سلام آقای دکتر من سنگ حالب ۶میلی دارم چادر دفع کنم
زهرا نوروزی

سلام وقتتون بخیر.ایا مصرف ناشتای یک قاشق مرباخوری سیاهدانه و عسل برای همه مفید است؟
رازی

سلام من این رژیم رو شروع کردم ولی بعد از چند ساعت از وعده غذایی گرسنگی شدیدی سراغم میاد در صورتی که هنگام خوردن وعده قبل دیگه نمیتونستم بیشتر بخورم. به عنوان میان وعده به جز میوه چیز دیگه ای هم میشه خورد؟ مثل خرما یا پسته و...
زهرا

باسلام در دوران شیردهی چه دمنوشهایی میشه مصرف کرد که هم ضد نفخ باشن هم شیرافزا هم ضداسترس و آرامش بخش؟ آیا گل گاوزبان و لیمو عمانی میشه مصرف کرد؟
محدثه

سلام علیکم خدا قوت، ان شاءالله که خیر دنیا و آخرت نصیب شما و همه خادمان ملت شود .
خدایار

سلام خدا قوت آقای دکتر نوزاد پنج ماهه من هفته قبل اول دچار سرفه فردایش آبریزش و روز بعدش تب شد تبش خیلی بالا نبود و دو روزه قطع شد اما سرفه و آبریزش بینی اش باقیمانده که سرفه اش خیلی آزاردهنده ست آیا راهکار غیر دارویی برایش هست؟ الان فقط از قطره بینی سدیم کلراید استفاده می کنم
عین

سلام از نظر شما بهترین زمان شروع غذا برای کودک چه سنی هست و با چه غذایی؟ مثلاً لعاب برنج خوبه؟
عین

سلام وقت بخیر خسته نباشید برای بادکش سینه که بعد از ۴۰ روز انجام داده شد وبعد بادکشی رها بشه ایا سایز سینه به حالت قبل برمیگرده؟ استفاده از چه روغنی درحین بادکشی تاثیربهتر وبیشتری داره
مهمان

سلام وقتتون بخیر توی روش پیازدرمانی باید پیاز رو هم بخوریم یا فقط آبی ک حاصل جوشیدن پیاز هستش؟
نارین

با سلام خانمی هستم ۴۲ ساله حدود بیست سال هست یائسه زودرس شدم متاهل هستم و فرزندی ندارم میخواستم بدونم واسه منم امیدی هست با پیاز درمانی جواب بگیرم ؟
مرآت
داروخانه
خاکشی
تعداد: 3 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 39423]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


خاکشی



خاکشی که دربین عامّه مردم، به اشتباه، به«خاکشیر» معروف شده است؛ نیاز به معرّفی ندارد؛ چرا که سالهاست جزء ثابت شربت های خنک تابستانی است. امّا این دانه کوچک و قهوه ای رنگ؛ آن قدر آثار مفید درمانی دارد که انسان را به شگفتی می آورد. در این مختصر  به بعضی از آنها اشاره می کنیم.



مزاج


  خاکشی، طبیعتی گرم و تر دارد و به همین دلیل، یکی از داروهای مفید برای درمان انواع بیماری های ناشی از افزایش «سودا» در بدن است. طبع خاکشی به گونه ای است که تقریباً هیچ کس با خوردن آن دچار عارضه نخواهد شد. شاید به همین جهت هم هست که افرادی که همه جور غذایی به آنها می سازد و یا توانایی کنار آمدن با هر شرایطی را دارند، خاکشی مزاج می گویند.


آثار درمانی


۱- بواسیر و واریس: خاکشی یکی ازبهترین داروهای خوراکی برای رفع بواسیر و واریس است.اگرخاکشی درابتدای بروز این بیماری ها مصرف شود؛ کاملاً آنها را درمان می کند واگردرمرحله پیشرفته بیماری استفاده شود؛ ازپیشرفت آنها جلوگیری خواهد کرد.(اگر چه در این مرحله نیز بسیاری از بیماران مبتلا به طور کامل درمان می شوند.) به یاد داشته باشید که در بسیاری از افراد دچار بواسیر، خاکشی باعث می شود که موادّ مضرّی که باعث ایجاد بیماری می شوند؛ هر چند وقت یک بار به صورت خونی غلیظ و سیاه رنگ دفع شوند.


