لعنت از تقویم شما استفاده کردم که فردا برم حالا میبینم قمر در عقربه واقعا که پایگاه طب چی وقتی اشتباه به این بزرگی میبینه آدم من همیشه حجامت در روز مناسب گفته شده رفتم و این ماه نیاز مبرم بود
محمد

سلام ،خسته نباشید،باردار هستم و هفته ۳۲،دیروز که سونو دادم گفتند وزن بچه خوبه اما استخوان بندی ریزی دار و قدشم کوتاه ،تو این دوماه باقی مانده چیکار میتونیم انجام بدم که استخوان بندیشم خوب بشه ؟ممنون بابت پاسخدهیتون
عباسی

سلام آقای دکتربزرگوار من ۵سال گذشته باتمام ناامیدی به شماپیام دادم دستوری فرمودین برای پسرم تاابد دعاگوتون هستم،خیلی خوب شدشرایطش الان برای دخترم ازراه دور ازتون کمک میخوام ۶ماهشه ومتاسفانه رفلاکس زیاد وپنهان داره وازشیرخوردن امتناع میکنه غذاشم خوب نمیخوره شیرخشکی هست،خوندم شربت سفرجلی دستوردادین روزی چقدربهش بدم ؟آیا راهکاردیگه ای هم هست برای امتناع ومعده اش انجام بدم یک دنیاممنونم
مادر

سلام وقت بخیر مادرم اخیرا بیماری قلبی دچار شدند و دیابت هم دارند و آسپرین مصرف می‌کنند آزمایش چکاپ انجام شده ، پلاکت خون ۱۲۰ هزار است آیا درمانی وجود دارد؟ چقدر خطر ناک است؟
مروارید

سلام من ۴۷ سالمه پولیپ و فیبروم دارم برای من این درمان موثر است
هایده احمدی

سلام دکتر خسته نباشید در طب سنتی برای همانژیوم مهره کمر درمانی وجود دارد اگرسیو نیست ولی علایم درد ناک دارد
زهره

قابل توجه اونهایی که میگن زالو چرته و عفونت میاره، اولا زالو را نباید از هرکجا تهیه کرد باید زالو بهداشتی و پرورشی باشه، ثانیا من خودم ۷سال است که هرسال بدنم را هم حجامت میکنم و هم برای موارد خاص زالو می اندازم ، چند مورد را براتون بگم کفتون ببره، خودم ،پدرم و پدر بزرگم مشکل گرفتگی رگ قلب داریم، پدرم که سکته قلبی رد کرد، تا از بیمارستان مرخص شد بردیم ۱۶تا زالو روی قفسه سینه اش رو قلبش انداختیم ، الان ۷ساله گوش شیطون کر ، دیگه نگفته قلبم درد میکنه هرسال هم حجامت می کند، خودم هم پارسال قلبم گرفت اصلا دکتر هم نرفتم مستقیم رفتم زالو انداختم به مرور بعد ۳روز درد قفسه سینم افتاد. برای دیابتی که دکتر گفته بود باید پاش قطع شود ۳نوبت هفته ای ۱بار انداختیم پاش خوب شد سیاهی اش رفت ،زخمش هم خوب شد، برای ریزش مو هم طی چندسال گذشته چندین بار امتحان کردم هم ریزش مو قطع می شود و هم موهای نازک شده و درحال ریزش مثل کف سر قوی و پرپشت شد. اینها را برای رضای خدا گفتم ، دوست داشتید استفاده کنید نخواستید برید پول بدید قرص شیمیایی بخورید.
مصطفی

با عرض سلام.آقای دکتر فصد با تئغ بهتره یا با آنژیوکت؟
حسینی

سلام وقت بخیر خانم ۴۰ ساله لاغر اندام هستم بعد تشخیص دکتر به عفونت معده، دستور عرق نعنا و بارهنگ و عسل رو انجام میدم ولی صورتم جوش میزنه مصلحی داره؟ یا دارو رو عوض کنم؟
شیبانی

سلام آقای دکتر ۴۰سالمه ۳کیلو اضافه وزن دارم اما تری کلسریدم ۲۷۴ میشه لطفا بفرمایید چیکار کنم کاهش پیدا کنه؟ ممنون از لطفتان.
مادر
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
حس مادری یا آینده شغلی؟! (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 2
[تعداد بازدید : 11514]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

حس مادری یا آینده شغلی؟!

 


 

آلبینا قربانوا


چکیده:


نویسنده که خود یک زن مسلمان است و در یک کشور اسلامی زندگی می کند، از یک سو به تغییر نگرش زنان نسبت به وظایف مادری و عوارض سوء اجتماعی این رخداد و از سوی دیگر به نقش جامعه و حاکمان جامعه در ارزش گذاری به کار مادران و فراهم آوردن امکانات لازم برای آنان مي‌پردازد.


