سلام من دخترم ۳۵ هفته ویک روز بدنیا اومده تعویض خون شده به دلیل زردی که داشت الان موقع شیر خوردن وخواب نفس کشیدنش سخته یعنی نفسش میمونه عقب میخوام بدونم از تعویض خونه که این طوریه ممنون
الهام

سلام داروی برای زگیل تناسلی وازن زنان
سحر

سلام آقای دکتر من زن ۵۰ ساله هستم ۳ سال سوزش ادار دارم ازمایش دادم گفتن زگیل تناسلی هر جور دارو مصرف کردم اصلا تأثیر نداره همان سوزش ادرار دارم. ممنون
سحر

ببخشید زمان شروع این درمان فقط روز ۵ عادت هستش یا اینکه میشه هر روزی شروع کرد و دوره‌های ۱۵ روزه رو در نظر گرفت؟
محدثه

برای درمان شقاق شدید هم به تنهایی پوست انار کافی میباشد
ههه

سلام بادکش قد چیه آیا برای مردان ۲۳ ساله هم تاثیر گذاره
رامش زرنگار

سلاام وقتتون بخیر فقط موقع خواب بعدازبیدارشدن دست وپام بی حسه وبعد از چند دقیقه برطرف میشه وروز مشکلی ندارم علت ودرمان ممنونم چکاب دادم مشکلی نبوده
علی رفیعی

سلام خسته نباشید روغن مالی که با روغن زیتون برای آرتروز زانو انجام می‌شود آیا فقط روی زانو انجام شود یا هم روی زانو و هم زیر زانو با تشکر
حمیدرضا

سلام خانمی ۳۴ساله هستم تا الان مشکلی نداشتم در مورده چشمم چندماه اخیر بیماری شدید ویروسی گرفتم که چشمم خیلی عفونت داشت و قی میکرد بعد ازاون چشم چپم که خیلی انگار خشک شد یکم تو دیدم دچارمشکل شدم به چشم پزشک مراجعه کردم گفتن ۵/ درصد آستیگمات داره که قطره دادن میخواستم بپرسم میتونه بخاطر بیماری اخیر باشه؟ آیا برطرف میشه؟ راهکار چی هست؟ اجرکم عندا...
فاطمه

سلام بنده دو مرتبه عمل جراحی سینوس کردم با کلی سختی و هزینه اما مجددا عود میکند و ترشح و خون و چرک دارد و واقعا خسته ام کرده. چاق هم هستم هی موها رشد میکنند وپوست را می شکافند و هی پوست باز و بسته میشود هرچی پماد و عسل و... هم میمالم هی بسته و باز میشود. ازبالا می بندد ولی از پایین خیلی سخت چون فشار زیادی بهش وارد میشود. آیا ورزش کردن و تعریق زیاد براش خوب هست یانه
محسسن
کد : 37027
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
ترس‌های رایج در کودکان دبستانی

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


ترس‌های رایج در کودکان دبستانی

 

 

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.


 

 

 

کودکان در دوره‌های مختلف زندگی‌شان ممکن است از چیزهای گوناگونی هراس داشته باشند. منبع ترس آنها هم معمولا با بزرگتر شدن‌شان تغییر می‌کند. مثلا، اگر در خردسالی از تاریکی یا هیولا می‌ترسند، وقتی بزرگتر شدن این ترس جای خود را به ترس از دزدی یا خشونت می‌دهد. با دست انداختن کودک نمی‌توان حس او را تغییر داد. بلکه برای از بین بردن این ترس‌ها باید روش‌های مناسبی به‌کار برد.

 

 


کودک ترسو و دلایل آن


برخی از کودکان ترسوتر از کودکان دیگر هستند که برخی از دلایل زیر علت آن است:


* آسیب‌پذیری ژنتیکی


برخی از کودکان به‌طور ذاتی و ژنتیکی خلق و خویی حساس و احساسی‌تر از دیگر کودکان دارند و به همین دلیل ترسوتر می‌شوند.


* اضطراب والدین


اگر پدر و مادر یا هر دو والدین مضطرب باشند، کودک با مشاهده رفتار آنها، این ویژگی را می‌آموزد.

 


* والدین بیش از حد مراقب


والدین بیش از حد مراقب ( که به والدین هلیکوپتری هم معروف‌اند)،‌ کودک را به خود وابسته می‌کنند. کودکان وابسته وقتی دور از والدین هستند احساس ناتوانی می‌کنند و به همین دلیل به اختلال اضطراب عمومی (فراگیر) مبتلا می‌شوند. در این نوع اختلال، کودک بیش از اندازه و غیرمنطقی مضطرب است.