۲- ورم لوزه ها: کودکانی که در طول سال، مکرّراَ دچار التهاب و ورم لوزه های خود می شوند؛ با مصرف بلند مدّت خاکشی  به ندرت دچاراین عارضه خواهند شد. حتی اگرکودک، تازه دچار ورم لوزه شده باشد و هنوز لوزه ها چرکی نشده باشند؛ خاکشی می تواند آن را درمان کند.


۳- زکام: خاکشی، ترشحات بینی به هنگام سرماخوردگی را بسیارکم می کند و سردرد های ناشی از آن را تخفیف می دهد.


۴- اگزما: اگزما که درمان قاطعی برای آن وجود ندارد؛ اغلب، با مداومت درمصرف خاکشی بهبود می یابد.


۵- شوره سر: شوره سر، که ازعوارض سوء مزاج(بد کار کردن اعضای داخلی بدن) می باشد؛ اغلب، با خوردن خاکشی بهبود می یابد. در مورد خارش قاعده موها نیز این درمان موثراست.


۶- ریزش مو: اگر ریزش مو ناشی ازسوء مزاج باشد؛ خاکشی در پیشگیری ازآن بسیار موثراست.


۷- آلرژی: خاکشی یکی ازبهترین داروهای ضد ّآلرژی می باشد. در برخی از اقسام حساسیت های غذایی، خوردن خاکشی نیم ساعت قبل از صرف غذا، مشکل را برطرف می کند.


۸- ضعف معده: برخی ازانواع ضعف معده که ناشی ازتجمّع زیاد سودا هستند؛ به درمان با خاکشی پاسخ خوبی می دهند. نشانه این بیماری، خشکی دهان، کم میلی به آب، بی مزه یا بد مزه بودن غذا، بی میلی به غذا، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده و ضعف و لاغری روزافزون است.


۹- یبوست: خاکشی ازبهترین داروها برای رفع یبوست سوداوی یا عصبی روده است که امروزه اغلب مردم، کمابیش، به آن دچارهستند. همچنین یبوست سالمندان و نیز یبوست کودکان و نوزادان- به ویژه اگر همراه با بروزجوش های ریزپوستی باشد- به درمان با خاکشی جواب مناسبی می دهند.


۱۰- اسهال: جالب این است که خاکشی که یبوست را درمان می کند می تواند اثری متضاد در رفع اسهال داشته باشد. برای درمان اسهال؛ باید خاکشی را به صورت  یخمال استفاده کرد. برای آماده کردن «خاکشی یخمال» باید مقداری خاکشی رادرآب و شکرحل کرده به آن یخ اضافه کنند ومرتباً به هم بزنند تا لعاب دهد و آماده مصرف شود.این نوشیدنی گوارا یکی از بهترین شربت ها برای رفع عطش و گرمازدگی در تابستان است.(البته این نوشیدنی برای رفع اسهال های گرم مفید است و در اسهال های ناشی از سردی و یا در افراد سردمزاج نباید مصرف شود.)


۱۱- میل جنسی: «خاکشی» ؛ ضعف قوای جنسی را( در صورتی که ناشی ازوجود سودای زیاد در بدن باشد)درمان می کند. همچنین بسیاری ازترشّحات رحمی که ناشی ازسودا هستند نیز با خاکشی درمان می شوند.


۱۲- پوست: خاکشی؛ پرده ای ازچربی درسطح بدن ایجاد می کند و موجب لطافت و نرمی پوست می شود.(البته این مساله به معنای چاق کننده بودن خاکشی نیست.)


۱۳- ورم ها: ضماد کردن خاکشی بر روی پوست، انواع ورم های سفت پوستی و زیرپوستی را نرم می کند.


۱۴- سایرآثار: خاکشی رنگ چهره را بازمی کند؛ در رفع گرفتگی صدا موثّر است و در درمان خون ریزی سینه هم نافع است. استفاده از دود خاکشی(مثل اسفند) می تواند خارش های پوستی را تخفیف دهد.


روش مصرف:


توصیه ما برای مصرف«درمانی» خاکشی آن است که یک قاشق مربّاخوری از آن را در یک استکان آب جوش ریخته به آرامی میل نمایید. راه مناسب تر آن است که بگذاریم خاکشی به اندازه ۵-۴ قل، آرام بجوشد. البته زیاد جوشیدن خاکشی، آن را تلخ خواهد کرد. در صورت تمایل از کمی نبات یا عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید. بهتراست خاکشی را قبل ازمصرف کمی بکوبید. بسته به شدّت بیماری مصرف خاکشی از یک تا سه بار در روز توصیه می شود.


مصرف خاکشی به صورت شربت خنک نیزاثرات مفید زیادی دارد؛ امّا اثرات کامل درمانی از آن حاصل نمی شود.


با توجّه به نوع زندگی، تغذیه و وضعیت مزاجی مردم دراین روزها؛ به نظر می رسد که اغلبِ ما نیاز به مصرف روزانه  خاکشی داریم؛ اگر هم  برایمان مقدورنیست؛ در صورت بروز هر یک ازمشکلات فوق الذکر؛  باید مصرف خاکشی  مّد نظر قرارگیرد.


چند تذکّر:


- خاکشی عارضه خاصّی ایجاد نمی کند و محدودیت خاصی درمصرف آن وجود ندارد و برای همه، حتی نوزادان نیز قابل استفاده است؛ تنها افراد معدودی ممکن است با مصرف آن کمی دچار دل پیچه شوند.


- با خوردن خاکشی ممکن است رنگ مدفوع سیاه شود که این مساله امری  طبیعی است و می تواند نشان دهنده دفع موادّ سوداوی بدن باشد.



نظرات
  من به دستور پزشک برای رفع یبوست از خاکشیر در آب به میزان یک قاشق غذا خوری صبح و یک قاشق شب استفاده کردم، و دچار درد شدید مفاصل زانو و چ پا و آرنج شدم علتش چیه؟
ارسال کننده نظر : مرتضی      تاریخ ارسال نظر : ۴ مرداد ۱۴۰۳
  

سلام. بعید است ناشی از خاکشی باشد ولی برای تشخیص دقیق پزشک معالج که شما را می شناسند باید نظر بدهند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۶ مرداد ۱۴۰۳



  خیلی متشکرم از پاسخگویی شما.استفاده از بارهنگ چه طور؟ایا زمان طولانی مصرف کردن درسته؟ و آیا تنبلی روده از این دو یعنی خاکشی و بارهنگ حادث میشه؟
ارسال کننده نظر : متین      تاریخ ارسال نظر : ۲ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. هر دو داروهای کم عارضه ای هستند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ آذر ۱۴۰۲



  سلام وارزومند سلامتی. مقدار مجاز مصرف خاکشی چقدره مصرف چند ماهه مضره؟
ارسال کننده نظر : قاسمی      تاریخ ارسال نظر : ۱ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. روزی یک تا سه نوبت و هر بار یک ق غذاخوری. مصرف طولانی معمولا مشکلی ایجاد نمی کند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ آذر ۱۴۰۲



  سلام وخدا قوت.من مبتلا به هموروئید وشقاق بودم به توصیه پزشک مدتی بارهنگ و عرق نعنا خوردم .خوب نشدم .حدود ۱۰ماهه گاهی از روزها خاکشیر و گاهی بارهنگ میجوشونم بعد با عسل میخورم.واگر این دو رو نداشتم از لعاب جو خوردم .این ده ماهه این جوری پیش رفته .شقاقم خوب شده ولی همو رویید نه.حالا با وجود مصرف خاکشیر وبارهنگ دچار یبوست شدید هستم روزی ا ق غ تو آب جوش خوردم کلونوسکوپی رفتم دچار تنبلی روده شدم از نظر شما مصرف این دوتا منو مبتلا به این مشکل کردم؟ پیشنهاد شما برای من چیه؟برای تنبلی روده درمان قطعی هست؟
ارسال کننده نظر : متین      تاریخ ارسال نظر : ۱ آذر ۱۴۰۲
  

سلام، صبح ناشتا یک ق غ خاکشی+یک ق م شکر سرخ+یک لیوان آب جوش میل کنید. روزی سه بار؛ داخل و خارج مقعد را با مخلوط وازلین و روغن کوهان شتر ماساژ دهید. هر روز جوشانده ای از مغز فلوس و گل خطمی میل کنید. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ آذر ۱۴۰۲



  سلام وقتتون بخیر آقايی هستم‌ ۴۱ ساله یک ماهی هست دچار هموروئید و شقاق مقعد شدم بعد از دفع مدفوع حدود ۱۲ ساعت درد خیلی خیلی شدیدی دارم تا دوباره اجابت مزاج و باز درد شدید اوایل خونریزی داشتم ولی الان خونریزی ندارم ولی دردش امانمو بریده یک بار زالو انداختم و یک بار هم فصد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید برای درد شدید چه کار کنم ممنونم
ارسال کننده نظر : حسین      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ آذر ۱۴۰۱
  

سلام، برایدرمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید. فعلا: صبح ناشتا یک ق غ خاکشی+یک ق م شکر سرخ+یک لیوان آب جوش میل کنید. روزی سه بار؛ داخل و خارج مقعد را با مخلوط وازلین و روغن کوهان شتر ماساژ دهید. هر روز جوشانده ای از مغز فلوس و گل خطمی میل کنید. تخم شوید را آسیاب کرده تفت داده با عسل شیاف بگذارید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ آذر ۱۴۰۱



  سلام علیکم خدا قوت 1- بهترین حالت مصرف خاکشی برای درمان واریس کدام حالته؟ با آب گرم؟ آب سرد؟ ناشتا یا غیر ناشتا بودن فرق داره؟ 2- تا چند روز باید ادامه داد؟ 3- من نوزاد شیرخوار هم دارم خوردن هر روز خاکشی در دوران شیردهی که مشکلی ایجاد نمی کنه ؟ خدا حفظتون کنه
ارسال کننده نظر : عین      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ تير ۱۴۰۱
  

سلام. ناشتا و با آب داغ. دوره دقیق درمان را پزشک تعیین می کند. معمولا برای شیرخوار مشکلی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ مرداد ۱۴۰۱



  سلام. موقع مصرف به روش ذکر شده، میتوان کمی گلاب اضافه کرد یا فقط آب داغ و خاکشی بهتر است؟ ممنون.
ارسال کننده نظر : مهمان      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
  

سلام.یکی دو قاشق چایخوری اشکالی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱



  سلام، ممنونم از این مقاله ی خوبتون آیا همون لحظه که خاکشی رو ریختیم تو آب داغ میتونیم مصرف کنیم، یا صبر کنیم تا لعاب بندازه؟ کدوم نتیجه ی بهتری میده؟ متشکرم از پاسختون
ارسال کننده نظر : ح.د      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
  

سلام. می توانید مصرف کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱



  سلام. کبد گرم و معده سرد دارم(تا حد زیادی علائم معده سوداوی که در مقاله هست) و طاسی در جلو و دو طرف سر. ناشتا با آب داغ مصرف کنم یا بذارم ولرم شه؟ ممنون.
ارسال کننده نظر : شخص      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. حتی المقدور با آب داغ.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ فروردين ۱۴۰۱



  سلام آقای دکتر. ۱. با توجه به وجود برخی ویتامین‌های حساس به حرارت مثل ویتامین آ و سی در خاکشی بهتر نیست خاکشی را همراه با آب سرد مصرف کنیم؟ ۲. مصرف خاکشی که با کمی نبات شیرین شده مشکلی ندارد؟ ۳. مصرف خاکشی را به صورت ناشتا توصیه می‌کنید یا هر زمان می‌توان استفاده کرد؟ ۴. قرص لووتیروکسین باید به صورت ناشتا مصرف شود. چند ساعت قبل از آن می‌توانم خاکشی استفاده کنم؟ ۵. من هرچقدر هم خاکشی را آبکشی می‌کنم بازهم هنگام مصرف کمی مزهٔ خاک می‌دهد. اگر تمیزکردن خاکشی قلق خاصی دارد لطفاً ذیل همین مقاله بنویسید.
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۷ اسفند ۱۴۰۰
  

سلام. 1- مصرف با آب گرم برای روان کردن شکم است، با آب سرد برای خنک کردن کبد و با آب یخ برای درمان اسهال های گرم. لذا هر کدام کاربرد خود را دارند. 2- خیر 3- بسته به هدف مصرف دارد. 4- می توانید هم زمان هم مصرف کنید. 5- آن مزه خاک اشکالی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ اسفند ۱۴۰۰



 
123456789
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
هوش جنسی کودک