سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 34061
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
لزوم آشنایی بیشتر پزشکان و پیراپزشکان با سلامت در روزه‌‌داری

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

لزوم آشنایی بیشتر پزشکان و پیراپزشکان با سلامت در روزه‌‌داری

 


رییس همایش کشوری روزه‌‌داری اسلامی و سلامت با تأکید بر ضرورت آشنایی بیشتر دانشگاهیان به سلامت در روزه‌‌داری گفت: تلاش ما بر این است که مباحث روزه‌داری اسلامی را طی دوره تحصیل آموزش پزشکی و رشته‌های پیرامونی وارد کنیم.


به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر حسین دلشاد، فوق‌تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم و دبیر علمی همایش کشوری روزه‌داری اسلامی و سلامت در ابتدای این همایش اظهار کرد: روزه به‌عنوان یکی از واجبات دینی بر هر فرد مسلمانی واجب است، اما سه گروه افراد مسن و ناتوان و مسافرین و بیماران از روزه‌داری مستثنا هستند؛ البته در ارتباط با بیماران مباحث مختلفی وجود دارد زیرا مرز مشخصی بین بیماری و سلامت وجود ندارد و همه افراد بیمار از روزه‌داری منع نشده‌اند.


وی افزود: این همایش در ارتباط با بیماران خواهد بود زیرا یکی از چالش‌های همکاران پزشک در ایران و سایر کشورهای مسلمان مسئله روزه‌داری برای افراد بیمار است؛ متأسفانه منابع بسیاری در این حوزه در اختیار همکاران پزشک و سایر حرفه‌های مرتبط با پزشکی نیست و همکاران آشنایی کاملی با احکام فقه و شریعت در حوزه بیماری و روزه‌داری ندارند.


تدوین کتاب جامع تحت عنوان «روزه‌داری و سلامت»


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه "در چند سال اخیر شاهد نگارش مقالات علمی متعددی در این حوزه بودیم"، تصریح کرد: اولین همایش روزه‌داری و سلامت در سال 83 برگزار شد و متأسفانه وقفه چندساله‌ای در این بخش به‌وجود آمد، اما بعد از این همایش، همکاری‌های مشترکی بین اساتید حوزه و دانشگاه در این خصوص به‌وجود آمد و ما در سال 97 موفق به نگارش و تدوین کتاب جامع تحت عنوان «روزه‌داری و سلامت» شدیم.


دلشاد ادامه داد: این کتاب، حاصل پژوهش و توصیه‌های برجسته حوزه و دانشگاه در زمینه روزه‌داری و سلامت است؛ همچنین نگارش این کتاب انگیزه‌ای شد تا همایشی علمی در این ارتباط داشته باشیم تا از نزدیک این تجربیات را به اشتراک بگذاریم و ازاین‌رو این همایش دوروزه برنامه‌ریزی شد و سخنرانان و اساتید همایش نویسندگان این کتاب خواهند بود.


دبیر علمی دومین همایش کشوری روزه‌داری اسلامی و سلامت افزود: هدف اصلی همایش، آشنایی بیشتر همکاران پزشک با اصول و دانش فقهی در ارتباط با بیماری‌های مختلف در رشته‌های مختلف پزشکی است تا بدانند که چه بیمارانی می‌توانند و چه‌کسانی نمی‌‌توانند روزه بگیرند.


وی اضافه کرد: البته در حوزه آموزش پزشکی، یک ایراد اساسی وجود دارد و آن این است که در کوریکولیوم‌های آموزشی، هیچ مبحثی با این عنوان وجود ندارد و باید این مبحث در سرفصل دروس دانشگاه‌های علوم پزشکی گنجانده شود؛ همچنین باید این نکته مورد تأکید قرار گیرد که در حوزه بیماری‌ها و سلامت نقص اطلاعاتی زیادی داریم و بسیاری از پزشکان در ارتباط با سؤالاتی که بیماران از آنها دارند پاسخ‌های علمی نمی‌‌دهند و بیشتر همکاران نظرات شخصی خود را در این خصوص ارائه می‌دهند که در مواردی این تجویزها با اصول فقه اسلامی همخوانی ندارد.


