سلام وقت بخیر. پسرم ۲۲ ماهشه.چه مقدار روزانه بهش بدم؟ و بعد دو سال چه مقدار بهش بدم؟
محدثه

سلام خدمت شما ، جناب دکتر راهکار طب سنتی در دیسک کمر چیست؟ خانمم با 39سال سن ، ام آر ای، انجام داده و دکتر گفته که دیسک کمر هست و نیاز به جراحی نداره و دارو تجویز کرده، خواستم درمان سنتی را بفرمائید. ممنون
مجتبی

دکتر قوی ترین انرژی زا چیه؟ طبیعی شیمیایی سمی مضر فرقی نداره
Ali

سلام وقتتون بخیر آقای دکتر آیا راهی برای درمان و پیشگیری خونریز ی چشم دیابتی هست یک چشم بعد از تزریق آمپول هنوز دید نداره لطفا کمک کنید
لیلا

سلام. ببخشید درسته که باید از 6 ماهگی شیر شب قطع بشه؟ من از 7 ماهگی قطع کردم و احساس میکنم به همین دلیله که شیرم خیلی خیلی کم شده. لطفا راهنمایی کنید
ایمان

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار لطفا راهکاری برای نفخ شدید دربارداری بفرمایید ممنونم
من

با سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر. مشکلی که بنده دارم این است که باید به اجبار قبل از خواب شبانه و خواب وسط روز دفع ادرار داشته باشم و الاّ احساس ادرار اجازه نمی دهد راحت بخوابم.( البته دفع ادرار به صورت اختیاری جزء توصیه های دینی است اما برای بنده به حالت اجبار درآمده است) از طرفی برخی اوقات با اینکه بعد از دفع ادرار عمل استبراء را انجام میدهم احساس می کنم چیزی شبیه ادرار از من دفع می شود. بنده همیشه کمرم را با کمربند به اصطلاح شتر می پوشانم. شما چه توصیه های جهت رفع این مشکل پیشنهاد می فرمایید
مصطفی

سلام بسیار ممنون از این مقاله ی عالی این مقاله شماره ی ۲ و ۳ اگه نداره، پس بی زحمت اون شماره ی ۱ رو از جلوش بردارید
دد

سلام اقای دکتر ببخشید خوردن کنجد یا محصولات کنجدی بعد از تشکیل نطفه ممنوع است آیا؟ خوردن سرکه بعد از غذا یا با اب جوشیده و عسل چطور ؟
سوسن

سلام برای درمان افتادگی رحم راهکاری لطفا میفرمایید
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
واقعیت فست فودها چیست؟(مقاله انتخابی)
تعداد: 2 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 18334]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


 

واقعیت فست فودها چیست؟


 

سارا کراپ


چکیده:


مردم آمریکا هر ماهه بخش عمده ای از درآمد خود را صرف خرید و خوردن فست فود ها می کنند. به همین دلیل است که برخی از نویسندگان و تحلیل گران،  مردم آمریکا را «ملت فست فودی» می نامند. اما همچون بسیاری از دیگر مقولات سیاسی و اجتماعی، آمریکاییان نسبت به واقعیت غذاهایی که تحت عنوان فست فود مصرف می کنند و نیز اثرات بسیار زیانبار آنها بر سلامتی خود ناآگاه هستند و رسانه های آمریکایی نیز که عمدتاً حافظان منافع شرکت های آمریکایی به شمار می روند،  در آگاه سازی مردم این کشور تلاش چندانی به خرج نمی دهند. آلودگی بیشتر فست فودهای فروشگاه های زنجیره ای معروفی چون مک دونالد به انواع عفونت های دامی و افزودن صدها ماده شیمیایی برای بخشیدن طعم دلخواه به این غذاها، از جمله مهم ترین مشکلاتی هستند که فست فودها را در زمره مواد غذایی خطرناک قرار می دهند.


از تاسیسات فرآوری که در آنها گوشت ها آلوده به کود گاو می شوند تا آزمایشگاه های شیمیایی که طعم دهنده های خوراکی نظیر «طعم دودی کبابی شده» را خلق می کنند،  واقعیت های پشت همبرگر های چاق و چله و کاملاً  گرد و سوخاری های طلایی رنگ،  چیزهایی هستند که صنایع فست فود ترجیح می دهند شما از آنها چیزی ندانید.


