سلام علیکم وقت بخیر و تشکر بابت زحماتی که متقبل میشید بنده ۳۷ ساله و برای زخم اثنی عشر قرص د رگلیس(شیرین بیان) دو عدد قبل از هر وعده غذایی استفاده میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید چه مصلحی و به چه مقدار و نحوه با قرص یاد شده استفاده کنم که روی فشار بنده تاثیر منفی نداشته باشد معمولا فشارم ۱۳ ۱۳.۵ روی ۸.۵ یا ۹ هست تشکر مجدد خداقوت
مهدی

سلام وبسیاررتشکر میکنم برای اطلاعات مفیدتون. بابونه برای تنبلی روده مفیده؟مصرفش باید به چه صورت و چند روز باشه؟در این باره سیب یا آب سیب یا حلوای سیب چطورن؟
رازی

سلام برای ایجاد طراوت و شادابی و جوان سازی پوست لطفا راهکار بفرمایید.
Bayan

سلام وقت بخیر آقای دکتر پسر ۵ساله ام حالت بی قراری دارد با هر بهانه ای اطرافیان خود را میزند حافظه خوبی دارد گذشته ها را خوب بیاد میآورد برای آرامش تمرکز و خونگرم شدنش از لحاظ اخلاقی و زدن های یکدفعه ای لطفا راهنمایی کنید
زهرا

سلام و ادب مدتی است که وقتی روی صندلی می‌نشینم اگر زمان طولانی شود زیر دنده هی سمت راست ا احساس درد میکنم .گاهی این درد در ناحیه کمردر همین موضع حس می‌شود. جدیدا روی آخرین دنده از پایین را که کمی فشار میدهم احساس درد دارم و در همین حوالی (زیر دنده سمت راست)گاهی احساس سوزش میکنم. علت چیست؟ممنون میشم پاسخ بفرمایید. قبلا از راهنماییتون در مورد دردی شبانه خیلی استفاده کردم و خیلی دعاتون کردم .خدا حفظتون کنه.
بامداد

سلام و خسته نباشید پسر چهار ونیم ساله ای دارم، که بعلت پوسیدگی و عصب کشی مجبور شدیم راه بیهوشی رو برای دندانهایش انتخاب کنید میخواستم نظرتون رو در مورد بیهوشی بدونم و چه نکاتی باید رعایت بشه قبل و بعد عمل از نظر سنتی که اثر بیهوشی کمتر بشه
امیری

سلام خسته نباشید آیا این درمان برای فیبروم رحم خوب است
نوری

عرض سلام و ادب و احترام.بنده پسر 4ساله آیی دارم ک هرموقع می‌خوابه تا یک ساعت اول خواب خیس عرق میشود خصوصا ناحیه سر و پیشانی اش.بعد از اون عادی میشه میخواستم علتش رو بدونم و درمانی.مزاج پایه اش صفراوی هست
Z.sa

سلام. من نعوذ ندارم . یوقتی هم که به سختی نعوذ پبدا کنم آن هم سفتی لازم و معمولی را ندارد. چه کنم؟
مرتضی

سلام ببخشید دخترم پرولاکتیش بالاست کیست تخمدان هم داره میتونه از پیازدرمانی استفاده کنه برا پرولاکتینش ضرر نداشته باشه ممنون میشم جواب بدین؟
میلانی
کد : 57591
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
مادرانی که همیشه عذاب‌وجدان دارند بخوانند.

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 


مادرانی که همیشه عذاب‌وجدان دارند بخوانند.

 

 

 

 

 

گروه زندگی - مینا فرقانی: آنقدر حالش بد بود که تا روی صندلی اتاق مشاوره نشست زد زیر گریه. وقتی مشاور دلیلش را پرسید، جواب داد: «نمی‌دانم چرا. فقط احساس می‌کنم مامان خوبی نیستم. حس می‌کنم همهٔ رفتارهای اشتباه بچه‌ام تقصیر من است.».

 

 

مادری که روبه‌روی مشاور قرار گرفته بود، پر بود از احساس عذاب وجدان.


«نیره علائی» مشاور و روان‌درمان‌گر کودک و نوجوان قرار است برایمان از عذاب‌وجدان مادرانه و اثرات آن بر مادر و فرزند بگوید. همراه‌مان باشید.


 

کدام مادران دچار عذاب‌وجدان می‌شوند؟


مادری که در دام مقایسه می‌افتد و مدام خودش را با مادران دیگر مقایسه می‌کند؛ احساس می‌کند همه از او بهتر، تحصیل‌کرده‌تر و موفق‌ترند؛ مدام در خودش احساس ضعف می‌کند؛ خودش را سرزنش می‌کند که من دارم برای بچه‌ام کم وقت می‌گذارم و... قطعاً دچار عذاب‌وجدان می‌شود.

 

 


علائی ضمن اشاره به نقش مقایسه در خودسرزنش‌گری می‌گوید: «معمولاً در مراجعه‌هایمان می‌بینیم که مادران شاغل نیز به‌شدت دچار عذاب‌وجدان هستند و می‌گویند من نمی‌توانم وقت کافی برای بچه‌هایم بگذارم، پس بچه‌هایم دچار مشکل می‌شوند».

 

 


چرا مادران عذاب‌وجدان می‌گیرند؟


علائی عوامل ایجاد عذاب‌وجدان در مادران را این‌طور دسته‌بندی می‌کند:


۱. ایجاد ذهن‌مقایسه‌گر/ دنیای مدرن، نامهربان با مادرها!


حتماً شنیده‌اید که در دنیای مدرن مادرها به شدت تحت فشارند. مادر در دنیای مدرن ذهن به‌شدت مقایسه‌گری دارد. کانال‌های تربیتی، پیج‌های زرد روانشناسی، کارگاه‌های زرد فرزندپروری و... به این مقایسه‌گری دامن می‌زنند. از طرف دیگر مادران اینستاگرامی مدام به مادر حس عذاب‌وجدان می‌دهند.

 

 


مشاور و روان‌درمان‌گر کودک و نوجوان با بیان این نکات، می‌گوید: «وقتی مادر در این پیج‌ها و کانال‌ها مطالب روانشناسی و فرزندپروری می‌خواند، مدام خودش را با آنها مقایسه می‌کند؛ که مثلاً فلان پیج گفته بچه‌ها از ۲سالگی نباید پیش پدر و مادر بخوابند. من جای بچه‌ام را جدا نکردم، پس مادر بدی هستم. یا فلان پیج گفته حتماً روتین خواب و خوراک و کتابخوانی برای بچه داشته باشید. اما من روتین ندارم، پس حتماً مادر بدی‌ام. فلان مادر اینستاگرامی مدام بچه‌هایش را به کلاس اسکیت، چرتکه، زبان و... می‌برد. بچه‌های من این کلاس‌ها را نمی‌روند، پس حتماً من مادر بدی‌ام. یا فلان استاد گفته اصلاً نباید بچه‌ها را دعوا کنیم یا کتک بزنیم. من چند روز پیش بچه‌ام را دعوا کردم، من چه مامان بدی هستم! یا توی فلان کتاب نوشته که حتماً نیم‌ساعت باید با بچه‌ها وقت بگذرانیم. من چه مامان بدی هستم که با بچه‌ها وقت کافی نمی‌گذرانم... پس شروع می‌کند به سرزنش خودش.».

 

 

 


 

۲. سرزنش‌های دیگران/ قضاوت‌های «مادر ویران‌کن»!


به بیان علائی گاهی ممکن است مادر، خواهر، دوست، مادر همسر یا هر کدام از اطرافیان، با نگاهی منفی مدام به مادر این احساس را بدهند که او مادر بدی است و مادری‌کردن او را زیر سؤال ببرند. مثلاً دیگرانی که به مادر می‌گویند: «چقدر بچه‌ات لاغر است! چرا به او خوب غذا نمی‌دهی؟»، «چقدر بچه‌ات چاق است! چرا زیاد به او غذا می‌دهی؟»، «چقدر بچه‌ات بی‌نظم است!» و...

 


 

۳. همسران کمال‌گرا/ همراهان ویران‌گرِ مادری


بسیاری مواقع، «دیگری» که به مادر عذاب‌وجدان تزریق می‌کند، همسر کمال‌گرای اوست. علائی می‌گوید: «بعضی همسران مدام این حس را به مادر منتقل می‌کنند که تو مامان خوبی نیستی؛ تو برای بچه‌ها کم وقت می‌گذاری.آنها بی‌نظمی، بی‌ادبی یا هر رفتار غلط بچه را تقصیر مادر می‌اندازند و می‌گویند تو برای بچه کم وقت گذاشتی که این‌طور شده.».

 


 

تأثیر عذاب‌وجدان بر رفتار مادر


مادری که عذاب‌وجدان دارد چه‌کار می‌کند؟ این مشاور کودک و نوجوان می‌گوید: «مادر برای کاهش عذاب‌وجدان خود شروع می‌کند به خدمات بیشتر، آموزش بیشتر، کنترل بیشتر، نصیحت بیشتر، سرزنش بیشتر، و حتی خرید بیشتر برای بچه‌ها. در واقع سعی می‌کند وقت بیشتری را با بچه‌ها بگذراند. از طرفی این ذهنیت سرزنش‌گر باعث می‌شود احساس ناامیدی کند و با حس ناامیدی، نگرانی و حرص به فرزندانش نگاه کند.».


 


عذاب‌وجدان مادر باعث بدرفتاری و تکرار رفتارهای اضطرابی در کودک می‌شود.


تأثیر عذاب‌وجدان مادر بر رفتار فرزندان


اینکه عذاب‌وجدان باعث شود مادری بیشتر برای فرزندش وقت بگذارد و بیشتر به او رسیدگی کند، شاید در نگاه اول خوب به نظر برسد. اما مشکل اینجاست که: «بچه‌ها از طریق ناهوشیار کاملاً متوجه احساس عذاب‌وجدان مادرشان می‌شوند. در واقع بدون اینکه مادر بگوید چه حسی دارد، بچه‌ها این حس را از مادر دریافت می‌کنند. در نتیجه فرزند هم عذاب می‌کشد که چرا من باعث حال بد مادرم شده‌ام.».

 

 


اما عذاب‌وجدان مادر چه تأثیری بر فرزند دارد؟ علائی این تأثیر را این‌طور شرح می‌دهد: «بچه شروع می‌کند به بدرفتاری (مثل لجاجت بیشتر، پرخاشگری، وابستگی و…) یا تکرار رفتارهای اضطرابی (مثل لکنت زبان، شب‌ادراری، تیک‌های عصبی، ناخن جویدن و…). در واقع با این کارها می‌خواهد خودش را تنبیه کند تا از عذابی که درگیرش هست فرار کند. گاهی هم بیش از حد حرف‌گوش‌کن می‌شود و می‌خواهد عذاب‌وجدان خود را با «بچهٔ خیلی خوبی بودن» از بین ببرد».

 

 

 


برای کاهش عذاب‌وجدان مادرانه، کمتر خودتان را در معرض مقایسه قرار دهید.


با عذاب‌وجدان مخرب مادری چه کنیم؟


با دانستن تمام مطالب قبل، این سؤال مطرح می‌شود که چطور می‌توان عذاب‌وجدان مادرانه را کاهش داد؟ این روان‌درمان‌گر کودک و نوجوان، در پاسخ ۵ راهکار ارائه می‌کند:

 


«۱. می‌توان از این عذاب‌وجدان یا احساس سرزنش‌گری در جهت مثبت استفاده کرد. وقتی مادر آگاهی پیدا می‌کند که این عذاب‌وجدان چه تأثیر مخربی بر رفتار فرزندش دارد، عوامل ایجاد آن را شناسایی و مدیریت می‌کند. در واقع به‌طور آگاهانه انتخاب می‌کند که فلان کارش اشتباه بوده، پس تغییر مسیر و تغییر رفتار می‌دهد و از این تغییر رفتار او، حال فرزندش هم بهتر می‌شود. این بهترین حالت است.

 

 


۲. پیج‌ها و کانا‌ل‌‌های تربیتی و آموزشی را محدود می‌کند و کمتر کتاب‌های روانشناسی و تربیتی می‌خواند. در واقع خودش را کمتر در معرض مقایسه قرار می‌دهد.

 


۳. مادران اینستاگرامی را دنبال نمی‌کند و کمتر خودش را با دیگران مقایسه می‌کند.


۴. با قطعیت در تصمیمات مادرانگی‌اش، به‌راحتی تحت‌تأثیر سرزنش دیگران (همسر، مادر و…) قرار نمی‌گیرد.


۵. با پذیرش اینکه هیچ مادری‌ای بی‌نقص و کامل نیست، عذاب‌وجدان خود را کنترل می‌کند و در جهت «مادر کافی بودن» قدم برمی‌دارد. خودش و گذشته‌اش را می‌پذیرد. به خاطر رفتار غلط گذشته‌اش، کمتر خودش را سرزنش می‌کند و می‌پذیرد که همهٔ انسان‌ها اشتباهاتی می‌کنند، اما اگر تصمیم به تغییر رفتار اشتباه خود بگیرند، می‌توانند این رفتار را جبران کنند و بچه‌ها را هم در مسیر اصلاح قرار دهند.».

 

 


می‌توان گفت عذاب‌وجدان‌های مکرر، موتور محرک مادر را از کار می‌اندازند. انگار که در ماشین به جای بنزین، روغن سوخته ریخته باشیم!


منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[11738بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14632بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[28982بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20085بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19311بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[34699بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[45657بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[16912بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[22722بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[62895بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[24955بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[533531بازدید]
زردی نوزادان[492224بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11089بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11347بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[10951بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[15876بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50081بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17417بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[14929بازدید]

از میان مقالات

آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
توصیه های آیت الله بهجت درباره غذا خوردن (مقاله انتخابی)
زالو؛ جرّاح کوچک
خطری شیک در آشپزخانه‌ها(مقاله انتخابی)
آندوسکوپی و خطر انتقال هپاتیت و ایدز(مقاله انتخابی)
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
چگونه دانشگاه به دانشجویان خیانت می کند؟ (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله سوّم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج بلغم
نابودی خانواده (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
سینوزیت؛ همه گیری قابل درمان
ترش کردن
به آب و رنگ و خال و خط...( نگاهی به عوارض لوازم آرایشی – بهداشتی و روشهای زیبایی متداول در جامعه امروزی)
«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها
آزمون علمی حجامت
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)