سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
مغز و اعصاب و روان
خستگی دائم بدنی
تعداد: 12 میانگین: 4.25
[تعداد بازدید : 158982]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

خستگی دایم بدنی



خستگی دایم، کمبود انرژی، زود خسته شدن از کار، کم آوردن در کار، کوفتگی بدن و مانند آن اصطلاحاتی هستند که در محاورات روزمرّه با آنها زیاد برخورد می کنیم. در واقع، خستگی مزمن، همراه و همنشین بسیاری از مردم در این روزهاست. این همراهی برای عده ای از آنها به قدری عادی شده است که آن را به عنوان بیماری اصلی خود ذکر نمی کنند یا آنکه اعتقادی به وجود درمانی موثّر برای آن ندارند و این در حالی است که درمان اینگونه بیماران در اغلب موارد بسیار آسان است و این برخلاف رویکرد طبّ کلاسیک است که در آن، «سندروم خستگی مزمن: chronic fatigue syndrome» از معضلات و مشکلات تشخیصی و درمانی محسوب می شود.

 

علل خستگی مزمن


اگر چه طیف وسیعی از علل مختلف و نادر برای این بیماری ذکر شده اند که بسیاری از آنها موضوع بحث ما نیستند(مثل بیماریهای بافت همبند و سیستم ایمنی(به قول عامّه: همان روماتیسم)، سرطانها و …)؛ اما در اکثر موارد، خستگی مزمن از این عوامل ناشی می شود:


۱- بیماریهای روحی و به ویژه افسردگی، به ویژه در موارد خفیف آن که برای بیمار قابل تشخیص نیست.


۲- یبوست.


۳- کمبود ریز مغذّی ها در رژیم غذایی(کلسیم، ویتامین ها و …).


۴- نامنظّمی های خواب.


۵- کمبود فعالیت بدنی.


۶- غلظت خون(ازجمله بالا بودن چربی خون).


۷- عفونتهای مزمن(مثل سینوزیت، عفونتهای رحمی و …).


۸- مصرف غذاهای نامناسب(عمدتاً غذاهایی که سرما یا رطوبت زیادی دارند).


۹- افزایش میزان بلغم در بدن.


۱۰- کم خونی.


۱۱- مسمومیت های مزمن و به ویژه مسمومیت با سرب که این روزها بسیار شایع است.

 

 

درمان

با توجه به فهرست فوق، در هر مورد باید به اقتضای علت بیماری، نسبت به درمان اقدام کرد. اما به طور کلی می توان این اقدامات را انجام داد:


۱- در صورت وجود یبوست، آن را درمان کنید. این اقدام را بدون استثنا در مورد تمام بیماران انجام دهید چراکه بدون این اقدام به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.


۲- با توجه به مزاج بیمار مقدار قابل قبولی داروهای ضد افسردگی برای بیمار تجویز کنید. با توجّه به این که اکثر این بیماران، درجاتی از افسردگی(حتّی به صورت نهفته) دارند؛ این اقدام نیز می تواند در مورد تمام بیماران عمومیت داشته باشد. راحت ترین کار، تجویز جوشانده(گل گاوزبان، سنبل طیب و عناب) است.


۳- مشکلات خواب بیمار اکثراً با انجام اقدامات بند ۲ حل می شوند، در غیر این صورت نسبت به درمان آنها اقدام کنید. ساده ترین کار آن است که شخص، شبها یک دستمال پارچه ای را با گلاب آغشته کرده در کنار بالش خود قرار دهد. بوی گلاب که در فضا می پیچد در اکثر مواقع، به عنوان خواب آوری قوی عمل می کند. خوردن نصف استکان گلاب، نیم ساعت قبل از خواب، برای بیمارانی که مشکل پیچیده تری دارند بسیار مناسب است. راه ساده دیگر، نوشیدن یک استکان از مخلوط عرق طارونه و بهارنارنج، نیم ساعت قبل از خواب می باشد. عرق هایی مثل اسطوخدوس و سنبل طیب نیز می توانند گزینه های مناسبی باشند.


۴- اگر بیمار علایم غلظت خون دارد؛ حتما نسبت به حجامت اقدام کند. با توجّه به اثرات گسترده حجامت، توصیه بنده به این بیماران این است که اگر علایم غلبه واضح بلغم ندارند، در هر صورت حدّاقل یک بار حجامت را امتحان کنند.


۵- اکثر این بیماران بهتر است مقدار مصرف غذاهایی که طبع گرمی دارند را افزایش دهند(به جز بیمارانی که طبع گرمی دارند و اکثراً غلظت خون، عامل اصلی مشکل آنهاست).


