سلام. دخترم ۱۴ ماهشه. خیلی بد غذاست. وزنش کمه. شیر خشکیه. شیر خشکشم خیلی کم میخوره. ازمایش داده مشکلی نداشته.یه مقدار خیلی کم کمبود آهن داشت که دکترش گفتن قابل توجه نیست. شربت اشتها آور هم تاثیر نداره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
مریم

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌۲روزپیش‌واکسن‌۶ماهگی‌پسرم‌وزدم خیلی‌اذیت‌شدباهمسرم‌تصمیم‌گرفتیم‌واکسن‌۱سالگی‌وواکسن ۱۸ماهگی‌ونزنیم‌‌مشکلی‌پیش‌نمیاد
رضا

سلام من ۴۴ ساله هستم و ۳ دوره پریود نشدم ، و علائم یائسگی رو داشتم بدنم گر میگرفت ، بعد با پیاز درمانی آشنا شدم به طور منظم ۲دوره انجام دادم ،که دوره دوم روز هفتم پریود شدم و همون ابتدای پیاز درمانی ،علائم گر گرفتگی که داشتم از بین رفت . البته که سبک زندگی م رو عوض کردم ، پیاده روی و حذف شکر و کلا سبک زندگیم سالم شد. رفتم دکتر سونکرافی واژن کرد گفت رحم ت پاکت و کیست نداری و دیواره رحمم زخیم شده بود گفت اون هم رفع شده.
پرستو

با عرض سلام و تشکر از شما و سایت خوبتون من با دو دوره 15 روزه و ماه سوم دوره ی 8 روزه دیگه پریود نشدم و بعد از چندین مرحله ازمایش متوجه شدم که باردارم و الان 6 ماهه هستم.در صورتیکه دکتر گفته بود دارم دچار یائسگی زودرس میشم و ذخیره ی تخمدان خیلی کمی داشتم.خداروشکر که این مقاله رو دیدم و اجرا کردم. خواستم نظرم دلگرمی باشه برای دوستانی که شرایط من رو داشتن.تنتون سلامت باشه خدا خیرتون بده
مریم

سلام وقت بخیر برای من گفتن ک باید بادکش رحم وتخمدان و کتف و کمر انجام بدم و یک روز در میان باشه.ایا همه ی قسمت هارو در یک روز انجام بدم ؟
نگین

سلام آقای دکتر ،بنده از شما سوالی پرسیدم که واقعا جوابش هیج جا پیدا نکردم این که حجامت حرارتی با حجامت معمولی فرقش چیه ؟ اما شما در جواب شعر نوشتین . بی زحمت جواب سوالم بدید ممنون میشم.
.

سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم حجامت حرارتی با حجامت معمولی چه فرقی داره؟ما دیروز یه جایی رفتیم گفتن باید حجامت حرارتی بشید که هزینه ش هم ۵۰۰هزارتومن میشه
.

سلام وقت بخیر من اقام سه سال هست مدام سکسه میکنه هر چی دکتر رفته دارو دادن اصلا فایده نداره سکسه اش قطع نمیشه گفتن باید عمل کنی لطفا میشه راهنمایی کنید راه درمانش چی هست ممنون
عاطفه رشیدی

سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار
دهان و دندان
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
تعداد: 11 میانگین: 4.09
[تعداد بازدید : 203093]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی




دهان شویه نیاز به معرّفی ندارد! به چرخاندن مایعات مختلف در دهان به منظور پاکسازی فیزیکی و نیز اِعمال اثرات درمانی بر روی لثه ها، دندان ها، زبان و سایر عناصر موجود در حفره دهان دهان شویه اطلاق می شود. واضح است که اگر همین کار در فضای گلو و حنجره انجام شود دیگر به آن دهان شویه نمی گوییم؛ بلکه حالا «غرغره» نام می گیرد.


ساده ترین نوع دهانشویه؛ دهانشویه با آب است که در احادیث شریف هم بر آن تاکید شده است. همین کار ظاهرا پیش پا افتاده اگر به طور مرتّب انجام شود تاثیر به سزایی در سلامت دهان و دندان خواهد داشت.


هدف این بحث، معرّفی چند نوع دهانشویه ساده و قابل دسترس گیاهی و طبیعی است که اثرات درمانی آنها، قابل ملاحظه است. در عین حال تشویق کاربران به عدم استفاده از دهانشویه های پر عارضه شیمیایی – و از جمله دهانشویه کلرهگزیدین – می تواند هدف مهمّ دیگر این مقاله باشد.


