سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی
کد : 34742
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
زاکانی درباره طب سنتی به وزیر بهداشت نامه نوشت.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 


زاکانی درباره طب سنتی به وزیر بهداشت نامه نوشت.

 

 

 


 


زاکانی درباره طب سنتی به وزیر بهداشت نامه نوشت
به گزارش جهان نيوز، علیرضا زاکانی رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به وزیر بهداشت تاکید کرد تاکنون 1048 مقاله علمی ایرانی در دنیا به ثبت رسیده و در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ رتبه پنجم جهانی را در تولید علم و چاپ مقالات مرتبط با داروشناسی بومی، طب سنتی و گیاهان دارویی کسب کرده‌ایم. 
 

 
متن این نامه به شرح ذیل است: 
 

 
جناب آقای دکتر نمکی
 
 
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
 

 
احتراماً مستحضرید از سال 2002 و با تأکید سازمان جهانی بهداشت بر گسترش مکاتب طب سنتی و مکمل، توجه سیاستگذاران سلامت در دنیا  به استفاده روشمند از ظرفیت های این مکاتب طبی در نظام سلامت کشورها افزایش چشمگیری یافته است. برابر اعلام رسمی WHO در Global Report طب سنتی و مکمل 2019، تا سال 2018، 98 کشور دنیا به طور رسمی سیاست‌های کلی خود را در حوزه طب سنتی و مکمل توسعه داده‌اند و 109 کشور نیز قوانین و مقررات مرتبط با آن را وضع کرده و 124 کشور نیز مقررات مربوط به گیاهان دارویی را اجرایی کرده‌اند.
 

 
طب سنتی ایران نیز یک مکتب مستقل طبی و با نگاهی متفاوت است که ریشه در هزاره‌های قبل دارد تا آنجا که مورخان غربی پزشکی، اذعان می‌کنند که این مکتب، قبل از طب یونانی وجود داشته است. طب سنتی ایران، برگرفته از حکمت و بر پایه خرد جمعی و تجربیات پزشکی قرون مختلف و محصول اندیشه‌ها و تجربیات گرانقدر به جای مانده از تلاش حکیمانه، تحقیقات عالمانه و تجارب ارزشمند حکماء و ستارگان پرفروغ طب سنتی ایران همانند شیخ الرئیس ابن سینا، محمد بن زکریای رازی، علی بن عباس اهوازی، سید اسماعیل جرجانی، بهاءالدوله رازی و ... است که حدود هشت قرن مرجع دانشگاه های طب در غرب و شرق جهان بوده است.

بدین ترتیب واضح است که سهم ایران در شکل گیری و بالندگی دانش پزشکی، بی­نظیر است و طب سنتی ایران به عنوان بخشی از حرکت عظیم علمی طب سنتی و مکمل در دنیا، قابل توجه و احترام است و به عنوان یک مزیت علمی فرهنگی کشور، ظرفیت تعاملات آموزشی-پژوهشی بین‌المللی بالایی دارد و اخیراً و به دنبال پیگیری وزارت بهداشت و ارزیابی مستندات مربوطه از سوی سازمان جهانی بهداشت، به عنوان یک مکتب طبی مستقل با نام Persian Medicine به رسمیت شناخته شده است که یک موفقیت بین‌المللی بزرگ محسوب می شود.

 

لذا همگام با سیاست‌های جهانی، در ایران نیز اسناد و قوانین محکم و شفاف متعددی بر ضرورت توسعه هدفمند و روشمند طب سنتی و این دانش بومی کشور تأکید می‌کنند از جمله: بند 12 سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، سند نقشه جامع علمی کشور، نقشه جامع سلامت کشور، قانون برنامه توسعه پنجم و ششم، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و ...