تعداد معدودی کتاب و فیلم بوده اند که در دهه گذشته به واقعیت های پشت پرده کسب و کار پرمساله فست فود  پرداخته اند؛ کسب و کاری که هر چه بگویید هست، جز اشتها برانگیز.


خلاصه کردن مشکلات مربوط به غذاهای فست فود ،  به کثیف و آلوده بودن میزهای این قبیل رستوران ها دور از انصاف است. وجود حشرات،  جوندگان،  شرایط کاری غیر بهداشتی، مشکلاتی شایع در تولید انبوه مواد غذایی به شمار  می روند. مردم هر روزه در رسانه ها با  گزارش های مربوط به این قبیل مسایل مواجه می شوند. با وجودی که آمریکاییان به طور مبهمی در جریان این گونه تخلفات قرار می گیرند ، اما آنها همچنان به مصرف مقادیر هنگفتی از فست فودها ادامه می دهند. چرا؟ سهولت و قیمت ارزان، دلایل خوبی هستند، اما به راستی توضیح دهنده این واقعیت نیستند که چرا ما به مصرف این گونه غذاها در چنین حجم انبوهی ادامه می دهیم. مثلاً چرا یک کیوسک خیابانی که کلم بروکلی و اسفناج بخارپز شده را در ازای یک پنی می فروشد، کسب و کارش به اندازه مک دونالد سکه نیست؟ یکی از دلایل این وضعیت، افزوده شدن  چربی،  نمک، مواد نشاسته ای  به وعده های غذایی ماست. اما  موضوع  به این عوامل خلاصه    نمی شود. ترفندهای سرخ کردن مواد به شیوه ای عالی نیز نمی تواند توضیح دهنده  وسوسه مصرف سوخاری های «مک دونالد» باشد. در واقع طعم فست فودها ارتباط ناچیزی با کیفیات ذاتی غذا دارند. موضوع به مواد افزودنی مربوط می شود.


صنعت فست فود سال ها روی مهندسی غذاهایی کار کرده است تا  تمام حواس ما را با طعم دهنده های تولیدی صنعتی،  رنگ ها و آنچه که دهان پر کن نامیده می شود ـ بافت،  وزن و انسجام ـ سازگار کنند. اریک شلوسر در کتاب خود«ملت فست فودی» توضیح می دهد که چگونه شرکت ها ـ معمولاً همان شرکت هایی که سازنده عطر هستند ـ مواد شیمیایی را برای طعم دادن به غذاهای فرآوری شده ما با هم ترکیب می کنند. شلوسر قریب صد ماده شیمیایی را فهرست می کند که تشکیل دهنده طعم استاندارد توت فرنگی در یک میلک شیک است. مالکان این طعم دهنده ها اسرار آن را مخفی نگه می دارند. دهه ها بود که مک دونالد  از پیه گاو در سوخاری های خود استفاده می کرد. وقتی جامعه کم کم نسبت به چربی اشباع شده ابراز نگرانی کرد، این شرکت به طرف روغن نباتی رفت. مک دونالد از افشای اینکه از چه مواد دیگری در ترکیب خود استفاده  می کند، خودداری کرده است. «FDI » شرکت ها ی غذایی را ملزم نکرده است که اجزای  به کار رفته در مواد افزودنی خود را تا زمانی که آنها «عموماً ایمن تلقی می شوند» اعلام کنند.


مورگان اسپورلاک برای مستند خود«Super Size Me» چند تا از غذاهای اصلی مک دونالد را از جمله بیگ مک و سوخاری ها را داخل ظروف شیشه ای جداگانه ای قرار داد تا ببیند روند تجزیه و فساد آنها چگونه صورت می گیرد. او همین کار را با یک برگر و سوخاری که از یک رستوران محلی غیر زنجیره ای خریداری کرده بود نیز انجام داد. بعد از دو هفته، برگر و سوخاری رستوران محلی همان طور که انتظار می رفت، پوشیده از کپک شد و مایعی از آنها بیرون زد. اما بیگ مک و سوخاری ها به شکل عجیبی سالم به نظر می آمدند. پس از پنج هفته در حالی که برگر و سوخاری معمولی غیر قابل تشخیص بودند،  بیگ مک تازه در حال کپک زدن بود. اما سوخاری های مک دونالد هنوز  سالم و دست نخورده به نظر می آمدند. دو ماه بعد تقریباً همه چیز از کپک سیاه شده بود، جز سوخاری ها که هنوز به تازگی و سرحالی روزی که خریداری شده بودند به نظر می آمدند، انگار که آنها را از پلاستیک درست کرده باشند. این آزمایش که در یک دی وی دی به نمایش گذاشته شد این سوال را مطرح می کند: «این مواد غذایی چقدر در معده انسان دوام می آورند؟»