 

 


* حوادث اضطراب‌آور


جدایی والدین یا بیماری‌های سخت کودک یا یکی از اعضای خانواده، کودک را به اضطراب‌های مزمن مبتلا می‌کند.

 


ترس رایج نوزادان


وقتی نوزادان به ۶ تا ۷ ماهگی می‌رسند، ارتباطی قوی با والدین یا مراقبان خود برقرار کرده‌اند. جدایی از این افراد که برای آنها «خاص» هستند، حتی برای مدتی بسیار کوتاه، آنها را به‌شدت مضطرب می‌کند تا جایی‌که بی‌وقفه گریه می‌کنند. گاهی‌اوقات ترس از این جدایی باعث می‌شود، تا اندازه‌ای از غریبه‌ها هم بترسند.

 

 


نوزادان به‌مرور زمان و با بزرگتر شدن از این مرحله عبور می کنند. اما برای اینکه این اضطراب جدایی و ترس از غریبه‌های نوزادان خود را مهار کنید، چند روش زیر پیشنهاد می‌شود:

 


* در خانه هر وقت از اتاقی به اتاق دیگر می‌روید و نوزادتان ناراحت می‌شود، در صورت امکان او را با خود ببرید یا هر وقت جلوی چشم او نبودید، با صدای بلند با او حرف بزنید تا صدایتان را بشنود.

 


* وقتی از اتاق بیرون می‌روید، به او بگویید برمی‌گردید و هر وقت به اتاق برگشتید، با صدای بلند برگشت‌تان به اتاق را اعلام کنید. با این کار او به شما اعتماد می‌کند.


* اجازه دهید کودک‌تان با افراد جدید آشنا شود. البته در این زمان، کودک‌تان باید در آغوش خودتان باشد. بدین‌ترتیب کودک متوجه می‌شود که آن فرد جدید خطری ندارد.


* هر زمان که کودک‌تان مضطرب می‌شود، با کلامی آرام و مطمئن با او صحبت کنید.


* اگر نوزاد را که در حال گریه است، همانطور رها کنید، اضطراب او شدید می‌شود. بنابراین به گریه‌های کودک اهمیت بدهید.

 

 


ترس‌های رایج کودکان نوپا


کودکان وقتی به ۲ تا ۳ سالگی خود می‌رسند، به‌مرور یاد می‌گیرند چگونه از پس احساساتی چون خشم برآیند. اما بزرگترین ترس‌شان این است که گرفتار همین احساسات قوی خود شوند. این کودکان معمولا درک کمی از اندازه خطر دارند و گرفتار ترس‌های غیرمنطقی می‌شوند. مثلا، ممکن است از افتادن به درون چاه دستشویی بترسند.

 

 


برای کمک به کودکان در این سن می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:


* کودک‌تان را تشویق کنید از ترس‌ها و اضطراب‌هایش صحبت کند.


* وقتی کودک ترسی غیرمنطقی دارد، به احساس او احترام بگذارید. زیرا کودکان در این سن، درک صحیحی از اندازه واقعی خطر ندارند.

 


* کودک‌تان را مجبور نکنید با ترس‌هایش روبه‌رو شود و با آنها مقابله کند، زیرا این کار شرایط را بدتر می‌کند. این برخورد با ترس‌ها باید به‌آهستگی صورت گیرد.

 


هرچه کودکان، دنیای اطراف خود را بیشتر می‌شناسند، ترس‌های آنها هم بزرگتر می‌شود. برخی از ترس‌ها واقعی و برخی دیگر ناشی از تصورات‌شان است. از ترس‌های رایج این کودکان باید به ترس از تاریکی، دزد، جنگ، مرگ، جدایی یا طلاق والدین‌شان اشاره کرد. روح و هیولا هم از ترس‌های ناشی از تصورات‌شان است.

 

 


برای مهار ترس کودکی که در این سن قرار دارد، کارهای زیر توصیه می‌شود:

 


* به کودک‌تان نشان دهید که شما ترس‌های او را جدی می‌گیرید.


* به سوال‌های او درباره مرگ یا جنگ، جواب‌های درست بدهید و به او بفهمانید که به تمام سوال‌هایشان پاسخ خواهید داد.


* کودک‌تان را تشویق کنید تا با ترس‌هایشان روبه‌رو شود. البته فراموش نکنید که آنها را مجبور به این کار نکنید. این تقابل با ترس‌ها باید آهسته و قدم به قدم انجام شود.