تذکّر مهم

 چنانکه گفتیم اِعمال اثرات دارویی بر فضای دهان از اهداف مهمّ دهانشویه هاست؛ لذا تماس طولانی تر مادّه دهانشویه با مخاط دهان، مطلوب است. به همین جهت بهتر است مدّت زمان گرداندن دارو در داخل دهان را کمی طولانی تر کنید و بعد از دهانشویه هم تا مدّتی از شستن دهان یا خوردن و آشامیدن خودداری کنید. با توجّه به این که به هنگام دهانشویه، پاکسازی فیزیکی و نیز رسیدن دارو به منافذ بین دندان ها هم مدّ نظر است بهتر است چرخاندن دارو در دهان با فشار مناسب انجام شود.

 

۱- دهانشویه گلاب و سرکه

 

 به تجربه، بهترین دهانشویه ای که تا به حال از آن استفاده کرده ام دهانشویه گلاب و سرکه است؛ به این نحو که ۵ قسمت گلاب و یک قسمت سرکه را با هم مخلوط می کنید و روزی ۳-۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید.

 

این داروی فوق العاده، علاوه بر خوش بو کردن دهان، در درمان انواع عفونت های دهان و دندان، سستی لثه ها و خونریزی آنها با مسواک زدن، خونریزی پس از اعمال دندان پزشکی، لقّی دندان ها، درمان انواع زخم ها و جوش های فضای دهان و پیشگیری و درمان آفت،بسیار خوب و قوی عمل می کند.

 

در مواردی که به علّت وجود زخم یا آفت، استفاده از این دهانشویه ایجاد سوزش می کند، اگر قادر به تحمّل آن نیستید می توانید تا رفع مشکل از دهانشویه گلاب به تنهایی استفاده کنید. در مواردی هم که قطع خونریزی مدّ نظر است (مثلاً پس از کشیدن دندان)، برای اِعمال اثر قوی تر می توانید سرکه را به تنهایی استفاده کنید. اگر با استفاده از این دهانشویه، احساس کُند شدن دندان دارید؛ می توانید مقدار سرکه دهانشویه را کم کنید. فراموش نکنید که در صورت تمایل، گلاب و سرکه هر کدام به تنهایی هم قابل استفاده هستند. توصیه اینجانب به شما این است که از این دهانشویه به طور دائم و خانوادگی استفاده کنید.

 

تذکّر: برای این دهانشویه بهتر است از سرکه انگور که قوی تر است استفاده کنید. نوع خانگی و کارخانه ای هم فرق چندانی برای این استفاده موضعی ندارد اگرچه باز هم نوع خانوادگی ارجح است.


۲- چوب مسواک: در مورد چوب مسواک در این مقاله به طور مفصل صحبت کرده ایم:

 

مسواک وحیانی


اگر چه روش استفاده اصلی چوب مسواک همان شیوه رایج است؛ امّا جوشاندن این چوب و استفاده از عصاره آن به عنوان دهانشویه هم اثرات فوق العاده پیشگیرانه و درمانی بر انواع مشکلات دهان و دندان دارد؛ ضمن این که تداوم این دهانشویه اثر خوبی در پیشگیری از ایجاد جرم دندان دارد.


۳- نمک: محلول آب نمک در ضدّ عفونی کردن محوّطه دهان و گلو بسیار مفید است. علاوه بر دهانشویه، نمک را می توان با ماساژ دادن روی لثه ها و دندان ها هم به کار برد.


۴- سایر دهانشویه ها: تعداد گیاهانی که از عصاره آن ها می توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد کم نیست و آنچه در ادامه می آید تنها اشاره ای است به چند نمونه از آنها؛ امّا قبل از آن باید بگوییم که عصاره این گیاهان را می توانید به چند صورت تهیه کنید:


۱-۳- تهیه عصاره با جوشاندن: مقداری از گیاه را با مقدار متناسبی از آب حدود نیم ساعت روی شعله کم گاز بجوشانید؛ سپس آن را صاف کرده پس از خنک شدن مصرف کنید. این عصاره را بهتر است در یخچال نگهداری کنید؛ امّا فراموش نکنید عصاره هایی که از این راه به دست می آیند دوام چندانی ندارند و بعد از ۳-۲ روز شروع به فساد می کنند. لذا بهتر است به صورت روزانه تهیه شوند.


