سلام آقای دکتر پسرم ۳ ماه و نیمه هست و سرما خورده. سرفه داره و خوب نمیشه. برای درمان سرفه چکار کنم؟
نسیم بهاری

سلام خدا قوت مرد 36 ساله هستم دارای فرزند برای کاهش میل جنسی چی باید مصرف کنم
مهران

سلام استاد ممکن است کسی جسمش مثل سوداوی ها باشد اما ذاتا صفراوی باشد یا برعکس؟!مثلا طرف هیکلا دموی باشد اما از لحاظ روحیه سوداوی باشد؟!
محمد

با سلام من ۲۵ سالمه یک سال پیش یک سوراخ بزرگ بالای باسنم ایجاد شد کلی انتی بیوتیک خوردم خوب نشد زالو انداختم خوب نشد داروی ساختنی عطاری با پماد سیاه گذاشتم اثر نکرد تا اینکه با اب دریا بسته شد به مدت یکسال ولی الان دوباره باز شده یک هفته بعد بسته شد الان ورم کرده اومده بالا اندازه یه نخود که با فشار درد میگیره لطف میکنید راهنمایی کنید که کاملا برطرف بشه ممنون
امیر

سلام مجدد دکتر.راجب سوال قبل درمورد تغییر مزاج... بنده مشکل انچنانی با این مزاج ندارم مثلا اگه ادم درونگراییم برخلاف اکثر انسان ها خیلی هم لذت بخش هست برام اما شما خودتون قبلا گفتید که میشه مزاج جبلی رو میشه تغییر داد منتها خیلی کار سخت و زمانبیره اما حالا میگید نمیشه از چند استاد دیگه هم شنیدم منتها همه میگن کار خطرناکیه لطفا این کلیپ رو ببینید از دکتر عزیز خانی ایشون میگن که توی دو سال میشه 🤔🤔 https://www.aparat.com/v/r675ce67
حمیدرضا

سلام دکتر خسته نباشید.اگر یه شخص ۲۴ ساله مذکر سوداوی که بخواد تحت نظر یه شخص وارد مزاج جبلیش رو تغییر بده (میدونم کار غلطه!) این فرایند حدودا چند مدت میتونه طول بکشه و اینکه تبدیل شدن مزاج پایه برای این فرد به صفراوی راحت تره یا دموی؟!
حمیدرضا

ادامه پیامم،آقای دکتر محبت کردین چندسال پیش بخاطرریفلاکسش دستور ترنجبین شیربیان فرمودین خیلی موثربود همیشه دعای خیرمابدرقه راهتون امااونزمان یبوست نداشت،الان مجددشروع کردم به دادنش شایداثربزاره به دفعش واشتهاش اشکالی نداره؟ ومیتونم هرروز فلوس بهش بدم؟روده هاش پاک بشه؟
محمد

سلام آقای دکتر خداقوت پسر۶ساله ام مدت یکی دوماهه مدام میره دستشویی وبیان میکنه دفع مدفوع دارم گاهی این دفع بسیارسفته گاهی هم شل اماهربار ازدستشویی برمیگرده میگه هنوز دفعم کامل نشده وخیلی هم تونشستن وراه رفتن تردید میکنه میگه ممکنه پی پی ام بیاد بیرون،نگرانش هستم توی شهرمون پزشک بردیم گفتن صفراوی هست وتدابیر گفتن امااثرنداشته ،بی اشتها کم غذاست ورنگش پریده روبه زردی میزنه ازمایشش سالم الحمدلله فقط کمی کمخونی داشت و ویتامین دی کم بود بنظرتون مشکل چیه وچه بایدبکنیم ممنونم خدابه شما خیربده
محمد

سلام آقای دکتر خداوند لطفش رو شامل حال ما کرد و به ما فرزندی عطا کرد که البته ۱۶ روز هم در ان ای سی یو بستری شد الان ترخیص شده و تمام هم و غم ما خوب بزرگ کردن این فرزند است خواهش میکنم به ما راهنمایی لازم را در خصوص واکسیناسیون بفرمایید شما اگر الان نوزادی داشتید به او واکسنهای رایج را طبق برنامه‌ واکسیناسیون میزدید یا نه خواهشمندم پاسخ ما پدر مادر را بدهید
محمدی

سلام آقای دکتر یه خواهش ازشمابزرگوارداشتم راهنمایی برای میکروب معده بکنید صبحانه نمیتونم بخورم نهارشام هیچی دکترا داروهای بی اثرمیدن واقعا دارم ازپادرمیام بعد۳ماه همچنان عددش بالابود درازمایشم خانمی ۵۰ساله بابیماری فشارودیابت هستم اجرتون باحضرت زهرا س
زهرا
کد : 57671
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
با طناب پوسیده این روان‌شناس‌ها؛ ته چاه «طلاق» نروید!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 


با طناب پوسیده این روان‌شناس‌ها؛ ته چاه «طلاق» نروید!

