سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 9286]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

من به شبکه متصل ام، پس هستم

جرمى ریفکین1 


چکیده: 

 
امروزه یکى از مهم ترین نیازهاى بشر، دسترسى و همراهى وى با حجم انبوه اطلاعاتى است که توسط شبکه هاى الکترونیکى و مخابراتىِ رو به گسترش در حال تزریق شدن به عرصه حیات اند، اما شکل گیرى چنین اوضاعى با پیامدهایى براى حیات بشر همراه شده است که از آن جمله مى توان به احساس کم اطلاعى، کمبود وقت، روى آوردن به زندگى شتاب زده و دیوانه وار و بى شک فشارهاى روحى و جسمى ناشى از چنین جریانى اشاره کرد. 



مردم در سراسر جهان، سراسیمه وار در پى آنند تا خود را با انقلاب اطلاعات همراه سازند. همه در پى آنند تا به نحوى خود را به نظام اطلاعاتى حاکم متصل سازند. همگى بر این باورند که ارزشمندترین موضوع در دوران جدید آن است که چه گونه آدمى بتواند به فضاى مجازى در حال شکل گیرى دسترسى پیدا کند و از همین روست که سؤال هاى جدى همچون «آیا دسترسى بیش از حدّ به اطلاعات نمى تواند به مشکلى جدى تر از کم اطلاعى تبدیل شود؟» و یا این که «آیا انقلاب در عرصه اطلاعات و مخابرات که با گسترش فزاینده فعالیت هاى بشرى همراه شده است، نمى تواند به آسیب هاى فردى و اجتماعى خاص خودش پیوند خورد؟» در حال مطرح شدن است. 

 
انتشار نتایج دو آزمایش انجام شده توسط دانشمندان آمریکایى مى تواند همه ما را به طرح این سؤال وادارد که عصر ارتباطات الکترونیکى بالاخره ما را به کجا رهنمون مى سازد؟ براى نخستین بار دو تیم تحقیقاتى وابسته به دانشگاه هاروارد موفق به کاهش سرعت سیر نور و بالاخره متوقف ساختن آن شدند. آن ها پس از ایجاد نوعى توقف، دوباره آن را در مسیر خود منتشر ساختند. نور در هر ثانیه، سرعت سیرى معادل 186000 مایل دارد و گمان مى رود که سریع ترین انرژى در سراسر جهان باشد. این آزمایش مبین آن است که براى نخستین بار با دخالت بشر نور متوقف شده و به طور موقت با امکان نوعى ذخیره سازى همراه شده است. محققین امیدوارند که این آزمایش به شکل گیرى و تحقق نوعى جدید از انقلاب تکنولوژیکى که به عنوان انقلاب ارتباطاتى و محاسباتى کوانتومى شناخته مى شود، بینجامد و همین تکنولوژى هاى کوانتومى اند که مى توانند هم ارتباطات و هم محاسبات را در این عصر به نحوى فزاینده سرعت بخشند. 


در آزمایش دوم، دانشمندان دانشگاه پرینستون براى نخستین بار موفق شدند تا سرعت یک پالس نورى را به سرعت نور برسانند. در حالى که تا کنون همواره دانشمندان بر این نکته اتفاق نظر داشتند که هیچ جرمى نمى تواند با سرعت نور برابرى کند، اما هم اینک با انجام این آزمایش دریافته اند که یک پالس نورى مى تواند سرعتى هم پاى سرعت نور یابد. در حقیقت، آزمایش هایى از این دست است که مى تواند آدمى را به مرزهاى عصرى جدید در تاریخ بشر رهنمون سازد؛ عصرى که ما را مهیاى آن مى سازد تا حیات را در قالب سرعت نور سامان بخشیم. همه روزه، نرم افزارهاى جدید و تکنولوژى هاى مخابراتى و ارتباطى اى در حال ورود به عرصه حیات بشرند که ماحصل آن ها فشردن زمان، تسریع سرسام آور فعالیت هاى بشرى و پردازش هر چه سریع تر میزان قابل توجه اطلاعات است و چنین پدیده هایى است که زندگى در جامعه اى بر پایه میلیونیم ثانیه را براى ما مهیا ساخته است. 