۲-۳- استفاده از عرقیات گیاهی: عرقیات هر کدام از این گیاهان که در بازار داروهای گیاهی موجود باشد به عنوان عصاره قابل استفاده است؛ امّا بهتر است برای این کار از عرقیات سنّتی، غلیظ و غیر پاستوریزه استفاده کنید. عرقیات، مدت دوام زیادی دارند(حدّاقل ۶ ماه تا یک سال) و اگر چه نگهداری آنها در یخچال مطلوب است؛ امّا خارج از یخچال نیز به طور معمول مشکلی پیدا نمی کنند.


تذکّر مهم: با توجّه به اثرات ذکر شده برای این داروها، هر شخص می تواند از دو یا چند گیاه به صورت ترکیبی استفاده کند.


- چای: چای را دم کنید؛ امّا آن را ننوشید! دهانشویه چای – به ویژه چای سبز – در کاهش بار عفونی فضای دهان بسیار موثّر است.


- جفت بلوط: جفت بلوط، لایه نازک قهوه ای رنگی است که بین پوست بلوط و مغز آن قرار گرفته و به راحتی هم جدا می شود. این دارو بسیار قابض است و اثرات بسیار مفیدی در کم کردن عفونت و بهبودی آفت و زخم های دهان و رفع سستی لثه ها و لقّی دندان ها دارد.


- مازو: درمان زخم ها، عفونت ها و سستی و خونریزی لثه ها.


- تاجریزی: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- نعناع، پونه و آویشن: ضدّ عفونی کننده فضای دهان هستند. البته به طور معمول برای درمان استفاده نمی شوند؛ بلکه از اثرات پیشگیرانه آنها استفاده می شود.


- عروسک پشت پرده (کاکنج): درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- عاقرقرها: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- بومادران: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- پوست انار: یک داروی ارزان – در واقع رایگان – امّا بسیار موثّر است. جوشانده پوست انار یک درمان عالی برای انواع عفونت ها، زخم ها و آفت دهان است؛ لثه های سست را محکم می کند؛ خونریزی آنها را – به ویژه هنگام مسواک زدن – متوقّف می کند و لقّی دندان ها را به تدریج از بین می برد. گل انار و آب انار هم در این زمینه اثری مشابه پوست انار دارند.


- گلنار فارسی: در درمان زخم ها، عفونت ها، آفت، سستی و خونریزی لثه ها و لقّی دندان ها بسیار موثّر است. اثرات گلنار هم مشابه پوست انار است.


- سماق قرمز و قهوه ای و گرد غوره: درمان زخم ها و آفت و جلوگیری از خونریزی لثه ها.


- طباشیر، بنفشه، پنیرک، خطمی، خرفه و تخم خرفه: این داروها و داروهای مشابه، خنک کننده فضای دهان، آرام بخش دردهای ناشی از آفت و کاهش دهنده سوزش و تحریک زخم های دهان هستند.


- میخک: دهانشویه با عصاره یا عرق میخک یک مسکّن بسیار مناسب برای بسیاری از دندان دردهاست.


- فلوس و تخم گشنیز: این دو دارو می توانند اثر مناسبی در درمان برفک نوزادان داشته باشند. راه مناسب آن است که عصاره آنها را به طور مرتّب با چیزی مثل گوش پاک کن، روی نقاط مورد نظر دهان نوزاد بمالیم. بزرگ ترها می توانند از دهانشویه آنها استفاده کنند. در عین حال که این دو دارو روی آفت هم اثر مناسبی می گذارند.


- سعد کوفی: از مهم ترین داروهای ضدّ عفونی کننده دهان و دندان است که پودر شده آن را می توان برای مسواک زدن به کار برد؛ امّا دهانشویه آن هم می تواند کاربرد داشته باشد.



نظرات
  سلام و تبریک میگم سال نو رو خدمتتون ببخشید با توجه به قیمت و هزینه گلاب میشه بجای گلاب از آب استفاده کرد همراه باسرکه؟(یعنی سرکه رقیق شده با آب) نسبت همان پنج به بک باشه؟ بسیار سپاسگزارم
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ فروردين ۱۴۰۳
  

سلام. اثر دارو را کم می کند ولی اشکال ندارد. به قدری آب مخلوط شود که ترشی سرکه را از بین نبرد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ فروردين ۱۴۰۳



  باسلام و قبولی طاعات وعبادات در مورد دهانشویه گلاب و سرکه ،یعنی بطور مداوم و روزانه و پیشگیری( بدون داشتن مشکل خاص دندانی) برای همه اشخاص قابل استفاده هست؟ استفاده همیشگی و روزانه اش مضر نیست؟
ارسال کننده نظر : احمدی      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ فروردين ۱۴۰۳
  