 


* به کودک‌تان اجازه دهید کنترل برخی چیزها را در دست داشته باشد. مثلا، اگر از ورود دزدها به خانه می‌ترسد، از او بخواهید خودش پنجره یا در اتاقش را شب هنگام ببندد و در صورت لزوم قفل کند.

 


* نوشتن خاطرات روزانه، به کودکان در داشتن حس ثبات و امنیت کمک می‌کند و موجب کاهش اضطراب فراگیر آنها می‌شود.

 

 


ترس از تاریکی


بسیاری از کودکان از تاریکی می‌ترسند. از آنجایی‌که ما انسان‌ها در تاریکی نمی‌توانیم اطراف را به‌راحتی ببینیم، بسیار آسیب‌پذیر به نظر می‌رسیم و ممکن است دچار ترس و وحشت شویم و این موضوع هم در کودکان صدق می کند. همچنین وقتی کودکان به رختخواب می‌روند، موضوعات بسیار کمی برای فکر کردن دارند و به جای افکار واقعی، شروع به خیال‌پردازی می‌کنند و چون قدرت تخیل کودکان بسیار قوی است، بیشتر مواقع بین واقعیت و تصورات‌شان نمی‌توانند تمایزی قایل شوند. به همین دلیل وجود هیولاها را باور کرده و به محض تاریک شدن اتاق، وحشت می‌کنند.

 

 

 


کمک به کودکی که از تاریکی می‌ترسد.


با روش‌های زیر می‌توانید ترس از تاریکی کودک‌تان را درمان کنید:


* از او بپرسید که دقیقا از چی می‌ترسد.


* به او نشان دهید که احساس او را درک می‌کنید. البته مراقب باشید شریک ترس‌هایش نشوید.


* به او اطمینان دهید که هیچ چیز تهدیدکننده‌ای وجود ندارد و اینکه هیولاها واقعی نیستند. در ضمن این کار را با بررسی کردن اتاق او مثلا، داخل کمدها یا زیر تخت انجام ندهید. زیرا با این کار کودک تصور می‌کند شما هم به وجود هیولاها باور دارید.

 


* اگر کودک‌تان از تاریکی به دلیل احتمال وجود دزدها می‌ترسد، به او تمام قفل‌هایی که درهای خانه‌تان را قفل می‌کنند نشان دهید تا خیال او از بابت بسته بودن کامل درها راحت شود.

 


* از کودک بپرسید، چه کارهای دیگری می‌توان انجام داد تا از ترس‌هایش کم شود. شاید بهتر باشد موقع خواب یکی از اسباب‌بازی‌هایش را بغل کند.

 


* گاهی‌اوقات نگرانی‌های دیگر مانند ترس از جدایی یا مرگ والدین، ترس از تاریکی کودکان را شدت می‌بخشد. بنابراین با کودک‌تان درباره این مسائل صادقانه صحبت کنید.

 

 


کمک گرفتن از متخصصان روانشناختی کودکان


اگر ترس‌های کودک‌تان در زندگی روزمره و بازی‌های او تداخل ایجاد می‌کند، حتما باکمک متخصصان روانشناختی کودکان، مشکل او را حل کنید تا بهتر بتوانند اضطراب و نگرانی‌هایشان را مدیریت کنند.


منبع :

سلامت نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[11107بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14362بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[28617بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[19844بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19047بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[34325بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[45224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[16674بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[22448بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[61823بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[24757بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[531279بازدید]
زردی نوزادان[491077بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[10870بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11167بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[10719بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[15702بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [49681بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17191بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[14715بازدید]

از میان مقالات

جهان فشن؛ صنعتی استثماری برای استحمار دیگران ( مقاله انتخابی)
آيا ما نسلي از مردان جوان بار آورده‌ايم كه نمي‌دانند چگونه مرد باشند؟(مقاله انتخابی)
هشت غذايي كه كارشناسان هرگز نمي‌خورند (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
امّ الامراضی به نام یبوست
درسنامه مزاج شناسی- مقاله ششم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج صفرا
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
نابودی خانواده (مقاله انتخابی)
اسلام و مساله تعیین جنسیت جنین
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
دشمنان علم(مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
حراج اینترنتی تخمک های دختران مدل(مقاله انتخابی)
توطئه حذف حجامت در ایران
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
تدابیر فصل تابستان
چند نکته درباره طب مدرن و طب سنتی(مقاله انتخابی)