سلام آقای دکتر ضمن تشکر از سایت پر محتواتون سوالی از خدمتتون داشتم ممنون میشم زود جواب بدین، امروز ظهر ۲۴تیر ماه من حجامت دارم دو روز بعد ۲۶ هم کلاس شنا دارم خواستم بپرسم اگه برم شنا برای جای زخم حجامتم مشکلی پیش نمیاد؟ ممنون از زحماتتون.
مادر

با سلام و خداقوتی آقای ۳۸ ساله هستم، تو آزمایش ویتامین دی ۱۵ بود و تری‌گلیسیرید ۴۸ بقیه موارد نرمال خیلی ضعف دارم و خسته میشم تغذیه خوبی هم دارم، همیشه عسل و نون سبوس دار میخوریم، موارد چند ساله که مقاله مربوط به معده و ترش کردن رو انجام میدم قرص مکمل ویتامین d میتونم مصرف کنم؟
میلاد

سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان
کد : 34001
تاریخ انتشار : ۲۰ دي ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
اشتباهاتی در تلاش برای کاهش وزن

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

اشتباهاتی در تلاش برای کاهش وزن


قانون اول کاهش وزن سالم این است که خطری سلامتتان را تهدید نکند، قابل تداوم باشد و به شیوه‌ای درست اجرا شود.


به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، وزن کم کردن ساده نیست و بعضی از افراد تقریباً هر کاری می‌کنند تا به وزن ایده آل خود دست پیدا کنند، از جمله راهکارهای نادرست و ناسالم برای سلامتی‌شان. مطالعه‌ای در سال 2015 نشان داد خیلی از افراد به دنبال راه‌حل‌های فوری برای کنترل وزن هستند و قادرند دست به کارهای خطرناک بزنند تا وزن کم کنند. قانون اول کاهش وزن سالم این است که خطری سلامتتان را تهدید نکند، قابل تداوم باشد و به شیوه‌ای درست اجرا شود.

 

مصرف چای‌های مُسهل


باور کنید یا نه، بعضی از افراد به امید کاهش وزن فوری سراغ چای‌های مسهل می‌روند. سلبریتی‌هایی که ادعا می‌کنند لاغری خود را مدیون این چای‌ها هستند به این باور اشتباه به شدت دامن می‌زنند. چای‌های مسهل چه دارند و چگونه به کاهش وزن کمک می‌کنند؟


طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، مکمل‌های لاغری و کاهش وزن، خطرناک‌ترین انواع مکمل‌ها از جهت سلامتی هستند. بیشتر مکمل‌های کاهش وزن حاوی داروهایی هستند که منجر به مشکلات قلبی می‌شوند


یکی از عناصر موجود در چای‌های مسهل، سنا است. سنا گیاهی است که دیواره‌ی روده را تحریک می‌کند. این تحریک سبب می‌شود دیواره‌ی روده‌ی بزرگ به صورت ناگهانی منقبض شده و مدفوع در روده‌ها حرکت کرده و دفع شود. برخی از مسهل‌ها حاوی سنا هستند؛ اما این محصولات را نباید بیش از سه روز مصرف کرد. اگر از مسهل محرک به مدت طولانی استفاده کنید، روده‌هایتان تنبل شده و شرطی می‌شوند که فقط با مسهل کار کنند، در نتیجه دچار یبوست مزمن خواهید شد. ضمناً چای مسهل باعث می‌شود مایعات و الکترولیت‌های بدن از دست برود و دچار کم‌آبی بدن شوید.

 
این مسهل‌ها تا چه اندازه مؤثرند؟ چای‌های مسهل منجر به از دست رفتن مایعات می‌شوند نه از دست رفتن وزن اضافی. هر وزنی که به این ترتیب از دست می‌دهید، وزن آب یا مدفوع جمع شده در بدن است. یکی از عوارض جانبی چای‌های مسهل، گرفتگی‌های شکمی است.