 

خوشبختانه از سال ۸۶ و با تأسیس دانشکده های طب سنتی و راه‌اندازی گروه‌های آموزشی طب سنتی و داروسازی سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و به مدد بهره‌مندی از دانش بومی طب ایرانی و در سایه نگاه تعاملی و تلفیقی با سایر رشته‌های پایه و بالینی، روند تولید محصولات علمی در این حوزه پرشتاب و افتخار آمیز بوده است به‌ گونه‌ای که علی‌رغم همه محدودیت‌ها و عِدّه و عُدّه اندک، هم اکنون تعداد 1048 مقاله علمی در پایگاه استنادی اسکوپوس با وابستگی دانشکده های طب ایرانی به ثبت رسیده است و برابر گزارش مجله اتنوفارماکولوژی در مه ۲۰۲۰، ایران در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ رتبه پنجم جهانی را در تولید علم و چاپ مقالات مرتبط با داروشناسی بومی، طب سنتی و گیاهان دارویی کسب کرده است.

 

طب سنتی ایران با تکیه بر مؤلّفه‌های  تمدنی اسلامی ایرانی، ظرفیتی است که در تلفیق با طب رایج، می‌تواند نظام سلامت را به پیامدهای اثربخش‌تر برساند. به ویژه آنکه مزیت اصلی آموزه‌های طب سنتی ایران، اصلاح سبک زندگی و پیشگیری و کمک به درمان بیماری های مزمن و غیرواگیر است که این بیماری‌ها هزینه کمرشکنی به نظام سلامت تحمیل می‌کنند. ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه نیز با الهام از همین نگاه، وزارت بهداشت را مکلف کرده است نسبت به ادغام خدمات تأیید شده طب سنتی در نظام سلامت اقدام نماید.
 

 
طب سنتی در میان توده‌های مختلف مردم از نوعی مقبولیت فرهنگی برخوردار است و در صورت عدم پاسخ علمی و نظارت شده به مطالبه رو به تزاید مردم برای دریافت خدمات طب سنتی، زمینه برای گروهی از فعالان در نهادهای غیرآکادمیک و ارائه خدمات غیرعلمی و آسیب‌رسان به سلامت مردم فراهم می‌شود.

 

مجلس شورای اسلامی با ورود مداخله گران فاقد صلاحیت در حیطه طب سنتی، مخالف بوده و آن را برخلاف قوانین جاری کشور و مضر برای نظام سلامت قلمداد می‌نماید و بر این باور است که تضعیف جایگاه دانشگاهی طب ایرانی و کمرنگ نمودن پژوهش و کارهای بین‌رشته‌ای در مقوله طب سنتی، نه تنها کمکی به حل مساله ننموده بلکه بستر را برای بروز و نمود جریان‌های غیرعلمی، بیش از پیش فراهم خواهد ساخت لذا مجلس شورای اسلامی از این نقش تمدنی وزارت بهداشت در حمایت از طب سنتی و جایگاه دانشگاهی این رشته پربار حمایت خواهد کرد.

 

فراکسیون طب سنتی مجلس در راستای ایفای نقش تقنینی ـ نظارتی مجلس شورای اسلامی، از نقطه نظرات همه فرهیختگان و نخبگان علمی کشور برای وضع قوانین لازم با هدف توسعه روشمند و منطقی طب سنتی استقبال می‌کند تا انشاءالله نظام سلامت کشور بتواند زمینه ارائه خدمات امن و تایید شده طب سنتی و مکمل را به مردم عزیز کشور فراهم نماید.

منبع :

جهان امروز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14961بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17358بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[38046بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49624بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19436بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25484بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67490بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542826بازدید]
زردی نوزادان[498432بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13683بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12300بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[12096بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16904بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52785بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18813بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16230بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11783بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[9069بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13759بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15305بازدید]

از میان مقالات

دشمنان علم(مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
توصیه آیت الله قاضی برای تقویت حافظه+راز حافظه قوی مرحوم آیت‌الله بهجت
از کیسینجر تا ظریف؛ افشاگری "ویلیام انگدال" آمریکایی از تراریخته‌های نابودگر(مقاله انتخابی)
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
دانشكده‌ها و دانشگاه‌هاي ما احمق‌هاي تحصيل‌‌كرده پرورش مي‌دهند(مقاله انتخابی)
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
قرار گرفتن در معرض انبوه اطلاعات مغز را تهی می کند(مقاله انتخابی)
مراقبت های پس از زایمان (1)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
مسواک وحیانی
سنگ های صفراوی
روش های تعیین جنسیت جنین
کندرو مالاسی پاتلا
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)