سلام وقتتون بخیر آقای دکتر . به صورت اتفاقی سایت شما رو پیدا کردم . من چند ساله معده درد و نفخ و سنگینی معده دارم که به تازگی خودم فهمیدم از سنگ های صفرامه متاسفانه پزشکا فکر‌میکردن فقط از رفلاکسه معدست . چندین دکتر طب سنتی رفتم . داروهای زیادی مثل شیرین بیان و بارهنگ ، رازیانه ، زردچوبه و سبوس برنج و دمنوش بابونه و حتی چندین دوره دستور نمک اپسوم و آب سیب رو اجرا کردم . که بعد از نمک اپسوم حدود یک ماه حالم بهتر میشه و بعد متاسفانه دردام بر میگرده . همین هفته پیش هم سونو دادم بازم دکتر گفتن کیسه صفرات صد دانه یاقوته !!:(( پزشکا که میگن فقط عمل راهکاره . دکترای طب سنتی هم همین داروها رو هی تکرار میکنن . سی سالمه . اما این ۴ ساله از زندگی سیر شدم . خواهش میکنم اگه امکانش هست یه راهکار بهم بدین . واقعا موندم چیکار کنم . خسته شدم دیگه
ریحانه . م

سلام در مورد رفع سر درد بعد از زایمان و سقط هم توضیح بدید . بعد از ۱۴ روز هنوز درگیرشم
M__

سلام خوب هستید خسته نباشید آیا پسوریازیس واقعاً درمان قطعی داره؟
سید دانیال موالی

سلام وقت بخیر مادرم بیماری قلبی دارندو روزی ۵ عدد قرص قلب مصرف می‌کنند و دکتر پنتو پرازول هم تجویز کرده که برای مشکل معده به علت داروهای قلب آیا درمان جایگزین وجود دارد که پنتو پرازول مصرف نشود. ممنونم
مروارید

سلام من دوماهه که هر دفعه یک طرف سرم درد میگیره و چشمم میسوزه و انگار داره فشرده میشه الان به حدی رسیده ک گونه هامم میسوزه انگار چندوقت پیش رفتم دکتر بهم کواموکسی کلاو دادن خوردم ولی هنوزم درد دارم و علاوه بر اون به معده ام نمیسازه دکتر گفتن سینوزیته من چیکار کنم بعضی وقتا انقدر چشمم و سرم درد میگیره ک به زور می‌خوابم بلکه کمتر بشه ممنون میشم بگید چیکار کنم
فاطمه

28 اسفند مثل اینکه قمر در عقرب هست
عارف

ممنون استاد میشه بفرمایین کدوم یکی از درمان ها برا کسی که سابقه خودارضایی داشته موثرتره؟ آیا استفاده از حنا روی آلت در درمان زودانزالی موثره و باعث افزایش ضخامت پوست آلت میشه؟
مهدی

سلام وقت بخیر استاد از همکارهاتون کسی در شیراز جهت معرفی میشناسید؟ اگه نه خودتون کدوم شهر تشریف دارید امکان مراجعه حضوری یا تلفنی هست؟
مهدی

سلام وقت بخیر مادرم دیابت دارند . و مشکل گرفتگی عروق مبتلا به عفونت ادرار شده و با عرض پوزش سوزش ادرار لطفا راهنمایم بفرمایید برای حل مشکل چه کنند تشکر فراوان
مروارید

سلام ایا حنا زدن و وسمه زدن که چندساعت روی سر برای رنگ گرفتن موهای سفید استفاده میشه در شیردهی خصوصا چندماه اول شیردهی مجاز هست؟ مضر نیست؟ زدن حنا به پا تا مچ برای پاکسازی در دوران شیردهی مضر هست ؟ کمی ضعف هم در خودم بخاطر شیردهی احساس میکنم
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
حس مادری یا آینده شغلی؟! (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 2
[تعداد بازدید : 11395]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

حس مادری یا آینده شغلی؟!

 


 

آلبینا قربانوا


چکیده:


نویسنده که خود یک زن مسلمان است و در یک کشور اسلامی زندگی می کند، از یک سو به تغییر نگرش زنان نسبت به وظایف مادری و عوارض سوء اجتماعی این رخداد و از سوی دیگر به نقش جامعه و حاکمان جامعه در ارزش گذاری به کار مادران و فراهم آوردن امکانات لازم برای آنان مي‌پردازد.