سطوح بالای پاتوژن های مضر همچون ای. کولی و سالمونلا در گوشت همبرگر یکی از  تکان دهنده ترین یافته های« ملت فست فودی» است. در مطالعه ای که در سال 1996 انجام شد،   FDIدریافت که حدود هفتاد و نه درصد از  گوشت های گوساله چرخ کرده ، حاوی میکروب هایی است که در اصل از طریق ماده مدفوع انتشار یافته اند.


اولین ای. کولی شناخته شده فست فودها در اوایل دهه 1980 شیوع یافت و باعث مسمومست ده ها تن از مشتریان یکی از رستوران های مک دونالد در اورگان گردید، اما ملت هیچ گاه از این اتفاق با خبر نشدند. گوشت آلوده در یک «جک این باکس» در سال 1993 پیامدهایی بسیار جدی تر داشت و چهار نفر را به کشتن داد و حدود بیست تن را راهی بیمارستان کرد. از آن زمان تاکنون هزاران نفر روانه بیمارستان ها شده ا ند و صدها تن جان باخته ا ند.


یکی از دلایل مشکل سرایت باکتری مخصوص گاوها به انسان،  به شرایط نگه داری گاوها مربوط می شود. آنها در فضاهای محصور زندگی می کنند،  یعنی محل هایی که عفونت های مسری  در آنها چند برابر می شود و دام ها خوراکی را می خورند که باعث ناسالم شدن آنها می گردد. سیستم گوارشی گاوها برای علف ساخته شده اما آنها معمولاً با ذرت و غذاهای دارای پروتیین بالایی تغذیه        می شوند که از جانوران جونده به دست می آید. بیماری جنون گاوی باعث ممنوعیت تغذیه گاوها با بقایای گاوهای مرده شد، اما FDI هنوز استفاده از بقایای اسب، ماکیان و خوک و نیز خون گاو را برای تغذیه گاوها  مجاز می داند. این پاتوژن ها در سلاخ خانه ها نیز انتشار می یابند. اگر یک کارگر بدون ملاحظه، سیستم گوارشی را از لاشه یگ گاو بیرون بکشد،  کود و کثافت می تواند گوشت ر ا آلوده کند. کارگران معمولاً از آموزش های لازم برخوردار نیستند و زیر فشار کار بیش از حد قرار دارند ، در نتیجه احتمال بروز اشتباه از سوی آنها بسیار زیاد است. چرخ کردن گوشت، این آلودگی را از لاشه یک گاو به صدها لاشه منتقل می کند.


شما حتی از چنین اطلاعات ناراحت کننده ای آگاه باشید،  باز هم ممکن است این راه را انتخاب کنید که چشم هایتان را ببندید و یک هپی میل را به دندان بکشید. تازه شما در این کار تنها نیستید. آمریکاییان هنوز کماکان بیشترین درصد از بودجه غذایی خود را صرف فست فودها می کنند. این امر به معنای مصرف مقادیر هنگفتی سوخاری،  برگر و آلودگی ها است.

 

برای مطالعه بیشتر:


جنبش غذاهای سریع

 
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.


رکود اقتصادی و فست فودها


 

منبع: www. alternet. org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 78



نظرات
  بسیار عالی بود
انشااله موفق و موئید باشی

ارسال کننده نظر : هادی      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ فروردين ۱۳۹۴


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3268بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4335بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4522بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5142بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4074بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6193بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6174بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5905بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6293بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6238بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6234بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6921بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8014بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9262بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8301بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8824بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9405بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10008بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10263بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11345بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
کاربران موبایل دقت کنید!
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
زگیل تناسلی
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دنیای زیبای دینداران
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)