیلی قرمز شده. کودک 6ماهه و دختر. ممنون
ارسال کننده نظر : مبینا      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
  

سلام. عرق کاسنی و شاهتره هم به مادر و هم به کودک داده شود ولی برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ مرداد ۱۴۰۳



  سلام دخترم ۱۱ تیر ۲ ماهش میشه. کولیک داره میخواستم این نکته تجربی که فرمودین رو اجرا کنم ولی متاسفانه در بدو تولد دچار فتق ناف شده پیش دکترا بردم میگن بهتره خودش خوب بشه و وقتی گریه میکنه یا نمیتونه باد توی شکمش رو خالی کنه نافش خیلی میاد بیرون ممنون میشم راهنمایی کنید
ارسال کننده نظر : خورشید      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ تير ۱۴۰۳
  

سلام. دستور را انجام دهید. برای فتق ناف هم می توانید شبها کمی گل ارمنی+گلاب را روی ناف مالیده آرام ببندید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ تير ۱۴۰۳



  سلام. دخترم ۱۰ ماهشه. از اول نفخ و کولیک نداشت.شیر خشک میخوره و غذای سفره. حدود یک ماهه شب ها برای خوابیدن خیلی اذیت میکنه. یک ساعت شاید هم بیشتر روی پام تکونش میدم تا بخوابه و تمام مدت گریه میکنه تا خوابش ببره. در طول روز هم همین طوره. خوابش میاد ولی نمیخوابه. مقاومت میکنه وبه به شدت بیقراری میکنه. آرام بخشی که ضرر نداشته باشه و کمک کنه راحت بخوابه وجود داره؟ لطفا کمکم کنین یکتر.ممنونم
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ خرداد ۱۴۰۳
  

سلام. دستورات لازم در مقاله آمده است. در صورت نیاز به درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ خرداد ۱۴۰۳



  نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
ارسال کننده نظر : سادات      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. ترس ندارد. دستورات همین مقاله را انجام دهید. برای خودتان پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعید. در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل حل کرده کمی آب لیموترش تازه، اضافه و میل کنید (روزی دو بار). 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
ارسال کننده نظر : بهار      تاریخ ارسال نظر : ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. نکات لازم در مقاله آمده است. اگر با اینها جواب نمی دهد بهتراست حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
ارسال کننده نظر : شهریار      تاریخ ارسال نظر : ۸ فروردين ۱۴۰۳
  

سلام. دستورات این مقاله انشاءالله برای شما مفیدند:


 روش های افزایش شیر مادران شیرده


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ فروردين ۱۴۰۳



  سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
ارسال کننده نظر : مهشید      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ اسفند ۱۴۰۲
  

سلام. یک ق چایخوری سماق و یک ق غذاخوری نعناع را با دو لیوان آب روی شعله کم بجوشانید تا یک لیوان بماند. صاف و با کمی عسل شیرین کنید و هر نیم ساعت یک ق عذاخوری به کودک بدهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ اسفند ۱۴۰۲



  سلام وقت بخیر با تشکر از متن مفید شما، برای رفع کولیک عرق پونه رو بهم معرفی کردن... ممنون میشم راهنماییم کنید
ارسال کننده نظر : پناهی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
  

سلام. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید و از این درمان های توصیه ای پرهیز کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲



  سلام بزرگوار پسرم ده روزشه کولیک داره،روزی تقریبا ۶بار دفع داره اما همراه با آب‌و کف شکمش هم ورم داره،قدیمی‌ها میگن که خاکشیر و کره معجزه میکنه،اما من همش فکر میکنم معده‌ی یه نوزاد ده روزه چطور میتونه خاکشیر وکره رو هضم کنه؟نظر شما دراین باره چیه؟بنظرتون یکم خاکشیر بدم بهش ببینم نتجش چی میشه؟
ارسال کننده نظر : مامان حیّان      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ دي ۱۴۰۲
  

سلام. نکات لازم در مقاله آمده است. خاکشی و کره برای هضم شدن نیست برای تخلیه مواد زائد گوارش است و اشکالی ندارد. البته بارهنگ و کره را ترجیح می دهم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ دي ۱۴۰۲



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

جامعه ستیزی به بهانه کرونا
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
آرامش دیداری (2)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
ویراست ششم کتابچه مرهم
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)