هر روز به همراه كودكم به گردش می‌روم و این یك تصویر معمول است. مادربزرگ‌ها در مغازه‌ها می‌نشینند و با خوشرویی ما را برانداز می‌كنند. زوج‌های جوان به همراه سگ‌های مدرن خود گردش می‌كنند. امروزه، توجهات و نوازش‌ها نسبت به حیوانات رواج یافته است و به ندرت می‌توان مادرانی را به همراه كودكانشان دید.


از این رو، بی‌اختیار به این فكر فرو مي‌روم كه چرا زنان امروزی نمی‌خواهند صاحب فرزند شوند؟ دلیل آن چیست؟ آیا به غیر از ارزش‌های رواج‌ یافته از قبیل آینده شغلی و رفاه مالی، دلایل دیگری نیز دارد؟ چرا دختران و زنان جوان، آینده شغلی و آزادی‌شان را به خوشبختی ناشی از حس سعادت مادری ترجیح می‌دهند؟


در سال‌های اخیر، اغلب از بحران جمعیت در كشور ما ( روسیه) سخن گفته می‌شود؛ و باید گفت كه در ارتباط با این موضوع، اقدامات مؤثری نیز صورت گرفته است: كمك‌های مالی اختصاص داده می‌شود؛طرح‌های ملی اجرا می‌گردد و برای ارتقای وضعیت اجتماعی مادران در جامعه تبلیغات می‌شود. اما وضعیت به‌طور اساسی تغییری پیدا نكرده است.


این نخستین سالی نیست كه كارشناسان در ارتباط با این موضوع اعلام خطر می‌كنند. به اعتقاد بسیاری از كارشناسان، زنان شاغل امروزی نمی‌خواهند وقتشان را صرف نگهداری از كودك كنند. به جای آن، «ترجیح می‌دهند كه پول‌هایشان را پس‌انداز كنند و بچه‌دار شدن را به بعد موكول كنند».


آمار نیز این امر را تأیید می‌كند. گفتنی است كه بیشترین زنان موفق در كره زمین در سن سی و پنج سالگی بچه‌دار می‌شوند. و این تأثیر پیشرفت فن‌آوری امروزی است. این فن‌آوری برای زنان شاغل این فرصت را فراهم می‌كند تا بچه‌دار شدن را به تعویق بیندازند و فریز كردن تخمك‌ها این شرایط را فراهم می‌سازد كه در آینده از آنها برای تلقیح مصنوعی استفاده شود.

دكتر سایمون فیشل این موضوع را به تفصیل شرح می‌دهد: «اگر در روابط اجتماعی هیچ‌گونه تغییر و تحولی روی ندهد، در سال‌های آینده این فن‌آوری محبوبیت بسیاری كسب خواهد كرد.»

اما علل عدم تمایل زنان برای بچه‌دار شدن چیست؟ همه زنان به خاطر آینده شغلی‌شان از بچه‌دارشدن امتناع نمی‌كنند. من با انجام یك نظرسنجی كوچك میان آشنایان و دوستان خود به این نتیجه رسیدم كه علت اصلی این ‌كه بسیاری از زنان نمی‌خواهند فرزند دوم، سوم و یا بعدی را به دنیا آورند، وضعیت مسكن است.

باید خاطرنشان كرد كه برنامه مسكن «خانواده جوان» برای بسیاری از زوج‌های جوان مفید واقع شده است و طی سال‌های اخیر، در بسیاری از خانواده‌ها تعداد تولد فرزندان افزایش یافته است. اما در سایه این برنامه، وضعیت مسكن فقط برای درصدی اندك از جوانان بهبود یافته است.

 

از سوی دیگر، بیشترین زنانی كه قصد نداشتند فرزند دیگری به دنیا آورند، در صورت بارداری ناخواسته، این فرزندان را به دنیا می‌آورند. برای نمونه، یكی از آشنایان من پس از آگاهی از بارداری خود، نگران آن بود كه چگونه باید این فرزند ناخواسته را بزرگ كند. او پس از تشویق‌های همسر و نزدیكانش و با وجود مشكلات مالی، تصمیم گرفت فرزند دومش را به دنیا آورد؛ و اكنون اعتراف می‌كند كه با تولد فرزندش، به‌طور عجیبی وضعیت رفاهی خانواده‌اش بهبود یافته است.