اما در چنین اوضاع و احوالى این سؤال مطرح مى شود که آیا چنین شگفتى هاى تکنولوژیکى اى نمى تواند به جاى ارمغان آوردن رهایى بشر، این نسل را در شبکه اى از ارتباطات لجام گسیخته که هیچ مفرّى براى آن وجود ندارد، گرفتار نماید؟ 


رواج اصطلاحاتى هم چون فعالیت شبانه روزى، 24 ساعته، هفت روز هفته و... به سرعت در حال تبیین مشخصه هاى مرزهاى زمانى جدید هستند. دستگاه هاى فاکس، نامه هاى الکترونیکى، پست هاى صوتى، کامپیوترهاى شخصى، تلفن هاى یاخته اى، بازارهاى تجارى شبانه روزى، خدمات بانکى آن لاین، برنامه هاى خبرى و تفریحى بیست و چهار ساعته و بالاخره خدمات غذایى شبانه روزى، همه و همه در پى آنند تا توجه ما را بیش از پیش به این دوران جدید معطوف سازند. 


خلق دستگاه هاى کاراندوز و ابزارهایى که به سرعتِ فعالیّت ها مى افزایند تا به هدف خدمت رسانى و رفع نیازهاى بشرى جامه عمل بپوشانند، به این احساس در یکایک ما دامن زده اند که نسبت به اسلاف خود با کمبود وقت بیش ترى مواجهیم و این بدین دلیل است که چنین خدمات و ابزار جدیدى تنها به گسترش تنوع و افزایش آهنگ فعالیت هاى اقتصادى و اجتماعى زندگى مان دامن زده اند. به عنوان نمونه، نامه هاى الکترونیکى که به عنوان ابزارى براى رفاه بشرى معرفى مى شوند، موجبات آنرا فراهم آورده اند تا همگان وقت زیادى از اوقات روزانه خود را صرف پاسخ به پیام هاى یکدیگر نمایند. تلفن هاى یاخته اى نیز از جمله ابزارى محسوب مى شوند که اساسا از اتلاف وقت بشرى باید جلوگیرى کنند اما وجود آن ها همواره موجب شده تا استفاده کنندگان به نحوى در پى ارتباط بیش تر با دیگران برآیند و بدین شکل وقت زیادى را صرف چنین رفتارى نمایند. 


امروزه، ما در دنیایى پیچیده و زودگذر گرفتار آمده ایم، دنیایى که از شبکه هاى همواره متغیرى از روابط و فعالیت هاى بشرى شکل گرفته و هر دقیقه اى از آن به مثابه فرصتى براى ارتباط با دیگران محسوب مى شود. دیگر آن قول معروف دکارت که «من فکر مى کنم، پس هستم» جاى خود را به این قول یعنى «من به شبکه متصل ام، پس هستم.» داده است.

 
حال به راستى هنگامى که حیاتمان در تاروپود روابطى بى پایان که با سرعت نور همراه شده، گرفتار آید با چه سرنوشتى روبرو خواهیم شد؟ نشانه هاى آشکارى که حکایت از اضطراب و دلهره این عصر جدید دارند، بر همگان هویدا شده است. بیمارى هاى مرتبط با استرس و فشارهاى روحى، به نحوى فزاینده در سراسر جهان در حال گسترش اند. کارشناسان بر این باورند که بخش قابل توجهى از این مشکلات با انباشتگى و البته خستگى مفرط حاصل از وجود چنین حجم اطلاعاتى اى مرتبط است، چرا که همگان در چنین شرایطى در مى یابند که همراهى با این آهنگ و نیز همگام شدن با انباشتگى اطلاعاتى که با تکنولوژى غیرقابل کنترل و لجام گسیخته اى متجلى شده اند، دیگر ممکن نیست. در ایالات متحده از هر ده کارمند، سه نفر از مشکلات بارز روحى رنج مى برند. هزینه هاى جانبى ناشى از این گونه بیمارى هاى روحى و کارگریزى کارمندان که ماحصل چنین مشکلاتى است، معادل ده درصد تولید ناخالص داخلى این کشور مى باشد. 