سلام. استفاده دائمی آن مشکل خاصی ایجاد نمی کند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ فروردين ۱۴۰۳



  سلام آقای دکتر.دندانپزشک پس از معاینه دندان و لثه ها ، گفت:عفونت لثه داری و خیلی خطرناکه و به مرور وارد خون میشه و باید جراحی لثه انجام بدی. صبح ها که از خواب بیدار میشم ، از لثه ها خون وارد فضای دهان شده. سوالم از خدمت شما این هست که مداومت بر دهانشویه گلاب و سرکه جایگزین جراحی می تواند باشد یا نیاز به پاکسازی هم هست.ضمنا تا حد زیادی در خوردن مراعات و پرهیز دارم.
ارسال کننده نظر : محمد قاسمی      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
  

سلام. این دهانشویه بسیار موثر است اما بهتر است با مشورت با همکاران از پودر دندان های طبیعی، حجامت لثه ها و .... هم بهره ببرید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲



  سلام و وقت بخیر .آقای دکتر من تقریبا هردوهفته یکبار یاهرماه تبخال میزنم روی لبم و خیلی این موضوع اذیتم کرده.میخواستم بدونم راهی برای درمانش وجود داره ؟
ارسال کننده نظر : مشکات      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. با مراجعه حضوری به همکاران و تقویت سامانه ایمنی و انجام پاکسازی های لازم معمولا بهبود پیدا می کند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ بهمن ۱۴۰۲



  باسلام ببخشید در مورده دهانشویه سرکه و گلاب ۱. یکبار فضای دهان پر بشه کافیه؟یا مثلا چندین بار باید در هر مرتبه که استفاده میکنیم دهان رو از دهانشویه پر و خالی کنیم؟ ۲.بعد از استفاده از دهانشویه دهان رو آبکشی کنیم؟(با توجه به سرکه که اسیدی هست...) باتشکر
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. یک بار مایع را داخل دهان کنید و برای یکی دو دقیقه بچرخانید و سپس بیرون بریزید. بهتر است تا مدتی شسته نشود تا اثرات آن بهتر اعمال شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۷ آذر ۱۴۰۲



  سلام و خسته نباشید پسر چهار ونیم ساله ای دارم، که بعلت پوسیدگی و عصب کشی مجبور شدیم راه بیهوشی رو برای دندانهایش انتخاب کنید میخواستم نظرتون رو در مورد بیهوشی بدونم و چه نکاتی باید رعایت بشه قبل و بعد عمل از نظر سنتی که اثر بیهوشی کمتر بشه
ارسال کننده نظر : امیری      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. تا مدتی پس از بیهوشی غذاهای گرمی بیشتر بخورند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ آذر ۱۴۰۲



  سلام ، میخوام پوسیدگی دندان های عقبم از بین بره ، زیاد پوسیدگی نداره اما دوست دارم از بین بره، راهکاری بجز پر‌کردن هست؟
ارسال کننده نظر : علیرضا      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. 5 قسمت گلاب و یک قسمت سرکه انگور را مخلوط کنید و روزی یکی دو بار دهانشویه کنید. ماساژ عسل، استفاده از پودر دندان های طبیعی و چوب مسواک کمک کننده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ مهر ۱۴۰۲



  سلام وقتتون بخیر من چهار تا دندون جلو فک پایینم روی هم و بلند تر از حد معموله.به جز ارتودنسی درمان دیگه هست ؟چون ارتودنسی هم هزینش بالاست و هم سخت و زمان بر هست
ارسال کننده نظر : 🌹      تاریخ ارسال نظر : ۷ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. حداقل بنده چیزی بلد نیستم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ شهريور ۱۴۰۲



  سلام اقای دکتر بیشتر از دو ساعت هست که دندان عقل کشیده ام خونریزی اش بند نمی آید چکار کنم
ارسال کننده نظر : ع      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
  

سلام. با گلاب دهانشویه کنید. پنبه آغشته به سرکه روی محل خونریزی بگذارید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ مرداد ۱۴۰۲



  با سلام و خسته نباشید دخترم ۷ سالشه و دندونهای شیری عقب چند وقته عفونت میکنه ابسه میکنه انتی بیوتیک میخوره ولی بازم دوباره عفونت میکنه لطفا راهنمایی کنید ممنون از سایت بسیار خوبتون
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. از دهانشویه های معرفی شده در مقاله و نیز ماساژ مکرر عسل روی محل عفونت استفاده کنید ولی برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ فروردين ۱۴۰۲



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
بوی سیب و ...
مسواک وحیانی
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
بزرگی خوش خیم پروستات
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)