دختر من ۳سالشه ریزش شدید مو سکه ای داره دکتر زیاد بردم جواب نداد الان یه دارو استفاده میکنم دارد جواب میده کم ولی صورت بچه هم داره مو در میاره
فرزانه

درصورت زردی داشتن نوزاد بازم مادرمیتونه این توصیه های بالا را انجام دهدمنظورم خوردن گرمی جات وگرنه چکارکنیم
محدثه

سلام خسته نباشید ببخشید من کیست دارم که کنارش ورم کرده مثل جوش میمونه اگه از این درمان استفاده کنیم و کامل برطرف بشه دیگه مشکلی پیش نمیاد؟ میترسم درمان بشه اما از زیر پوست مشکلی داشته باشه که بعدا مشکلی پیش بیاد درحال حاضر هم کیستم خونریزی ندارن درد هم نداره کمی ترشح داره که اصلا بو نمی‌ده
امیر

سلام من حدودا 40روره که به حساسیت احتمال دارویی مبتلا شدم چند روز بیمارستان بستری شدم بخاطر ورم وگور گرفتگی صورت آزمایش کبد آنزیم ها رو بالا نشون داد ولی هنوز داخل دهانم میسوزه واذیت میشم راهنمایی کنید... تا چه زمان اثر حساسیت از بین نمیره
الهام

سلام وقت بخیر لطفا نسخه اصلی تقویم حجامت رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
مجتبی صالحی

با سلام چقدر طول می کشد که حجامت آلرژی اثر کند؟
آرام

سلام. من بیست روزه زایمان کردم موقع رابطه جنسی توی واژن سوزش و درد دارم . بعد از رابطه اولین ادرارم به شدت میسوزه . چیکار کنم؟؟
فاطمه

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار ۲۸سال دارم وقصددارم انشاالله اقدام به بارداری کنم امامتاسفانه این ماه که عادت شدم خونریزی روزاول ودوم خیلی خیلی کم هست نگرانم .پونه اویشن زعفران امتحان کردم تاثیرچندانی نداشته آیا دارویاگیاهی هست بخورم قاعدگی بازبشه ممنونم
زینب

سلام آقای دکتر من با سن حدود ۵۵ سال چندین سال است که حتی با معالجات نفخ دارم الان جوری هستم که شبها موقع خواب که حدود ۴-۶ عدد قیصی میخورم بعد از حدود ۱ ساعت سینه و پیشانی سرد شده و بعد از اینکه بخواب رفتم در عالم خواب سر و سینه مرتب عرق سرد میکند و بسیار زیاد باعث اذیت من میشود البته در حالت عادی هم سر در مقابل کولر عرق سرد میکند و من جرأت قرار گرفتن روبروی کولر ندارم لطفاً پاسخ دهید با تشکر از زحمات خالصانه جنابعالی
حمیدرضا

سلام خسته نباشین.. من دوره های پریودم خیلی نامنظمه و زود به زود عادت ماهیانه میشم این بار بعد ۶ روز پاکی دوباره به خونریزی افتادم می خواستم ببینم به نظرتون پیاز درمانی رو شروع کنم؟؟؟ چون نمی دونم سری بعد کی دوباره پریود میشم و ممکنه ۳ دوره پیاز درمانی نظمی نداشته باشه
راسخی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مواد شیمیایى و سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 2 میانگین: 4.5
[تعداد بازدید : 6698]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

مواد شیمیایى و سلامت کودکان


دانیل نایت1 


چکیده: 

 
مواد شیمیایى که امروزه با زندگى بشر عجین شده اند، با عوارض جدى اى براى سلامت بشریت و طبیعت همراه شده اند که تنها نگاهى به میزان رهایى این گونه مواد شیمیایى مورد مصرف در بخش هاى صنعتى و کشاورزى آمریکا و پیامدهاى آن بر سلامت کودکان این کشور، مى تواند زنگ خطرى براى همگان در گوشه و کنار جهان محسوب شود. 



مواد شیمیایى سمّى اى که به طور معمول توسط صنعت در مقادیر عظیمى در گستره محیط زیست ایالات متحده رها مى شوند، مى تواند به اختلال در رشد کودکان و به ناتوانى هایى در روند یادگیرى آن ها دامن بزند. 

 
اطلاعات رسمى موجود حکایت از آن دارد که شرکت هاى آمریکایى تنها در سال 1998 یک میلیارد پوند یعنى حدود 450 میلیون کیلوگرم از مواد سمّى خود را در آب و هواى این کشور رها ساخته اند. بررسى ها بیانگر آن است که چنین مواد شیمیایى اى از توان بالقوه اى براى تأثیرگذارى بر بدن و مغز کودکان برخوردارند و حتى بسیارى از آسیب هاى وارده در دوران جنینى هم با این مواد آلوده مرتبط هستند. 

 
«تد شتلر» متخصص کودکان در بوستون در این باره مى گوید: «اگر چه بیان این که ناتوانى خاصّى مستقیما نتیجه این گونه مواد شیمیایى است، مشکل به نظر مى رسد، اما آشکار است که این مواد، تأثیرات و عوارض فاجعه بارى بر نسل بشرى تحمیل مى کنند.» 

