دخترم هفت سالشه و الان دوماهه سینه ش درگیره هر روشی انجام دادم ریه پاک نشد.چهارتخمه ها دمنوش ها... لطف می کنید راهنماییم کنید؟ شربت خرنوب خوبه بهش بدم؟ ممنونم
مائده

سلام آقای دکتر من یازده ساله مطالب ارزشمند شما رو پیگیری می کنم و راهکارهای واقعا عملی و کاربردی تون،خیلی کمکم کرد.سپاسگزارم .انشالله سلامت و عاقبت بخیر باشید.
مائده

باسلام من هفته ۵ یا ۶ بارداری ام ۲روزه که بعد از کار سنگین دچار لکه بینی شدم و از دیروز کم کم داره تبدیل به آب خون و لخته های باریک سیاه میشه استراحت دارم و شیاف پروژسترون استفاده میکنم آیا راهی هست که جنین از بین نره؟
فاطمه زینب

سلام من یه قاشق از پودر پوست تخم مرغ اسیاب شده رو با ابلیمو قاطی کردمو بعد دوازده ساعت که یه مایع زرد رنگ درس میشد وحدودن چن قاشق بود رو میخوردم بعد چن روز کلی دست وپاهام موهای زائد در اورد وجوش زد باید چیکار کنم؟
.....

سلام پسرم ۲محرم و ۲۹تیر بدنیا اومده ۲شوال میشه ۲۱ ماهه خیلی شیر میخورد خصوصا شبها کم اشتها هم هست ولی نمودارش خوبه و حتی قد بلنده از وقتی دکتر گفت زیادی شیر میخوره سعی میکنم تو روز و شب بیشتر از ۶بار شیر بهش ندم ولی خصوصا شبها خیلی بی قراری میکنه و بیدار میشه.بعضا شام هم خوب نمیخوره. میخوام اول ماه رمضان از شیر بگیرمش. لبنیات ،پستونک و شیشه هم نمیگیره. لطفاً راهنمایی کنید
فاطمه صدیق

سلام شبتون بخیر من دوتا گره تیریید در سمت راست به اندازه یک ونیم ونیم وچن تا گره درسمت چپ گردن کوچک دارم که دکتر تشخیص دادن عمل کنم چونکه تیریید ازبین رفته میترسم از عمل چونکه تو گلوم کبود بود ودهانم خشک وهردکتر میرفتم متوجه نمیشدن که مشکل کجاس خودم رفتم سونوگرافی گردن گفتن گره تیریید داری الان با رزیم 15 روزه ی بیشتر یک ماه میتونم جلو عمل بگیرم واین گره ها ازبین بره. ممنون از اینکه جوابگو هسین ومارا راهنمایی میکنین تشکر..
زهرا گواهیمند

سلام وقت بخیر دکتر بهم گفته کمبود کلسیم دارم ومعده ورودم ضعیفه ممنون میشم بهم بگبن چه داروهایی مصرف کنم
زینب

سلام خدا قوت من 52 سال دارم که گره روی تیریید دارم آیا 15 روز رژیم بگیرم این گره پاکسازی میشه
زهرا گواهیمند

سلام خداقوت من تو خواب خروپف شدید دارم - و در طول روز خیلی کسل هستم و گاهی با سردرد بیدار میشم - تست خواب دادم - گفتن آپنه انسدادی هست و راه گلو توسط عضلات زبان بسته میشه گفتن دستگاه cpap استفاده کنم 😔 ۳۷ سالمه قدم ۱۷۸ و وزنم ۸۸ خیلی چاق نیستم
میلاد

سلام آقای دکتر ، یه مطلبی میخوندم درباره باز شدن چاکرای چشم سوم و روش هایی که برا این مورد ارائه میداد میخواستم نظر حضرت عالی بپرسم این مطالب واقعیت داره؟
زهرا
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟ (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 16957]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟


 

 موسسه ورد واچ

 

 

چکیده:


با گسترش روند مصرف‌گرایی در اکثر نقاط دنیا، ما همه روزه شاهد حجم گسترده‌ای از مصرف مواد مختلف هستیم. این شرایط باعث ایجاد صدمات جبران‌ناپذیری به سلامت طبیعت، حیات‌وحش و انسان‌ها گردیده است. موسسه وردواچ، با انتشار راهنماهای سالانه مصرف هوشمندانه، تلاش می‌کند که عموم مردم را با واقعیت‌های فراسوی مصرف مواد مختلف و راهکارهایی در جهت مصرف هوشمندانه آنها آشنا نماید. در این مقاله، می‌توانید بانگاهی به ویژگی‌های مصرف 5 گروه از کالاهای پرمصرف بهداشتی و آرایشی شامل محصولات بهداشتی بچه، محصولات پاک کننده، صابون‌های آنتی باکتریال، محصولات آرایشی و محصولات پزشکی فردی، با راهکارهایی ساده در جهت کاهش آثار زیانبار فردی و اجتماعی و زیست‌محیطی آنها آشنا گردید.