بر طبق یکى از گزارش هاى اخیر «سازمان بین المللى کار»، از هر ده نفر بزرگسال در سراسر جهان یکى به استرس، افسردگى و یا خستگى مفرط مبتلا است. این سازمان پیش بینى مى کند که با افزایش تکنولوژى هاى جدید و تسریع روند جهانى سازى، شاهد افزایش بى سابقه اى در میزان بیمارى هاى روحى و روانى باشیم. 


شکل گیرى جامعه اى با چنین ویژگى هایى که در آن سرعت حرف اول را مى زند، مى تواند با تأثیرات عمیق و فزاینده اى بر زندگى آدمیان همراه شود. فعالیت هاى شبانه روزى به کاهش شدید میزان ساعات خواب انجامیده است. در سال 1910 میزان متوسط خواب یک بزرگسال 9 تا 10 ساعت بوده که این عدد هم اکنون در جوامع صنعتى به کم تر از 7 ساعت رسیده و این بدان معنا است که بر میزان ساعات کارى یک فرد و در طول یکسال به طور متوسط معادل 500 ساعت افزوده شده است. اما به هر حال لحاظ نمودن وضعیت ساعت زیستى بدن آدمى در روند فعالیت ها و زندگى آن، خود یک ضرورت است؛ چرا که به لحاظ زیستى، انسان به نحوى طراحى شده است که پس از غروب به خواب رود و با طلوع آفتاب فعالیت هاى روزانه خود را شروع کند، اما محرومیت شدید از خواب با آهنگ جدیدى از زندگى دیوانه وار و شتاب زده اى همراه شده است که بى شک ظهور بیمارى هاى جدى از جمله دیابت، سرطان، سکته و افسردگى با چنین وضعیتى مرتبط است. 


تأثیر شکل گیرى چنین جامعه اى که بر پایه «سرعت نور» در حال بنا شدن است بر هیچ بخشى و نسلى از جامعه به مانند «نسل دات کام» تأثیرگذار نیست. هم اینک در آمریکا میلیون ها کودک و به ویژه پسربچه ها به مشکل کم توجهى مبتلا شده اند که چنین عارضه اى در اروپا نیز در حال افزایش است. مبتلایان به چنین اختلالى به راحتى حواس شان پرت مى شود، از توانایى تمرکز حواس ناتوانند و به سرعت کنترل خود را از دست مى دهند، و اما آیا به راستى کودکى که با بازى هاى ویدیویى و کامپیوترها محصور شده و با چنین ابزارى به نوعى ارضا مى رسد، دیگر جاى شگفتى دارد که از دامنه توجهاتش کاسته شود؟ به هر حال هر چه که بر چنین آهنگى افزوده شود به افزایش ناشکیبایى چنین نسلى دامن زده ایم. یقینا شکل گیرى چنین فرهنگى با بى صبرى و ناشکیبایى بشرى انجامیده است.


خلاصه این که اگر این انقلاب تکنولوژیکى جدید تنها با سرعت و کارایى بالاتر هم عجین شده باشد، اما یقینا با از دست دادن ثروتى بسیار ارزشمندتر از زمان یعنى حس انسانیت و نوع دوستى آدمى همراه شده است. اما به رغم چنین خسرانى تاکنون تنها در پى پاسخ به این سؤال بوده ایم که چگونه مى توانیم بیش از پیش حیات خود را با این انقلاب جدید، همگام تر و همراه تر سازیم. اما سؤال اساسى در این باره چیز دیگرى است و آن سؤال چیزى جز این نیست که «چگونه باید به بینشى اجتماعى نسبت به این تکنولوژى هاى جدید که بر پایه سرعت نور بنیان نهاده شده و در حال تبدیل شدن به مکمل نیرومندى براى حیات آدمى است، دست یابیم، بدون آن که بر حیات بشرى استیلا یابد و آیا چنین امکانى اصلاً وجود دارد؟» 


منبع: www./guardian.co.uk/ 




منبع :

سیاحت غرب، شماره دوازده



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3322بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4371بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4580بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5212بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4109بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6217بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6214بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5939بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6317بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6269بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6260بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6950بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8049بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9289بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8336بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8971بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9465بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10040بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10294بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11370بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
ویراست ششم کتابچه مرهم
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
برای خواهرم
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.