سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 9410]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟

 

 

 

 

محیط زیست در حال فروپاشی قبلاً یک نگرانی نظری بود، اما اکنون یک ترس کاملاً واقعی است.
 

 
نویسنده : دیو بری
ترجمۀ: فاطمه رایگانی
مرجع: Guardian
چه می‌شود اگر کسی که هنوز به دنیا نیامده است یا شاید هنوز نطفه‌اش بسته نشده است، فوق نابغه‌ای باشد که بتواند با اختراعش کرۀ زمین را نجات دهد. چیزی مثل آخرین سیستمِ توربین بادی که می‌تواند تمام نیازهای ما به انرژی را برطرف کند و درحالی‌که کار می‌کند، به‌نوعی هم جو را خنک کند و هم بذرها را پخش کند تا درختان بیشتری رشد کنند؛ و پیتزا هم درست کند. ما چه می‌دانیم؟ شاید حتی چیزی بهتر از این در انتظارمان باشد.
 
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟
 

 

 

گاردین - تصمیم‌گیری برای بچه‌داشتن یا نداشتن یکی از بزرگترین تصمیم‌ها یا اغلب بزرگترین تصمیمی است که فردی در زندگی می‌گیرد.

 

 

وقتی زمان تصمیم‌گیریِ ما برای بچه دار شدن فرا رسید، به استدلالی متقاعدکننده از جانب همسرم احتیاج داشتم. بیشترِ بی‌میلی من ناشی از نفع شخصی بود: من زندگی‌ام را به‌اندازۀ کافی دوست داشتم و نمی‌خواستم تغییر کند. همسرم دربارۀ یک تمایل، یک ضرورت زیست‌شناختی، با من سخن می‌گفت که من پاسخی برای آن نداشتم. من چه کسی بودم که بخواهم سر راه چنین چیزی بایستم؟ پس موافقت کردم.

 

 

اما شخص بالقوۀ دیگری هم هست که باید درنظر گرفته شود؛ زندگی جدیدی که شما به دنیا می‌آوریدش بدون اینکه ابتدا از او سؤال کرده باشید.

 

 

این واقعاً غیرمنصفانه است. زیرا بااینکه جهان جای شگفت‌انگیزی است، این‌چنین که ما انسان‌ها با اختراعات شگفت‌انگیزی مثل کتاب‌ها، گرامافون‌ها، پنیسیلین و پیتزا برای خودمان دلپذیرترش کرده‌ایم؛ اما درعین‌حال جایی حقیقتاً دهشتناک است که آن را با قطع درختان، آلوده‌کردن هوا، سلاح اتمی، انبوه جعبه‌های تحویل پیتزا و زباله‌های دیگر تباه کرده‌ایم.

 

 

به نظر می‌رسد این وضعیتِ ناگوار در حال بدتر شدن است. به‌ویژه اکنون که تغییر اقلیم سرعت گرفته است. افزایش سطح دریا، که قرار بود قرن‌ها طول بکشد، اخیراً مشخص شده است که تنها طی چند دهه اتفاق می‌افتد. این ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که دانشمندان آن را «انقراض ششم» می‌نامند؛ عصر کاهش بی‌محابا در تعداد گونه‌هایی که قادر به زندگی در کرۀ زمین هستند. آخرین انقراض وسیع، یعنی انقراض پنجم، ۶۶ میلیون سال قبل رخ داد؛ یعنی زمانی که یک شهاب سنگ عظیم به زمین برخود کرد و ۷۶ درصد از تمام گونه‌های روی زمین را به هلاکت رساند.

 
این‌بار، این ما هستیم که داریم همان کار را با خودمان می کنیم.
به گزارش جاستین گیلیس از نیویورک‌تایمز، «دانشمندان اقلیم‌شناس تأیید می‌کنند که بشریت درحال افزایش دادن سطح دریا تا بیست یا سی فوت است. اما آن‌ها متمایل هستند که فرض کنند چنین افزایش عظیمی، حداقل، قرن‌ها طول خواهد کشید». اما مطالعۀ متأخری به سرپرستی دانشمند اقلیم‌شناسِ بازنشستۀ ناسا، جیمز ای هنسن، که در مجلۀ فیزیک و شیمی اتمسفریک به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که اثرات منفیْ بسیار سریع‌تر از آنچه فکر می‌کردیم در حال وقوع هستند؛ شاید یک فوت افزایش طی ۵۰ سال آینده.