 

زیاده‌روی در انجام تمرینات هوازی


برخی از افراد سعی می‌کنند با انجام تمرینات هوازی وزن کم کنند و برای رسیدن به این هدف، ساعت‌ها تمرین هوازی انجام می‌دهند تا کالری زیادی بسوزانند؛ اما ساعت‌ها تمرین هوازی می‌تواند اثرات بدی بر انگیزه و سطح انرژی‌تان بگذارد. ضمناً اگر ساعت‌های طولانی تمرین هوازی انجام دهید، هورمون کورتیزول در بدنتان بالا می‌رود و بالا ماندن هورمون کورتیزول برای مدت طولانی، به نفع سلامتی‌تان نیست. افزایش کورتیزول، عضله را تخریب می‌کند و باعث می‌شود توزیع چربی در بدن به سمت میان تنه و شکم برود.ضمناً کورتیزول، حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهد.

 
ورزش برای حفظ سلامتی لازم است. ورزش در حد اعتدال می‌تواند از کاهش توده عضلانی پیشگیری کند؛ اما شما باید روتین متعادلی از تمرینات داشته باشید که شامل تمرینات قدرتی نیز بشود. تمرین دادن عضلات با وزنه کمکتان می‌کند از عضلاتتان محافظت کنید. زیاده‌روی در تمرینات هوازی کمکتان نمی‌کند تا به ساختار بدنی درست دست پیدا کنید. زیاده‌روی در تمرینات هوازی سبب افزایش کورتیزول شده و به سیستم ایمنی‌تان آسیب می‌زند.


استفاده از مکمل‌های کاهش وزن


بازار پُر از انواع و اقسام مکمل‌هایی است که وعده‌ی کاهش وزن و لاغری می‌دهند. طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، مکمل‌های لاغری و کاهش وزن، خطرناک‌ترین انواع مکمل‌ها از جهت سلامتی هستند. بیشتر مکمل‌های کاهش وزن حاوی داروهایی هستند که منجر به مشکلات قلبی می‌شوند. این محصولات با شعارهای فریبنده، رواج گسترده‌ای پیدا کرده‌اند و طرفداران زیادی دارند. خیلی از این مکمل‌ها دارای موادی هستند که هرگز تست نشده‌اند و ارزش این را ندارند که سلامتی خود را به خطر بیندازید.


کالری شماری وسواس گونه


کالری شماری وسواس‌گونه رفتاری تداوم پذیر نیست. البته قرار نیست نسبت به میزان کالری‌ها بی‌اهمیت شوید اما توجه بیش از حد به این موضوع نیز به نفعتان نیست. کالری شماری بیش از حد ایجاد استرس می‌کند و در خیلی از افراد می‌تواند تبدیل به وسواس شود. یادتان نرود روشی که در پیش می‌گیرید باید قابل ادامه دادن باشد، نه کوتاه مدت و خسته‌کننده. بهتر است بیشتر به اصلاح سبک زندگی خود توجه کنید. کیفیت غذایی که می‌خورید مهم است. اگر مواد غذایی سالم و طبیعی را انتخاب کنید، منابع پُرفیبر و پُرپروتئین را برگزینید و هوشمندانه غذا بخورید، کالری‌هایی که دریافت می‌کنید خود به خود سالم و به اندازه خواهند بود.


افراط در رژیم‌های دتوکس یا پاکسازی


چای‌های مسهل تنها یک نمونه از برنامه‌های پاکسازی هستند که شهرت پیدا کرده‌اند. می‌توانید تصور کنید هر روز چای و دمنوش پاک کننده روده بنوشید؟ رژیم‌های پاکسازی شاید کمکتان کنند موقتاً وزن کم کنید؛ اما بیشتر این وزن از دست رفته، وزن آب بدن است. وقتی این رژیم‌ها را متوقف می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟ وزن از دست رفته برمی‌گردد و شما دوباره سر جای اولتان خواهید بود! این شیوه‌ها اصولی نیستند و اگر طولانی‌مدت آن‌ها را به کار ببرید، عضلاتتان نیز تراکم خود را از دست خواهند داد.

 
ضمناً ایده‌ی پشت رژیم‌های دتوکس یا پاکسازی، نادرست است. کبد و کلیه‌های شما خیلی بهتر از این راهکارها می‌توانند سموم را از بدن دفع کنند. کلید موفقیت این است که از این اندام‌ها و ارگان‌ها حمایت کنید و غذاهای فرآوری شده که کبد را سمی می‌کنند نخورید. رژیم‌های پاکسازی در بلندمدت منجر به کمبود مواد مغذی در بدن می‌شوند.


تمرکز روی تعداد کمی غذا


خیلی از رژیم‌های مُد روز شامل گروه‌های غذایی اندکی می‌شوند. مثلاً رژیم غذایی سوپ کلم توصیه می‌کند افراد به مقدار زیادی سوپ کلم مصرف کنند. کلم هرچند که سالم و مفید است؛ اما به تنهایی نمی‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را تأمین کند. می‌توانید تصور کنید هر روز سوپ کلم بخورید؟


سیگار کشیدن


بله ممکن است وزن کم کنید؛ اما ممکن است سکته هم بکنید! اگرچه افراد سیگاری به طور متوسط نسبت به افراد غیر سیگاری وزن کمتری دارند، اما این یک اثر جانبی تضمینی نیست و خطرات دیگر آن بسیار بیشتر است.


رژیم‌های بسیار کم کالری


رژیم‌های غذایی با کالری بسیار پایین به مدت طولانی پایدار نیستند. از آنجا که خوردن بیش از حد غالباً نقش مهمی در افزایش وزن دارد، بعضی اوقات افراد وسوسه می‌شوند تا رویکرد مخالف آن یعنی هیچی نخوردن یا بسیار کم خوردن را در پیش بگیرند. رژیم‌های بسیار کم کالری موجب می‌شود تا نحوه استفاده بدن شما از انرژی موجود تغییر یابد و این موضوع هنگامی که شما رژیمتان را متوقف می‌کنید، مسئله‌ساز می‌شوند.

 
به مدت چند ساعت چیزی نخوردن ممکن است آسیب چندانی نداشته باشد؛ اما محروم کردن بدنتان از تغذیه به مدت طولانی پیامدهای منفی بسیاری به دنبال خواهد داشت. وقتی شما غذا خوردن را متوقف می‌کنید بدنتان شروع به تجزیه چربی و سپس پروتئین می‌کند. سیستم ایمنی بدنتان مبارزه با بیماری را متوقف می‌کند و گرسنگی اگر طولانی شود، می‌تواند منجر به نارسایی و ایست قلبی و حتی مرگ شود. کاهش وزن معمولاً کشنده نیست؛ اما اگر بیش از حد ادامه یابد، بدن چاره‌ای جز تسلیم شدن ندارد.


کلام پایانی

 
سراغ راه‌حل‌های فوری نروید و تمرکزتان را روی عادت‌های سالم که قابل تداوم‌اند بگذارید. تغییرات واقعی و سالم باید تداوم پذیر باشند و بتوانید در طول زندگی‌تان آن‌ها را به کار ببرید. انتخاب‌های غذایی‌تان هوشمندانه باشند و فریب تبلیغات را نخورید.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14998بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17394بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38086بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49665بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19464بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25518بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67539بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542947بازدید]
زردی نوزادان[498519بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13725بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12323بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12127بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16929بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52834بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18850بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16262بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11819بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9095بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13789بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15329بازدید]

از میان مقالات

تلویزیون و زوال کودکى(مقاله انتخابی)
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی
پیاز درمانی برای مشکلات زنانه
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
خاکروبه های شفابخش (1)؛ پوست انار
درسنامه مزاج شناسی- مقاله پنجم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج سودا
ناگفته های هدایای صنایع داروسازی به پزشکان (مقاله انتخابی)
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
از این دارو استفاده کنید!(مقاله انتخابی)
واکسن؛ ایمنی‌زا یا ایمنی‌زدا؟
آیا کنترل جمعیت در راستای منافع ملی است؟(مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)