۶- نسبت به تجویز مکمل های غذایی برای بیماران اقدام کنید:


۱- ۶- پودر کلسیم: همه این گونه بیماران، بهتر است پوست تخم مرغ های خام مصرفی را دور نیندازند؛ بلکه آنها را شسته، خشک کرده آسیاب کنند و روزی یک یا دو بار، نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل مخلوط نموده روی زبان ریخته ببلعند. این دارو در رفع خستگی و کاهش کوفتگی و دردهای اسکلتی عضلانی، دارویی کم نظیر است.


۲- ۶- جوانه گندم: به همه بیمارانی که از خستگی و کوفتگی بدن رنج می برند، توصیه می کنم که روزی یک قاشق مربّاخوری پودر جوانه گندم(یا ۵-۴ قاشق جوانه گندم تازه) را به هر نحوی که مایلند؛ مصرف کنند.


۳- ۶- مصرف روزی دو سه لیوان شربت «آب عسل» خنک که به آن مقداری آب لیمو ترش تازه نیز اضافه شده باشد، اثر درمانی فوق العاده ای خواهد داشت.


برای خوردن آب عسل دو شیوه را پیشنهاد می کنیم:


الف- مقدار دلخواهی عسل را در آب حل کنید(حدّاقل یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب). سپس مقداری آب لیموترش تازه(و نه آبلیمو) به آن اضافه کنید و پس از خنک شدن آن در یخچال( و نه خنک کردن آن با یخ) این نوشیدنی بسیار گوارا و لذیذ را به آرامی و جرعه جرعه میل نمایید.

 

این نحوه استفاده از عسل که در روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام به عنوان شربت عسل از آن یاد شده است و توسط مهندس خدادادی در عمل به مردم معرّفی شده است؛ در رفع طیف وسیعی از مشکلات ازجمله کم خونی، خستگی های مزمن و کمبود انرژی، انواع مشکلات گوارشی، درمان بیماری های عفونی، بهبود سینوزیت، کمک به تحمّل بهتر روزه داری و … بسیار موثّر است.

 

توصیه اینجانب به تمام افراد سالم و بیمار آن است که از این نوشیدنی شفابخش غافل نشوید. آب لیموترش تازه علاوه بر ایجاد طعمی بسیار دلنشین، دارای خواصّ دارویی فراوانی بوده ضمن جلوگیری از ترش شدن محلول آب عسل، با ایجاد تعادل نسبی در طبع نوشیدنی، باعث می شود که تقریبا تمامی افراد با هر مزاجی قادر به استفاده از این دارو باشند. توصیه ما به افراد کم خون آن است که روزی دو یا سه لیوان از این شربت گوارا را نوش جان کنند و در مدّت کوتاهی شاهد آثار شفابخش آن باشند.


ب- یک روش بسیار موثّر در درمان کم خونی آن است که یک قسمت عسل را با پنج تا هفت قسمت آب و چند قطعه دارچین نکوبیده، آرام بجوشانیم تا آب آن نصف شود و روزی دو سه لیوان مصرف کنیم. این نوشیدنی به ویژه در درمان کم خونی افراد بلغمی(افراد سردمزاج و رطوبتی) بسیار موثّر است و در صورت تداوم مصرف، علاوه بر درمان کم خونی، در کاهش وزن این گونه افراد نیز موثّر است. افزودن آب لیموترش تازه به این نوع آب عسل نیز می تواند مطلوب باشد.

 

نکته ویژه: خستگی یکی از علایم شایع در بیماران تالاسمیک است. پس از رفع سایر عوامل زمینه ای، مصرف طولانی مدت جوانه گندم و آب عسل، یک راه بسیار ساده و عالی برای درمان خستگی این بیماران است.


۷- گاهی مواقع، با عوض کردن تشک خوابی که محتوی پنبه یا مواد مصنوعی است و استفاده از تشک محتوی پشم به راحتی می توان خستگی را در بیماری که به علت مصرف غذاهای سردی بخش یا تجمع بلغم در بدن دچار خستگی است رفع کرد.



نظرات
  سلام دکتر سه هفته ایست دچار لرزش دست دست و گاهی پا شده ام می خواستم علتش رو بدونم و آیا در طب سنتی راه درمانی برای لرزش دست وجود دارد ؟ لطفا راهنمایی بفرمائید
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
  

سلام. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ شهريور ۱۴۰۳



  سلام و خدا قوت 37 سالم هست، خیلی خروپف شدید دارم، و در طول روز به شدت خسته و کسل و کم تمرکزم و ضعف عضلانی و ضعف جنسی دارم دارم معمولا شبها ۶ تا ۸ ساعت میخوابم، در طول شب هم احساس نمیکنم بیدار میشم، اما شاید به دلیل خروپف شدید وارد خواب عمیق نمیشم صبح ها خلط تیره و شور مزه دارم اما در طول روز خلط ندارم یا خیلی کمه که متوجه نمیشم
ارسال کننده نظر : میلاد      تاریخ ارسال نظر : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳
  