بسیاری از افراد، عدم تمایل خود برای بچه‌دار شدن را این‌گونه تشریح می‌كنند كه نمی‌خواهند از نظر مالی در تنگنا قرار گیرند. سخن خوشایند بسیاری از زنان این است: «بهتر است یك فرزند به دنیا آوری و تمامی شرایط آسایش را برایش فراهم كنی». اما هیچ‌گاه این مسأله برای من قابل فهم نبوده است كه چنین مادرانی قصد دارند این فرزند خود را چگونه پرورش دهند؟ و آیا آنان از فرزند خود پرسیده‌اند كه آیا می‌خواهند عروسك بیبی‌بورن داشته باشند و یا خواهر تنی؟


بسیاری از زوج‌های جوان از آن شكایت دارند كه خانواده‌هایشان به آنان كمك نمی‌كنند. بیشتر مردان سه شغل دارند و مادربزرگ‌ها هم بیش از حد آزاد هستند. آنان خواسته‌های‌شان را، كه در جوانی به خاطر داشتن مسئولیت فرزندا‌شان قادر به انجامش نبودند، اكنون برآورده می‌سازند؛ و این، مادران جوان را ناگزیر می‌كند تا مسئولیت بچه‌داری را برعهده پرستاران كودك و مهدكودك‌ها محول كنند كه این امر نیز مستلزم هزینه كردن مبالغ هنگفتی است. اگر شرایط برای گرفتن پرستار كودك و یا تحویل كودك به مهدكودك آماده نباشد، در آن صورت زن در خانه حبس می‌شود و یا، به سخن دیگر، منزوی می‌شود.


البته در اینجا نمی‌توانیم همه علت‌ها را نام ببریم... «از دست دادن زیبایی»، «باید برای خود زندگی كرد». آری، در جامعه ما زنی كه كودك به دنیا می‌آورد، همواره مورد حمایت و درك سایرین قرار نمی‌گیرد. و اما آموختن این كه «اگر نمی‌توانی فرزندت را تغذیه كنی، لباس بپوشانی و تربیت كنی، ضرورتی ندارد كه او را به دنیا آوری»، گویی وظیفه هر یك نفر از دو نفر شده است.


آیا می‌توان گفت كه علت اصلی نارضایتی زنان از بچه‌دار شدن، به جامعه برمی‌گردد؟ و بنابراین، تا زمانی كه در جامعه نسبت به بارداری زنان و پرورش كودكان تغییری حاصل نشده باشد، نمی‌توان از بهبود وضعیت جمعیتی در كشور سخن گفت.


اگر كمی اندیشه كنید، متوجه می‌شوید كه مادر‌بزرگان ما مرفه‌تر از ما نبوده‌اند؛ بلكه برعكس، زندگی بسیار متواضعانه‌تری نسبت به ما داشته‌اند. آنان نه پستانك در اختیار داشته‌اند و نه تاب و نه ساك‌های مدرن ارگونومیك. اما با این حال، هر خانواده سنتی چهار تا پنج فرزند داشته است و در خانواده‌های با ایمان، تعداد فرزندان بیشتر نیز بوده است.


پیامبر خدا(ص) فرموده است: «مانند كودك با كودكان خود بازی كنید و با آناندوست باشید»؛ «با كودكان خود با مهربانی و با سخاوت رفتار كنید؛ آنان را یاری كنید و با آنان صمیمی باشید؛ زیرا آنان برای شما هدیه‌ای از سوی خداوند هستند».


اسلام به روشنی تفهیم می‌كند كه وظیفه اصلی زن، خانواده وی، تربیت فرزندان و انجام وظایف خود در برابر همسرش است. اسلام در وهله نخست نقش زن را به عنوان یك زن و مادر ارج می‌گذارد. چنین نقشی، پرافتخارترین نقش است نه تحقیرآمیز، آن‌طور كه در جامعه امروزی تلقی می‌شود.


منبع: نشریه اسلام ـ رو، چاپ روسیه ژانويه 2011

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 91



نظرات
  سلام ضمن تشکر از مطالب خوبتان لطفا مطالبی نیز برای بی میلی جنسی مردان ارائه دهید که در حال افزایش است و زنان هم راه شرعی دیگری غیر از همسرشان ندارند. بنده مشاوره انجام می دهم و تعداد زیادی از زنان از بی میلی، عجله و نابلدی های همسرانشان شکایت دارند و بیم گناه دارند. لازم است برخی از این توصیه ها طوری باشد که زنان بدون جلب توجه مردان بتوانند انجام دهند چون همسرانشان عمدتا قبول ندارند و از مشاوره هم استقبال نمی کنند. متشکرم
ارسال کننده نظر : زنان ساکت      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3683بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4762بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5045بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5769بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4326بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6451بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6497بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6249بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6605بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6559بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6497بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7204بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8407بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9569بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8589بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9709بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9971بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10337بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10571بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11685بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
بوی سیب و ...
زگیل تناسلی
دنیای زیبای دینداران
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
بزرگی خوش خیم پروستات
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)