بیایید برای چند دقیقه به موادی که شما در یک روز خرید و مصرف می‌کنید، بیاندیشید. ممکن است که برای نهار یک ساندویچ مرغ و یک نوشابه میل کنید. خودروی خود را با بنزین پر ‌نمایید. با استفاده از تلفن همراهتان با یک دوست صحبت ‌کنید. در مدرسه و یا اداره نیز، ده‌ها نامه الکترونیکی و یا سایر مدارکتان را کپی بگیرید.


اینک این فعالیت‌های روزمره خویش را در تعداد روزهای یک سال ضرب کنید و عدد به دست آمده را هم در تعداد جمعیت مصرف‌کننده دنیای امروز ضرب نمایید. با نگاهی به بنزین مصرفی خودروی خود، تا لباس‌های خریداری شده‌تان، ‌عدد به دست آمده بسیار بزرگ خواهد بود و به همین ترتیب، ما با مصارف خود، تاثیرات زیادی را بر کره خاکی و مردم دنیا بر جای می‌گذاریم.


البته خبر خوشایند این است که بسیاری از مصرف‌کنندگان می‌توانند در خریدهای روزمره‌شان از کالاهایی جایگزین و دوست با سلامت خود و محیط زیست بهره گیرند. شرکت‌های صنعتی و تجاری، دولت‌ها و شهروندان نگران در مورد آینده دنیا، می‌توانند از قدرت خرید خویش در جهت تولید کالاهایی کم خطرتر و سالم‌تر نظیر غذاهای ارگانیک (طبیعی)، مواد شوینده عاری از مواد شیمیایی، انرژی برق سبز و خودروها و کامیون‌هایی با آلایندگی اندک، استفاده کنند.


در سراسر دنیا، طبقه مصرف‌کننده (افرادی که به کالاهایی نظیر تلویزیون و اینترنت و فرهنگ استفاده از آنها دسترسی دارند)، به سرعت در حال رشد است. ما می‌توانیم نشانه‌های این رشد را در افزایش سریع تعداد خودروها، غذاهای آماده، لوازم الکترونیکی و سایر نمادهای یک زندگی مدرن مشاهده کنیم. براساس تخمین‌های اخیر، 7/1 میلیارد نفر، (بیش از یک چهارم انسان‌ها) اینک جزو طبقه مصرف‌کننده محسوب می‌شوند. از این تعداد، 270 میلیون نفر در ایالات متحده، 370 میلیون نفر در اروپای غربی و 120 میلیون نفر نیز در ژاپن زندگی می‌کنند.


به صورتی قابل توجه، تقریباً نیمی از مصرف‌کنندگان دنیا در کشورهای در حال توسعه‌ای نظیر چین (240 میلیون نفر) و هند (120 میلیون نفر) زندگی می‌کنند و این عدد، با رشدی دایمی روبه‌روست.


در بسیاری از موارد، این افزایش مصرف آثاری مخرب نظیر از بین رفتن منابع طبیعی و جنگ‌ها، رشد حجم بدهی‌ها و چاقی به همراه دارد. در این میان، 8/2 میلیارد انسان دیگر مصرفی اندک داشته و با مشکلاتی نظیر گرسنگی، بی‌خانمانی و فقر روبه‌رو هستند. بدین ترتیب چالش مهم فراروی ما در قرن بیستم و یکم میلادی، تمرکز بر مصرف شهروندان، نه از جنبه بی‌پایان کالاها که بهبود کیفیت سطح زندگی برای همه، همراه با به حداقل رساندن آسیب‌های زیست‌محیطی می‌باشد.


