سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 35281
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
انواع صله‌رحم غیر از دید و بازدیدچیست؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 


 

انواع صله‌رحم غیر از دید و بازدیدچیست؟

 


 

 

 

 

به گزارش مشرق، یکی از آموزه های دینی اسلام «صله ارحام» است . «صله» به معنای  پیوستن، احسان و عطا و «ارحام» جمع «رحم» به معنای عضوی از بدن زن که محل نشو و نمای طبیعی جنین است و به اعتباری خویشاوندی معنی می دهد.

 

 

صله ارحام به معنای ارتباط با خویشاوندان از سببی تا نسبی است و قطع آن در اسلام حرام محسوب شده است. به تعبیر دیگر صله رحم به معنای نیکی کردن به خوشاوندان و هم دردی و کمک با جان و مال و خیر با آنها است.


 

از گذشته صله رحم به ویژه در ایامی چون تازه شدن فصل بهار سنت بوده است و مردم در این ایام به دیدار یکدیگر می رفتند و کسانی را که فرصت دیدار یک ساله برایشان فراهم نشده بود، دیدار تازه می کردند اما از سال گذشته با شیوع کرونا صله رحم های حضوری خیلی کمتر شد و حال که امسال امکان این اتفاق خوب برایمان با رعایت پروتکل ها وجود دارد باید در نظر داشته باشیم که چه جایگاه و اهمیتی صله رحم در دین ما دارد و حال چگونه می توانیم ان را به بهترین شکل به جا آوردیم. در این ارتباط با حجت الاسلام سیدحسین خادمیان پژوهشگر مسائل دینی به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانیم:

 


 


 

*جناب خادمیان در ارتباط با اهمیت و جایگاه صله رحم در دین اسلام برایمان توضیح دهید؟


 

در طول دوران حیات بر کره خاکی خیلی مسائل برایمان به مرور عادی می شود علتش هم این است که در دسترمان قرار دارد و کم کم برایمان کم اهمیت می شود. مثالی در این رابطه بزنم فرض کنید به یک فضایی وارد شدید و از شما بپرسند که آن فضا را توصیف کنید ، قطعا شما از درب و پنجره و پرده شروع می کنید و به پشتی ها و کتابخانه ها و آشپزخانه و ... می رسید اما چیزی که شاید اصلا بدان توجه نکنید یا کمتر توجه کنید، مسئله نور است که باعث دیدن همه این اجسام برایتان می شود، علتش هم این است که همیشه و با شدت هست. به قول ملاهادی سبزواری « یا من هو اختفی لفرط نوره‌».

 


 

مسئله صله رحم هم همینطور است چون برای ما پیش پا افتاده شده ، بدان کمتر توجه می کنیم، در صورتی که اگر به روایات برگردیم، می بینیم که صله رحم از نماز هم بیشتر اهمیت دارد و سریع ترین عمل خیری است که خداوند قبول می کند. امام باقر(ع) می فرمایند که سریع ترین خیری که ثوابش به فاعل آن عنایت می شود، صله رحم است. یعنی ثواب آن از نماز، دعا ، روضه و امور خیر دیگر هم زودتر به ما می رسد.

 


 

برخی از مردم در ماه های رجب، شعبان و رمضان دائم روزه می گیرند، نماز و دعا می خوانند، اما صله رحم سختشان است در حالیکه ائمه ما این رفتار را خلاف ایمان و تقوا می دانستند. از امام علی(ع) روایت شد که امام روزی در منزل غمگین بودند، از ایشان علت را پرسیدند و ایشان هم گفتند که هفت روز است کسی به خانه من نیامده و برای همین غصه دار هستم.

 

 

پیامبر اکرم(ص) سفارش اکید به صله رحم داشتند و وقتی درباره آن صحبت می کردند، می فرمودند که صله رحم ثوابش به اندازه صد شهید است یعنی هر کس که در این مسیر قدم بردارد ثوابش از اجر صد شهید بیشتر است.

 

 

*صله رحم غیر از دید و بازدید هم مگر محسوب می شود؟


 

بله خیلی صله رحم ها می تواند مالی و مجازی هم باشد. شما اگر دیداری از رحمت داشته باشی ، یا ملاقاتی با فامیلت کنی و خدمتی به او داشته باشی مثلا به لحاظ مالی، غصه ای از او دفع کنی، ثواب صله رحم را می برید. مسئله صله رحم آنقدر مهم است که مرحوم آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی در یک استفتایی پاسخ می دهند که اگر نمی توانی حضوری صله رحم را به جا بیاوری، تلفن و اگر هم نمی توانی در نماز شب و قنوتت رحمت را یاد کن و برایشان طلب مغفرت کن.

 

 

 

پس در نماز شب می توانید از عمو، دایی، خاله، عمه، برادرزاده و خواهرزاده و دیگر اقوام یاد کنید، هر کس که به واسطه پدر و مادر به او وصل هستید بستگان محسوب می شود، برایشان دعا کنید. اینقدر این دعا اهمیت دارد که یک نفر نزد یک بزرگی رفت و گفت من فامیلی دارم که فاسد است، غیبت می کند ودروغ می گوید، زمان قبل از انقلاب هم بود و گفت شرب خمر هم می کند، اما عموی من است چه کار می توانم بکنم؟

 

 

 

آن بزرگ هم بنا به گفته مرجع گفت که حق نداری با او قطع رحم کنی، حتی شده در نماز شب او را دعا کن چرا که او بیشتر به دعای تو احتیاج دارد. پس اتفاقا گناهکاران فامیل را که از نظر ما گناهکار هستند (هر چند ترازوی خدا با ما متفاوت است) اما بهرحال می بینیم که غیبت می کنند، دروغ می گویند و تهمت می زنند نیز نیاز به دعای ما دارند، همین می شود صله رحم.

 

 


امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند همانطور که بدن ما به غذا نیاز دارد و قوی می شود، روح نیز برای قوی شدن به صله رحم نیاز دارد تا افسردگی و ضعف نگیرد و اعتماد به نفسش زیاد شود. الان چرا این اندازه افسردگی ها زیاد شده است؟ بهرحال در بین خیلی از ما صله رحم کشته شده است ما اهل رفت و آمد نیستیم سفره هایمان خیلی محدود شده است.

 

 

دیگر مثل قدیم در خانه بزرگترهای فامیل از پدر و مادربزرگ تا برادر بزرگ و ... جمع نمی شویم، حال کار با شرایط کرونایی ندارم اما بهرحال ببینید شاید ما برای رفتن به هیئت یک نفر و نشستن پای منبرش از شرق به غرب یا برعکس شهر را طی کنیم یا حتی برای رفتن به یک سالن کنسرت کلی صف می ایستیم و ترافیک را تحمل می کنیم، اما اگر فامیلمان گله کند که چرا به او سر نمی زنیم همین ترافیک و کار زیاد را بهانه کنیم.

 

 

علی(ع) می فرماید که وقتی سفره داری و مهمان داری کم بشود، روح ضعیف می شود و همین اعتماد به نفس و افسردگی را زیاد می کند.

 

 

خیلی از جوان ها را الان می بینیم و با من مشورت می کنند مثلا جوان فوق لیسانس دارد یا سطح سه حوزه و طلبه است اما در ابتدایی ترین اختلافات خانوادگی مانده است، این نشان از همان روح ضعیف و دل مرده دارد. وقتی از انها می پرسم چقدر رفت و آمد فامیلی دارید ، می گویند وقت نداریم، فرصت نمی کنیم!

 

 

 

«صله رحم» نباید مثل یک کار پیش پا افتاده یا روتین مخصوص ایام یا شرایط خاص باشد.


 

صله رحم امروز برایمان مثل یک کار اداری یا نمادین شده مثلا رفتن به منزل پدر و مادر یک حالت ویترینی و ظاهرسازی یا مناسبتی مثل روز مادر یا پدر که البته بعضی ها بدان آگاه هستند و برخی خیر.


 

خیلی از ما قبل از اینکه فضای مجازی زندگی هایمان را تسخیر کند ما مجازی شده بودیم و الان و در این شرایط کرونایی تنها وضوح آن بیشتر شده است، در نهایت صله رحم باعث قوت روح و جان انسان و باعث خیرات و برکات ساری و جاری در زندگی می شود.

 

 

پیامبر(ص) می فرمایند که « کُلُّ بَیْتٍ لَا یَدْخُلُ فِیهِ الضَّیْفُ لَا یَدْخُلُهُ الْمَلَائِکَةُ. » انسان به واسطه شیاطین تضعیف و به واسطه فرشتگان تقویت می شود.

 

 

علت اینکه اصحاب امام حسین(ع) روحشان ضعیف نشد همین حضور فرشتگان بود که آنها را آسیب ناپذیر کرد و قوت روح گرفتند، بنابراین پیامبر(ص) فرمودند که اگر می خواهید فرشتگان یعنی قدرت های ربانی و آسمانی شما را یاری کنند، اهل صله رحم باشید.

 

 

یک روایت دیگری پیامبر (ص) دارند که ما هم البته آن را در سال نو به کار می بریم، اما به نظر من باید سر درب خانه ها نوشته شود و آن هم «یا مقلب القلوب و الابصار ، یا محول الحول و الاحوال» است این چند کلمه مقلب ، حول و محول چه غوغایی به پا می کند و صله رحم همان چیزی است که شقاوت و بدبختی را به سعادت و خوشبختی مبدل می کند.

 

 

علت اینکه این روزها خیلی از دختران ما ازدواج نمی کنند یا دیر ازدواج می کنند یا پسران ما تصمیم به ازدواج نمی گیرند وآن را عقب می اندازند همین نبود صله رحم وندیدن یکدیگر و شناسایی نشدن است.


 

حال این پیامبر و دینی که سفارش آبزیان در رودخانه ها و آب های روان را داشته اند و به انسان توصیه کرده اند که آب ها را آلوده نکنیم چون آبزیان ریزی زیست می کنند که آسیب می بینند، چطور می توانندبرای سعادت و شقاوت انسان برنامه نداشته باشند . صله رحم آن چیزی است که درب های بسته را باز می کند، لازم نیست درس دین بدانیم تا اینها را درک کنیم، کافی است مدتی بدان عمل کنیم تا نتیجه اش برایمان مشخص شود.

 

 

 

*حال در این شرایط کرونایی چه توصیه ای برای صله رحم دارید آیا همه صله رحم ها باید با همان شرایط گذشته و حضوری باشد یا خیر و اگر حضوری باشد به چه صورتی و با رعایت چه نکاتی بهتر می توانیم در نوروز صله رحم به جا آوریم؟


 

ببینید ما خیلی وقت ها در مهمانی ها و صله رحم راه را غلط می رویم مثلا یکی از آن غلط ها بحث های سیاسی است همین که هم را می بینیم و شروع به صحبت میکنیم بحث های سیاسی راه می اندازیم در حالیکه امام باقر (ع) می فرمایند که شیعه ما اهل مراء (جدال ممدوح) نیست. مراع در اسلام حرام است یعنی بحث های بی فایده مثل خیلی جناح بندی های سیاسی.

 

 

بنابراین خیلی ها به جای اینکه در دید و بازدیدها از حال هم خبر دار شوند، موفقیت های هم را بشنوند و درباره مشکلاتشان صحبت کنند، شروع به بحث های الکی و بی فایده می کنند که نتیجه اش جز ناراحتی و کنیه توزی و دلخوری هیچ نیست.

 


 

*یعنی مثلا صحبت کردن درباره مسائل سیاسی یا همین مشورت کردن ها نباید در دید و بازدیدها صورت بگیرد؟


 

ببینید یک وقت یک نفر می خواهد در مورد موضوعی از کسی مشورت بگیرد، خب یک وقتی تعیین می کند و جداگانه مشورت می کند ما هم با این مخالف نیستیم و مشکلی هم ندارد اما مهمانی و دید و بازدید و صله رحم جای این نوع مشورت ها مثل بحث های سیاسی نیست. مثلا در نماز جمعه می گویند که خطیب باید از احوالات جهان اسلام بگوید نه از احوالات جناح فلان و این اشتباه است.

 


 

پس اولین مسئله در صله رحم توجه به دید و بازدید است احوالات کنکور و درس خواندن بچه ها و سلامتی و رعایت بهداشت و دوری از کرونا و خلاصه هر چیزی که قلب ها را به هم نزدیک می کند، برای صله رحم مناسب است.



 

نکته دوم در صله رحم توجه داشته باشیم که خوبی های هم را بزرگنمایی و عیب ها را کم کنیم، یکی از بزرگان می گفتند که برخی به منزل اقوام می روند انگار سمسار هستند، می خواهند وسایل خانه بخرند مدام می گویند که این وسیله چند است و آن وسیله را چند خریدی یا گران خریدی؟ بهرحال هر کسی سلیقه ای دارد و خانه اش را به شکلی که دوست دارد تزیین می کند، بهتر است به جای ارزشگذاری و قیمت گذاری به اصل دید و بازدید توجه کنیم.

 

 


 

مثلا اگر فامیلمان منزلش کوچک است به جای اینکه بگوییم وای چطور اینجا در این قفس زندگی میکنی ، بهتر است صحبت خوب کنید و بگویید خانه دلبازی دارید، حتی اگر کوچک است تا دلش خوش بشود.

 


 

اما مسئله سوم و مرتبط با کرونا هم ما از گذشته چه کرونا بود یا نبود خیلی هایمان بهداشت و طهارت را رعایت نمی کردیم با اینکه توصیه اکید دینمان و پیامبرانمان هم رعایت بهداشت است. متاسفانه خیلی جاها سیستم های بهداشتی ما خوب کار نمی کند.

 

 

 

بنابراین چه کرونا باشد و چه نباشد نظافت و بهداشت ما ضعیف است ما در هر باب فقهی مان و رساله مان را که باز کنیم اول از بهداشت و طهارت صحبت می شود، مسلمان با این تمیزی و پاکی شناخته باید بشود و حال هم باید با رعایت شیوه نامه های بهداشتی ، بهداشت را رعایت کنیم دست و صورتمان را بشوییم به مهمانی وارد می شویم همین کار ار بکنیم، مسواک بزنیم ، نمک مصرف کنیم و خیلی چیزهای دیگر که همه ما می دانیم و فاصله هایمان را هم رعایت کنیم.

 

 

 

پیامبر(ص) فرمودند که به بهشت وارد نمی شود فردی که بهداشت را رعایت نکند، حتی یک زمان جبرئیل بر پیامبر نازل شدند و فرمودند که یکی از صحابه ات بهداشت را رعایت نمی کند ، حال ببینید چقدردین ما ظریف به همه نکات توجه کرده است. بنابراین ما اگر هر کداممان همه مسائل را همین روزها هم رعایت کنیم، قطعا این ویروس هم از بین خواهد رفت.


منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35231بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23153بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63636بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536161بازدید]
زردی نوزادان[493938بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11460بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15231بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8443بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13030بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14384بازدید]

از میان مقالات

آداب زناشویی و انعقاد نطفه
شش اصل ضروری برای زندگانی سالم(ستّه ضروریه)
دنیای زیبای دینداران
سنگ های صفراوی
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
تلفن های همراه و سرطان مغزی: ماجرای واقعی(مقاله انتخابی)
«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پرسش هایی از استاد حسین خیراندیش درباره حجامت
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
بچه ام زیاد سرما می خورد؛ چه کنم؟
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
سیاست فرزند آوری: الگوی نژادپرستی اسرائیل (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله سوّم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج بلغم
ناگفته های هدایای صنایع داروسازی به پزشکان (مقاله انتخابی)
خاکروبه های شفابخش (2)؛ پوست تخم مرغ