 
هم اینک حدود دوازده میلیون کودک آمریکایى زیر هجده سال، از یک یا بیش از یک ناتوانى رشدى، یادگیرى و یا رفتارى رنج مى برند. این ناتوانى ها عمدتا شامل عقب ماندگى ذهنى، اختلالات مادرزادى، اوتیسم یا درخودماندگى و اختلال در توجه مى باشد. 

 
بر طبق یکى از بررسى هاى به عمل آمده توسط گروهى علمى در آکادمى ملى علوم آمریکا، مشخص شد که این گونه مواد شیمیایى به تنهایى و یا همراه شدن آن ها با برخى عوامل ژنتیکى، زمینه اختلالات رشدى و ذهنىِ درصد قابل توجهى از کودکان را به همراه داشته است که وجود بیش از 360 هزار کودک آمریکایى مبتلا به این گونه اختلالات مغزى و رشدى کاملاً محرز است. 

 

دکتر «لرى سیلور» در این باره مى گوید: «حال فهمیده ایم آن چه را که براى سالیانى نسبت به آن مظنون بوده ایم، یعنى مواد شیمیایى اى که براى هزاران خانواده در این کشور، موجبات اضطراب و ناراحتى را حاصل آورده اند، واقعا خطرآفرین هستند.» 


سیلور در ادامه بدین نکته اشاره مى کند که اگرچه حدود پنجاه درصد برخى از مشکلات موجود به سوابق خانوادگى آن ها مرتبط مى شود، اما در پنجاه درصد باقیمانده مشخص شده که این اختلالات با رهایى مواد شیمیایى آلوده در محیط زندگى ما پیوند خورده است. 


مطابق قوانین جارى در آمریکا، شرکت هاى تولیدى و صنعتى این کشور باید میزان رهاسازى مواد شیمیایى سمّى خود را در عرصه طبیعت همه ساله به دولت اعلام نمایند، اما بررسى ها حکایت از آن دارد که تنها پنج درصد رهایى این گونه مواد آلاینده در طبیعت به دولت گزارش مى شود و از این رو میزان واقعى این گونه مواد در طبیعت بایستى 24 میلیارد پوند و یا به عبارتى دیگر 10 میلیارد کیلوگرم باشد. صنایع تولیدکننده فرآورده ها و محصولات شیمیایى به عنوان مهم ترین منبع تولید و عرضه مواد شیمیایى سمّى محسوب مى شوند. تولیدکنندگان کاغذ، فلز و پلاستیک و هم چنین شرکت هاى تولیدکننده برق به عنوان اصلى ترین آلوده کنندگان محیط زیست به شمار مى آیند. امروزه، حلاّل ها به مثابه یکى از مهم ترین مواد سمّى رها شده در ایالات متحده شناخته مى شوند. تولیون که به عنوان یکى از انواع حلاّل ها در صنعت چاپ محسوب مى شود، خود به یک نگرانى جدى تبدیل شده چرا که تنها میزان رهایى آن در عرصه طبیعت بیش از 45 میلیون کیلوگرم در سال است. 


این ماده مى تواند به ناهنجارى ها و اختلالاتى در چهره و اعضاى سر و صورت کودکان منجر شود. هم چنین مى تواند کاهش رشد، اختلالات در تکلم و نیز نقص در توانایى هاى حرکتى را به همراه داشته باشد. مسأله اى که در این باره اهمیت مى یابد آن است که بسیارى از تجهیزات صنعت چاپ به نسبت دیگر صنایع به مناطق مسکونى نزدیک ترند و از این رو از دیگر آلاینده ها براى کودکان خطرآفرین تر هستند. مواد آلاینده دیگرى همانند سرب، کادمیم و منگنز نیز از جمله مواد خطرناک رایج در زندگى امروز به حساب مى آیند. جداى از این گونه مواد، از آنجا که ارائه گزارش میزان عرضه سموم آفت کش مصرفى در بخش هاى کشاورزى، از قوانین جارى مستثنى مى باشد، لِذا میزان واقعى این گونه مواد آلاینده رها شده در طبیعت نیز به طور دقیق مشخص نمى باشد. 


هم اینک در آمریکا هیچ برنامه ملى، ایالتى و یا محلى اى براى متقاعد ساختن تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، نسبت به بررسى میزان خطرات بالقوه این گونه مواد بر رشد و سلامت کودکان وجود ندارد و این باید به منزله زنگ خطرى براى طرفداران محیط زیست و قانون گذاران این کشور شناخته شود. 


شتلر در این باره مى گوید: «مواد سمى و خطرناک که مى توانند با نارسایى هایى بر سیستم رشد و ذهن کودکان همراه باشد، باید در آزمایشگاه ها و نه بر روى کودکان ما مورد بررسى و آزمایش قرار گیرد.» 


منبع: www.twnside.org 

 

1 1- Danielle Knight

منبع :

سیاحت غرب شماره 8



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[198بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[1060بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[1279بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[1145بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[1166بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3654بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[3823بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3475بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[3869بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[3852بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [3962بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4599بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5272بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[6818بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[5838بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[6254بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[6163بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7511بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[7808بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[8725بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
آرامش دیداری (2)
آرامش دیداری (1)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