ما در موسسه «ورد واچ»، معتقدیم که شیوه مصرف هر یک از ما بر آینده حیات بر روی کره زمین، تاثیری غیرقابل انکار دارد. موسسه ما همه ساله با انتشار «کتاب گزارش علایم حیاتی دنیا»، چگونگی مصرف، دلایل مصرف و تاثیرات این مصرف‌گرایی بر سلامت انسان‌ها و محیط زیست را تشریح می‌نماید. همچنین در «راهنمای مصرف‌کنندگان»، ما با نگاهی به شیوه‌های مصرف کنونی تعدادی از محصولات شیمیایی، به چالش‌های فرارو، آمار جهانی مرتبط و در نهایت روش‌های ساده در جهت کاهش آسیب‌ها اشاره می‌نماییم. بدین ترتیب، می‌توانید با هزینه‌های پنهان بسیاری از کالاهای شیمیایی مصرف شده در هر روز از زندگی خود آشنا شوید.


اصل کلیدی برای یک مصرف بهینه


مصرف را باید یکی از لذت‌بخش‌ترین فعالیت‌های زندگی روزمره دانست. اما تاثیرات این مصرف بی‌حد و مرز ما داستان غم‌انگیزی است. آلودگی زیاد تولید شده از خودروها و کارخانجات و یا آلوده شدن آب و خاک و هوا به مواد سمی، هزینه‌های پنهانی است که بسیاری از ما به آنها توجهی نداریم.


در سایه تعهد و تفکر، این مصرف می‌تواند به نتایج بهتری منجر شود. برای سال‌ها، ما در خریدهای خود به فروشندگان اتکا داشتیم. اما اینک زمان آن فرا رسیده که آنان به خواسته‌های ما توجه کنند.


در ادامه، 10 اصل مهم برای داشتن مصرفی بهینه و هوشمندانه را با هم مرور می‌نماییم:


اصل اول: کاهش دهید، استفاده مجدد نمایید و بازیافت کنید. یعنی از مصرف کالاهای غیرضروری بپرهیزید. در هنگام خرید هم کالاهای کارا و کم مصرف خریداری کنید. استفاده از کالاهای دست دوم در بسیاری از موارد آثار مناسبی به همراه دارد. بازیافت کالاهای مصرف شده نیز گام مهمی محسوب می‌گردد.


اصل دوم: در نزدیکی محل کار خود زندگی کنید. از غذاهای محلی استفاده نمایید. از کسب و کارهای محلی حمایت کنید. به سازمان‌های محلی بپیوندید.


اصل سوم: موتورهای احتراقی درون سوز آلاینده‌اند و استفاده از آنها باید محدود گردد. شما نیز به جمع مخالفان بهره‌گیری از این موتورها بپیوندید.


اصل چهارم: به آنچه که می‌خورید، دقت نمایید. از مصرف غذاهایی که در تولید آنها از علف‌کش‌ها و حشره‌کش‌های شیمیایی استفاده شده، خودداری کنید.


اصل پنجم: از مصرف محصولات غذایی تولید شده توسط شرکت‌های تجاری و صنعتی خودداری کنید.


اصل ششم: از کالاهای تولید شده توسط روش‌های پایدار دوست با طبیعت استقبال نمایید.


اصل هفتم: اولویت‌بندی کنید. به صورت کلی خرید نمایید.


اصل هشتم: آگاهانه در انتخابات شرکت نمایید و از نامزدهایی همسو با مصرف پاک حمایت کنید.


اصل نهم: نسبت به گذشته احساس گناه ننمایید. این کار شما را غمگین می‌کند.


اصل دهم: از داشته‌هایتان، لذت ببرید.


در ادامه، با ناگفته‌هایی در مورد مصرف چند محصول پرمصرف شیمیایی بهداشتی و آرایشی و راهکارهایی ساده در جهت بهبود روش‌های کنونی مصرف آنها آشنا می‌شویم:


الف: محصولات بهداشتی بچه


برای بسیاری از ما، بچه‌دار شدن اولین انگیزه را در جهت تفکر دقیق درباره ایمنی و سلامت خریدهایمان به وجود می‌آورد. در کنار بازداشتن بچه از مصرف احتمالی مواد سمی و خطرناک و تیز و برنده، باید در مورد مصرف کالاهایی نظیر پوشک، شیشه، پوشاک، پودرها و کرم‌های بچه و محصولات پاک‌کننده بیشتر بیاندیشیم.


آیا می‌دانید...؟


یک بچه به طور میانگین تا زمان یاد گرفتن شیوه توالت رفتن، از 000/5 پوشک استفاده می‌کند. آمریکایی‌ها همه ساله 000/000/000/18 پوشک، یعنی سومین منبع اصلی تولید پسماندهای خشک را مصرف می‌کنند.


اکثر افراد، 90 % عمر خود را در فضاهای بسته می‌گذرانند. این عدد برای نوزادان 95 %است. لذا باید برای دوری از آلودگی‌های مختلف موجود در منازل، تدبیری مناسب بیندیشید.


اگرچه شیر مادر منبعی مناسب برای تغذیه نوزادان به شمار می‌رود، اما در شیر پستان مادران امروز، موادی نظیر د.د.ت و انواع علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌های شیمیایی‌ای که سال‌هاست مصرف آنها ممنوع گردیده، وجود دارد.


تعدادی از شیشه‌های شیر و پستانک‌ها از مواد شیمیایی ساخته می‌شوند که سیستم هورمونی بدن بچه‌ها را ‌به هم می‌زند.


چه کارهایی ساده‌ای می‌توانیم انجام دهیم؟


اگر در آینده‌ای نزدیک بچه‌دار می‌شوید و یا در صدد شیر دادن طبیعی به کودکتان هستید، از رویارویی نزدیک با انواع علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها، رنگ، فلزات سنگین و سایر مواد سمی‌ای که وارد اندام‌هایتان می‌شود، بپرهیزید.


در هنگام تعویض پوشک بچه، از صابون‌هایی استفاده کنید که در ساخت آنها، از کمترین مقدار رنگ، مواد پاک‌کننده و خوشبوکننده ممکن، بهره گرفته شده باشد.


از پوشک‌های قابل تجزیه زیستی یا پوشک‌های پارچه‌ای قابل استفاده مجدد استفاده کنید.


در هنگام خرید اسباب‌بازی‌ها، از محصولاتی خریداری کنید که فاقد پی.وی.سی و سایر پلاستیک‌های مضر باشد.


در هنگام خرید کادو برای نوزادان، اقوام و دوستانتان، محصولاتی با ویژگی‌هایی طبیعی و غیرشیمیایی انتخاب کنید.


ب: محصولات پاک‌کننده


همه دوست دارند که خانه‌ای تمیز داشته باشند، اما اکثر ما از مواد پاک‌کننده، متنفریم. نکته قابل توجه در این میان این است که ما برای تمیز کردن حمام و یا سطوح منزل، از مواد بسیار خطرناک و سمی و مضر استفاده می‌کنیم. مثلاً مایع‌های ظرفشویی، حاوی فسفات‌هایی هستند که به آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌انجامد. پودرهای لباسشویی نیز حاوی سفیدکننده‌هایی سمی هستند. ما این مواد را دور از دسترس کودکان می‌گذاریم، اما معمولاً دقت نمی‌کنیم که چنین محصولاتی می‌توانند چه تاثیراتی بر بدن ما بگذارند.


همچنین فراموش نکنید که اکثر این مواد پاک‌کننده بر چشم، پوست و ریه‌های ما تاثیراتی ناگوار می‌گذارند. یک راه‌حل برای پرهیز چنین مشکلاتی، استفاده از مواد پاک‌کننده سبزی است که فاقد موادسمی غیرقابل تجزیه هستند.


آیا می‌دانید...؟


این محصولات پاک‌کننده، عامل 10 % مسمومیت‌ها در ایالات متحده هستند. دو سوم این مسموم شده‌ها، کودکان زیر 6 سال بوده‌اند.


براساس آمار منتشر شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا، هوای داخل یک خانه معمولی، بین 2 تا 5 برابر، آلوده‌تر از هوای آزاد همان منطقه است. در پاره‌ای از موارد، این عدد تا 100 برابر نیز می‌رسد. البته بخش اعظم این شرایط، به دلیل بهره‌گیری از مواد پاک‌کننده و حشره‌کش‌ها می‌باشد.


چه کارهای ساده‌ای می‌توانیم انجام دهیم؟


برای شستن ظروف خود از موادی ایمن و ساده نظیر صابون، آب، جوش شیرین، سرکه، آبلیمو و بوراکس استفاده نمایید.


به جای استفاده از سفیدکننده‌ها و پاک کننده‌های عرضه شده در بازار، از ترکیب سرکه و جوش شیرین و آب گرم استفاده کنید.


برای شست وشوی بهتر لیوان‌ها، از مخلوط برابر سرکه سفید و آب استفاده نمایید.


جوش شیرین و آرد ذرت، دو تمیزکننده خوب فرش به شمار می‌روند.


برای پاک کردن کپک‌ها و قارچ‌ها از ترکیب آبلیمو و یا سرکه سفید و نمک بهره ببرید.


برای پاک کردن ظرفشویی‌ها، از ترکیب جوش شیرین، سرکه سفید، نمک و آب گرم استفاده کنید.


در صورت ضرورت استفاده از محصولات خطرناک پاک‌کننده، ‌از مقداری اندک بهره ببرید.


ج: صابون‌های آنتی باکتریال


آیا واقعاً این مواد آنتی باکتریال هستند؟ تردیدهایی در این میان وجود دارد.


پس از جنگ جهانی دوم، مواد شیمیایی صنعتی جای مواد پاک‌کننده سنتی را گرفت. تولیدکنندگان هم با تولید محصولاتی متنوع نظیر صابون مایع، ژل اصلاح و شامپوی بدن که در آنها طیف گسترده‌ای از موادی پاک‌کننده نظیر مواد آنتی باکتریال وجود دارد، در این بازار حضوری فعال دارند.


مطالعات مختلف حاکی از آن است که صابون‌های آنتی باکتریال در مقایسه با صابون‌های معمولی، از کارایی کمتری برخوردارند. به ویژه اینکه استفاده از آنها به ایجاد مقاومت دارویی و عفونت‌های غیرقابل درمان و مقاوم منجر می‌شود. به همین خاطر هم،‌ بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر داروهای به کار گرفته شده در جهت مبارزه با بیماری‌هایی مرگبار نظیر مالاریا و سل، امروزه دیگر از کارایی گذشته برخوردار نیستند.



آیا می‌دانید...؟


اگر چه اکثر این محصولات، برچسب آنتی‌باکتریال دارند، اما اکثر این محصولات، علاوه بر باکتری‌ها، ویروس‌ها را هم نابود می‌نمایند.


بازار جهانی صابون در سال 2008 میلادی، ارزشی معادل 6 میلیارد دلار خواهد داشت. بیشترین رشد مصرف آن نیز در قاره آسیا گزارش می‌شود.


تری کلوزان، به عنوان اصلی‌ترین ماده از بین برنده باکتری‌ها، با نابودی آنزیم‌های موجود در دیواره سلولی باکتری‌ها، این حفاظ طبیعی در برابر بیماری‌هایی نظیر سل را تخریب می‌کند.


مطالعات انجام شده توسط مرکز بررسی‌های زیستی ایالات متحده نشان می‌دهد که تری کلوزان‌ها و فتالات‌های استفاده شده در این صابون‌ها، آب‌های زیرزمینی آمریکا را به شدت آلوده نموده است.


چه راهکارهای ساده‌ای را می‌توانیم انجام دهیم؟


از کلیه محصولاتی که حاوی تری‌کلوزان و سایر آنتی‌بیوتیک‌های دیگر هستند (نظیر خمیردندان، محصولات آرایشی، فرش، ظروف پلاستیکی آشپزخانه، اسفنج و حتی اسباب‌بازی‌ها)، خریداری نکنید. دوستانتان را نیز به این کار تشویق نمایید. دستانتان را با آب گرم و صابون‌های معمولی بشویید. (به ویژه قبل از غذا خوردن و پس از رفتن به توالت.)


از پزشک و سایر پرستاران مراکز درمانی بخواهید که به جای استفاده از این مواد پاک‌کننده، از ژل‌های حاوی الکل بهره‌گیری نمایند.


از فروشنده‌های محله خود بخواهید، عرضه این محصولات را متوقف کنند و سایر مصرف‌کنندگان را از خطرات این مواد آگاه نمایید.


د: محصولات زیبایی و آرایش شخصی


تا چندی پیش، تنها محصول آرایشی در دسترس، صابون‌های معمولی شست وشوی موها و بدن، خمیردندان و چند محصول آرایشی ساده بود. اما امروزه در ایالات متحده، این محصولات یک صنعت 20 میلیارد دلاری را در هر سال تشکیل می‌دهند. انواع این لوسیون‌ها و معجون‌های عرضه شده در داروخانه‌ها و سوپرمارکت‌ها که حاوی انواع مواد مختلف شیمیایی و سمی نظیر نگهدارنده‌ها، رنگ، مواد ضدمیکروب، و پاک‌کننده‌ها هستند، با شعارهایی نظیر پاک‌کننده، سفیدکننده و پوستی سالم‌تر به مصرف‌کنندگان عرضه می‌گردد.


برخلاف تبلیغات تجاری آنها، این محصولات بر سلامت، آب و حیات وحش کره خاکی ما، تاثیراتی ناگوار برجای می‌گذارند. البته این تاثیرات به ویژه برای مصرف‌کنندگان نوجوان و یا افراد دارای پوست‌هایی حساس، به راحتی قابل مشاهده است. همچنین بسته‌بندی‌های شیک و غیرضروری این کالاها، یک منبع بزرگ زباله به حساب می‌آیند.


آیا می‌دانید...؟


فتالات‌ها و موادشیمیایی دیگر استفاده شده در لاک‌های ناخن و سایر مواد آرایشی، به اختلالات مادرزادی در حیوانات منجر می‌گردند. به علاوه، مقدار این مواد در بدن اکثر آمریکایی‌ها به سطحی نگران‌کننده رسیده است.


از چند ماده نگهدارنده سمی مختلف نظیر فورمالیدها که آثار مسمومیت‌زای آن به اثبات رسیده، در جهت ماندگاری اکثر مواد آرایشی استفاده می‌گردد. به علاوه، این مواد، دومین عامل اصلی ایجاد حساسیت‌های پوستی در سراسر دنیا به شمار می‌روند.


بسیاری از مواد رنگی و افزودنی موجود در محصولات آرایشی و زیبایی، مصرف‌کنندگان را با انواع حساسیت‌های پوستی و محرک روبه‌رو می‌نماید و البته باید خاطرنشان کرد که افزودن فلزاتی سنگین نظیر سرب به این کالاها، با بروز بیماری‌های عصبی ارتباطی مستقیم دارد.


به دلیل وجود منافذ ریز بر روی پوست بدن ما، بسیاری از این مواد شیمیایی به تدریج وارد جریان خون مصرف‌کنندگان می‌شوند.


چه راهکارهایی را پیش رو داریم ؟


تنها از کالاهای آرایشی استفاده کنید که بر روی برچسب آنها وجود مواد طبیعی و عدم آزمون آنها بر روی حیوانات ذکر شده باشد.


از کالاهای آرایشی‌ای استفاده کنید که دارای  عاری از فتالات‌ها، پاک‌کننده‌ها و مواد آنتی‌باکتریال باشند.


از فروشندگان محلی بخواهید که محصولاتی ارگانیک عرضه کنند.


در مدارس، ادارات، کارخانجات و سایر اماکن عمومی،‌ دوستان و همکاران خود را با آثار ناگوار بهره‌گیری از این محصولات مضر آشنا نمایید.


اگر برچسب‌های کالای مورد علاقه شما در مورد مواد به کار گرفته در تولید آن واضح نیستند، ضمن تماس با شرکت تولیدکننده، علاوه بر دریافت اطلاعات بیشتر، نگرانی‌های خود را نیز به آنها منتقل کنید.


هـ: محصولات مربوط به مراقبت‌های سلامتی


«برای یک بار، ضرر ندارد» اگر چه بر روی تعدادی از محصولات مربوط به کنترل سلامت شخصی، این عبارت نوشته شده، اما باید بدانید که پزشکان خانواده و تولیدکنندگان تجهیزات بیمارستانی، وظیفه حفظ سلامت و جلوگیری از اقدامات آسیب رسان به محیط زیست و انسان‌ها را هم دارند. متاسفانه، تعدادی از این محصولات و پسماندهای ناشی از کاربرد آنها، واقعاً ما را به بیماری‌ها و آلودگی‌های مختلف مبتلا می‌نمایند.


استفاده رو به گسترش از این محصولات و به دنبال آن، تولید پسماندهای خطرناک آلوده کننده هوا به ویژه جیوه و دیوکسین‌ها، یکی از چالش‌های بزرگ فراروی ماست. جیوه که در ساخت تعدادی از درجه‌های حرارت تشخیص تب و همچنین دستگاه‌های تعیین فشار خون به کار می‌رود، می‌تواند به سیستم عصبی و مغزی افراد، آسیب‌های زیادی وارد کند. از سوی دیگر، به دنبال سوزاندن مواد حاوی کلر، گاز دیوکسین انتشار می‌یابد که با کاهش قدرت باروری، بی‌نظمی در سیستم ایمنی و بسیاری از سرطان‌ها ارتباط دارد.


آیا می‌دانید...؟


مقدار جیوه موجود در یک درجه تعیین حرارت بدن، برای آلوده نمودن کل ماهی‌های موجود در یک دریاچه 20 اکری (مساحت معادل 940/80 مترمربع) کافی است.


در ایالات متحده، از هر 8 دانش‌آموز، یک نفر با اختلالات یادگیری ناشی از مصرف ماهی‌های حاوی جیوه توسط مادرانشان در دوره بارداری روبه‌رو هستند.


تولید و سوزاندن وسایل درمانی و پزشکی ساخته شده از مواد پی.وی.سی، تولید کننده گاز دیوکسین است. به علاوه، فتالات موجود در آنها به بروز اختلالات مادرزادی در نوزادان و باروری افراد بزرگسالان می‌انجامد.


چه راهکارهای ساده‌ای را می‌توانیم انجام دهیم؟


وسایل پزشکی و درمانی موجود در خانه خود را بررسی کنید. در صورت وجود درجه‌های نشانگر حاوی نقره در آنها، تلاش کنید که ضمن بازیافت مناسب این وسایل، از تجهیزات دیجیتال ایمن‌تر بهره بگیرید.


حتی‌الامکان به جای استفاده از ظروف پلاستیکی، روکش‌های خودرو و اسباب‌بازی‌های وینیلی (نوعی پلاستیک) از جایگزینی‌هایی ایمن‌تر نظیر ظروف شیشه‌ای، روکش‌های غیروینیلی و اسباب‌بازی‌های چوبی استفاده کنید.


از سوزاندن وسایل پلاستیکی خودداری نمایید.


با خرید هوشمندانه و بازیافت بیشتر، از حجم زباله‌های خویش بکاهید.


در پایان امیدواریم که با مصرف هوشمندانه، سلامت انسان‌ها، محیط زیست و منابع ارزشمند طبیعی کره خاکی خویش را بیش از گذشته تامین نماییم.

 

 


منبع: www.WorldWatch.org

به نقل از:ماهنامه سیاحت غرب



نظرات
  با سلام لطفا در مورد حساسیت های پوستی که در آن پوست بدن به شدت خارش می گیرد(بدون هیچ گونه دانه پوستی) و به داروهای شیمیایی هم جواب نمیدهد و راه درمان آن مطالبی بفرمایید. متشکرم
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ تير ۱۳۹۳
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. با مشورت پزشک حجامت هم بکنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۲ تير ۱۳۹۳



  سلام خدا قوت علت دانه هاي ريز شبيه كنجد در أطراف جشم جيست راه درمانش جيه من از وقتي يادمه أينها رو دارم كاهي خ كم ميشه و كاهي زياد،رنك بوستم سفيده اما به تدريج كدر شده أطراف جشم و جانه بيشتر،لكهاي قهوه اي هم روي صورتم هست و بيني و بيشاني تقريبا جربي دارم احساس ميكنم بوستم شادابي لازم رو نداره لطفا راهنماييم كنيد مفيد ترين كار جيه كه انجام بدم ( الان باردارم هستم) ممنون
ارسال کننده نظر : دريا      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید.  یک ق چ کف دریا را در نصف استکان سرکه انگور ریخته روزی دو سه بار روی دانه ها ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ خرداد ۱۳۹۳



  باسلام. حدودا یک ماه پیش یک دکترطب سنتی برای درمان جوشهای صورتم صابون مراغه رو همراه با4نوبت حجامت عام ویک بار حجامت کبد وسه مرتبه حجامت صورت تجویز کرد اما با انجام دادن اینکار نه تنها جوشها بهتر نشدن بدتر هم شدن به نظر شما ایراد کار من از کجا بوده؟صورتم چرب و حساس شده و جای جوشها هم مونده. خود دکتر گفتن طبعم صفراویه.
ارسال کننده نظر : سارا      تاریخ ارسال نظر : ۹ خرداد ۱۳۹۳
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. تعدد حجامت در مورد شما در این زمان کوتاه غلط است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳



  سلام آقای دکتر خدا قوت یکی از دوستان بنده منافذ ریز زیادی روی پوستشون هست ایشان یک هفته است از روغن شتر مرغ اصل برای صورتشون استفاده کردن الان میگن خیلی صورتشون می سوزه واصلا نمی تونن دیگه استفاده کنن وصورتشون پوسته پوسته شده است خواهشمندیم ایشان را راهنمایی کنید البته ایشان جدیدا پشت گردنشون هم اگزما گرفته است؟؟؟
ارسال کننده نظر : رضوان      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ دي ۱۳۹۲
  

سلام، مشکل ایشان با اصلاح مزاج کبدی حل می شود نه با روغن مالی.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ دي ۱۳۹۲



  سلام برای رفع تیرگی ناحیه تناسلی بانوان چه راه حل خوبی وجود دارد؟
ارسال کننده نظر : ترانه      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲
  

سلام، چیزی بلد نیستم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲



  اگر ممکن است نام تعدادی از داروهای موضعی رابیان فرمایید
ارسال کننده نظر : الف      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ خرداد ۱۳۹۲
  

سلام، یک ماسک خوب آن است که پس از استحمام روغن زیتون تصفیه نشده+سبوس گندم+آرد گندم را روی صورت گذاشته بعد از نیم ساعت با آب سرد بشوئید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ خرداد ۱۳۹۲



  باسلام آیا در طب سنتی راهی برای درمان چین وچروک صورت ونیز پیشگیری از افزایش آن وجود دارد؟
ارسال کننده نظر : الف      تاریخ ارسال نظر : ۹ خرداد ۱۳۹۲
  

سلام، با اصلاح مزاج و مصرف داروهای موضعی مناسب، بله.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ خرداد ۱۳۹۲



  سلام علیکم
بنده با توجه به بیماری آرتروز گردن که دارم باید از داروهای گرم و تر استفاده کنم و مصرف زیاد آنها باعث ایجاد جوشهای چرکین روی بدنم میشود چگونه می توانم از این داروها بهتر استفاده کنم و ازوجود این جوشها هم خلاص شوم در ضمن اخیرا یک جوش روی لپم ایجاد شده که متورم نیز هست فشارش که میدم کلی آب و خون ازش خارج میشود و ورمش می خوابد وبعد از یکی دو روز دوباره متورم میشود و پر از آب وخون چگونه می توانم این جوش رو برطرف کنم؟ ممنونم از لطف شما

ارسال کننده نظر : حسن میرزائی      تاریخ ارسال نظر : ۵ فروردين ۱۳۹۲
  

سلام؛ از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره به میزان دلخواه استفاده کنید. با مشورت پزشک روی مواضع بیماری را حجامت کنید. روی جوش مورد نظر را زالو بیندازید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ فروردين ۱۳۹۲



  باسلام . سال جدید رابه شماتبریک می گویم انشاالله سال پر برکتی برای شما و خانواده تان باشد. دختری 26 ساله که مزاجم بلغمی می باشد . من جوشهای چرکی زیادی روی بازوها و صورتم می زنه بعلت دردش مدام آنها را فشار میدهم و همیشه صورتم زخم وزار و جای آنها مانده است . آقای دکتر چکاری پیشنهاد می کنید و آیا صابونی هست که باعث شود لااقل کمتر جوش بزنم ؟
ارسال کننده نظر : zbr      تاریخ ارسال نظر : ۳ فروردين ۱۳۹۲
  

سلام، علاوه بر پرهیز از غذاهایی مثل غذاهای چرب و غذاهای مصنوعی، پیشنهاد می کنم که ترکیبی مساوی از عرق های بابونه و کاسنی و شاهتره را روزی سه استکان میل کنید. برای بدن از صابون های طبیعی و سنتی استفاده کنید. علیرغم بلغمی بودن با یک پزشک مجرب مشورت کنید شاید امکان حجامت شما وجود داشته باشد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳ فروردين ۱۳۹۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3357بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4405بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4611بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5244بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4126بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6240بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6241بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5953بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6339بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6295بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6276بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6966بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8065بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9307بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8357بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9051بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9512بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10057بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10316بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11392بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
بزرگی خوش خیم پروستات
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
مسواک وحیانی
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.