 
هنسن به گیلیس می‌گوید که «این به معنای از دست دادن تمام شهرهای ساحلی، بیشتر شهرهای بزرگ و تمام تاریخ آن‌هاست.» او اضافه می‌کند که ما با این خطر مواجهیم که به افراد جوان شرایطی را منتقل کنیم که کنترلش از دست آن‌ها خارج است.

 
تصور کنید که: نیویورک، توکیو، بمبئی، شانگهای، بانکوک ، آمستردام و میامی پیش از همه به زیر آب بروند. به پیامدها بیندیشید: فروپاشی اقتصاد جهانی، قحطی، درگیری‌های مرزی و جنگ؛ خدای بزرگ! اختلال در حمل‌ونقل درون‌مرزی هم به‌تنهایی کافیست.

فکر کردن به آیندۀ وحشتناکی که دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند بخش خیلی خاصی از من را به درد می‌آورد؛
بخشی از من که برای اولین‌بار وقتی فهمیدم وجود دارد که پسر نوزادم را دیدم؛ ۱۱ سال پیش درحالی‌که در کفۀ ترازو دراز کشیده بود و پزشکان او را وزن می‌کردند و انگشتان دست و پایش را می‌شمردند.

 
این لحظه به کلام نمی‌آید و به اندازۀ هر نشئگی‌ای که تاکنون تجربه کرده‌ام شگفت‌انگیز است. بعد از آن روز، وقتی داشتم با دوستم دِیو صحبت می‌کردم که قبل از من بچه داشت، متوجه شدم او به بهترین وجه ماهیتِ آن لحظه را ترسیم می‌کند: شبیه این بود که دری در ذهن تو باز شود و از آن عبور کنی و بفهمی که مجموعه‌ای کامل در بخشِ دیگری از مغز تو وجود دارد که در گذشته اصلاً از وجودش خبر نداشتی؛ فضایی، تقریباً به اندازۀ آن بخش از مغزت که در تمام زندگی‌ات استفاده می‌کردی، وسیع و تقریباً خالی. اما من آنجا، درون خودم، چیزهایی پیدا کردم که قبلا هرگز نمی‌دانستم وجود دارند.
این موجود، این آدم تازه به دنیا آمدۀ فسقلی کوچک، نیمش از من بود. من پیوندی ازلی را احساس می‌کردم که قبلاً هرگز حس نکرده بودم. ارتباطی متفاوت با هرچیز دیگری که تاکنون می‌شناختم. من متوجه یک مسئولیت عمیق شدم. محافظت از او در همان لحظه مهم‌ترین کار از میان همۀ کارهای من شد؛ یعنی زنده، سالم، خوشحال و موفق نگه‌داشتن این موجود.

 
بحرانِ اقلیمِ آینده قبلاً یک نگرانی نظری برای نسل‌های آینده بود: نوادگان دور من در چه دنیایی سکونت خواهند داشت؟ اکنون با همۀ این‌ها فشار بیشتری احساس می‌شود. چگونه قرار است از فرزندم محافظت کنم؟ آیا اصلاً انصاف بود که او را به این دنیا بیاورم؟ آیا این غیر اخلاقی بود؟

 
آیا من در این آسیب دست داشتم؟ من تمام دستمال‌کاغذی‌های اضافه‌ای را که از رول بازکردم به یاد می‌آورم و به درختی فکر می‌کنم که در آمازون افتاده و بعد به پسرم فکر می‌کنم که در جهانی خاکستری و در حال مرگ رشد می‌کند و در بزرگراه‌های پُر چاله‌چوله پیاده به‌سمت کانزاس سیتی می‌رود، شاید درحالی‌که تلاش می‌کند از پسر خودش مراقبت کند؛ مانند پدر در فیلم «جاده»۱. آیا او تصمیم می‌گیرد که بچه داشته باشد؟ من به او تصمیمی حتی سخت‌تر از تصمیم خود تحمیل کرده‌ام. تمام این‌ها افسرده‌کننده است.