سلام. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ مرداد ۱۴۰۳



  سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
ارسال کننده نظر : ...      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
  

سلام. بهتر است از انواع نخی (پنبه ای) استفاده شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام وقت بخیر به جای سیب رنده شده میشه از آب سیب استفاده کرد؟ اگر بله - آب سیبی که امشب میگیریم رو اگر در یخچال بگذاریم میشه فردا شب هم استفاده کرد؟
ارسال کننده نظر : میلاد      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ مهر ۱۴۰۲
  

سلام. آب سیب را با کمی زعفران و چند قاشق شیره انگور میل کنید. می شود ولی تازه باشد بهتر است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ مهر ۱۴۰۲



  سلام دکتروقت بخیرمن ۳۲سال دارم الان چندین ساله که خابم زیاده وشدیدابدنم خستس جوری شده که نه میتونم به خونم برسم نه به همسرم وپسرم سرویس بدم هیچ کاری نمیتونم بکنم بخاطراین حالم افسردگی شدیدگرفتم که چرابایدتواین سن اینجوری باشم پنج مرحله هرهفته یک بارحجامت کردم فایده نداشت هرازمایشی که بایدانجام دادم ولی گفتن مشکل نداری داروی مدافینیل هم دارم مصرف میکنم ولی بازفایده نداره هم سردردای شدیددارم توهفته یکی دوروزسردردندارم بقیه روزاصبح که بیدارمیشم شرع میشه اگرمیشه کمکم کنیددیگه نمیدونم کجابرم
ارسال کننده نظر : زهرانورمحمدی      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام، فعلا: در یک لیوان آب، یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل حل کرده کمی آب لیموترش تازه، اضافه و میل کنید (روزی دو بار). برای درمان تخصصی نیاز به ویزیت حضوری توسط همکاران هست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ شهريور ۱۴۰۲



  با سلام و خدا قوت خانم ۴۲ ساله بیماری شوگرن دارن که از خشکی چشم و خشکی دهان و خستگی دائم رنج میبرن راجع به این بیماری که جزو بیماری روماتیسم هست چه راهکاری دارید با تشکر
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
  

سلام. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲



  سلام خداقوت من شب ۱۱ میخوابم صبح ۶ بیدار میشم - بینش نماز صبح هم توفیق باشه ده دقیقه ممکن بیدار بشم اما در طول روز خیلی کسل و کوفته و خواب الوده ام مشکل اصلیم اینه که وقنی خوابالوده ام اصلا نمیتونم کار کنم - درحالی که همکارای دیگه م وقتی خوابالوده اند میتونند کار کنند من فکر و ذهنم تعطیل میشه - اینکه تو کسلی نمیتپنم کار کنم طبیعیه؟
ارسال کننده نظر : میلاد      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ تير ۱۴۰۲
  

سلام. برای تشخیص دقیق علت، بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید. تا آن موقع: روزی یک عدد سیب سرخ متوسط (یا سه عدد سیب گلاب متوسط) را بعد از گرفتن پوست و هسته ها، رنده کنید و دو قاشق غذاخوری عرق بیدمشک، دو قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری تخم شربتی اضافه کرده بعد از خیس خوردن دانه ها میل کنید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ تير ۱۴۰۲



  سلام، من ۱۳ سالمه و الان بیشتر از ۲ یا ۳ ماهه که خستم و حوصله ندارم کلا فقط دوست دارم بخوابم حوصله انجام هیچ کاری رو ندارم و اصلا حوصله ندارم راه برم یا به چیزی دقت یا تمرکز داشته باشم مدام نشستم و این باعث چاقیم شده حتی آزمایش هم دادم هیچ مشکلی نداشتم نمی دونم دلیلش چیه ؟ به نظرم ممکنه بلغم باشه چون بنده بلغمی هستم و همیشه سردمه و سردرد هم دارم به نظر شما مشکل من چیه ؟ میشه جواب بدید 🙏
ارسال کننده نظر : مرینت      تاریخ ارسال نظر : ۳ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. بیشتر از این که دنبال مزاج خودتان باشید به این فکر باشید کارهایی بکنید که احساس مفید بودن را در شما زنده کنند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ اسفند ۱۴۰۱



  سلام و تشکر از مطالب مفیدتان در دوران شیرده هم می‌توان از جوشانده عسل و دارچبن استفاده کرد؟
ارسال کننده نظر : ز      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. می توانید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ بهمن ۱۴۰۱



  سلام خسته نباشید من ۲ یا ۳ سال مشروب الکی استفاده میکردم اما الان دو سه سالی ترک کردم ولی اثراتش هنوز توی بدنم هست چیکار کنم آقای دکتر
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۱۷ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. روزی سه استکان عرق کاسنی و شاهتره تا چند ماه میل کنید. مدتی هم سکنجبین درست شده با عسل استفاده کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ آبان ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
بوی سیب و ...
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور