سلام چند ماهی است که در چشم راستم احساس کمی فشار دارم البته فشار خونم عادی و همیشه حدوداً ۱۲٫۸ است لطفاً راهنمایی کنید ممنون ممنون
حسین

سلام آقای دکتر ببخشید از نظر طب سنتی بهتره غذای کمکی کی شروع بشه ؟ بعضی دکترها معتقدن پایان ۴ماهگی بعضی پایان ۵ماهگی و بهداشت هم پایان ۶ماهکی خیلی ممنون
مریم

آیا از دمنوش هل و دارچین در رژیم میشود استفاده کرد؟ از کدوم تنبل و به پخته چطور؟ ممنون از پاسخگوییتون
احمدی

سلام روز بخیر .من ۵روزه این رژیم رو گرفتم.سودا و بلغم غالب دارم و معده سرد.مشکلم اینه که در طول روز دهنم ترش میشه انگار اسید معده ام برمیگرده.البته سوزش سر دل ندارم.ایا طبیعیه؟
احمدی

سلام آیا در خورشت ها باید لپه ریخت؟
رویا

سلام ممنون از مطلب مفیدتون میشه در دوره رژیم از رب انار طبیعی و خانگی استفاده کرد؟
احمدی

سلام منم بعد از دوسال ناباروری و آی یو آی و مصرف کلی قرص و آمپول با یک دوره پیاز درمانی باردارشدم خدا خیرتون بده
مهتاب

سلام آقای دکتر با همسرم دو هفته هست که سرما خوردگی داریم هر چقدر دوسین و زنجبیل و دارچین و دمنوش ....استفاده می کنیم متاسفانه خلط زرد رنگ از ما پاک نمیشه هر سه چهار ساعت یکبار باز دوباره جمع میشه شما رو بخدا یه راحل به ما بگید،کاری از دستمون بر نمیاد جز دعا برای وجود بزرگوار و پر خیرتان که ان شاءالله در هر دو دنیا عاقبت بخیر بشوید .
زهرا

سلام و رحمت. بچه از چند ماهگی دیگه شبها نباید بیدار بشه برای شیرخوردن؟ توی نت نوشتن از 6 ماهگی بعضیا دیگه تغذیه شبانه ندارن. کودک من 8 ماه تموم داره ولی شب چندین بار بیدار میشه برای شیر. ممنونم از سایت خوبتون
زینب

سلام وقت بخیر،۴۷ ساله هستم، دچار یائسگی زودرس شدم یعنی از ۱۳۹۹ کلا چندماه یکبار پریود میشم و اینکه از آخر خرداد علائم یائسگی بیشتر شده و پریود هم نشدم و اینکه پرولاکتینم هم بالاست امروز وعده دوم پیاز درمانی من هست،بنظرتون تاثیر داره؟
معصومه
کد : 67927
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
۱۶ راه طبیعی برای مقابله با سینوزیت

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

۱۶ راه طبیعی برای مقابله با سینوزیت


 

 

 

 

 

عفونت سینوسی که اصطلاحاً به آن سینوزیت می‌گویند عارضه‌ای است که باعث می‌شود بافت‌های مخاط سینوس‌ها، ملتهب و متورم شوند. سینوس‌ها حفره‌هایی هستند که روی جمجمه قرار دارند. دیواره این حفره‌ها با بافتی نرم و صورتی پوشیده شده است. وقتی سینوس‌ها سالم‌اند خالی‌اند اما اگر با مایعات مسدود شوند، به میکروب‌ها اجازه رشد داده و عفونت ایجاد می‌شود.

 

 

 

 

 عوارضی وجود دارند که می‌توانند باعث عفونت سینوسی شوند، مانند سرماخوردگی، انحراف تیغه بینی و رینیت آلرژیک. فرقی نمی‌کند علت عفونت سینوسی چیست؛ یک چیز قطعی است: سینوزیت آزاردهنده است. علائم سینوزیت طیف گسترده‌ای دارند؛ از گرفتگی یا آبریزش بینی گرفته تا گلودرد و سردرد. سردرد ناشی از سینوزیت می‌تواند تا حدی شدید شود که با میگرن اشتباه گرفته شود.

 

 


اگر دچار سینوزیت باشید بدون تردید می‌خواهید هر چه زودتر خوب شوید. داروهای تجویزی می‌توانند کمکتان کنند؛ اما اگر ترجیح می‌دهید سراغ درمان‌های طبیعی بروید، پیشنهادهایی برایتان داریم که مؤثرند.

 

 


بخور دهید.


یکی از آزاردهنده‌ترین مشکلات مربوط به سینوزیت، گرفتگی بینی است. بخار می‌تواند یک راه بسیار مؤثر برای باز کردن گرفتگی بینی باشد و ضمناً راحت است. فقط کافی است آب را در ظرفی به جوش بیاورید، ظرف را از روی حرارت بردارید و روی سطح صاف و ایمنی بگذارید. صورتتان را روی بخار ظرف بگیرید و حوله‌ای روی سرتان بیندازید. نفس‌های عمیق با بینی بکشید و بخار را استنشاق کنید. گرمای بخار می‌تواند موکوس را نرم کرده و انسداد سینوس‌ها را باز کند و ضمناً باکتری‌های عامل عفونت را بکُشد.

زیاد آب بنوشید.


سیراب نگه‌داشتن بدن همیشه مهم است؛ اما وقتی عفونتی دارید مهم‌تر هم می‌شود. نوشیدن آب و مایعات به سیستم ایمنی کمک می‌کند کارش را بهتر انجام بدهد و عفونت را از بین ببرد. ضمناً آب می‌تواند موکوس جمع شده در حفره‌های سینوس را رقیق و شل کرده و انسداد را کاهش دهد.

از کمپرس گرم استفاده کنید.


کمپرس گرم می‌تواند درد و فشار سینوس را تسکین دهد و به شل‌شدن موکوس و رفع انسداد بینی کمک کند. کافی است حولهٔ مرطوبی را یک دقیقه در مایکروویو گرم کنید، صبر کنید تا کمی خنک شود؛ اما همچنان گرم باشد، حوله را روی چشم‌ها و بینی و پیشانی‌تان بیندازید و تا وقتی سرد نشده نگهش دارید. هر چند بار که فکر می‌کنید لازم است این کار را تکرار کنید.

از سرکه سیب استفاده کنید.


سرکه سیب یک درمان خانگی معروف برای خیلی از عوارض است و دلیل خوبی هم دارد: سرکه سیب دارای ترکیبات قدرتمندی است که عفونت‌ها را درمان می‌کنند. می‌توانید از سرکه سیب به دو روش برای درمان سینوزیت استفاده کنید. یکی اینکه یک قاشق مرباخوری سرکه سیب خالص را با آب سرد ترکیب کرده و بنوشید. دیگر اینکه چند قطره سرکه سیب را با آب جوشیده ولرم مخلوط کرده و با آن سینوس‌ها را شستشو بدهید. می‌توانید از سینوس‌واش استفاده کنید یا اینکه فقط محلول را با بینی‌تان بالا بکشید. فقط حتماً از سرکه سیب خالص و آب جوشیده ولرم شده استفاده کنید.

سینوس‌ها را بشویید.


شستن سینوس‌ها با محلول آب‌نمک می‌تواند درمان بسیار مؤثری برای سینوزیت باشد. این شیوه نه‌تنها درد عفونت را تسکین می‌دهد بلکه می‌تواند آن را مداوا کند. محلول آب‌نمک، موکوس سینوس‌ها را ضدعفونی می‌کند. ضمناً رطوبت سینوس‌ها حفظ شده و باز هم تسکین‌دهنده است. مطالعات زیادی در مورد مؤثربودن شستن سینوس‌ها با محلول آب‌نمک انجام شده و این یک روش ثابت شده است. سینوس‌واش را با محلول آب‌نمک پُر کنید، سرتان را به یک سمت خم کنید و محلول را در سوراخ بینی که بالا قرار گرفته بریزید و اجازه دهید این محلول از سوراخ دیگر بینی‌تان خارج شود.

غذاهای تند بخورید.


غذاهای تند می‌توانند عفونت سینوس را کاهش دهند. غذاهایی مانند سوپ تند و فلفلی می‌توانند راه‌های هوایی بینی را باز کنند. وقتی این راه‌ها باز شوند، موکوس اضافی که انسداد ایجاد کرده تخلیه خواهد شد. وقتی ببینید این شیوه چقدر مؤثر است تعجب خواهید کرد.


برومولین را امتحان کنید.

 

برومولین یک آنزیم طبیعی است که در آناناس وجود دارد. ثابت شده که برومولین در کاهش تورم و التهاب مؤثر است. اگر دچار سینوزیت هستید، برومولین می‌تواند التهاب سینوس‌ها را تسکین بدهد. می‌توانید آناناس بخورید یا آب آناناس خالص بنوشید. همچنین می‌توانید از مکمل برومولین استفاده کنید. اما باید بدانید که این آنزیم ممکن است با یک سری از داروها تداخل داشته باشد؛ بنابراین بهتر است با پزشک مشورت کنید.

 

 

 

 

 

از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید.


دستگاه رطوبت‌ساز می‌تواند در کاهش فشار و درد و گرفتگی بینی ناشی از سینوزیت مؤثر باشد. دستگاه رطوبت ساز، رطوبت هوای محیط را بالاتر می‌برد و تنفس را راحت‌تر می‌کند؛ چون به شل و رقیق کردن موکوس جمع شده در سینوس‌ها کمک کرده و اجازه می‌دهد تخلیه شده و راه بینی‌تان باز شود. توصیه می‌شود از بخور گرم استفاده کنید؛ اما حواستان به میزان رطوبت اتاق باشد. اگر بخار روی شیشه پنجره بنشیند پس یعنی رطوبت را خیلی زیاد کرده‌اید. ضمناً یادتان باشد که بعد از هر استفاده، دستگاه بخور را تمیز کنید؛ چون زمینه مساعدی برای رشد قارچ است.

چای زردچوبه بنوشید.


زردچوبه این ادویهٔ طلایی و خوش‌عطر و بو در طب سنتی کاربرد فراوانی دارد. کورکومین عامل مهم زردچوبه خاصیت ضدالتهابی قوی دارد و می‌تواند التهاب مربوط به عفونت سینوس‌ها را تسکین دهد. کورکومین آنتی‌اکسیدان هم هست. وقتی زردچوبه با زنجبیل ترکیب می‌شود و از آن چای تهیه می‌کنید به‌خوبی می‌تواند فشار سینوس‌ها را کاهش دهد و موکوس را رقیق کرده و راه بینی‌تان را باز کند.

سیر هم مؤثر است.


سیر علاوه بر مصرف خوراکی کاربرد درمانی نیز دارد و حتماً این را می‌دانید. سیر دارای آلیسین است که یک آنتی‌بیوتیک طبیعی و ضدویروس و ضدقارچ است. ضمناً سیر خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند التهاب سینوس‌ها را کاهش دهد. به غذاهایتان سیر اضافه کنید.

آلرژن‌ها را از خود دور کنید.


درست است که آلرژن‌ها باعث عفونت نمی‌شوند اما می‌توانند علائم آن را تشدید کنند. اگر عفونتی در سینوس‌هایتان دارید، قرارگرفتن در معرض آلرژن‌ها می‌تواند التهابی که در حال حاضر در سینوس‌هایتان وجود دارد را بدتر کند. در نتیجه موکوس جمع شده در سینوس‌ها سخت‌تر تخلیه خواهند شد. گردوغبار را از خانه دور کنید، فیلتر تصفیه هوا را تعویض کنید و دستگاه رطوبت ساز را به طور مرتب تمیز کنید.

در رژیم غذایی‌تان تغییراتی ایجاد کنید.


شاید چیزهایی می‌خورید که تشدیدکننده عفونت سینوس‌هایتان هستند یا باعث گرفتگی و ناراحتی‌های مربوط به سینوزیت می‌شوند. اگر آلرژی غذایی دارید، چیزهایی مانند لبنیات، گلوتن و قند می‌توانند عفونت را تشدید کنند. سعی کنید این غذاها را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید تا ببینید بهتر می‌شوید یا نه. احتمال اینکه حساسیت غذایی داشته باشید زیاد است.

ویتامین D بیشتر دریافت کنید.


تحقیقات نشان داده ویتامین D حامی عملکرد سیستم ایمنی بدن است. اگر به‌اندازه کافی ویتامین D دریافت نکنید بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌ها از جمله عفونت سینوس‌ها خواهید بود یا اگر بیمار شوید به‌سختی می‌توانید از پس آن بربیایید. طی روز بیشتر زیر آفتاب باشید، غذاهای ویتامین D دار بیشتر بخورید (مثلاً قارچ و ماهی و تخم‌مرغ) یا مکمل ویتامین D مصرف کنید.

از عصاره اکالیپتوس استفاده کنید.


اوکالیپتوس یکی از مؤثرترین گیاهان برای درمان عفونت سینوس است. این باور وجود دارد که عصاره اکالیپتوس عملکردی مشابه منتول دارد و روی گیرنده‌های غشای مخاطی در بینی اثر می‌گذارد و این می‌تواند در کاهش گرفتگی بینی مؤثر باشد و ضمناً سردرد و التهاب و دیگر علائم سینوزیت را کمتر کند. روغن اکالیپتوس را با یک روغن حامل دیگر مخلوط کرده و در دستگاه بخور بریزید و استنشاق کنید.

از طب فشاری کمک بگیرید.


طب فشاری نوعی درمان دستی است که شامل فشار واردکردن به نقاط خاصی از بدن می‌شود. اگر سینوزیت دارید، طب فشاری می‌تواند به کاهش فشار در سرتان کمک کند و گرفتگی را تا حدی برطرف نماید. بعضی از افراد ادعا می‌کنند با کمک طب فشاری در عرض چند دقیقه حالشان بهتر می‌شود. شما می‌توانید خودتان به نواحی که احساس درد دارید با انگشتانتان فشار وارد کنید.

روغن پونه کوهی را امتحان کنید.


این روغن به‌خاطر خواص ضدقارچ و ضدمیکروبی که دارد معروف است و به همین دلیل می‌تواند درمان مؤثری برای سینوزیت هم باشد. چند قطره روغن پونه کوهی را در آب در حال جوش بریزید و بخارش را تنفس کنید. روی سرتان حوله‌ای بیندازید تا از بخش بیشتری از بخار استفاده کنید.

منبع :

تبیان



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14056بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[16581بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[36905بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[48163بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[18789بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[24725بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[66035بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[540109بازدید]
زردی نوزادان[496794بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13039بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11925بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11673بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16469بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51817بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18232بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15666بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11324بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8745بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13368بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14804بازدید]

از میان مقالات

بشر محصور در مواد شیمیایی (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
انزال زودرس، درمان به دور از هیاهوی تبلیغات
مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
چهل حدیث شریف درباره طول عمر(مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مافیای پزشکی؛ بیماری‌های ساختگی در خدمت «صنعت پزشکی» + فیلم(مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
تلویزیون و زوال کودکى(مقاله انتخابی)
«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها
اهداف و روش‌شناسي آیات پزشکی(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
آیا ماهی غذای سلامتی است؟!
پرسش هایی از استاد حسین خیراندیش درباره حجامت
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام)
ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست (مقاله انتخابی)
توصیه‌های‌اخلاقی مرحوم حاج‌اسماعیل دولابی درباره خانواده
به آب و رنگ و خال و خط ... (نگاهی به عوارض لوازم آرایشی بهداشتی و روش های زیبایی)