 

 

 

 


 

گروه جامعه خبرگزاری فارس- طناز اصفهانی: «اگر می‌خوای بیاد سمتت این سه تا کارو بکن...»، «اگر نسبت بهت سرد شده این واکنش رو نشون بده...»، «تا اینا رو نفهمیدی اصلاً رابطت رو باهاش جدی نکن!»، «اینا رو به خانواده همسرت نگو...»، «سه مرحله جادویی برای جذب مردان» و... کمی فکر کنید. آیا این جملات برایتان آشنا نیست؟

 

 

 

 

اینها همان تیترهای درشت اکسپلور اینستاگرام است که به ظاهر برای خوشبخت‌تر کردن شما تولید شده‌اند. راهکارهایی غیرعلمی درباره چالش‌های مختلف زندگی انسانها، که توسط افراد غیرمتخصص و به اصطلاح برای بهتر شدن شرایط زندگی‌تان به شما آموزش داده می‌شود.

 


 

این روزها اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی پر شده از مشاورنماهایی که درباره مسائل مختلف خصوصاً چالش‌های روابط عاطفی به عنوان روان‌شناس، به کاربران مشاوره رایگان می‌دهند و مخاطبان را با استفاده از محتواهای جذاب و پررنگ و لعاب به صفحه خود جذب می‌کنند.

 

 


محمد حاتمی رئیس سابق سازمان نظام روان‌شناسی جمهوری اسلامی ایران، اولین فردی بود که نقاب از چهره واقعی این روان‌شناسان برداشت و در خصوص روان‌شناس‌نماهای اینستاگرام گفت: «برخی از افراد که در حوزه روانشناسی و مشاوره تحصیل نکرده‌اند و صلاحیت لازم برای ارائه خدمات در این عرصه را ندارند، در فضای مجازی با ایجاد یک اکانت و راه‌اندازی صفحه شخصی، خود را روان‌شناس معرفی کرده و مردم هم به دلیل جذابیت موضوعات حوزه روان‌شناسی، به این گروه‌ها مراجعه می‌کنند.

 

 

 

 

 

در حالی که علم روانشناسی باید در حیطه فرهنگ کشور راهکار ارائه دهد.به عنوان مثال، در این پیج‌ها در خصوص مشاوره‌های پیش از ازدواج، پیشنهاداتی در خصوص زندگی دختر و پسر«در زمان قبل از ازدواج» داده می‌شود که با فرهنگ ایران در تناقض است. فرهنگ جامعه ایران این مساله را نمی‌پذیرد. علم روانشناسی باید بتواند در حیطه فرهنگ و آداب و رسوم هر کشور راهکار‌ ارائه داده و رفع مساله کند. روانشناسان مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی قطعا در حیطه فرهنگ کشور راهکار ارائه می‌کنند.»

 

 

 

 


چرا مردم به روان‌شناس‌نماها اعتماد می‌کنند؟


وی در سال گذشته در خصوص تعداد روان‌شناس‌نماها گفته بود: «در حال حاضر۱۲ هزار صفحه روانشناسی و مشاوره در فضای مجازی فعال است.» که باید تا به امروز تعداد آنها افزایش هم پیدا کرده باشد. زیرا تا کنون به غیر از لیستی که این سازمان از اسامی مشاورنماهای اینستاگرامی تهیه و در رسانه‌ها منتشر کرد، هیچ اقدام اساسی در زمینه جمع‌آوری آنها انجام نشده است. 

 

 

 


این در حالی است که بسیاری از مردم «به دلیل بالا بودن هزینه‌های مشاوره، تقبل نکردن هزینه‌های روان‌شناسی توسط برخی از بیمه‌ها و یا عدم تمایل و همکاری برخی از مشاوران با بیمه به دلیل هماهنگ نبودن دخل و خرج روان‌شناسان معتبر» به این روان‌شناسان زرد پناه برده و به مشاوره‌های بی‌پایه و اساس آنها اعتماد می‌کنند. در برخی موارد هم به قدری این مشاوران قلابی در نقش خود فرو می‌روند و مطالب آنها در فضای مجازی دست به دست می‌‌شود که مردم به صورت ناخودآگاه به آنها اعتماد می‌کنند. 

 

 

 

 

البته مشاورنماها در دنیای واقعی هم حضور دارند. برخی از افراد برای سودجویی و سواستفاده از نیاز مردم خود را روان‌شناس جا زده و با گرفتن مبالغ بسیار پایین‌ به صورت آنلاین و یا در محیط‌های عمومی «بیرون از مطب، کلینیک و محیط کاری» با بهره گرفتن از کتاب‌های روان‌شناسی عمومی به مردم مشاوره می‌دهند. اما مشاوره گرفتن از این افراد چه عواقبی دارد؟

 

 

 


«طلاق»؛ نهایتِ تلاش روان‌شناس‌نماها


یکی از مسائلی که در سازمان نظام روان‌شناسی قبل از صدور پروانه فعالیت، در روان‌شناسان بررسی می‌شود، میزان مهارت، تسلط در مشاوره دادن و سواد علمی روان‌شناسان است. بنابراین فردی که به عنوان روان‌شناس از این سازمان مجوز فعالیت می‌گیرد، صلاحیت کاری او تأیید و تضمین شده است. اما روان‌شناس‌نماها از این قاعده استثنا بوده و هیچ تضمینی برای صحت و درستی مشاوره آنها وجود ندارد. بنابراین ممکن است این افراد با ارائه راهکارهای غلط موجب بدتر شدن شرایط روحی و روانی افراد، سرخوردگی، از هم پاشیدگی یک خانواده، طلاق  و ... شوند.

 

 

 


 

حتی به گفته برخی از مخاطبان فارس، در مواردی این روان‌شناس‌نماها در مشاوره‌ به زوج‌ها، به جای ارائه راهکاری مناسب برای بازسازی زندگی‌ و رفع اختلافات، آنها را تشویق به طلاق کرده‌اند. این مسئله باعث شده تا بسیاری از افراد حتی نسبت به مشاورهای رسمی خانواده و روان‌شناسان دارای کد نظام روان‌شناسی بدبین شده و از مراجعه به این افراد جلوگیری کنند.

 

 

 


 اگر روان‌شناس خطا کند؛ مردم شکایت می‌کنند.


شهرام ابوطالبی روان‌شناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در پاسخ به ادعای برخی از مردم در خصوص تشویق مشاوران معتبر به طلاق می‌گوید: من این موضوع را باور ندارم. اگر مشاوره بر طبق اصول صورت گیرد چنین اتفاقی نخواهد افتاد. به کسی مشاور می‌گویند که دارای پروانه نظام روان‌شناسی و مشاوره از سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران باشد. این فرد کار تخصصی انجام داده و عضو نظام روان‌شناسی است.  دقیقاً مانند پزشکی که از نظام پزشکی مجوز دارد.

 

 

 


وی در ادامه می‌گوید: افرادی صلاحیت مشاوره دارند که دوره‌های تخصصی و دکترای مربوط به این رشته را گذرانده باشند یا حداقل دارای فوق لیسانس و تجربه لازم در این زمینه هستند و سازمان نظام روان‌شناسی بر روی آنها نظارت دارد.

 

 


طالبی در خصوص مشاوره هایی که زوج‌ها را تشویق به طلاق می‌کنند، می‌گوید: ممکن است این فرد، رشته‌ تحصیلی‌اش چیز دیگری باشد اما به عنوان مشاور و بدون نظارت و تأکید سازمان نظام روان‌شناسی فعالیت کند. اما یک روان‌شناس چنین خطایی را انجام نمی‌دهد. زیرا اگر انجام دهد، روان‌شناس قانونی شماره نظام دارد و مردم گزارش می‌دهند. 

 

 

 

 


طلاق: منفورترین کار یا مناسب‌ترین راه‌حل؟!


وی در خصوص طلاق به عنوان یک راه‌حل مناسب توسط روان‌شناس‌نماها می‌گوید: از نظر دین منفورترین چیز در دنیا طلاق است. از هم پاشیدگی تحکیم و بنیان خانواده چه به صورت طلاق واقعی و طلاق عاطفی منفور است. وقتی یک تسبیح پاره می‌شود، دانه‌های تسبیح پراکنده و گم می‌شوند. بچه ها در خانواده چه به سمت مادر بروند و چه به سمت پدر، مانند دانه‌های تسبیح پاره شده گم می‌شوند. حقیقت وجودی‌شان در مسیر زندگی آسیب می‌بیند.

 

 

 

 

وی در ادامه می‌گوید: اما باز در دین آمده است که اگر فرد هیچ چاره‌ای جز طلاق ندارد، می‌تواند از همین منفورترین عمل استفاده کند. ما حتی در پرونده زوج‌هایی هم که از طرف شورای حل اختلاف به ما مراجعه می‌کنند، تمام تلاشمان را می‌کنیم تا این افراد را به یکدیگر نزدیک کنیم. افراد باید از مشاوره‌های دارای صلاحیت کمک بگیرند.  

 

 

 


از کجا مشاور معتبر پیدا کنیم؟


وی در خصوص چگونگی انتخاب روان‌شناسان تحصیل‌ کرده و دارای صلاحیت برای مشاوره توضیح می‌دهد: اگر فردی به دنبال مطالب و مهارت‌های زندگی، حل مشکلات رفتاری، مهارت‌های ارتباطی با دیگران و... است، باید از منابع معتبر کمک گرفته و به روان‌شناس‌های دارای صلاحیت که اسامی آنها در سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره وجود دارد، مراجعه کنند. تا از بروز مشکلات بیشتر در حوزه روان و مشاوره نادرست مصون باشند.

 

 

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14228بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[16699بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[37099بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[48409بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[18874بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[24821بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[66443بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[540504بازدید]
زردی نوزادان[497042بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13127بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11975بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11739بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16533بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51945بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18299بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15743بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11388بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8791بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13421بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14872بازدید]