هر روز به همراه كودكم به گردش می‌روم و این یك تصویر معمول است. مادربزرگ‌ها در مغازه‌ها می‌نشینند و با خوشرویی ما را برانداز می‌كنند. زوج‌های جوان به همراه سگ‌های مدرن خود گردش می‌كنند. امروزه، توجهات و نوازش‌ها نسبت به حیوانات رواج یافته است و به ندرت می‌توان مادرانی را به همراه كودكانشان دید.


از این رو، بی‌اختیار به این فكر فرو مي‌روم كه چرا زنان امروزی نمی‌خواهند صاحب فرزند شوند؟ دلیل آن چیست؟ آیا به غیر از ارزش‌های رواج‌ یافته از قبیل آینده شغلی و رفاه مالی، دلایل دیگری نیز دارد؟ چرا دختران و زنان جوان، آینده شغلی و آزادی‌شان را به خوشبختی ناشی از حس سعادت مادری ترجیح می‌دهند؟


در سال‌های اخیر، اغلب از بحران جمعیت در كشور ما ( روسیه) سخن گفته می‌شود؛ و باید گفت كه در ارتباط با این موضوع، اقدامات مؤثری نیز صورت گرفته است: كمك‌های مالی اختصاص داده می‌شود؛طرح‌های ملی اجرا می‌گردد و برای ارتقای وضعیت اجتماعی مادران در جامعه تبلیغات می‌شود. اما وضعیت به‌طور اساسی تغییری پیدا نكرده است.


این نخستین سالی نیست كه كارشناسان در ارتباط با این موضوع اعلام خطر می‌كنند. به اعتقاد بسیاری از كارشناسان، زنان شاغل امروزی نمی‌خواهند وقتشان را صرف نگهداری از كودك كنند. به جای آن، «ترجیح می‌دهند كه پول‌هایشان را پس‌انداز كنند و بچه‌دار شدن را به بعد موكول كنند».


آمار نیز این امر را تأیید می‌كند. گفتنی است كه بیشترین زنان موفق در كره زمین در سن سی و پنج سالگی بچه‌دار می‌شوند. و این تأثیر پیشرفت فن‌آوری امروزی است. این فن‌آوری برای زنان شاغل این فرصت را فراهم می‌كند تا بچه‌دار شدن را به تعویق بیندازند و فریز كردن تخمك‌ها این شرایط را فراهم می‌سازد كه در آینده از آنها برای تلقیح مصنوعی استفاده شود.

دكتر سایمون فیشل این موضوع را به تفصیل شرح می‌دهد: «اگر در روابط اجتماعی هیچ‌گونه تغییر و تحولی روی ندهد، در سال‌های آینده این فن‌آوری محبوبیت بسیاری كسب خواهد كرد.»

اما علل عدم تمایل زنان برای بچه‌دار شدن چیست؟ همه زنان به خاطر آینده شغلی‌شان از بچه‌دارشدن امتناع نمی‌كنند. من با انجام یك نظرسنجی كوچك میان آشنایان و دوستان خود به این نتیجه رسیدم كه علت اصلی این ‌كه بسیاری از زنان نمی‌خواهند فرزند دوم، سوم و یا بعدی را به دنیا آورند، وضعیت مسكن است.

باید خاطرنشان كرد كه برنامه مسكن «خانواده جوان» برای بسیاری از زوج‌های جوان مفید واقع شده است و طی سال‌های اخیر، در بسیاری از خانواده‌ها تعداد تولد فرزندان افزایش یافته است. اما در سایه این برنامه، وضعیت مسكن فقط برای درصدی اندك از جوانان بهبود یافته است.

 

از سوی دیگر، بیشترین زنانی كه قصد نداشتند فرزند دیگری به دنیا آورند، در صورت بارداری ناخواسته، این فرزندان را به دنیا می‌آورند. برای نمونه، یكی از آشنایان من پس از آگاهی از بارداری خود، نگران آن بود كه چگونه باید این فرزند ناخواسته را بزرگ كند. او پس از تشویق‌های همسر و نزدیكانش و با وجود مشكلات مالی، تصمیم گرفت فرزند دومش را به دنیا آورد؛ و اكنون اعتراف می‌كند كه با تولد فرزندش، به‌طور عجیبی وضعیت رفاهی خانواده‌اش بهبود یافته است.


بسیاری از افراد، عدم تمایل خود برای بچه‌دار شدن را این‌گونه تشریح می‌كنند كه نمی‌خواهند از نظر مالی در تنگنا قرار گیرند. سخن خوشایند بسیاری از زنان این است: «بهتر است یك فرزند به دنیا آوری و تمامی شرایط آسایش را برایش فراهم كنی». اما هیچ‌گاه این مسأله برای من قابل فهم نبوده است كه چنین مادرانی قصد دارند این فرزند خود را چگونه پرورش دهند؟ و آیا آنان از فرزند خود پرسیده‌اند كه آیا می‌خواهند عروسك بیبی‌بورن داشته باشند و یا خواهر تنی؟


بسیاری از زوج‌های جوان از آن شكایت دارند كه خانواده‌هایشان به آنان كمك نمی‌كنند. بیشتر مردان سه شغل دارند و مادربزرگ‌ها هم بیش از حد آزاد هستند. آنان خواسته‌های‌شان را، كه در جوانی به خاطر داشتن مسئولیت فرزندا‌شان قادر به انجامش نبودند، اكنون برآورده می‌سازند؛ و این، مادران جوان را ناگزیر می‌كند تا مسئولیت بچه‌داری را برعهده پرستاران كودك و مهدكودك‌ها محول كنند كه این امر نیز مستلزم هزینه كردن مبالغ هنگفتی است. اگر شرایط برای گرفتن پرستار كودك و یا تحویل كودك به مهدكودك آماده نباشد، در آن صورت زن در خانه حبس می‌شود و یا، به سخن دیگر، منزوی می‌شود.


البته در اینجا نمی‌توانیم همه علت‌ها را نام ببریم... «از دست دادن زیبایی»، «باید برای خود زندگی كرد». آری، در جامعه ما زنی كه كودك به دنیا می‌آورد، همواره مورد حمایت و درك سایرین قرار نمی‌گیرد. و اما آموختن این كه «اگر نمی‌توانی فرزندت را تغذیه كنی، لباس بپوشانی و تربیت كنی، ضرورتی ندارد كه او را به دنیا آوری»، گویی وظیفه هر یك نفر از دو نفر شده است.


آیا می‌توان گفت كه علت اصلی نارضایتی زنان از بچه‌دار شدن، به جامعه برمی‌گردد؟ و بنابراین، تا زمانی كه در جامعه نسبت به بارداری زنان و پرورش كودكان تغییری حاصل نشده باشد، نمی‌توان از بهبود وضعیت جمعیتی در كشور سخن گفت.


اگر كمی اندیشه كنید، متوجه می‌شوید كه مادر‌بزرگان ما مرفه‌تر از ما نبوده‌اند؛ بلكه برعكس، زندگی بسیار متواضعانه‌تری نسبت به ما داشته‌اند. آنان نه پستانك در اختیار داشته‌اند و نه تاب و نه ساك‌های مدرن ارگونومیك. اما با این حال، هر خانواده سنتی چهار تا پنج فرزند داشته است و در خانواده‌های با ایمان، تعداد فرزندان بیشتر نیز بوده است.


پیامبر خدا(ص) فرموده است: «مانند كودك با كودكان خود بازی كنید و با آناندوست باشید»؛ «با كودكان خود با مهربانی و با سخاوت رفتار كنید؛ آنان را یاری كنید و با آنان صمیمی باشید؛ زیرا آنان برای شما هدیه‌ای از سوی خداوند هستند».


اسلام به روشنی تفهیم می‌كند كه وظیفه اصلی زن، خانواده وی، تربیت فرزندان و انجام وظایف خود در برابر همسرش است. اسلام در وهله نخست نقش زن را به عنوان یك زن و مادر ارج می‌گذارد. چنین نقشی، پرافتخارترین نقش است نه تحقیرآمیز، آن‌طور كه در جامعه امروزی تلقی می‌شود.


منبع: نشریه اسلام ـ رو، چاپ روسیه ژانويه 2011

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 91



نظرات
  سلام ضمن تشکر از مطالب خوبتان لطفا مطالبی نیز برای بی میلی جنسی مردان ارائه دهید که در حال افزایش است و زنان هم راه شرعی دیگری غیر از همسرشان ندارند. بنده مشاوره انجام می دهم و تعداد زیادی از زنان از بی میلی، عجله و نابلدی های همسرانشان شکایت دارند و بیم گناه دارند. لازم است برخی از این توصیه ها طوری باشد که زنان بدون جلب توجه مردان بتوانند انجام دهند چون همسرانشان عمدتا قبول ندارند و از مشاوره هم استقبال نمی کنند. متشکرم
ارسال کننده نظر : زنان ساکت      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3890بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4960بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5274بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5963بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4459بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6580بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6620بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6391بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6737بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6693بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6606بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7329بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8578بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9696بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8732بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9899بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10231بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10490بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10715بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11829بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
جنایتی به نام غربالگری!
ویراست ششم کتابچه مرهم
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.