با این حال من از تولیدمثل طرفداری می‌کنم. این به قدرتی که ما انسان‌ها داریم برمی‌گردد. قدرتی چنان ویرانگر که ما قبلاً با آن جهان خودمان را به‌نحو چشم‌گیری عوض کرده‌ایم. شاید بتوانیم آن را به حالت قبل برگردانیم یا حداقل برای زنده ماندن نوآوری داشته باشیم. چه می‌شود اگر کسی که هنوز به دنیا نیامده است، شاید هنوز نطفه‌اش بسته نشده است، یا شاید فردی جوان یا بچه‌ای ۱۱ ساله مثل پسر من(البته شک دارم، او به‌ندرت می‌تواند به یاد بیاوردکه ظرف غذایش را آخر روز از کوله پشتی‌اش بیرون بیاورد)، فوق نابغه‌ای باشد که به اختراعی دست یابد که بتواند کرۀ زمین را نجات دهد. چیزی مثل آخرین سیستمِ توربین بادی که می‌تواند تمام نیازهای ما به انرژی را برطرف کند و درحالی‌که کار می‌کند، به‌نوعی هم جو را خنک کند و هم بذرها را پخش کند تا درختان بیشتری رشد کنند؛ و پیتزا هم درست کند. من نمی‌دانم. اما نکته همینجاست: ما نمی‌دانیم. شاید حتی چیزی بهتر از این در انتظارمان باشد.

 
این‌ها همیشه ممکن است و همین کافی است برای اینکه در راه فرزندآوری استقامت داشته باشیم.

 


 

پی‌نوشت‌ها:

 

* این مطلب در تاریخ ۲ آوریل ۲۰۱۶ با عنوان Does climate change make it immoral to have kids در وبسایت گاردین منتشر شده است.
* دیو بری (Dave Bry) نویسندۀ این کتاب عذرخواهی عمومی: هردفعه یک حادثه که در آن فردی با یک عمر پشیمانی دست و پنجه نرم می‌کند، است.
[۱] فیلمی به کارگردانی جان هیلکات و با بازی ویگو مورتنسن محصول سال ۲۰۰۹ آمریکاست. داستان فیلم بسیار تاریک است و آیندۀ بشریت را به چالش می‌کشد.

منبع :

ترجمان علوم انسانی



نظرات
  زکی! هزار تا بزایید تا یکی بزنه اون وسط باهوش در بیاد و نابغه. عجب ایده عاقلانه ای :)))
ارسال کننده نظر : مهسا      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ بهمن ۱۳۹۹


  عذرمیخوام مادر بنده غده ای باندازه پرتغال در رگهای کبدش درحال بزرگ شدنه دکترها سالهاست گفتند بگذار اگر بزرگتر شد درمیاریم الان میگند صبرکن کبدت ازکار بیفته کبد را عوض کنیم آیا درمانی داره؟ شهر دوری هستند اما هرجایی که امکان درمانش باشه میاریمشون خودمون امکان دسترسی به شما را داریم خواهش میکنم کمک بفرمایید بینهایت ممنون
ارسال کننده نظر : بهشتی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
  

سلام. وقتی نمی دانم دقیقا مشکل چیست طبیعتا اظهار نظری هم نمی توانم بکنم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷



  سلام و خداقوت عرض میکنم آقای دکتر دکتر زنان گفته هفته ۴۰تا۴۲ بارداری بچه هیچ تکاملی ندارد برعکس ضرر هم دارد و هر۳روزباید نوار قلب ازش گرفت آیا از منظر طب اسلامی و سنتی هم همینطوره؟ و گرفتن نوار قلب خالی از ضرره؟ و لزومی داره؟ از پاسخگویی و زحماتتون سپاسگزارم ان شاءالله خداوند سلامتی بشما عطا بفرماید
ارسال کننده نظر : بهشتی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
  

سلام. موارد متفاوت است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3268بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4335بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4522بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5142بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4074بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6193بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6174بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5905بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6293بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6238بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6234بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6921بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8014بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9262بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8301بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8824بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9405بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10008بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10263بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11345بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
مسواک وحیانی
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
آرامش دیداری (2)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
آرامش دیداری (1)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک