سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار

سلام وقت شما بخیر و نیکی باشد. عذر خواهی میکنم .ممنون میشم راهنمایی کنید. در دوران بارداری با نفخ شکم و ورم معده چه کنم. قبل از بارداری قرص گیاهی دوای بلغم استفاده میکردم. با شرایط بارداری سردرگم شدم.
فاطمه

مقاله خیلی مفید بود اما امان از تضاد بین کبد و معده ...
لیلا

ممنون از توصیحاتتون واقعا به حق صحبت می کنید و ممنون از مقالهاتون که مارو مطلع می کنید انا با وجود همه اینا ما صبور تیستیم وقتی می بینم بچم مریضه می توام چند روزه توب بشه داروها گیاهی دور طویل داره
ناهید

سلام. اقای دکتر در ایام شیردهی چه غذایی میتونه جایگزین گوشت قرمز باشه ممنون
پویا

باسلام در ماه هفت بارداری وبارداری دوم و جنین پسر هستم چند روزیه ورم پاهام شروع شده یعنی کفشم کمی تنگ شده آزمایش دفع پروتیین مشکلی نبود راهکار برای پیشگیری از ورم رو ممنون میشم بفرمایید اگه روغن مالی یا ماساژی چیزی لازمه خیلی ممنون
هانیه

سلام خسته نباشید من دو هفته پیش لاپاراسکوپی کردم جفت لوله هام بسته بود باز کردن.بعد اینکه ب من قرص ld دادن و دارم مصرف میکنم ب مدت دو دوره.الان همزمان با مصرف ال دی میتونم پیاز درمانی کنم؟ ایراد نداره؟ پلی کیستیکم.
Ati

سلام قبلا در مورد بیماری پسوریازیس به حکیم مومن مراجعه کردم .ایشان نظرش این بود که علت این بیماری به کلیه بر می گردد و باید همزمان با اصلاح کبد ،کلیه هم پاکسازی شود . داروهای ایشان بسیار بوی تندی دارد وتهیه اش در خانه سخت است ولی بعد از دو ماه نتایج بسیار بهتری نسبت به سایر دکترهای طب سنتی یعنی دکتر ... گرفتم . به نظر می‌آید تشخیص ایشان در این زمینه دقیق تر است منتها به دلیلی گرانی داروهایشان و تهیه دردسر آن فعلا دیگر مراجعه نکردم . دوست داشتم این تجربه را دراختیار شما بزارم


فاطمه

سلام روغن معرق به من دادید و گفتید شب‌ها بزنم ولی همسرم از بوش بدش میاد میشه روزها استفاده کنم؟ کپسول فیتنس هم می‌خورم رطوبت زیادی از دهانه رحمم دفع می‌شه که خوشایندم نیست نمی‌دونم علتش خوردن همین داروهاست یا مشکل دیگه‌ای هست
فرزانه
کد : 443
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
فرزندآوری و لزوم افزایش جمعیت از دیدگاه اسلام؛ فکری به حال بی‌توکل بودن خودمان بکنیم!

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 


فرزندآوری و لزوم افزایش جمعیت از دیدگاه اسلام

فکری به حال بی‌توکل بودن خودمان بکنیم!


گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»- حجت الاسلام و المسلمین سید رسول امینی؛ یکی از مسائلی که در یکی دو سال اخیر و به خصوص بعد از هشدار رهبری معظم انقلاب به موضوع معتنا به و مهم محافل اجتماعی کشور مبدل شده ، مسأله تعداد فرزند و فرزند آوری در کشور است. مساله ای که هر چند سال هاست توسط برخی خبرگان امر، نسبت بدان هشدار داده می شد اما بعد از هشدار صریح و جدی رهبر معظم، پرده غفلت از آن زدوده شده و بدان اعتنا شد.


اما واقعاً موضوع فرزند آوری در شریعت مقدس اسلام و مذهب شریف شیعه به چه نحوی آمده است؟


نکته محرز آن است که در هیچ کدام از روایات و سیره عملی حضرات معصومین علیهم السلام (به قدر رؤیت) تعداد و محدوده خاصی در باره تعداد فرزند در خانواده ها بیان نداشته است. به این معنا که اگر چه در موارد بسیاری خط دهی و خط سیر کلی در این مورد اعلان گشته، اما به طور منجز و خاص در هیچ روایت و حدیثی در این مورد اظهار امر نشده است.


البته این مسأله کاملاً منطقی و طبیعی بوده و منطبق بر سیرِ کلی نظام روایت و حدیث حضرات معصومین است. چرا که نظر به اهمیت و حساسیت این احادیث نورانی برای شیعه، و جامع الشمول بودن آن برای تمام زمان ها و تمام نظام های اجتماعی، این امکان وجود ندارد که به طور خاص و محدود در این مورد اظهار نظر شود.  چرا که هر جامعه ای اقتضائات خاصی دارد و هر زمانی هم چنین. و طبیعی است که در این مسأله اهمیت خطوط کلی ترسیم شده و روایات اهمیت دو چندانی یابد.


استراتژی کلی روایات در خصوص فرزندآوری بر این مبنای تکثر فرزند آوری  به شرط تربیت صالح است. تا آن جا که رسول معظم اسلام در حدیثی نورانی بیان می دارند: با يكديگر ازدواج كنيد و بر تعدادتان بيفزاييد، همانا من به تعداد شما مباهات مي‌كنم.


البته تکمیل کننده این حدیث نورانی، حدیث دیگری از لسان شریف حضرت است که میان ما بسیار شنیده شده: فرزند صالح گلی از گل های بهشت است.


در واقع هر چند رسول مکرم اسلام در خصوص تعداد فرزند امر کلی بر تکثر فرزند داشته اند اما واقعیت آن است که اصلِ اهمیت در تربیت صالح و صحیح فرزندان است.


موضوع تربیت فرزند، یکی از نکاتی است که برای انتخاب همسر در دوره جوانی جزو اهم مسائل برشمرده شده است، تا آنجا که به تعبیری باید به همسر ، بعنوان مادر و تربیت کننده صالح فرزندان نگریست تا صرفاً بعنوان مونس و همدم دوران جوانی!


در این خصوص البته بد نیست نگاهی به تجربیات موفق امروز جامعه خود داشته باشیم. به طور مثال یکی از جالب توجه ترین خانواده های امروز ایرانی در این خصوص، خانواده حجت الاسلام وافی است که علیرغم سن جوان، نه فرزند داشته و البته هیچ گونه پشیمانی یا مشکل حادی در زندگی خویش احساس نمی کنند و بلکه از اعضای خانواده، از خانواده خود با افتخار و غرور یاد می کنند.

 

نکته ای که باعث شد نگارنده از این مثال یاد کند آن است که فرزندان این خانواده، هر چند در بستر معنوی و دامان پدر و مادری صالح تربیت یافته اند اما یکی از مسائل بسیار مهم تربیتی ایشان این است که اختلاف سنی کم میان فرزندان، باعث آن شده که ایشان تأثیر مستقیمی روی تربیت یافتگی سایر خواهر و برادران خود داشته باشند و به تعبیر پدر این خانواده، بسیاری از مشکلاتی که برای بچه ها پیش می آید، توسط خواهر و برادر بزرگترشان حل و فصل می شود و اصلاًٌ نیازی به ورود من بعنوان پدر خانواده یا مادرشان نیست. بچه ها علاوه بر اینکه به تربیت یکدیگر کمک شایانی می کنند، بلکه دوستان و همبازی های خوبی هم برای یکدیگر هستند و همین یکی دو موضوع تأثیر بسیار محسوسی بر تربیت یافتگی قرآنی و تغذیه روانی و روحی ایشان داشته است.


در هر حال، آن چه محرز است این است که تعداد کم فرزند و اکتفا به یک یا دو فرزند(در شرایط طبیعی) نه تنها خلاف مشی روایات و سیره عملی اهل بیت علیهم السلام است، بلکه تأثیرات سوء اجتناب ناپذیری نیز بر جامعه داشته و حتی در شرایطی، می تواند جامعه را دچار لطمه های جبران نا پذیری می کند.

بعضی ها اما کم فرزندی خود را به گردن مشکلات مالی می اندازند. دقیقاً مثل جوان های مجردی که مشکلات مالی را مانع ازدواجِ به موقع خود بیان می کنند. اتفاقی که به تعبیر برخی بزرگان، به نوعی شرک خفی به حساب می آید و ما از ان غافلیم.


راستش زودتر از هر چیز انگار باید فکری به حال بی توکلی خودمان کنیم...!



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[13894بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[16463بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[36755بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[47923بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[18687بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[24606بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[65503بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[539449بازدید]
زردی نوزادان[496405بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[12937بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11874بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16408بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51633بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18132بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15591بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11260بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8694بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13306بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14733بازدید]