چاپ 600 مقاله علمی با موضوع روزه‌داری و سلامت


دکتر فریدون عزیزی، رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس دومین همایش روزه‌داری اسلامی و سلامت، اظهار داشت: روزه‌داری اسلامی به‌عنوان یکی از ارکان و واجبات اسلامی است که سفارش فراوانی در خصوص آن شده و سابقه‌ای نیز در ادیان دیگر دارد.


وی افزود: در طول سالیان دراز راه‌اندازی دانشکده‌های علوم پزشکی در کشورهای اسلامی توجهی به مقوله روزه‌داری و سلامت نشده بود و خوشبختانه در 30 سال اخیر توجه خاصی به مسائل پزشکی روزه‌داری شده و تحقیقات زیاد در این بخش انجام شده است؛ در حالی که در 30 سال پیش شاید کمتر از 20 مقاله در این بخش داشتیم، اما امروز در این بخش بیش از 600 مقاله به چاپ رسیده است و امسال هم خوشبختانه بیشترین مقالات را داشتیم.


رئیس دومین همایش روزه‌داری اسلامی و سلامت اضافه کرد: پزشک مسلمان همواره با این چالش روبه‌رو است که در مقابل سؤالات افراد سالم در برابر روزه‌داری قرار می‌گیرد و حتی در برابر بیماران نیز با این مشکل مواجه است که چه افرادی می‌توانند روزه‌داری کنند و گرفتن روزه برای فرد بیمار به چه میزان می‌تواند مشکل‌آفرین باشد.


عزیزی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر پاسخ به این سؤالات قدری راحت‌تر شده است، گفت: خوشبختانه در 4 سال اخیر و با همت برخی از عزیزان پزشک کتابی با عنوان «روزه‌داری اسلامی و سلامت» نگارش شد که بیش از 40 نفر از اساتید برجسته تحقیقات خود را به این کتاب ارائه دادند؛ البته بعد از نگارش این کتاب به این فکر افتادیم که با برگزاری همایش‌هایی از این دست بتوانیم تبادل نظر را در خصوص این کتاب داشته باشیم و در دو روز برگزاری این همایش سعی خواهد شد تا همه افراد درگیر در حرفه پزشکی اعم از متخصصین تغذیه و حتی پرستاران با مسائل مربوط به روزه‌داری و سلامت آشنایی کافی را داشته باشند.


رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این نکته را نیز باید گفت که امروز در بسیاری از کشورهای اروپایی مسلمانانی نیازمند راهکارهایی در این خصوص هستند و در سال‌های اخیر تحقیقات علمی در این خصوص رشد چشمگیری داشته است. در سال‌های اخیر، ما تلاش‌هایی را در زمینه گنجاندن مباحث علمی مرتبط با سلامت روحی و معنوی در کتب دانشگاهی و آموزشی داشته‌ایم و خوشبختانه وزارت بهداشت و دستگاه‌های تصمیم‌گیر در زمینه دروس آموزشی دانشگاهی همراهی را با ما داشته‌اند.


عزیزی در پایان تأکید کرد: تلاش ما بر این است که مباحث روزه‌داری اسلامی را طی دوره تحصیل آموزش پزشکی و رشته‌های پیرامونی وارد کنیم. البته بهتر است به‌عنوان واحد درسی مجزا نباشد و برای مثال طی دوره تحصیلی و زمانی که مباحثی مانند فیزیولوژی را می‌گذرانند تغییرات فیزیولوژیکی افراد روزه‌دار نیز ارائه شود و این روند در همه رشته‌های مرتبط با علوم پزشکی ارائه شود؛ امیدواریم درسنامه‌ای نیز برای این منظور نوشته شود و ما شاهد افزایش آگاهی‌های متخصصین و فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی باشیم.


تقدیر اساتید حوزه علمیه از جامعه پزشکی


حجت‌الاسلام فلاح‌زاده، کارشناس مذهبی، با بیان اینکه در این همایش، مسائل فقهی و دینی در زمینه سلامت و روزه‌داری مطرح است، خاطرنشان کرد: البته مطالب مهم در این حوزه را باید از جامعه پزشکی شنید، اما اینکه چه مسائل فقهی بیانگر تأثیر روزه در سلامت انسان است از مواردی است که باید مورد مشورت متخصصین دینی قرار گیرد. البته روزه یک سری ظاهریات هم دارد که باید رعایت شود تا آثار روحی و جسمی روزه به فرد برسد.


وی ابراز کرد: خوشبختانه به‌همت عزیزان جامعه پزشکی اعم از متخصصین کلیه رشته‌های پزشکی و در رأس آنها آقای دکتر عزیزی کتابی با عنوان «روزه‌داری اسلامی و سلامت» تألیف شده که جا دارد بنده به‌نمایندگی از جامعه حوزوی از این اقدام تقدیر داشته باشم و پیشنهاد می‌کنم که این کتاب به سایر زبان‌های زنده دنیا ازجمله انگلیسی و فرانسوی و اردو ترجمه شود تا مورد استفاده همه مسلمانان دنیا قرار گیرد؛ البته توصیه بنده به حوزویان هم این است که این کتاب را مطالعه کنند.


حجت‌الاسلام فلاح‌زاده ادامه داد: هرچند روزه‌داری یک فریضه اسلامی است و باید همه به آن مقید باشند ولی این به آن معنا نیست که همه باید روزه بگیرند؛ بنابراین نمی‌توان از این موضوع غفلت کرد که در مواردی گرفتن روزه ممکن است به‌ضرر فرد باشد که اظهار نظر در این خصوص به‌عهده پزشکان است تا با علم خود این تشخیص را بدهند که فرد می‌تواند روزه بگیرد یا نه.


حجت الاسلام دکتر داود مصباح فاضل یزدی، استاد مدرسه علمی شهید مطهری نیز در ادامه یادآور شد: بنده در کتاب جامع «روزه‌داری اسلامی و سلامت» مبحثی با عنوان روزه‌داری الهی داشته‌ام که در این مبحث آورده شد که هرچند روزه از ضروریات دین اسلام است و فرد روزه‌خوار در نظر علما مرتد است، اما در همین دین مبین آمده است که در شرایطی گرفتن روزه حرام است و آن نظر پزشک متخصص است و اگر متخصص تشخیص دهد که برای روزه‌دار ضرر دارد بر بیمار حجت است و این تکلیف از گردن مکلف ساقط است.


وی افزود: بین علما، ارجاع به متخصص امری ضروری است و در هر علمی ارجاع به متخصص باید صورت گیرد؛ ازاین‌رو اگر تشخیص و تجویز پزشک متخصص مبنی بر ضرر روزه بر فرد است این حکم بر او واجب است که از روزه گرفتن اجتناب کند؛ البته امیدواریم این ارجاع به متخصص در همه رشته‌ها به‌ویژه رشته‌های پزشکی نیز رعایت شود و پزشکان مراجعین خود را در موارد لزوم به متخصصین دین ارجاع دهند.


گفتنی است «همایش کشوری روزه‌داری اسلامی و سلامت» در تاریخ 17 و 18 بهمن‌ماه 1398 در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12259بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14948بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29411بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20392بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35125بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46096بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17212بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23070بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63514بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535651بازدید]
زردی نوزادان[493640بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11360بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11530بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11206بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16082بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50762بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15145بازدید]

از میان مقالات

چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
تعریق زیاد
ما در میانه یک انفجار فرهنگی به سر می بریم که با «شکیل شدن» بدن پیوند دارد (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)
حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
زالو؛ جرّاح کوچک
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
بحران غرب پزشک زده(مقاله انتخابی)
موخوره
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
دمنوش های ایرانی